25/9/13

Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με τον Λαβρόφ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – Σ. ΛΑΒΡΟΦΣε φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο ο κ. Αναστασιάδης συζήτησε την πρότασή του για την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό. Επίσης οικονομικά ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις.

«Είχα την ευκαιρία να εκφράσω την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την σταθερή διαχρονική στήριξη της Ρωσίας στα θέματα του κυπριακού και ιδιαίτερα τη στάση που τηρεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε σχέση με την πρόταση για τα ΜΟΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως στον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών πως αυτά τα μέτρα αποφασιστούν θα δώσουν μια νέα δυναμική.

«Η Ρωσία παραμένει υποστηρίζουσα σ’ ο,τιδήποτε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών», είπε ο κ. Αναστασιάδης..

Στη συνομιλία οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για εκκρεμούσες διμερείς συμφωνίες, οι οποίος, όπως είπε, που φαίνεται προχωρούν ικανοποιητικά.

«Αν όλα πάνε κατ’ ευχή ως προς την προετοιμασία, θα πραγματοποιηθεί και η επίσκεψή μου στη Μόσχα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, όπως ήταν κι η πρόσκληση του προέδρου Πούτιν».

Στη συζήτηση έγινε αναφορά στην Κυπρο-ρωσική σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα για θέματα οικονομίας στις 7 με 8 Νοεμβρίου, αλλά και για τους υπόλοιπους τομείς συνεργασίας, όπως η εμβάθυνση των οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων του τουρισμού και άλλα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Σεργκέι Λαβρόφ για την αναδιάρθρωση του χρέους της Κύπρου προς τη Ρωσία. Προσερχόμενος στη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τον εξερχόμενο Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, ενώ καθώς αποχωρούσε με το ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν γκι-Μουν.

Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης – CNA – Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
Read more: http://mignatiou.com/?p=13070#ixzz2fqagidAf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.