10/11/13

Πρόγραμμα στρατιωτικής ενίσχυσης των αρκτικών συνόρων της Ρωσίας

Ανέτοιμη για έναν πιθανό πόλεμο στην Αρκτική είναι η Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας. Η Ρωσία, που στο μεγαλύτερο τμήμα της συνορεύει με την Αρκτική, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί γρήγορα σε μια ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά σε έκθεσή του σχετικά με την εκτίμηση των κινδύνων για τα οικονομικά συμφέροντα στον Βορρά το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πρόγραμμα ενίσχυσης και ανάπτυξης
Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα, τα ρωσικά σημεία ελέγχου στον Βορρά δεν επαρκούν, ενώ οι στρατιώτες δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να αντεπεξέλθουν σε ενδεχόμενη μάχη υπό τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Πάντως η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάπτυξη των αρκτικών περιοχών μέχρι το 2020, στο οποίο εντάσσεται η ουσιαστική ανάπτυξη των στρατιωτικών μονάδων για την προστασία των πολιτικών και των οικονομικών συμφερόντων της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το ένα πέμπτο του εδάφους της Ρωσίας βρίσκεται στην Αρκτική, μόνο το 1,6% του πληθυσμού της κατοικεί σ' αυτήν την περιοχή. Οπως αναφέρει η έκθεση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, η μείωση των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων και των αυτόχθονων πληθυσμών, η κλιματική αλλαγή και οι πιθανές περιβαλλοντικές ζημιές «απειλούν», μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της Αρκτικής.
Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.