3/11/13

Μαυρογιάννης: Αποκάλυψε τις προτάσεις του προς την Άγκυρα

Την πρόταση που θα μεταφέρει στην Άγκυρα στο πλαίσιο των αμοιβαίων επισκέψεων των δύο διαπραγματευτών σε Ελλάδα και Τουρκία φαίνεται να αποκάλυψε ο Αντρέας Μαυρογιάννης σε Τ/κ μέσα ενημέρωσης.

Σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή τις οποίες αναδημοσιεύει ο τ/κ τύπος, ο Ε/κ διαπραγματευτής φέρεται να είπε ότι η πρόταση της ε/κ πλευράς, περιλαμβάνει άρση του βέτο της Λευκωσίας για 8 ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας, έναντι της εφαρμογής του πρωτοκόλλου της Άγκυρας. Περιλαμβάνει επίσης τη μεταβίβαση της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη και την εμπορία προϊόντων από το λιμάνι της κατεχόμενης πόλης στην ΕΕ. Χαρακτήρισε μάλιστα την επιστροφή της Αμμοχώστου ως ένα βήμα με πολύ δυνατό μήνυμα.

Ως λανθασμένη κίνηση χαρακτήρισε την αποκάλυψη των προτάσεων της Ε/κ πλευράς ο τ/κ διαπραγματευτής Οσμάν Ερτούγ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί ο κ. Μαυρογιάννης προχώρησε σε αποκαλύψεις πριν από τον ορισμό ημερομηνίας καθόδου του στην Άγκυρα.

Πάντως διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν πλέον τον προβληματισμό τους για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ και κατά πόσο αυτό μπορεί τελικά να ρίξει τις προσπάθειες για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος πριν την έναρξη των συνομιλιών στο κενό.

Χθες πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στις δηλώσεις Μπαν Κι Μουν, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η πλευρά μας δεν πρόκειται να αποδεχθεί εκβιασμούς και χρονοδιαγράμματα.

Οι δηλώσεις Μπαν προκάλεσαν έκρηξη και στο εσωτερικό με τα κόμματα να εκφράζουν την οργή τους για τον τρόπο με τον οποίο ο ΓΓ του ΟΗΕ έθεσε χρονοδιαγράμματα καθώς και για την στήριξη του προς το πρόσωπο του Ειδικού Συμβούλου του στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/73647#sthash.YjiHUq3U.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.