26/1/14

Επιστολή του Οτζαλάν στον Μπαρζανί

Firat  (Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων)                            (μτφ. κριστιάν)
Σε δήλωσή τους προς τους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή (25.1.14) επίσκεψη τους στο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν στο Ιμραλί, ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP) Sirri Süreyya Önder και η η βουλευτής του Αμέντ Leyla Zana είπαν ότι χειριστήκαν την εν εξελίξει διαδικασία επίλυσης, τις σχέσεις μεταξύ της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας του Κουρδιστάν και της Ροζάβας (Rojava) και του Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου.

Σύμφωνα με τη δήλωση των Önder και Zana, ο Οτζαλάν δήλωσε ότι η διαδικασία επίλυσης στη Τουρκία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην περιοχή Ροζάβα (Rojava, Δυτικό Κουρδιστάν).

Οι Ζάνα και Önder σημείωσαν ότι ο Οτζαλάν έγραψε γράμμα προς τον ηγέτη της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, και ότι η επιστολή παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές για την παράδοση της στους Κούρδους πολιτικούς.

«Μετά την παραλαβή της επιστολής, θα πάμε στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Κουρδιστάν, όπου θα έχομε συνομιλίες με τα κόμματα του Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου.
Ο Οτζαλάν υπογράμμισε ότι η τρέχουσα διαδικασία παραείναι σημαντική για να θυσιαστεί στο βωμό των εκλογικών σχεδίων, δήλωσαν οι Zana και Önder και ανέφεραν ότι ο Κούρδος ηγέτης είπε: «Η διαδικασία θα υποστεί μεγάλη ζημιά σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση δείχνει αδιαφορία».

Οι Ζάνα και Önder πρόσθεσαν ότι ο Οτζαλάν έδωσε επίσης έμφαση στην ανάγκη περαιτέρω συναντήσεις με πολιτικές αντιπροσωπείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.