13/4/10

Εφθασαν τα 1,1 εκατ. οι δημόσιοι υπάλληλοι



«Γέμισε» το δημόσιο με υπαλλήλους. Το αδιαχώρητο προκλήθηκε σταδιακά όλα τα τελευταία χρόνια και οι δημόσιοι υπάλληλοι έφθασαν σήμερα στους 1.100.000.

Τα στοιχεία σοκ για την κατάσταση στον δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται σε έκθεση του Κέντρου Μελετών και Ερευνών του ΕΒΕΑ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.



Οι μόνιμοι υπάλληλοι πλησιάζουν τις 450.000 (συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού προσωπικού) ενώ οι υπόλοιποι προσλήφθηκαν με διάφορες δικαιολογίες και με διάφορες μορφές εργασίας. Ο αριθμός του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων στο Δημόσιο προακαλεί ίλιγγο και δικαιολογεί τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι κυμαίνονται γύρω στο 40% του συνόλου, ενώ οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ξεπερνούν το 50%.

Προσλήψεις
Εφθασαν τα 1,1 εκατ. οι δημόσιοι υπάλληλοι


Αναφερόμενος στο μέγεθος του δημοσίου τομέα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, ζήτησε το «πάγωμα» των προσλήψεων για αόριστο χρονικό διάστημα, ή πάντως -στη χειρότερη περίπτωση- για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Διευκρίνισε ότι το Επιμελητήριο δεν τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα, αλλά τόνισε ότι τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν με μετατάξεις, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας.


Οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΒΕΑ προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία ενημερώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2009. Η επεξεργασία έγινε από το Κέντρο Μελετών και Ερευνας (ΚΕΜΕ) του ΕΒΕΑ και από αυτή προκύπτει ότι:

Οι συνολικός αριθμός των υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα ανέρχεται στις 370.517. Από αυτούς, οι 268.832 είναι μόνιμοι και οι 101.685 είναι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Στα υπουργεία υπηρετούν 92.179 υπάλληλοι, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου 116.979, στους ΟΤΑ οι 83.529 και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου οι 77.830.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 370.517 υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, οι 165.262, δηλαδή το 45%, απασχολούνται σε δύο μόνο υπουργεία: Στο υπουργείο Υγείας, που εποπτεύει τις υγειονομικές μονάδες της χώρας, και στο υπουργείο Εσωτερικών (μαζί με τους δήμους και τις νομαρχίες).
Ενστολοι
Το «παζλ» των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα με κάποια σχέση μονιμότητας, συμπληρώνεται από το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό, που ανέρχεται σε 177.600 άτομα. Ακολουθεί η «στρατιά» των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 550.000.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα ανέρχονται σε 1.098.117 άτομα. Από αυτούς:

Μόνιμοι υπάλληλοι είναι 268.832 εργαζόμενοι, το 24,5%.

Αν στους μόνιμους συνυπολογιστεί και το στρατιωτικό προσωπικό (177.600), ο συνολικός αριθμός τους φθάνει τα 446.432 άτομα, ή ποσοστό 40,7% του συνόλου.

Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ανέρχονται σε 101.685, ή ποσοστό 9,3% του συνόλου.

Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου φτάνουν τις 550.000, ή το 50% του συνόλου.

Τέλος, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επισήμανε ότι αυτές αποτελούν «επιτυχία της κυβέρνησης» και ένα «δίχτυ ασφαλείας», το οποίο όμως θα αποδειχθεί πρόσκαιρο, αν δεν επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα αναπτυξιακά μέτρα.

Κ. Μίχαλος, Πρόεδρος ΕΒΕΑ

Ο Κ. Μίχαλος ζήτησε το «πάγωμα» των προσλήψεων για αόριστο χρονικό διάστημα, ή πάντως -στη χειρότερη περίπτωση- για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Εξυγίανση, πώληση ή «λουκέτο» άμεσα για τις ΔΕΚΟ

Ο Κ. Μίχαλος επισημαίνει πως «ό,τι εξέθρεψαν ή δεν τόλμησαν να αγγίζουν οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων δεκαετιών, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε τώρα»

Την αποκρατικοποίηση ακόμη και κερδοφόρων ΔΕΚΟ, την πώληση σε «καλή τιμή» των υπερχρεωμένων και «λουκέτο» σε ΔΕΚΟ που «δεν προσφέρουν τίποτε», πρότεινε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, σχετική μελέτη του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των επιχειρήσεων αυτού του τομέα.

«Η σημερινή κατάσταση με τις ΔΕΚΟ δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Μίχαλος. «Δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες από τον μισθωτό, από το συνταξιούχο και τη μικρομεσαία επιχείρηση και την ίδια στιγμή να σπαταλάμε πολύτιμους πόρους σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Ό,τι εξέθρεψαν ή δεν τόλμησαν να αγγίζουν οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων δεκαετιών, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σήμερα».

Η μελέτη, επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, επιβεβαιώνει τη θέση ότι οι ΔΕΚΟ αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια μια ανοικτή πληγή για την ελληνική οικονομία, μία μόνιμη πηγή σπατάλης και ελλειμμάτων. Οι κυριότερες αδυναμίες εμφανίζονται σχεδόν παντού, αλλά στη μελέτη κωδικοποιήθηκαν σε τέσσερις τομείς: του στρατηγικού σχεδιασμού, της οργάνωσης και λειτουργίας, του ανθρώπινου δυναμικού και της οικονομικής διαχείρισης των αποτελεσμάτων.

Τιμολόγια
Το ΕΒΕΑ, με τη μελέτη του, προτείνει μεταξύ άλλων: Η τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΚΟ θα πρέπει να προσαρμόζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στις συνθήκες της αγοράς και της κοινωνίας, ενώ αναγκαίο είναι να καταργηθούν οι μη βιώσιμες από τις υπηρεσίες που παρέχουν. Οι δευτερεύουσες απολαβές των στελεχών (μπόνους κ.λπ.) θα πρέπει να μειωθούν κατά 10%-15%, οι προσλήψεις να γίνονται με όρους και μισθολόγιο ιδιωτικού τομέα και να εξυγιανθούν οι ΔΕΚΟ μέσω συγχωνεύσεων, αποκρατικοποιήσεων, ακόμη και διακοπής λειτουργίας κάποιων.

Ο Κ. Μίχαλος τάχθηκε υπέρ της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, διότι «’η κερδοφορία της είναι αρρωστημένη, αφού δεν έχει πραγματοποιήσει τις επενδύσεις που έπρεπε να είχε ολοκληρώσει από χρόνια». Επίσης, ζήτησε την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ «σε πολύ καλή τιμή», καθώς και άλλων ΔΕΚΟ στον τομέα των μεταφορών.
imerisia.gr

16 σχόλια:

  1. Δώστε τη διαχείριση της Σαχάρας στο κράτος και σε δυο-τρία χρόνια θα ξεκινήσει εισαγωγές άμμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αστικη ταξη ειναι αυτη που ζει εις βαρος της εργατικης ταξης και ασφαλως περιμενω τις αριστερες "περιστερες" να αντιδρασουν για το 1,1 εκατομυρια δυναστες της ελληνικης εργατικης ταξης και οχι να μεινουν σιωπηλοι συνενοχοι των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Α.Ε. οταν δημιουργουσαν την ταξη των τεμπελχαναδων ψηφοφορων και εκμεταλευτων του ιδρωτα του εργατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο αυτό λαϊκίζει ασύστολα κατά δικαίων και αδίκων:
    1ον το στρατιωτικό προσωπικό ανέρχεται σε λιγότερους από 177.000 συνυπολογίζοντας και αυτούς που υπηρετούν την θητεία τους και οι οποίοι είναι 50-60 χιλιάδες. Μακάρι να είχαμε και 250.000 εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Μην τους αφήνουμε να μας βάζουν ιδέες για την άμυνα της πατρίδας.

    2ον Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έγιναν για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ρουσφετολογικά συνήθως. Δηλαδή οι εκάστοτε κυβερνώντες και ειδικά η ΝΔ , που το ξεχείλωσε, το είδαν σαν εύκολο ρουσφέτι-κοροιδία της εκλογικής τους πελατείας, η οποία φυσικά είναι ο ελληνικός λαός τον οποίο αυτοί έριξαν στην ανεργία.
    3ον. Το πρόβλημα δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι εκατοντάδες επιτροπές που στήθηκαν και έπαιρναν χοντρά λεφτά έχοντας το ρόλο να τα ξύνουν με το νόμο. Επίσης οι παράλογες αμοιβές κάτι διευθυντών οργανισμών π.χ. 50.000 το μήνα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παίρνουν πολλά, οι ιδιωτικοί παίρνουν λίγα.

    4ον. Αν δεν τα ιδιωτικοποιούσαν όλα θα υπήρχε αντικείμενο για τους εργαζόμενους

    5ον . Αν λείπουν λεφτά ας ξαναπάνε την φορολογία Α.Ε. στο 45%, που ήταν προηγουμένως, γιατί την αφήνουν στο 25% που την πήγε ο αλογοσκούφης; Οι τράπεζες κονομάνε 10 δισ. το χρόνο από αυτό μόνο.

    6ον Πρώτα οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στο τέλος οι ιδιωτικοί που είναι και οι πιο αδικημένοι. Κανείς δεν θα γλιτώσει από την ληστρική οικονομική πολιτική. Τα πάντα γίνονται για να την γλυτώσουν οι τράπεζες και οι Α.Ε. Να μην "τσιμπήσουμε" στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και αλληλοσπαραχθούμε.

    Υ.Γ. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας όπως και όλη η οικογένειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι από τους Έλληνες που μοχθούν για τα προς το ζην.
    Αισθάνομαι μεγάλο κοροΐδο όταν πληρώνω ΔΕΗ, ΤΕΒΕ, ΕΦΟΡΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ, ΟΤΕ, ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ κατά καιρούς ζημιές στα μηχανήματα της επιχείρησης μου και στο τέλος της χρονιάς, έχω κερδίσει λιγότερα λεφτά από τον τεμπελχανά του δημοσίου που για να πάρει τα 1200 ευρώ του καθαρά δεν έχει να πληρώσει τίποτα από τα παραπάνω που ανάφερα.
    Πέραν του ότι έχει φθαρεί η υγεία μου από την δουλειά μου λόγω του άγχους του αν θα τα καταφέρω η όχι να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου.
    Δώστε μου μια θέση στο δημόσιο και σας χαρίζω την επιχείρηση μου ολόκληρη, το εννοώ.
    Να που έφτασε την Ελλάδα οι πελατειακές σχέσεις των κομμάτων.
    Ο τεμπέλης να αμείβεται κι αυτός που ιδρώνει και μοχθεί να ζει και να μη ζει.
    Μακάρι να ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ελεύθερε επαγγελματία ,
    Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος άπ’ αρχής της καριέρας μου , θα συμφωνήσω σε όλα όσα λες εκτός από ένα σημείο:
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να φορολογούνται για όσα αμοίβονται και όχι να αμοίβονται και με μισθό και επιδοματικά και να φορολογούνται αυτοτελώς .
    Τουλάχιστον 20 χρόνια που δουλεύω στο ιδιωτικό τομέα φορολογούμαι επί του συνόλου.
    Όσο για το αν δεν πληρώνονται καλά όπως είπες θα έλεγα ότι για το έργο που παράγουν το πλείστον τους πληρώνεται καλύτερα απο σένα σε καθαρό κέρδος και ας μη πω από μένα γιατί θα γελάσεις αν σου πω εργατοώρες αμοιβή και κεφάλαιο (όπου κεφάλαιο οι γνώσεις και τα πτυχία και η προϋπηρεσία).
    Η αδικία είναι ότι αντί να πάει αναλογικά με τον μισθό και το κόψιμο πήγε πλαφόν σε όλους το ίδιο.Αλλά τολμάνε οι κατ επάγγελμα πολιτικοί να κουνηθούν σε μεγαλο δημόσιους εεε τολμάνε είναι σαν το τραγούδι τον Κουταλιανό …
    Τέλος το δημόσιο δεν υπάρχει από μόνο του υπάρχει γιατί και εμείς ως λαός το θέλουμε και το αποζητάμε.
    Όταν μητέρες , πατέρες και γενικώς συγγενικά άτομα φιλάνε κατουρημένες ποδιές για να βολέψουν το παιδάκι τους σε μια θεσούλα να μπορεί , ως επί το πλείστον να ξύνεται , και να εισπράττει θα υπάρξουν και κοράκια (όπου κοράκια = κάποιοι πολιτικοί) που θα το εκμεταλλευτούν.
    Αρά λοιπόν όλοι μαζί τα κάναμε μαντάρα λίγο ως πολύ.
    Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και ας μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο αλλά ολων όχι αυτών που δεν μπορούν να αντιδράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:56 Αν πάνε τη φορολογία ΑΕ στο 45% δεν θα μείνει καμία μέσα στην Ελλάδα...Κοίτα γύρω τι γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ 2:56 ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ (ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1200) ΚΛΕΙΣΕ ΤΑΧΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ!
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ... ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ!
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΛΕΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ!
    ΚΑΝΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!
    ΕΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ!
    ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!

    ΥΓ: ΜΑ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!
    ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΣΑ ΔΙΝΕΙΣ; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΕΣΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3:39 Τότε να καταργήσουμε τελείως τη φορολογία και τις εισφορές των επιχειρήσεων να γίνουν επενδύσεις βρουν οι νέοι μας δουλειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο 10% και οχι στο 45% πρεπει να παει η φορολογια. Οταν βρισκεσαι σε τετοια δεινη θεση πρεπει να προσελκυσεις επενδυσεις, ειτε εγχωριες ειτε απ'το εξωτερικο.
    Με 45%, δε θα ανοιξουν νεες επιχειρησεις, θα φυγουν αρκετες και θα συνεχιστει εντονοτερο το κυμα φοροδιαφυγης για οσες μεινουν. Επομενως αντι των μεγαλυτερων εισπραξεων οπως φανταζονται μερικοι, θα υπαρξει για τους ως ανω λογους μειωση εσοδων φορολογιας οσο κι αν ακουγεται οξυμορο. Α και για να μην ξεχνιομαστε, και πιο πλουσιοι εφοριακοι ελεγκτες, αφου η ταριφα θα ανεβει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗ ΛΕΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ;
    ΚΑΝΕΝΑΣ.
    ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ; EINAI ΒΑΣΙΛΙΑΣ.
    ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΤΖΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ.
    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΖΑΝΕ - ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΓΡΑΦΕΙ ΧΑΣΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ψέμα, ψέμα και πάλι ψέμα :

    Παραθέτω ένα πίνακα με συγκριτικά στοιχεία από τρεις ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Τα στοιχεία είναι από το έψιλον της ελευθεροτυπίας τ. 963/27-9-2009
    ΧΩΡΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


    ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ


    ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

    ΣΕ €
    ΕΛΛΑΔΑ 11.257.285 741.148 6,58% 711
    ΓΑΛΛΙΑ 64.351.000 5.269.000 8,8% 1.341
    ΒΡΕΤΑΝΙΑ 61.113.205 5.842.000 9,56% 1.010
    ΔΑΝΙΑ 5.519.441 894.400 16,2% 2.154

    Μήπως το πραγματικό πρόβλημα είναι άλλο και όχι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην χώρα μας (π.χ. κακή κατανομή εργασίας στο δημόσιο);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @4.48
    Που το είδες το καπιταλιστικό σύστημα? Χειρότεροι και από κουμμουνιστική δικτατορία είμαστε! Στα καπιταλιστικά συστήματα υπήρχαν και κανόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με συγχωρείτε αλλά το μιλάμε για το μακρύ μας και το κοντό μας για τετοια σοβαρά θέματα αποτελεί την ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ!
    Τα λεγόμενα του κου Μίχαλου δεν είναι τίποτα παρά ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της πραγματικότητας! Ειδικά τα νούμερα για τους Στρατιωτικούς....για όνομα δηλαδή! Ε'ιμαστε όλοι θύματα εκτενούς και εσκεμμένης ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ! Σκεφτόμαστε με 5-10 στερεότυπα και δεν καταλήγουμε ποτέ σε συμπέρασμα. Απόδειξη... τα σχόλια αυτά.
    Επειδή ΔΕΝ έχουμε και δεν πρόκειται να μάθουμε τα πραγματικά στοιχεία (τα στοιχεία του κου Μίχαλου, χρωστάνε στη Μιχαλού) θα πώ μόνο ότι ο ΑΣΦΑΛΈΣΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ!!!
    Δυστυχώς δεν υπάρχει ο χώρος και ο χρόνος για να σας αποδείξω κάποια πράγματα περί της στατιστικής.
    Επομένως ας ξεκινήσουμε όλοι από το να απαιτούμε ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΓΥΡΩ ΜΑΣ για ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και όλα θα λυθούν...
    Ο ροΐδης είχε πει το 1898 ότι χρειζόμαστε μόνο έναν νόμο ακόμη: Να εφαρμόζονται οι νόμοι.
    Και πρωτού αρχίσει η γκρίνια, σας ξαναλέω: Η λύση είμαστε ΕΜΕΙΣ! Είμαστε για ακόμα μία φορά στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο ΕΓΩ.
    Τα γκόλντεν μπόυς που λέτε να είναι;
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι που τα ξύνουν;
    Οι στρατιωτικοί που λουφάρουν;
    Οι πολιτικοί που τα παίρνουν;
    Οι επιχειρηματίες που λαδώνουν;
    Οι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν;
    Οι στρατιώτες που ωχαδερφίζουν;
    κλπ κλπ κλπ.
    Δεν υπάρχει μαγιική λύση. Δεν υπάρχει πολιτικός-μάνατζερ που θα τα φτιάξει όλα.
    Υπάρχουμε μόνο ΕΜΕΙΣ. Και στην κοινωνία γίνεται μόνο ότι ΕΜΕΙΣ επιτρέπουμε και ΕΜΕΙΣ ανεχόμαστε.
    Και σε όσους σπέυσουν να πουν ότι πως μπορεί η μονάδα-άτομο να κάνει την αλλαγή, σκεφτείτε πόση ενόχληση κάνει ένα μόνο κουνούπι σε ένα δωμάτιο.
    Είμαστε στο ΕΜΕΙΣ!
    ΕΜΕΙΣ δανειζόμαστε και ΕΜΕΙΣ αποπληρώνουμε τα δάνεια.
    Και ΕΜΕΙΣ πρέπει να αποφασίσουμε πότε, εάν και πως θα πρέπει να αποπληρώσουμε τα ληστρικά επιτόκια.
    Έχει έρθει η ώρα για να βάλουμε πλάτη όλοι, αρκεί να βάλει πλάτη κάποιος πρώτα και όλοι μας θα ακολουθήσουμε, μία πλάτη καθαρή και τίμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @13 Απριλίου 2010 4:48 μ.μ

    Εσύ από την θέση της μονιμότητας (που σε λίγο θα έχεις και τον μισό μισθό σου επειδή πρέπει και σύ να πληρώσεις), εύκολα λές ότι είναι ο άλλος αντιπαραγωγικός και να κλείσει την επιχείρησή του.

    Οι χιλιάδες επιχειρήσεις που κλείνουνε και πληρώνανε τον μισθό σου, νομίζεις ότι όλες ήταν αντιπαραγωγικές;

    Δεν βλέπω γιατί τώρα που δεν έχω δουλειά έγινα ξαφνικά αντιπαραγωγικός ενώ πρίν που είχα δουλειές και έβγαζα αρκετά ήμουν παραγωγικός. Τί άλλαξε δηλαδή σε μένα; Αν θέλουμε να γίνουμε πιό παραγωγικοί και να συναγωνιστούμε τους Κινέζους, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε ΟΛΟΙ με μιά χούφτα ρύζι την ημέρα για μεροκάματο. Αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν πάει η φορολογία στο 45% δεν θα φύγουν οι επιχειρήσεις. Όσοι ήταν να φύγουν έφυγαν ήδη για Βουλγαρία κλπ. Στην Ελλάδα οι μόνες Α.Ε. με κέρδος είναι οι τράπεζες και οι κατασκευαστικές που αναλαμβάνουν δημόσια έργα. Αυτοί δεν μπορούν να πάνε πουθενά γιατί εμείς είμαστε εδώ και από εμάς ρουφάνε το αίμα. Ας φορολογηθούν λοιπόν. Το παραμύθι ότι θα φύγουν να τελειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά αγαπητοί φίλοι, η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική κομμουνιστική χώρα που λειτουργεί με καπιταλιστικό σύστημα! Ναι! Για φανταστείτε: Πόσοι είναι οι ΕΝΕΡΓΟΙ πολίτες στην Ελλάδα; Αυτοί δηλαδή που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ (ας μην εξετάσουμε προς το παρόν την παραγωγικότητά τους). Να πουμε περίπου 4.000.000 επι του συνολικού πληθυσμού; Τόσοι πρέπει να είμαστε όσοι ΝΟΜΙΜΑ εργαζόμαστε. Ωραία. Από αυτά τα 4 εκατ. το 1,1 απασχολείται στο Δημόσιο Τομέα! ΦΟΒΕΡΟ; Όχι, γιατί δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί ακόμα φοβερότερο είναι το γεγονός οτι τα υπόλοιπα 2,9 εκατ. εργαζόμενων ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ απο δουλειές που ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! Στην ουσία, το Ελληνικό Δημόσιο ΚΙΝΕΙ την οικονομία μας. Είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ! Να το καταλάβετε αυτό. Για παράδειγμα, πώς γιγαντώθηκαν εταιρείες όπως η ΙΝΤΡΑΚΟΜ; Μην με παρεξηγήσετε. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ 100 ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΑΚΑΡΙ! Αλλά ας σκεφτούμε ΠΩΣ γιγαντώθηκε; Με δουλειές που έδινε ο ΟΤΕ (ψηφιακά κέντρα κλπ), με δουλειές του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ, με δουλειές του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (π.χ. τζόγος - Λόττο, Τζόκερ κλπ.) και με άλλα πολλά. Το ίδιο έπραξαν και πολλές άλλες εταιρείες. Το αποτέλεσμα; Πίστευαν πάντα οι "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ" (σε εισαγωγικά και θα καταλάβετε) οτι το Δημόσιο έτσι ή αλλιώς θα τους δίνει δουλειές, θα τους ΣΥΝΤΗΡΕΙ. Συνεπώς, γιατί να έμπαιναν στον κόπο να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στις επιχειρήσεις τους; "Αστα τα κορόιδα" έλεγαν. ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Με αποτέλεσμα ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ να πάει ΠΕΡΙΠΑΤΟ! Ωραίοι "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ". Οι πρώτοι και μοναδικοί "επιχειρηματίες" που...ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! (Καταλάβετε τώρα γιατι σε εισαγωγικά;). Φυσικά, μαζί με αυτούς, συντηρούνταν και οι εργαζόμενοι στις επιχερήσεις τους. Συντηρούνταν και οι τοπικές αγορές από τις οποίες οι εργαζόμενοι προμηθεύονταν τα προς το ζην....κλπ...κλπ...Ο κύκλος κλείνει μέχρι να συμπεριλάβει και τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ. ΌΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ. Γι αυτό η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ. Μήπως κάνω λάθος; Για να ευθυμήσουμε λίγο, δικαιώνονται (εν μέρει) δύο πολιτικοί του παρελθόντος. Ο Κ. Καραμανλής για το "η Ελλάς ανήκει εις την Δύση" και ο Α. Παπανδρέου όταν του απάντησε αμέσως μετά "η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες".... Διαβάστε τώρα τι είχα γράψει στην αρχή του σχολίου μου.. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Θα τρελαθώ...

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.