12/1/10

Απάντηση Nτ. Μπακογιάννη σε δημοσίευμα

«Το ΥΠΕΞ επί των ημερών της Ντόρας Μπακογιάννη έκανε δυναμική και υπεύθυνη εργασία για τα μεγάλα αυτά θέματα. Μέχρι δε της αποχωρήσεώς της δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Τώρα είναι η σειρά άλλων να συνεχίσουν την εθνική αυτή αποστολή με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια υπευθυνότητα», αναφέρει το γραφείο της πρώην υπουργού, σε απάντηση του εν λόγω δημοσιεύματος.

«Θα έπρεπε να ζει κανείς σε άλλη χώρα για να ισχυριστεί ότι το ΥΠΕΞ επί των ημερών της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, "αδιαφόρησε" για τα θέματα λαθρομετανάστευσης (ειδικά μάλιστα από την Τουρκία) και συνεργασίας με την FRONTEX», τονίζεται σε ανακοινωση του γραφείου της βουλευτού Α΄ Αθηνών της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος».

Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται αποκαλύπτεται κείμενο συμφωνίας για τη συνεργασία FRONTEX - Tουρκίας και τη συμμετοχή της γείτονος στο επιχειρησιακό σκέλος της ευρωπαϊκής δύναμης (σε επιχειρήσεις κατά της λαθρομετανάστευσης στο Αιγαίο), η σύνταξη του οποίου έγινε εν αγνοία της τότε ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το αρμόδιο υπουργείο Eξωτερικών επί ηγεσίας Nτόρας Mπακογιάννη, αλλά και γενικότερα η κυβέρνηση της NΔ δεν έκαναν τις απαραίτητες προληπτικές πολιτικές κινήσεις στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ώστε η χώρα μας να ενημερώνεται για το περιεχόμενο των συνομιλιών της Frontex με την Tουρκία, αφού είναι η άμεσα ενδιαφερόμενη χώρα. Tόσο το Λιμενικό όσο και το ελληνικό ΓEEΘA είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το τι αναμένεται να επιχειρήσει η Aγκυρα».

«Το ΥΠΕΞ επί των ημερών της Ντόρας Μπακογιάννη έκανε δυναμική και υπεύθυνη εργασία για τα μεγάλα αυτά θέματα. Μέχρι δε της αποχωρήσεώς της δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Τώρα είναι η σειρά άλλων να συνεχίσουν την εθνική αυτή αποστολή με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια υπευθυνότητα», αναφέρει το γραφείο της πρώην υπουργού, σε απάντηση του εν λόγω δημοσιεύματος.

Οπως διευκρινίζεται, το αναφερόμενο στο δημοσίευμα σχέδιο συμφωνίας απλώς δεν υφίστατο, «μέχρι της αποχωρήσεώς της κ.Μπακογιάννη από το υπουργείο Εξωτερικών οι οδηγίες της πολιτικής και της υπηρεσιακής ηγεσίας πάντως ήταν σαφείς: Συμμετοχή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων της FRONTEX ακριβώς για την αποτροπή υιοθέτησης μη ευνοϊκών για την Ελλάδα θέσεων». «Είναι άγνωστο γιατί δύο μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα παρουσιάζονται κοινοτικές θέσεις σαν κι αυτές που εμφανίζει το δημοσίευμα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

7 σχόλια:

  1. ακουσα οτι ηταν στην Αιγυπτο για...διακοπας...γυρισε μαζι με καμια...μουμια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Τίποτα στην τύχη..."

    Μπρρρρρ.... Ανατρίχιασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν υποθέσουμε ότι με έναν μαγικό τρόπο ή μια εθνική καταστροφή ο κόσμος εξεγείρεται,θα τιμωρηθούν όλοι οι πολιτικοί της τελευταίας 30ετιας ή μόνο αυτοί που ήταν στην κυβέρνηση;

    Τι κρίμα που οι εξεγερτικές οργανώσεις είναι μόνο της αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μην χέσω.συγκινήθηκα.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγια μου, η αφέλεια που σκοτώνει !
    Νά 'σαι καλά πατριώτη, αλλά δε βλέπεις που πατάς και που πηγαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ πέρα πριν κανά δυό μήνες ισχυρίστηκε περίπου ότι αυτή είπε το Όχι στα Σκόπια στο Βουκουρέστι, σ' αυτό θα κόλωνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά τα λεγόμενα της εν λόγω "κυρίας" και κατά τα γραφόμενα των φίλων εδώ.....μάλλον όλοι θα πρέπει να ζούμε σε άλλη χώρα !!!!
    Μα μισητή μου "κυρία" είσαστε τόσα χρόνια παντελώς απούσα από το υπουργείο εξωτερικών και σε κάθε σοβαρό ζήτημα εκ διαμέτρου αντίθετη με την κυβέρνηση της ΝΔ, των συμφερόντων της χώρας και των δύστυχων ελλήνων ιθαγενών που θυμάστε μόνο όταν ζητάτε την ψήφο τους.
    Αλλά μην σκίζεστε να απαντήσετε και να υπεραμυνθείτε της αδιαφορίας σας. Νομίζω ο δύστυχος έλληνας ιθαγενής σας απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στις εκλογές της ΝΔ και εσείς προκλητηκότατα συνεχίζετε να αδιαφορείτε για την ψήφο του λαού και να του λέτε κατάμουτρα σας .... γράφω.
    Μα νομίζω και ο πιο αναξιοπρεπής άνθρωπος σε μια τέτοια απόφαση θα έδειχνε μεγαλοψυχία και αποδοχή της βουλής του δύστυχου έλληνα ιθαγενή.
    Τόσα χρόνια στο ζυγό της "οικογένειας" ο ελληνικός λαός έμαθε καλά και δεν νομίζω να ξανακάνει το λάθος να σας δώσει....σημασία.
    Πάρτε το απόφαση λοιπόν και αν δεν αποδέχεστε την βουλή του δύστυχου έλληνα ιθαγενή και την νικη του Αντώνη Σαμαρά να κάνετε στην άκρη τουλάχιστον κρατώντας γενναία στάση και όχι να "διαμαρτύρεστε" κατ αυτόν τον τρόπο και τα κόλπα της "οικογένειας".
    Σας βαρεθήκαμε, δεν σας θέλουμε και δεν θα μας λείψετε καθόλου, αντιθέτως μάλιστα θα προσφέρετε τα μέγιστα στην επιβίωση αυτού του έθνους που δεν αγαπάτε.
    Ενας δύστυχος ιθαγενής που τόσα χρόνια τον....γράφατε.......

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.