19/12/16

Ο τουρκικός στόχος της 12ης Ιανουαρίου για την Κύπρο

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Π Ο Ι Ο Σ ΕΙΝΑΙ σήμερα ο κύριος στόχος της Τουρκίας στο Κυπριακό; Αυτό είναι το πρώτιστο και θεμελιώδες ερώτημα. Η απάντηση του οποίου καθορίζει και διαπερνά, ως κόκκινη συνδετική κλωστή και ως «ο σκελετός», όλα τα υπόλοιπα. Τον κύριο στόχο της Τουρκίας τον έχει ορίσει η ίδια. Προς εξυπηρέτηση των τουρκικών στρατηγικών συμφερόντων. Όπως τα εννοεί και τα επιδιώκει μεθοδικά η ίδια η Τουρκία.
Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Ο Ι γνώστες, πλήρως καταρτισμένοι, ως οι πλέον επαΐοντες, περί τουρκικής πολιτικής στο Κυπριακό, λόγω του ότι την υπέστησαν κατά τραγικό τρόπο, την υφίστανται άκρως τραυματικά επί 60 ήδη χρόνια και τη βιώνουν διαρκώς απειλητικά «στο πετσί τους», ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ οι Έλληνες Κύπριοι:
- ΑΠΟ ΤΟΝ καιρό που οι Εγγλέζοι Αποικιοκράτες, για ν' αποκρούσουν τον δίκαιο περί Αυτοδιαθέσεως εθνικοαπελευθερωτικό και αντιαποικιακό αγώνα της Κύπρου, εισήγαγαν δολίως, ως σφαγιαστικό αντίβαρο, τον τουρκικό παράγοντα. Κι εξέθρεψαν την τουρκική στρατηγική επεκτατική βουλιμία. Γνωστότατα απαρασάλευτη έκτοτε, εναντίον του Ελληνισμού στην Κύπρο. Όποιες κι αν ήσαν έκτοτε στην εξουσία τουρκικές κυβερνήσεις...

Σ Η Μ Ε Ρ Α ΕΝΑΣ είναι ο κύριος στόχος της Τουρκίας, όπως έχουν διαμορφωθεί, εκπνέοντος του τρέχοντος έτους 2016, τα πράγματα:

- ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ, με την ελληνική υπογραφή υποταγής, την Τουρκική Συγκυριαρχία Εφ' Ολοκλήρου της Κύπρου:

- ΜΙΑ «ΛΥΣΗ» που θα παραδώσει την Κρατική Υπόσταση της Κύπρου, την Κρατική της Κυριαρχία και τη Διεθνή της Προσωπικότητα, στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία

- ΜΙΑ «ΛΥΣΗ» διά της οποίας η μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη Κρατική Υπόσταση της Κύπρου θα αφαιρεθεί από τα χέρια της ελληνικής πλειονότητας της Νήσου. Και θα περιέλθει Ισοτίμως, Συνεταιρικώς, Συνιδιοκτησιακώς, Συνιδρυτικώς, στα χέρια του κατασκευασμένου από την Τουρκία κι ελεγχόμενου ασφυκτικώς από την Άγκυρα κατοχικού «τ/κ» Ψευδοκράτους. Με την αναγόρευσή του, διά της ελληνικής υπογραφής υποταγής, σε Ισότιμου Καθεστώτος Συνιστώσα Πολιτεία της «νέας δομής» της Κρατικής Υπόστασης της Κύπρου.

- ΜΙΑ «ΛΥΣΗ», διά της οποίας, η διεθνής υπόσταση της νυν Κυπριακής Δημοκρατίας, ως μέλους του ΟΗΕ, ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως υποκειμένου διεθνών σχέσεων, διακρατικών και διεθνών συμφωνιών και τριμερών ή άλλων συνεργασιών, θα περιέλθει ως «μετεξέλιξη», διά της ελληνικής υπογραφής και μέσω της τ/κ Συνιστώσας Πολιτείας, στον πραγματικό και αποφασιστικό έλεγχο της Άγκυρας.

Α Υ Τ Ο Σ ΚΑΙ ουδείς άλλος είναι ο σημερινός κύριος στόχος της Τουρκίας, στην παρούσα συγκυρία. Από μακρού προδιαγεγραμμένος, προαποφασισμένος και μεθοδικά προετοιμαζόμενος. Καθ' όλην τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επί σαράντα δυόμισι χρόνια τουρκικής στρατιωτικής κατοχής, εθνοκάθαρσης κι εποικισμού των μισών εδαφών της Κύπρου. Κι ανάγλυφα ανυποχώρητος, σταθερός κι αμετάθετος, καθ' όλην τη διάρκεια των «διακοινοτικών» συνομιλιών από το 1977 των Μακαρίου-Ντενκτάς έως το 2016 των Αναστασιάδη-Ακιντζί...

Γ Ι' ΑΥΤΟΝ ακριβώς τον κύριο τουρκικό στόχο, πέτυχε ο κ. Ακιντζί να σύρει και να δεσμεύσει, με τη Συμφωνία του Δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου 2106, τον κ. Αναστασιάδη, στη διαδικασία συγκρότησης της «Πενταμερούς» Τουρκίας, Βρετανίας, Ελλάδος και των Δύο Κοινοτήτων, της 12ης Ιανουαρίου 2017. Η προηγούμενη επί της διαδικασίας και επί της ουσίας - ιδίως επί της ουσίας - επιτυχία της Τουρκίας ήταν, όταν κατάφερε να πάρει την υπογραφή του Αναστασιάδη την Τρίτη 11η Φεβρουαρίου 2014 στην Κοινή Διακήρυξη με τον Έρογλου, διά της οποίας συνομολογήθηκε ο επίμονα επιδιωκόμενος από την Άγκυρα «Σκελετός λύσης»: Η Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία.

Α Π Ο ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ της ένοπλης επίθεσης που η Τουρκία εξαπέλυσε διά της τρομοκρατικής ΤΜΤ - του στρατιωτικού της βραχίονα, απ' το 1957 στην Κύπρο - με την Τουρκανταρσία του 1963-64, εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, η έκτοτε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των Ελλήνων Κυπρίων δεν της επέτρεψε να θέσει υπό τον έλεγχό της την Κρατική Υπόσταση του κυπριακού κράτους. Ούτε κι η χουντική Προδοσία του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, ούτε η «κολλητή» της, Τουρκική Εισβολή της 20ής Ιουλίου - 16ης Αυγούστου 1974, ούτε η 42χρονη έκτοτε Κατοχή, ούτ' οι απίστευτοι εκβιασμοί της «διεθνούς κοινότητας» με το Σχέδιο του Γ. Γρ. του ΟΗΕ κ. Ανάν το 2004, κατόρθωσαν να κάμψουν την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των Ελλήνων Κυπρίων, προκειμένου να παραδώσουν την Κρατική Υπόσταση της Κύπρου στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία.

Τ Ω Ρ Α ΜΕ τον κ. Αναστασιάδη 7ο και προαλειφόμενο ως τελευταίο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου Πρόεδρο του κυβερνώντος ΔηΣυ και τον κ. Άντρο Κυπριανού Γ.Γρ. του πρώην κυβερνώντος ΑΚΕΛ - και τους τρεις διατελέσαντες υποστηρικτές του Σχ.Ανάν το 2004 - η Τουρκία έχει τη βάσιμη προσδοκία ότι θα επιτύχει επιτέλους τον μακροχρόνιο κύριο στόχο της...
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.