26/10/11

Οι Κούρδοι ζήτησαν την βοήθεια του ΟΗΕ

Κατά τη διάρκεια της Κουρδικής Εθνικής Εθνοσυνέλευσης (KNC), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συγκεντρώθηκαν 21 κουρδικά πολιτικά κόμματα και 18 οργανώσεις των πολιτών.
Θέλησαν οι Κούρδοι να αποφασίζουν για τη μοίρα τους, χωρίς όρους, και έκαναν έκκληση προς τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών να σταλούν ειρηνευτικές δυνάμεις στο Κουρδιστάν.
Σε αυτή τη συνάντηση αλληλεγγύης και ενώσεως  που πραγματοποιήθηκε στις 21-23 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν 21 αντιπρόσωποι πολιτικών οργανώσεων, 18 οργανώσεις των πολιτών, ανεξάρτητοι πολιτικοί και διανοούμενοι. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 150 άτομα .
Σε αυτή τη συνάντηση, που διήρκεσε δύο ημέρες, συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως: η κατάσταση στις τέσσερες περιοχές του Κουρδιστάν, η οργάνωση των Κούρδων και  η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τους Κούρδους.
Στις συζητήσεις για το κουρδικό ζήτημα, το επίκεντρο τέθηκε στις σχέσεις και τις διεθνείς συμφωνίες, τις νομιμοποιημένες διεκδικήσεις, τις εναλλακτικές προτάσεις για λύση, και την δημιουργία ενός ταμείου για μια διεθνή διάσκεψη των εθνών.
Στα πρακτικά της συνεδρίασης, κατά την οποία συζητήθηκαν και έγιναν διάφορες προτάσεις,  κωδικοποιήθηκαν 22 κοινά αιτήματα.
Το πρώτο αίτημα: «Στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον Κόσμο, το κουρδικό πρόβλημα είναι ένα εθνοτικό πρόβλημα, γεωγραφικό και ανθρώπινο. Πρέπει να μελετηθεί αυτό το πρόβλημα σε αυτό το πλαίσιο και πρέπει να επιλυθεί με τρόπο δίκαιο».

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Πρόσκληση έγινε επίσης στις διεθνείς οργανώσεις ώστε  η ειρήνη να επιβληθεί με αμοιβαία συμφωνία. 
Τα πρακτικά αναφέρουν επίσης: «Χρειαζόμαστε εθνική αλληλεγγύη, πρέπει να δοθούν θέσεις στα Ηνωμένα Έθνη για τους εκπροσώπους των Κούρδων και του Κουρδιστάν, και επίσης, τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν ενεργό ρόλο στο κουρδικό ζήτημα».
Επιπλέον, ζητήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη να στείλουν μια «ειρηνευτική δύναμη» στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας, του Ιράν και της Συρίας. 
Επίσης αναφέρει ότι «η εθνική αλληλεγγύη, είναι έτοιμη να ιδρύσει ένα ταμείο για την χρηματοδότηση του Οργανισμού».

ΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΤΕΙ.
Οι κουρδικές οργανώσεις έστειλαν μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνοντας σαφώς ότι «για όσο διάστημα δεν επιλυθεί το κουρδικό ζήτημα, είναι αδύνατο η Μέση Ανατολή να γίνει δημοκρατική».
Οι οργανισμοί επιθυμούν να αφαιρεθεί το κουρδικό PKK από τους καταλόγους των τρομοκρατικών οργανώσεων και επιθυμούν  επίσης  να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν, πρώτα πρώτα ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Οι κουρδικές οργανώσεις καταδικάζουν τις επιχειρήσεις προσανατολισμένες προς την κουρδική ομοσπονδιακή περιφέρεια και προτρέπει το κουρδικό πληθυσμό να παραμείνει σε επιφυλακή.
Θέλησαν η συνεδρίαση αλληλεγγύης και κουρδικής ένωσης να πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο και αποφασίστηκε ότι οι οργανώσεις και τα άτομα που δεν συμμετείχαν να προσκληθούν.

Τα κόμματα και οργανώσεις που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι: Kongra Gel, YNK, Zahmetkêş, Zahmetkêşên Serbixwe, Hizbî Sosyalistî Demokrat , Hizbî Şuî, PÇDK, Hizbî Demokratî Kurdistan, Hizbî Demokratî Kurdistanî Îran, PJAK, Partiya Komunistî Kurdistan-KKP, PDK-S, PDK-Pêşverû, PYD, Partiya Çep a Kurd, Yekitiya Parlamenterên Kurdistan, CHAK, Kon-Kurd, Yekitiya Êzîdiyan, Partiya Îslamiya Kurdistan, PDK-Bakûr, PADEK (Partiya azadî û demokrasî ya Kurdistanê).
Πηγή: Le Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.