12/4/10

Συμφωνία για ανέγερση ξενοδοχείου επτά αστέρων στην Κωνσταντινούπολη



Μια τουρκική κοινοπραξία και μια διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανέγερση ενός ξενοδοχείου επτά αστέρων, στην Κωνσταντινούπολη.

Το «παρών» στη συμφωνία μεταξύ της τουρκικής «Tanriverdi Holding» και της «Shangri-La Asia Ltd», έδωσε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το εξωτερικό εμπόριο, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν.

Ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι, η συμφωνία θα ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες επενδύσεις από τη διεθνή κοινοπραξία στην Τουρκία.

Το νέο επτάστερο ξενοδοχείο «Shangri-La Istanbul» θα ανεγερθεί σε τοποθεσία, όπου βρίσκεται προς το παρόν μια παλιά καπναποθήκη, στη συνοικία Μπεσίκτας και θα έχει θέα στον Βόσπορο.

Το ξενοδοχείο θα έχει 14 ορόφους, εκ των οποίων οι επτά θα είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα εγκαίνιά του αναμένεται να γίνουν τον Απρίλιο του 2012 και το συνολικό κόστος της επένδυσης εκτιμάται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η διεθνής κοινοπραξία «Shangri-La Asia Ltd» έχει στην ιδιοκτησία της 68 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο και το «Shangri-La Istanbul» είναι μεταξύ των τεσσάρων νέων ξενοδοχείων, που ετοιμάζεται να ανεγείρει στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα θα βρίσκονται σε Παρίσι, Βιέννη και Λονδίνο.

kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Χμ, και γιατί είναι αυτή η είδηση ενδιαφέρουσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 12 Απριλίου 2010 3:56 μ.μ.

    Γιατι οι γενοκτονοι, ισλαμοφασιστοκεμαλιστες Τουρκοι οχι μονο κατεχουν (προσωρινα ευχομαι) και εκμεταλευονται αριστα τα καλυτερα κομματια των ποντιακων και μικρασιατικων, πατροπαραδοτων χωματων μας, αλλα συνεχιζουν να αρπαζουν ακαταμαχητα - δες κατεχομενη Κυπρο, Αιγαιο, Πατριαρχειο, Τενεδος και Ιμβρο, γενοκτονια των Κωνσταντινοπολιτων (και σε λιγο π.χ. την Θρακη;).

    Συνεχιζουμε να κοιμομαστε ορθιοι, ετσι δεν ειναι;

    "Και μην ξεχνάτε ότι έξυπνος είναι αυτός που δεν κοιμάται, γιατί όταν κοιμάσαι, άλλος γράφει την ιστορία σου." (Νικος Λυγερος)
    http://neo.antibaro.gr/index.php?opt...ews&Itemid=301

    - Ν. Λυγερος, Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης
    http://neo.antibaro.gr/node/317

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναστάσιος Ι. Δωρής13 Απριλίου 2010 στις 9:43 π.μ.

    Φυσικά εάν κάτι παρόμοιο επρόκειτο να υλοποιηθεί και στην Ελληνίτσα ,θα είχαμε ένα πανυγήρι απο εκδήλώσεις με μαύρες σημαίες των διαφόρων περιοίκων και των κάθε λογής "ευαίσθητων" οικολόγων για να μήν διαταραχθεί η σεξουαλική συμπεριφορά της τοπικής κατσίκας η θα επενέβαινε η αρμόδια τοπική αρχή για να μην καταστρατηγηθεί η διάταξη περι αιγιαλίτιδας ζώνης ,και τέλος το θέμα θα παρεπέμπετο στο ΣτΕ ,όπου και το όλο εγχείρημα θα έσβηνε όπως ξεκίνησε.
    Ολα αυτά θα συνέβαιναν ,αφού πρώτα βεβαίως είχαμε αφήσει την ξένη εταιρία (διάβαζε "κουτόφραγκους") να έπενδύσουν κάποια απο τα ωραία τους εκατομμύρια στην αγορά γης ,στις εκδόσεις οικοδομικών αδειών ,καθορισμούς αιγιαλών,δασικούς χαρακτηρισμούς ,εγκρίσεις αρχαιολογίας και πολλά άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Σε μία χώρα όπως η Ελληνίτσα λοιπόν ,η οποία έχει περί το ένα εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους και όπου το κέρδος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θεωρείται ποινικά κολάσιμο ,μην περιμένετε να δείτε ανάλογες επενδύσεις απο ξένες εταιρίες. Και αυτό διότι τους έχουμε δηλώσει πολύ απλά ,ότι εμείς είμαστε ένας περήφανος λαός που το ξένο "κεφάλαιο" το έχουμε χεσμένο ,και η δική μας ανεξάρτητη και περήφανη πολιτική που έχουμε χαράξει είναι να γλύφουμε τον κόλο της Μέρκελ και του Σαρκοζί να μας δώσουνε κανένα δανεικούλι για να προσλάβουμε άλλο ένα εκατομμύριο κηφήνες ,που δεν έχουν διανοηθεί να δουλέψουν μία ώρα στην ζωή τους ,αλλά θέλουν βρε αδερφέ και αυτοί να εξασφαλιστούν σε κάποια θέση στο Δημόσιο για να πίνουν απερίσπαστοι τα φραπόγαλά τους και να τους ταίζουν οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι αυτού του κράτους καθώς επίσης και οι επιδοτήσεις των κουτόφραγκων. Να μήν ξεχάσω βέβαια και τις μίζες που θα έχουν ως μπόνους απο την επίπονη εργασία τους στο δημόσιο, για να εξασφαλίσουνε και το εξοχικούλι τους. Κοιμηθείτε Ελληνες και η τύχη μας δουλεύει. Τα παιδιά μας προετοιμάζονται να γίνουν υπάλληλοι των Αλβανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πάντως,

    είναι κακό να χτίζεις στην άμμο παλάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.