9/9/10

ΗΠΑ: «Ωρολογιακή βόμβα» το Σουδάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα θα πάρει μέρος στη συνάντηση που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη για να συζητηθεί η κατάσταση στο Σουδάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, στις 24 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα (του ΟΗΕ) για να πάρει μέρος στην συνάντηση για το Σουδάν, που προγραμματίζεται για τις 24 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Στο μεταξύ η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, χαρακτήρισε το Σουδάν «ωρολογιακή βόμβα», ενόψει του δημοψηφίσματος που θα γίνει τον Ιανουάριο με το ερώτημα της ανεξαρτησίας του νοτίου τμήματος της χώρας.

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται σκληρά μαζί με τους εταίρους τους για να διασφαλισουν ότι το δημοψήφισμα του Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ειρηνικά και για να προετοιμαστούν για το «αναπόφευκτο αποτέλεσμα», που όπως είπε η Χίλαρι Κλίντον, θα είναι η ανεξαρτησία του νοτίου Σουδάν.

«Η κατάσταση μεταξύ βορρά και νότου είναι μία ωρολογιακή βόμβα με σοβαρές συνέπειες», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας σε εκδήλωση για την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. ΗΠΑ. "Λέμε οτι μας υποδεικνύουν οι Ισραηλινοί"

    Χίλαρυ Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περίπτωση του Σουδάν είναι χαρακτηριστική (http://www.africa.upenn.edu/Hornet/sd_machar.html): αποτελεί κραυγαλέα απάντηση όσων Δυτικών dhimmies βαυκαλίζονται ακόμη και σήμερα την ειρηνική συνύπαρξη Μουσουλμάνων και Χριστιανών (ιδίως όταν ο πρώτοι είναι στην εξουσία) http://www.islam-watch.org/Sami/West-is-Naive-Greedy-and-Cowardly-in-Dealing-Islamists.htm. Αποτελεί επίσης μια καθαρή απόδειξη που διέρχεται ιστορικά μέσω των των τελευταίων 14 αιώνων για την επεκτατική κι εξουσιαστική φύση του Ισλάμ (το ισλαμοφασιστικό κόμμα Εθνικό Κογκρέσο έφτασε στο σημείο να στρατολογήσει αραβικά τζιχάντια με σκοπό να κατασφάξουν τους Χριστιανούς του Νότου, όπως στο Νταρφούρ)http://en.wikipedia.org/wiki/Sudan. Η ιστορία επαναλαμβάνεται...
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.