4/1/10

Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια: ανάγκη, παγίδες, ιδεολογήματα Προβληματισμοί σχετικά με την επιχείρηση μαζικών ελληνοποιήσεων

Το νομοσχέδιο για παραχώρηση ιθαγένειας σε μετανάστες συνεχίζει την πρακτική του ελληνικού κράτους να νομιμοποιεί μαζικά καταστάσεις, που διαμορφώθηκαν κατά κανόνα με παράνομο τρόπο. Υπενθυμίζουμε τις άδειες παραμονής που δόθηκαν σε παράνομους μετανάστες από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή.

Και οι δύο κυβερνήσεις διαβεβαίωναν ότι με τη μαζική νομιμοποίηση θα λυνόταν το πρόβλημα. Τα κύματα των παράνομων μεταναστών, όμως, θυμίζουν τις γενιές αυθαιρέτων. Κάθε νομιμοποίηση τροφοδότησε το επόμενο κύμα, ενισχύοντας την εντύπωση ότι όποιος μπαίνει στην Ελλάδα παρανόμως κατά κανόνα δεν τον διώχνουν και κάποια στιγμή νομιμοποιείται. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όμως, πάει πιο μακριά. Στήνει μια βιομηχανία ελληνοποιήσεων με υπαρκτό επιχείρημα την κάλυψη κοινωνικών-ανθρωπιστικών αναγκών. Πίσω απ’ αυτό, όμως, υπάρχει και το ιδεολόγημα του πολυεθνικού/πολυπολιτισμικού μοντέλου, αλλά και ψηφοθηρική σκοπιμότητα. Οι μαζικές ελληνοποιήσεις και η παραχώρηση στους μετανάστες δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές θα εξασφαλίσουν στο ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό πριμ, τουλάχιστον στην κρίσιμη αναμέτρηση του 2010.

Παρενέργειες
Οι Ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες της δεκαετίας 1990, που κατά κανόνα έχουν πια νομιμοποιηθεί, προκάλεσαν κοινωνικές παρενέργειες, αλλά λόγω πολιτισμικής ταυτότητας και τρόπου ζωής έχουν πια εισέλθει σε τροχιά κοινωνικής ενσωμάτωσης. Δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο με τις διογκούμενες ροές μουσουλμάνων από την Ασία και την Αφρική. Η πείρα έχει αποδείξει ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν την τάση να αναπαράγουν στο δυτικό περιβάλλον τον τρόπο που ζούσαν στις χώρες προέλευσής τους και ως εκ τούτου να μην ενσωματώνονται. Εξ ου και η τάση δημιουργίας γκέτο.

Οι μετανάστες που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα έχουν προορισμό δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Λίγοι, όμως, καταφέρνουν να φύγουν από τη χώρα μας. Εχει αποδειχθεί ότι είναι πιο εύκολη η παράνομη είσοδος από την παράνομη έξοδο. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν χώρα–τράνζιτ, αλλά καταλήγει να γίνεται προορισμός, με αποτέλεσμα να λιμνάζει εδώ ο κύριος όγκος.

Η διαρκής συσσώρευση παράνομων μεταναστών, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να βρουν εργασία και όποτε βρίσκουν είναι «μαύρη» και κακοπληρωμένη, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την ασυδοσία, υπονομεύει τις κοινωνικές ισορροπίες και αλλοιώνει την εθνική ταυτότητα.

Αυτή είναι η κατάσταση και θα έπρεπε να έχει προκαλέσει ευρεία συζήτηση, όπως σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πολύ μικρότερο πρόβλημα. Στην Ελλάδα, όμως, η παράνομη μετανάστευση θεωρείται πρόβλημα ρουτίνας και προσεγγίζεται με ανέξοδες αντιρατσιστικές ρητορικές, που στην πράξη τροφοδοτούν τον ρατσισμό. Κάθε διαφωνία χαρακτηρίζεται «ακροδεξιά» και «ρατσιστική». Η ιδεολογική τρομοκρατία, όμως, ποτέ δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Απλώς, ακυρώνει τη δημόσια συζήτηση και βεβαίως χαρίζει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και ειδικά λαϊκά στρώματα στο ΛΑΟΣ.

Στην προσπάθειά της να αποτρέψει την ανάπτυξη ξενοφοβίας και ρατσισμού, η ευρύτερη Αριστερά υποβαθμίζει συστηματικά τις αρνητικές επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης. Ο στρουθοκαμηλισμός της φέρνει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αφήνει πολιτικό κενό και διευκολύνει την Ακροδεξιά να διεισδύσει στα λαϊκά στρώματα. Αυτά είναι, άλλωστε, που κυρίως θίγονται από την παράνομη μετανάστευση και στο επίπεδο της απασχόλησης (λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τη «μαύρη» εργασία) και σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής.

Θέμα πολιτικής
Η παραχώρηση ιθαγένειας πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής. Τέτοια πολιτική, όμως, δεν υφίσταται. Εξ ου και το πρόβλημα συνεχώς οξύνεται. Αντί να θεσμοθετήσει αντικίνητρα για να συρρικνώσει τις ροές παράνομων μεταναστών, η κυβέρνηση Παπανδρέου μεθοδεύει βιομηχανία πολιτογραφήσεων, που εκ των πραγμάτων λειτουργεί ως κίνητρο.

Είναι προφανώς επιβεβλημένο να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά νόμιμων μεταναστών, που γεννήθηκαν, ζουν και πάνε σχολείο στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο για παιδιά που εισήλθαν παρανόμως με τους γονείς τους στην Ελλάδα. Δεν αρκεί να έχουν φοιτήσει μερικά χρόνια σε ελληνικά σχολεία, για να τους δίνεται η ιθαγένεια. Οι αιτήσεις πρέπει να εξετάζονται με θετική διάθεση, αλλά κατά περίπτωση.

Η εύκολη παραχώρηση ιθαγένειας στα παιδιά είναι από μόνη της ένα κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες να τεκνοποιήσουν. Το κίνητρο αυτό καθίσταται πολύ πιο ισχυρό από τη διάταξη, που προβλέπει ότι όποιο παιδί γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι «άγνωστης ιθαγένειας» ή δεν μπορεί να αποκτήσει άλλη ιθαγένεια θα παίρνει αυτομάτως την ελληνική. Η διάταξη αυτή (υπάρχει και στον κώδικα που ψηφίστηκε το 2004) είναι ασαφής και ανοίγει ένα επικίνδυνο παράθυρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα δεν έχουν χαρτιά και δεν αποκαλύπτουν τη χώρα καταγωγής τους για να μην απελαθούν. Ενα τέτοιο ζευγάρι γεννάει στην Ελλάδα παιδί. Το παιδί μπορεί να αποκτήσει την ιθαγένεια των γονιών του, αλλά αυτοί έχουν ισχυρό κίνητρο να το κατατάξουν στην κατηγορία «άγνωστη ιθαγένεια», για να πάρει αμέσως την ελληνική ιθαγένεια.

Στη συνέχεια, ως πρόσωπα που έχουν τη γονική φροντίδα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας, μπορούν να πολιτογραφηθούν, κατ’ εξαίρεση της ισχύουσας προϋπόθεσης για νόμιμη συνεχή παραμονή στην Ελλάδα τουλάχιστον πέντε ετών. Αρκεί να βρίσκονται στη χώρα έστω και παρανόμως για τρία χρόνια.

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δίνει σχετικά εύκολα ιθαγένειες θα φθάσει στις χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών και θα τροφοδοτήσει το ρεύμα παράνομης μετανάστευσης. Αυτή τη φορά, μάλιστα, θα έρχονται ζευγάρια και οικογένειες. Οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις δυνατότητες του νόμου για να τις εκμεταλλευθούν. Τις γνωρίζουν, όμως, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και οι δικηγόροι τους.

Του Σταυρου Λυγερου - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

14 σχόλια:

  1. Κατ αρχάς χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
    Τώρα πόσο καλή θα είναι με τέτοια σοβαρά θέματα να περιμένουν, δεν ξέρω. Πάντως το σίγουρο είναι ότι στο τέλος της θα λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε χρόνου και χειρότερα.
    Τι να πω ρε παιδιά. Αυτή η μαλακία που βαράει τον ελληνικό λαό δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε, ο κόσμος είναι σε χειμερία νάρκη για χρόνια τώρα και δεν τον ξυπνάει τίποτα.
    Κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν ή δεν τους νοιάζει τι να πω. Και χαζογελάνε όλοι λες και δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.
    Εχω εκτυπώσει από τα χαρτιά που μαζεύουν υπογραφές για Δημοψήφισμα και ενώ όλοι συμφωνούν σε όλα, όταν τους δώσεις το χαρτί και τους εξηγείς τι και πως γίνεται, το κοιτάνε, το ξανακοιτάνε, το διαβάζουν, το μελετούν, ρώτουν και ξαναρωτούν αλλά για υπογραφή....τίποτα. Ετσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είναι χαζοί οι περισότεροι, δεν ξέρουν να διαβάζουν, δεν καταλαβαίνουν, φοβούνται να υπογράψουν λες και τους ζητάς χρήματα, χαζογελάνε αλλά από ουσία .... μηδέν.
    Ή εγώ είμαι περίεργος ή η κατάσταση που ζούνε όλοι είναι πως να το πω....matrix, ονειρική, εξωπραγματική, εξωγήινη, μέθης.....Δεν ξέρω, πάντως σίγουρα ο κόσμος έχει τεράστιο πρόβλημα. Του έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου τα ΜΜΕ (Μαζικά μέσα Εκμαλάκυνσης) που δεν ξέρει τι του γίνεται ;
    Τον απειλούν φανταστικά όντα, εγκληματίες, δολοφόνοι, να πάψει να σκέπτεται και να αποφασίζει ;
    Τα΄χω χαμένα. Τι να πω ; Τι μπορώ να κάνω ; Ακόμη και ο ψυχολόγος, ο επιστήμονας πιστεύω σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει γιατρειά. Είμαστε καταδικασμένοι. Ας κάτσουμε λοιπόν να δεχτούμε τη μοίρα μας, χωρίς να αντιδράσουμε. Και να φωνάζουμε, θέλω κι άλλο, θέλω κι άλλο. Βαράτε με, είναι λίγο. Και κάποιοι, που καταλαβαίνουν κάτι λίγο να κααααάονται αναπαυτικά στον καναπέ και να περιμένουν τους άλλους για να τους σώσουν.
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !!!!
    ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΜΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ !!!!!
    ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, Ή ΜΗΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ;

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο Λυγερός «ξενοφοβικός», «ρατσιστής», «ακροδεξιός» λοιπόν!!!
    Πολλοί ακόμα περιμένουν στην σειρά για να μιλήσουν. Αν βγει κανείς από το ωραίο πολιτικό του γραφείο στην κοινωνία και δει τον μεροκαματιάρη που του λένε «σου δίνω τόσα ή θα πάρω τον λαθραίο» τότε ίσως να μπορέσει να βγάλει τις παρωπίδες. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια μπαίνουν σταθερά οι βάσεις μιας κοινωνικής έκρηξης. Κανείς δεν προσπαθεί να την αποτρέψει. Οι περισσότεροι προσπαθούν να προσποιηθούν ότι δεν καταλαβαίνουν. Η έκρηξη όμως μπορεί να είναι τόσο εκκωφαντική που κανείς δεν θα μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν την άκουσε. Όσο αριστερό κερί και χρησιμοποίησε για να βουλώσει τα αυτιά του.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑλημέρα και απο εδώ
    Καλημέρα Thessale Χρόνια Πολλά και
    Καλή και Δημιουργική Χρονια
    Καλημέρα Ελευθέριε Β Καλή Χρονιά και σε Σένα με Υγεία.

    Ποιος να ξυπνήσει οι Ελληνες καλά όταν φτάσουν οι καθρομετανάστες να μπουν στα σπίτια τους και να τους σφάζουν για 10 ευρώ τότε΄μπορεί.

    Οταν μα κυβερνάνε πληρωμένοι απάτριδες που νοιάζονται μόνο να μη τους ριξουν το μισθό και τους αυυξήσουν το ήδη χαμηλό ΙΚΑ που πληρώνουν καθότι στα 7500 καθαρά μόνο 300 πληρώνουν το Ικα ενώ εμείς στα 1000 καθαρά πληρώνουμε 140 περίπου.
    Οταν ΄ψηφίζουμε ΄΄ατομα τα οποία ανεβοκατεβάζουν Δραγώνες και Ρεπούσιδες σε νευραλγικά τμήματα υπουρείων.
    ΟΤαν έχουμε δεξί χέρι του ''ηγέτη'' αυτών που έλεγε να πούμε ότι την πήρε την σημαία ο άνεμος.
    ΟΤαν ξέραμε ότι νομιμοπαράνομα κάθε που είχαμε εκλογές βάφτιζαν ρώσσου πόντιους για να πάρουνε ψήφους.
    ΟΤαν αντί να ξηλώσουμε για εσχάτη προδοσία όλους τους Ελληνες που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρομετανάστευσης τους αφήνουμε να κυκλοφορούν.
    Διότι δεν μπορώ να πιστέψω σε καμία περίπτωση πως αν της επιτραπεί της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ να τους πιάσει δεν θα τους μαζέψει σε 2 το πολύ 24ωρα....
    Τι συζητάμε τι να πουμε τι τι να ομολογήσουμε......
    Οι πουλημένες συνειδήσεις έχουν πίσω τους πουλημένες ψυχές και πουλημένες πατρίδες.
    Αν όσοι μέιναμε δεν σηκωθούμε από το καναπέ να ξεπιαστούμε τότε αν όχι τα παιδιά μας τα παιδιά των παιδιών μας θα σηκώνουν το κάτωθι πανό:

    ''Ζητείται πατρίς, αναζητείται ελπίς, καταζήτείται φέρελπις''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραμένω ρατσιστής και ξενόφοβος,-(με έκαναν)- και σε πρώτη φάση απαιτώ απο την Ελληνική πολιτεία να πετάξει έξω απο την Ελλάδα όλους τους ασιάτες και Αμερικανούς, και αν ήμουν νέος θα έπραττα... διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Βιομηχανία" εισόδου λαθρομεταναστών


    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

    «Χρυσές δουλειές» περιμένουν τους Τούρκους δουλέμπορους, μετά την απόφαση – μποναμά της κυβέρνησης Παπανδρέου για χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε απροσδιόριστο αριθμό πρώην παράνομων οικονομικών μεταναστών, αλλά κι όσων μελλοντικά εισέλθουν στη χώρα μας.
    Ηδη «τρίβουν» τα χέρια τους, καθώς διαθέτουν ζωντανό εμπόρευμα, τους περίπου 300.000 τριτοκοσμικούς, που συνωστίζονται στα παράλια της Δυτικής Μικράς Ασίας, και στην Κωνσταντινούπολη, ανυπομονώντας να περάσουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Στο πλευρό τους έχουν τις τουρκικές Αρχές που κάνουν τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουν τις στρατιές των λαθρομεταναστών να αποβιβασθούν σε κάποιο νησί ή να διέλθουν τον Εβρο.
    Οσο για την περίφημη συμφωνία Παπανδρέου και Τζεμ για επανεισδοχή των μεταναστών που προέρχονται από τη γειτονική χώρα, αυτή έχει καταλήξει προ πολλού στον «κάλαθο των αχρήστων».
    Η συνεργασία κρατικών λειτουργών της Αγκυρας με διακινητές ανθρώπων έχει αποδειχθεί επίσημα από έγγραφα που βρέθηκαν σε λαθρομετανάστες. Οι ίδιοι σε καταθέσεις τους επιβεβαίωσαν τη συναλλαγή, κοινώς μπαξίσι, που είχαν με Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους.
    Στον «ακήρυχτο πόλεμο» που μαίνεται στο Ανατολικό Αιγαίο συμμετέχουν εξάλλου ανοιχτά πλέον τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, σύμφωνα με καταγγελίες των λιμεναρχών των ακριτικών νησιών μας, που είτε μεταφέρουν τους ρακένδυτους μετανάστες, είτε διευκολύνουν στο έργο τους τα δουλεμπορικά πλοία.
    Το βέβαιο είναι ότι μετά την εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης έχει εκτοξευθεί στα ύψη η ταρίφα για μεταφορά στην Ελλάδα.
    Από 1.000 ευρώ που ήταν προηγουμένως η τιμή για να επιβιβασθεί κάποιος σ’ ένα ταχύπλοο και να βρεθεί στο άψε σβήσε σε κάποια ελληνική ακρογιαλιά, τώρα χρειάζεται πάνω από 2.000 ευρώ. Το κόστος έχει ανέβει και για τις βάρκες, αφού το «κεφάλι» πλέον στοιχίζει 1.000 ευρώ, από 500 που ήταν πριν.
    Όπως φαίνεται η άκριτη απονομή της ελληνικής ιθαγένειας, δηλαδή στην ουσία του «Ευρωπαίου πολίτη», έχει ανοίξει την όρεξη των γειτόνων μας, που θα ωφεληθούν πολλαπλώς από την «ειρηνική εισβολή» όλων των φυλών του Ισραήλ στην ελληνική επικράτεια.
    Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ανθρώπους εκείνους που έρχονται απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου αναζητώντας μια μοίρα στον ήλιο κι επιτέλους να χορτάσουν την πείνα τους.
    Χωρίς, όμως, σοβαρή μεταναστευτική πολιτική υποδοχής τους και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, η μεγάλη μάζα τους υποβιβάζεται αναγκαστικά σε δουλοπάροικους, ασχέτως αν θα κατέχουν ελληνικό ή όχι διαβατήριο. Γιατί με την ανεργία να τρέχει στο 20%, την καθημερινή απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας και την εγκληματικότητα στο «κόκκινο» δεν υπάρχουν πλέον προοπτικές (και λόγω του αριθμού τους) γι’ αυτούς στη χώρα μας.
    Επομένως, χρησιμοποιώντας την ελληνική υπηκοότητα, αρκετοί από αυτούς θα επιδιώξουν να μετοικήσουν σε κάποιο άλλο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει ήδη τα αρνητικά σχόλια των κοινοτικών εταίρων μας, που αναζητούν τρόπους για να αποτρέψουν τις ορδές των «ελληνοποιημένων» τριτοκοσμικών.
    Σε κάθε περίπτωση, όπως πολύ σωστά επισήμανε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, η χώρα μας κινδυνεύει να γίνει ο μεγαλύτερος κράχτης παράνομων μεταναστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και τη βοσνιοποίηση της Ελλάδας.
    Το ερώτημα, πάντως, που τίθεται από σχεδόν όλες τις πλευρές προς τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση είναι το εξής απλό:
    Είναι δυνατόν κάποιος που δεν έχει ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία, πόσο μάλλον να διαθέτει ελληνική εθνική συνείδηση, να ψηφίσει στις εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης;
    Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να γίνουν Ελληνες ή απλώς βολεύονται με τη ρύθμιση Ραγκούση;
    Η τελευταία, με τον τσαπατσουλίδικο και όχι μόνο τρόπο που έγινε, πριν καν αρχίσει η καταγραφή των αλλοδαπών, δημιουργεί εύλογους συνειρμούς και απόψεις και συνιστά τον απόλυτο εθνικό διασυρμό της χώρας μας!

    http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=6551

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ

    Κυκλοφόρησαν τελευταία δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν την πλειοψηφία των Ελλήνων να συμφωνεί με το κατάπτυστο ν/σ του Παπανδρέου. Έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν άνετη αποδοχή εκ μέρους του κόσμου της μαζικής ελληνοποίησης των λαθρομεταναστών. Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν κάνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Τι έχουν να φοβηθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ :
    Για να πάρεις θέση σε ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα πρέπει να εξωβελίσεις την εν θερμώ κρίση και να δείς τα πραγματα αντικειμενικά και ψύχραιμα. Και προφανώς την συγκεκριμένη χρονική και ιστορική στιγμή η Ελληνική κοινωνία βαλλόμενη πανταχόθεν με προπύργιο της επίθεσης την οικονομία και την κρίση στην τσέπη του καθενός από εμάς δεν μπορεί να κρίνει ψύχραιμα την κατάσταση και να λάβει αποφασεις νηφάλια. Αρα είναι δύο τα τινα 1) Η τα κανάλια και όσοι αντλούν συμφέροντα ιδεολογικά και οικονομικά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιουν τη οικονομική κρίση βομβαρδίζοντας καθημερινά τα κεφάλια μας με φήμες για νέους φόρους και πράσινα τέλη ώστε να περάσουν αβρόχοις ποσί τα σ΄χεδια τους για αλλαγή του εκλογικού σώματος και μουσουλμανοποιηση της Αττικής αρχικά και της Ελλάδας αργότερα και 2) οι Ελληνες θα ξυοπνήσουν από το λήθαργο του Αυτιά και της οικονομικής κρίσης και θα καταλάβουν επιτέλους οτι η ψήφος στις εκλογές δεν είναι λευκή επιταγή στα κομματα εξουσίας. Ειδικά οταν τις εξαγγελίες για το μεταναστευτικό τις έχυν στα προγράμματα τους με ψιλά γράμματα και προεκλογικά κάνουν τουμπεκι ψωιλοκομμένο προβάλλοντας μόνον την άυξηση του 1 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή εαν πχ μαζεψουν υπογραφές οι Μουσουλμάνοι της Θράκης και ζητήσουν μαζικά την αυτονομία της Ανατολοκής Θράκης με ειδικό καθεστώς (πχ Αγίου Ορους) και η Κυβέρνηση συναινέσει σημαίνει οτι της είχαμε φώσει τέτοια εντολή με το 40 % που πήρε στις εκλογές ; Δυστυχώς φτάνουμς σε ακραίες εποχές και πολύ φοβάμαι οτι θα παρθούν ακραία μέτρα αν δεν δράσουμε εγκαιρα. Αν δεν δράσουμε τώρα έστω και με την μορφή ενός δημοψηφίσματος είτε θα αναλωθούμε από τους επισκέπτες μας παθητικά συν τω χρόνω είτε θα μας αναλώσουν αυτοί ενεργητικά, ειδικά οι μουσουλμάνοι με τον φανατισμό που τους διακρίνει και την αφοσίωσή τους στα δικά τους ιδανικά. Και στις δύο περιπτώσεις οι χαμένοι θα είμαστε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 2:08 μ.μ.

    Καλό θα ήταν να μας πει η καλή εφημερίδα (είναι όντως καλή) πόσοι Έλληνες και με ποιους όρους θα δέχονταν να δοθεί η ιθαγένεια. Το άρθρο δεν το διευκρινίζει, αν δεν κάνω λάθος. Μήπως εκείνο το "ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ" είναι κενό περιεχομένου; Λέω, ΜΗΠΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. XRIAZOMASTE MIA EFHMERIDA DIOTI TO 70% TON ELLHNON DEN EXEI EPAFH ME TO DIADYKTIO.DOREAN SAN TO METRO[EGRAPSAN TA BLOG] [TA NEA STO DIKTYO]GIA NA GYNOYN GNOSTES OI APOPSIS TON EYLEFTHERON ELLHNON.KALH XRONIA SE OLOYS TOYS ELLHNOPSYXOYS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νεοέλληνες είστε ΣΟΥΡΓΕΛΑ, ψηφίστε ρε να σωθήτε, μόνο το parking κάτω από το σπίτι σας και ποιος θα πάρει τα σκουπίδια σας νιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.youtube.com/watch?v=gRYBMCHYzv8&feature=player_embedded

    δειτε αυτο το συγκλονιστικο βιντεο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μεγαλυτερη προδοσια στην ιστορια του ελληνικου κρατους, αλλα και του ελληνικου πολιτισμου, στην κορυφωση της...Η νομιμοποιηση της διαλυσης των συνορων μας...Το τελικο σταδιο του σχεδιου, ελληνικο κρατος σαν προοπτικη αναφορας του ελληνισμου (σαν πανανθρωπινη αξια), ΤΕΛΟΣ!! Εσεις έλληνες ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ θαυμαστε το προϊόν σας..Σας λυπαμαι, διοτι πανικοβλητοι βλεπετε την προδοσια αλλα δεν μπορειτε να μιλησετε, βλεπετε αυτό θελει γενναιοτητα, ελπιζω να την βρειτε...Οσον αφορα το προβλημα αυτο καθ'αυτο, πρεπει να εχομε υπ'οψη μας οτι η λαθρομεταναστευση, δεν ειναι προβλημα στατικο αλλα δυναμικο..Οποιοδηποτε μετρο υπερ της λαθρομεταναστευσης θα φουσκωνει το ποταμι των ανθρωπων που μπαινει καθημερινα στην χωρα μας...Και η Ασια ειναι ωκεανος δεν ειναι λιμνη ανθρωπων,όπως και η Αφρικη..

    Προταση: Να ληφθουν μετρα για τους νομιμοποποιημενους λαθρομεταναστες, αλλα παραλληλα να θεσπισθουν αυστηρες ποινες για τους παρανομα εισερχομενους..

    Για τους δουλεμπορους ποινη θανατου, η οποια να εκτελειται εντος 5 ημερων

    Για τους συνεργατες δουλεμπορων πενταετη κοινωνικη εργασια σε φτωχες περιοχες της χωρας..
    Το ιδιο για οσους εμπλεκονται σε παρανομη νομιμοποιηση λαθρομεταναστη..

    Για τους λαθρομεταναστες δεκαετης κοινωνικη εργασια σε φτωχες περιοχες της χωρας

    Για την νομιμοποιηση λαθρομεταναστη, πρεπει να προηγειται στρατιωτικη θητεια σε βοηθητικες θεσεις, ή εναλλακτικα ισοχρονη κοινωνικη εργασια, οπου η στρατιωτικη θητεια ειναι αδυνατη..
    Αυτο να ισχυει ανεξαρτητως φύλλου και ηλικιας..Με την νομιμοποιηση να διδεται το δικαιωμα του εκλεγειν..

    Για να γινει διαδικασια νομιμοποησης πρεπει να υπαρχει λευκο ποινικο και καλη συμπεριφορα απεναντι στην πατριδα που τους φιλοξενει..

    Η ιθαγενεια να διδεται επι τιμη στους νομιμοποιημενους λαθρομεταναστες, οι οποιοι εμπρακτως αποδεικνυουν τα φιλοελληνικα τους αισθηματα..
    Στην περιπτωση αυτη να αποκτουν και το δικαιωμα του εκλεγεσθαι..

    Η κοινωνικη εργασια να επιβλεπεται απο μια αντιστοιχη με την παλαιοτερη ΜΟΜΑ, στρατιωτικη υπηρεσια..
    Κατα την διαρκεια της κοινωνικης εργασιας η διαμονη να γινεται σε ειδικους προς τουτο στρατωνες, τις οποιες θα κατασκευαζουν και θα συντηρουν οι διαμενοντες...

    Ισως ολα αυτα ακουγονται σκληρα, αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση..Το διλημμα ειναι πλεον ξεκαθαρο, ή συμπεριφερομαστε σαν κυριαρχη χωρα ή διαλυομαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως μπορεί κανείς να μας εημερώσει αν ο Ν.3284/10-11-2004 "Περί κυρώσεως του κώδικα της Ελληνικής ιθαγένειας" έχει καταργηθεί και πότε έγινε αυτό; Αν δεν έχει καταργηθεί, τότε γιατί πράγμα συζητάμε, αφού όλα τα θέματα τα καλύπτει ο νόμος αυτος;
    Μήπως στην πραγματικότητα αυτός ο νόμος δεν υπήρξε ποτέ; Αν πάλι υπάρχει, τότε τι στο καλό γίνεται; Πού στοχεύει αυτή η "πρωτοβουλία"
    της κυβέρνησης για κάτι που ήδη έχει "τακτοποιηθεί" εδώ και 5 χρόνια;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άραγε χρειάζονται πολλές ακόμα συζητήσεις και αποδείξεις για να καταλάβουν όσοι εξακολουθούν να ψηφίζουν όλους αυτούς της ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (που σε λίγο από ότι φαίνεται θα είναι και ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ),πως όλοι αυτοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από ΣΤΥΓΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Αλλά που να ασχοληθούμε. Προς το παρόν μαζεύουμε άλλου είδους αποδείξεις από μπακάλικα, φούρνους, ψιλικατζίδικα...
    Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ έχει βάλει φωτιά στο σπίτι μας και εμείς, υπακούοντας στην ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των ΜΜΕ, ψάχνουμε για τασάκι για την στάχτη του τσιγάρου μας. Εύχομαι πραγματικά η ΘΕΟΤΟΚΟΣ να μην εγκαταλείψει αυτήν την καταπροδομένη πατρίδα. Καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες πλην των προδοτών και των βολεμένων γραναζιών του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.