20/1/10

Δεν μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο Έλληνες αγρότες!


Αποζημιώσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις θα ζητήσει η Σόφια
Οικονομικές ζημίες τριών εκατομμυρίων ευρώ υφίσταται, καθημερινά, η Βουλγαρία, από τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε από το βήμα του βουλγαρικού κοινοβουλίου ο υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Αλεξάνταρ Τσβέτκοφ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων, Μίροσλαβ Ναϊντένοφ, ανακοίνωσε πως, σήμερα, συστήθηκε ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο, που θα αποτιμήσει τις απώλειες για τη Βουλγαρία, από την έναρξη των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών, στις 18 Ιανουαρίου.
«Το αρχικό ποσό των 10 εκατ. ευρώ που ζήτησε ως αποζημίωση (σ.σ. από το ελληνικό κράτος) ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, έχει ως βάση την υπόθεση ότι, το κλείσιμο των συνόρων θα διαρκέσει αρκετές ημέρες» ανέφερε ο κ. Ναϊντένοφ.
Ο υπουργός επανέλαβε πως η Βουλγαρία είναι αποφασισμένη να ζητήσει αποζημιώσεις, καθώς, όπως σημείωσε, με το κλείσιμο των συνόρων δημιουργείται πρόβλημα στη διέλευση ανθρώπων και αγαθών, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το θέμα τη δικαστική οδό, μέσω της οποίας η Βουλγαρία ή άλλοι οργανισμοί ενδέχεται να αναζητήσουν τρόπους για τη λήψη αποζημιώσεων.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Γεωργίας της χώρας έθεσε σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή, στην οποία οι επιχειρηματίες μπορούν να δίνουν στοιχεία για τις απώλειες που έχουν, λόγω του κλεισίματος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.
Στο συνοριακό σταθμό "Κούλατα", περισσότερα από 200 TIR φορτηγά, σχηματίζουν ουρά άνω των τριών χιλιομέτρων, λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.
Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Μπλαγκόεβγκραντ και ο επικεφαλής του σταθμού στα Κούλατα, Γιόρνταν Νεντιάλκοφ, επισκέφθηκαν, νωρίς το πρωί, το τελωνείο στον Προμαχώνα, όπου διαπίστωσαν, όπως δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΒΤΑ, πως οι αγρότες είχαν εγκαταλείψει τα τρακτέρ που αποκλείουν τα σύνορα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΤΑ, Ναυτεμπορική

9 σχόλια:

  1. δεν ξερω μηπως ενω το μυαλο των ελληνων επρεπε να ειναι στο συνταγμα και την ιθαγενεια,,

    το ΚΚΕ στηνει παραπλανητικες κινησεις.......
    εγω αυτο πιστευω

    μην ξεχναται αγωνες υπερ μεταναστων
    σε ολους τους μεταναστες ιθαγενειας

    φανταστηται ποσα χρηματα τους εχουν δωσει... ολα ειναι ενα μεγαλο θεατρικο για να αποσβωλωθει η

    συνείδηση του ελληνα και να των διαλύσουν πληθυσμιακά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνει η Βουλγαρία. Στην Ελλάδα όμως τι κάνουν οι εισαγγελείς;
    Τι κάνει η κυβέρνηση;
    Που είναι το κράτος δικαίου;
    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E βέβαια μη φανεί οτι η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει τα μπλόκα και χαλάσει η εικόνα που τόσο όμορφα φτιάχνουν..Έβαλαν τον έτερο Καππαδόκη...
    Μακάρι να μην καταλάβουν τίποτα οι αγρότες και να παραλύσουν τα πάντα,ως αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤA Oρvια μυρισαv ψoφiμι!
    βλ.Bulgarien 1904-1908 /1913-1915/1941-1944

    http://www.youtube.com/watch?v=JzWwACbI_DU
    ionnios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να είμαστε τρελοί με προσοχή.....

    Η Κρίση... στην Ελλάδα!!!

    Όταν ο ιερέας του ναού άνοιξε το παγκάρι βρήκε δύο λογαριασμοί τηλεφώνου και ένα λογαριασμό ρεύματος.

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Νίτσε στον Ζαρατούστρα μιλώντας στον υπεράνθρωπο λέει ότι: Η εξέγερση και η ανυπακοή ήταν πάντα το στίγμα τού σκλάβου και η εύκολη λύση. Άς είναι η υπακοή και η ανωτερότητα το δικό σου στίγμα.. Βρίσκω ότι ο στοχασμός ταιριάζει απόλυτα στίς αγροτικές καταλήψεις Ο νοών νοήτω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΕ κατέστρεψε τους αγρότες και την Ελληνική παραγωγή!

    Περαστικά στον εθνικιστή φιλοΔυτικό Καλεντερίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @άγνωστος 2:37 μ.μ

    Α ωστε έτσι η ΕΕ κατέστρεψε τους αγρότες;
    Λοιπόν αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της ΕΕ τώρα θα είχαμε πάει για βρούβες.
    Είναι σίγουρο ότι η ΕΕ κοίταξε το γενικό συμφέρον και όχι το δικό μας αποκλειστικά,αλλά χρηματοδότησε επαρκώς και με το παραπάνω τις παραγωγές και προειδοποίησε εδώ και 25 χρόνια για τις παραγωγές που θα "κοβόταν".Όμως εμείς ,στο λήθαργό μας. Επειδή μάθαμε να καλλιεργούμε μόνο βαμβάκι και δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε κάτι άλλο που μας υπέδειξαν...έτσι γιατί θεωρούμε ότι η ΕΕ είναι κακή...όταν δίνει οδηγίες όμως ...όταν δίνει λεφτά είναι καλή.Ειδικά η Θεσσαλία και η Κρήτη,πιέζοντας πολιτικά και στην ουσία εκβιάζοντας παρέτεινε τις απαιτήσεις της γαι επιδοτήσεις και για λεφτά στον αέρα.Παράλληλα,ποιός μπορεί να ξεχάσει την μαρμαρόσκονη με την οποία "εμπλούτιζαν" το βαμβάκι οι αγαπητοί Θετταλοί, προκειμένου να κερδίζει βάρος και κατέστρεψε τα μισά κλωστουφαντουργικά μηχανήματα του Λίβερπουλ;Ποιός αγνοεί τις εκατοντάδες χιλιάδες επιδοτήσεις ύψους δισεκατομυρίων που γίνανε CAYENNE στο θεσσαλικό κάμπο,και βιλίτσες στην περιοχή της "ξακουστής " Βελίκας;
    Το αγροτικό επάγγελμα είναι εξαιρετικά δύσκολο και δυσβάσταχτο για όσους το ασκούν...αλλα΄μόνο για όσους το ασκούν .Οι υπόλοιποι που τρέχουν στα "μπλόκα" (άκου μπλόκα λές και είμαστε σε κατοχή)και στις ψησταριές που έχουν στήσει εκεί....
    Υπάρχουν βέβαια και οι αγρότες που μοχθούν και χρειάζονται στήριξης.Που πεινούν και χρειάζονται πραγματικά επιδότηση.Αυτούς είν αι εύκολο να τους αναγνωρίση το κράτος..αρκει μια βόλτα στα καφενεία των χωριών την εποχή των γεωργικών εργασιών.
    Αυτά τα λεέι ένας σαραντάρης που έφυγε απο τα χωράφια πριν 20 περίπου χρόνια και ξέρει τι λέει...
    Με κραυγές του τύπου για όλα φατίει ηΕΕ δεν λύνεται τίποτα......αντίθετα βουτάμε περισσότερο μέσα στη μιζέρια.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και βέβαια η Βουλγαρία θα ζήταγε ρέστα για τις ζημιές που παθαίνει από τις αγροτικές μας κινητοποιήσεις; Οχι τίποτα άλλο, αλλά βιάστηκε ο πρωθυπουργός μας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί, να "παιανίσει" περιχαρής για τις εξαιρετικές Ελληνοβουλγαρικές σχέσεις. Ωσπου οι Βούλγαροι του απάντησαν με τον τρόπο τους "Φίλοι, φίλοι, αλλά μην ξεχνάμε και τους καλούς λογαριασμούς" Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.