13/5/15

"Καμπανάκι" ΕΕ για τις αντοχές του Συνταξιοδοτικού της Ελλάδας


Σημαντική επιδείνωση των σημαντικότερων παραμέτρων που προσδιορίζουν τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα μέχρι το 2060 (π.χ. ποσοστό ηλικιωμένων, δυνητικό ΑΕΠ, απασχόληση) προβλέπει η Έκθεση για τη Γήρανση (Ageing Report) για τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Την ευθύνη της έκδοσης αυτής έχει η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων υπό τον Pier Moscovici, ο οποίος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην τρέχουσα διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα στοιχεία και οι προβλέψεις της Κομισιόν που αφορούν το 2020, τα οποία μάλιστα, δεν είναι θετικά για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.
Την περίοδο 2019-21 αναμένεται «έκρηξη» συνταξιοδοτήσεων στην Ελλάδα. Είναι γι’ αυτό το λόγο που το Brussels Group πιέζει για αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης στην Ελλάδα για εκείνη την περίοδο. Στο e-mail που είχε στείλει τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρώην ΥΠΟΙΚ, κ. Γκίκας Χαρδούβελης προς τους δανειστές προβλεπόταν μία σταδιακή αύξηση στα ενδιάμεσα όρια συνταξιοδότησης το 2019-21. Αντίθετα, η νέα κυβέρνηση συζητά με τους δανειστές την αύξηση των ενδιάμεσων ορίων συνταξιοδότησης από το 2025 και έπειτα.



Για περισσότερα Capital

5 σχόλια:

  1. Μήπως έχουν και κάποιο καμπανάκι οι εταίροι για τις επιπτώσεις από τους 1.000.000 εργαζόμενους που ρίξαν στην ανεργία και για τις αντίστοιχες απώλειες των εισφορών στα ταμεία;

    Μήπως για την απάτη του PSI που αφαίρεσε σε ένα βράδυ την μισή περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων ;

    Μήπως για την έξαρση της υπογεννητικότητος σε ένα λαό που ζεί "γοητευμένος από την επιβολή των μνημονίων ;

    Δεν τους φτάνει τους μαφιόζους που μας κατέστρεψαν, μας κοροιδεύουν κι από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα δουλειά θεωρείται ό,τι δεν λερώνει.
    Αν δεν γυρίσει στην επαρχία ο νέος και η νέα να δουλέψει τη γη, ταυτόχρονα να μειωθούν οι συντάξεις στις ΔΕΚΟ , μέλλον δεν υπάρχει. Σε κάθε υγιή οικονομία πρέπει να εργάζονται 4 και να πάιρνει σύνταξη ένας. Στην Ελλάδα εργάζεται 1 και παίρνουν σύνταξη 4 (οι 3 από το Δημόσιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το blog μαζί με το Άρδην του Καραμπελιά κάνουν τα καλύτερα τρολαρίσματα στον πατριωτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα και εγώ που θεωρούσα ότι το troll εδώ μέσα είστε εσείς με τις αιρετικές σας απόψεις...

      Διαγραφή
    2. Εγώ τί τρολ να είμαι; Ειρωνεία για τους "πατριώτες" μόνο

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.