9/9/10

Εurostat: Δεν ξέρουμε πώς η Ελλάδα «μαγείρεψε» το χρέος

Τέσσερις μήνες μετά το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, ύψους 110 δισ. ευρώ, η χώρα δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο στο παρελθόν «μαγείρεψε» τα στοιχεία για το χρέος της, δηλώνει ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ.

«Δεν έχουμε δει τα πραγματικά αρχεία», είπε ο κ. Ραντερμάχερ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Υπενθυμίζεται ότι η Eurostat έχει ζητήσει αυτά τα στοιχεία (κυρίως για τις συμφωνίες swap με την Goldman Sachs την περίοδο 2000-2001) από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο επικεφαλής της Eurostat προσθέτει ότι το κλιμάκιο της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, που θα έρθει αργότερα τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα (μαζί με στελέχη της ΕΚΤ και της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν) θα ακολουθήσει αυστηρή στάση, ώστε να αποκαλύψει το συνολικό ύψος του κρατικού χρέους που απεκρύβη με αυτά τα σύνθετα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

«Πρόκειται για μία νέα εποχή», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα, είπε, είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που είπε ψέμματα για τις συμφωνίες swap (ανταλλαγής), έπειτα από την κίνηση της Eurostat προς τις χώρες-μέλη να αναφέρουν αυτού του είδους τις συμφωνίες, το 2008.

Η κρίση χρέους που ξέσπασε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009 έστρεψε την προσοχή σε αυτές τις συμφωνίες, με έμφαση τα currency swaps με την Goldman Sachs, το 2000 και το 2001.

Με αυτά τα εργαλεία η Ελλάδα μείωσε το εξωτερικό χρέος σε ευρώ, κατά 2,367 δισ. ευρώ και μείωσε το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ στο 103,7% από 105,3%.

Ωστόσο, η Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat, έχει πει ότι υπήρξαν και άλλες ανάλογες συμφωνίες, μικρότερου μεγέθους σε σύγκριση με την Goldman.

«Υπάρχουν πολλές ανάλογες συμφωνίες, που πρέπει να ξεκαθαριστούν», τόνισε ο κ. Ραντερμάχερ. «Η υπόθεση με την Goldman Sachs ήταν μόνο η αρχή», σημείωσε.

Μάλιστα, συνέκρινε την προσπάθεια αποκάλυψης των στοιχείων για το ελληνικό χρέος με την ανακαίνιση του σπιτιού του.

«Ξεκινάς την ανακαίνιση και όταν φτάνεις στους τοίχους έρχεσαι αντιμέτωπος με ορισμένες εκπλήξεις, αυτή είναι, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, και η υπόθεση της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά την αλλαγή του κανονισμού από την Eurostat το 2008, οι συμβάσεις που γίνονται με τη μορφή swaps πρέπει να υπολογίζονται στο δημόσιο χρέος.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Eurostat δεν επικύρωσε τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι πιθανή μία αύξηση κατά 7%, έπειτα από την εξέταση των «εκκρεμοτήτων», μεταξύ των οποίων και οι συμφωνίες swap.

Τέλος, είπε ότι αναμένει πως θα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία για τα swaps ώστε να υπάρξει σχετική αναφορά στην εξαμηνιαία έκθεση της Eurostat για τα ελλείμματα και τα χρέη στην ευρωζώνη, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου.
NEA

8 σχόλια:

  1. Δεν ξέρουν όχι δεν ξέρουν μας δουλεύουν και ψιλό γαζή.
    Δεν ξέρουν ότι οι Σημίτης bros ήταν και πιθανόν ακόμα είναι (λέμε τώρα ) σε καίρια πόστα .
    Δεν ξέρουν όταν έβλεπαν τον δανεισμό και παράλληλα τα τους ισολογισμούς.
    Αλλά ακόμα και αν δεν ήξερα που δεν υφίσταται και σε ένα παιδάκι να το πεις δεν θα το πιστέψει .
    Ακόμα και αν τους δουλέψε ο κινέζος , αυτοί δεν είχαν ελεγκτικούς μηχανισμούς διαστάβρωσης ή θέλουν να μας πείσουν πως λειτουργούν με το σταυρό στο χέρι και όλα είναι διάφανα όπως το κρύσταλλο.
    Και εάν ήταν διάφανα πως είναι δυνατόν σε 2 χρόνια μέσα να έχουν σκάσει τόσα σκάνδαλα πανευρωπαικά που σε βιβλίο guiness θα πέρναμε την πρώτη θέση σαν ΕΕ .
    Αλλά δεν έχουμε κάποιον να τους πει το Basta , γιατί τώρα που βρήκατε παπά θέλετε να θάψετε 5-6

    Θα μου πει κάποιος εδώ έχουμε κυβέρνηση με ανταπόκριση με τη Eurostat θα ασχοληθούμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκατό δέκα δις (110.000.000.000) ευρώ στήριξη, μέσω -επαχθούς- δανεισμού, ας υποθέσωμε πως αντιστοιχούν σε 10.000-11.000 ευρώ, ανά Έλληνα πολίτη. Κολοσσιαίο το ποσό στο σύνολό του… κι’ αν πήγε -όπως πήγε- σε λίγες «τσέπες», μα μαχητό ως διασπαρμένο στον καθένα.
    Αυτή είναι η κεντρική σκέψη όσων ελαχίστων ασυνείδητων αδίσταχτων θεωρούν εαυτούς πονηρούς, έναντι της όποιας -τάχα- αγέλης ηλιθίων. Αν για μια 5ετία καθιερωθεί 6ήμερο -αντί 5μέρου- εργασίας, χωρίς αύξηση αποδοχών, θά ’λεγε κανείς απλοποιητής πως, εξοικονομείται περίπου αυτό το ποσό.
    Ο κοσμάκης ξέρει πως, μαγειρεύουν στις κουζίνες εδέσματα κι’ όχι οικονομικά στοιχεία κάτω απ’ το τραπέζι. Έτσι θέλει τους τελευταίους στο σκαμνί και στα κάγκελα… κι’ όχι να συνεχίζουν τα ίδια σ’ άλλο τραπέζι.
    Κύριέ μας Βάλτερ Ραντερμάχερ, δε’ θα ρωτήσω… πώς έτρεξε το πακέτο στήριξης, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί τα πραγματικά οικονομικά ανοίγματα, γιατί η απάντηση φωνάζει. Προδήλως, ενδιέφερε περισσότερο -αν όχι μόνο- να μπεί στο σβέρκο του κόσμου ο χαλκάς… κι’ ύστερα βλέπουμε… κι’ αν θα δούμε. Προφανώς, δεν ενδιέφερε… ποιός, πότε και πώς μαγείρεψε… και υπέρ τίνος… αν αναγκαζόμασταν να πληρώσωμε τα σπασμένα.
    «Κατονομάζετε» όμως και τους μαγείρους, ως λ.χ. τους τότε τσάρους -τρομάρα τους- της οικονομίας μας, μετά των πρωθυπουργών τους, κατά συναυτουργία με την «Goldman Sachs».
    Οι απεσταλμένοι σας, από κοινού μ’ αυτούς της Γεν. Διεύθυνσης ΟικΥποθΚομ και της ΕΚΤ, με ποιούς θά ’ναι αυστηροί;… και θα περιοριστούν στην αποκάλυψη του συνολικού ύψους του αποκρυμμένου ανοίγματος, μέσω των σύνθετων χρηματοοικονομικών εργαλείων; …Γιατί εμένα, που καλούμαι να πληρώσω, μ’ ενδιαφέρει πρωτύτερα η αποκάλυψη των εργαλείων, των εργολάβων & υπεργολάβων! …Όχι να μου σερβίρονται κι’ ως υποψήφιοι μεγαλοσχήμονες για τις προαναφερόμενες καρέκλες, καθώς κι’ ως κριτές κι’ εκτιμητές αξιολόγησης της ευρωστίας ή της κατάντιας μας.
    Δεν πρόκειται για καμιά νέα εποχή. Νέα είναι όποια άρχεται του μηδενός. Αν εκκινά από το μείον της βαθιάς κόλασης, δεν την βλέπω για νέα. Μάλλον νέα τάξη πραγμάτων μου φαίνεται… και για ’σάς επιδίωξη νέας φάσης. Να ’ξηγούμαστε.
    Εμένα, δεν μ’ ενδιαφέρει αν αλλάξατε και προς τα πού τον κανονισμό υπολογισμού των αρνητικών οικονομικών μεγεθών, το 2008. Μ’ ενδιαφέρει που λέτε ότι, οι εκπρόσωποι της χώρας μου μόνοι -και πρώτοι- εψεύστηκαν και δεν το προσπερνώ, όπως δείχνει να θέλετε.
    Δυστυχώς σας αμφισβητώ όλους! Κι’ εσάς κι’ εκείνους… και δεν καταλαβαίνω από «swaps» «currency» και μη, ανταλλαγές κι’ αλλαξοκωλιές.
    Η «Goldman Sachs» κι’ οι κόρες κι’ οι «αδερφές» της, αποβλήθηκαν από τα χωράφια μας/σας ή συνεχίζει -αυτούσια & μεταλλαγμένη- ν’ αλωνίζει; Ρε κάτσετε καλάαα…
    Για ποιό ξέσπασμα κρίσης χρέους μιλάτε, απερίγραπτοι; Κρίση, γιατί ήταν -λέει- το χρέος 105,3% και βάλε …αντί 103,7%;! Έμμ το 2, 4 ή και 7%, που σας χτύπησε το καμπανάκι, δεν είναι πρόβλημα για ’μένα… και θα το αναλάμβανα. Πρόβλημα είναι το 100 τόσο %, που δεν το επωμίζομαι στο έτσι. Θέλω -που λένε ιστορικά- να χυθεί «αίμα». Κι’ όχι βέβαια το δικό μου, μα το δικό τους… αυτών πώς τους λένε… των υπαίτιων.
    Μη με παιδεύετε με «ψιλά». Πολύ φοβούμαι, μήπως ως την μεθεπόμενη 6μηνιαία σας έκθεση έχει αλλάξει πράγματι -όμως, αλλιώς- η εποχή.
    Υγ. Και να μη σ’ αδικήσω… ωραίο το σκετσάκι σας με την «ανακαίνιση»… και καλή ιδέα, «να σας ανακαινίσουμε, περιφερειακά & κεντρικά».
    Είς ή καθείς, εκ των αμελητέων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επίκαιρο τραγούδι για το ελληνικό Χρέος

    http://www.youtube.com/watch?v=syGST2LifcU

    Κάτι Αλήτες μας έχουν κάνει να ζούμε στα κλεφτά
    και θέλουν να το παίζουν και σπουδαίοι.
    Όλους τους είδες, ίδιο χαρμάνι: αρπάζουνε λεφτά
    την ώρα που η πατρίδα καταρρέει.

    Κοίταξε σήμερα το χάος που υπάρχει,
    κάθε γενιά δική της δίνει μάχη!
    Όλα είν' εφήμερα: και πρόβλημα και λύση,
    τ' άνθος μπορεί το βράχο να τρυπήσει.

    Κι οι Ευρωπαίοι να ξέρουν όμως πως του πολιτισμού
    οι Έλληνες τους έδωσαν τα φώτα.
    Κι αν πεις για χρέη, μακρύς ο δρόμος κι αντί να επιτηρούν
    εκείνοι να μας ξεχρεώσουν πρώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ
    ΣΤΗ ΓΝΩΣΙ ΜΟΛΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΑΚΟΜΗ
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
    ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ..
    ΕΒΛΑΨΑ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ?ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΣΟ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΟΥΣ
    ΠΡΙΓΚΙΠΙΣ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ
    ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
    ΣΤΟ Θ Ρ Ο Ν Ο ΤΟΥΣ...ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ
    ΣΥΝΕΒΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΗ
    ΠΑΝΤΟΤΕ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
    ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ,
    ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙ
    ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΙ.
    ΝΑ ΤΙ ΕΚΑΜΑ.
    ...Ο ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ
    ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ
    ΔΙΕΓΕΙΡΗ ΤΟ ΦΟΒΟ,ΕΝΑ ΦΟΒΟ ΠΟΥ
    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΕΙ,ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ
    ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΟΥ ΘΑΡΑΛΛΕΟΥΣ ,ΤΟΥΣ
    ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
    ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ..."
    ΦΡ.ΝΙΤΣΕ "Η ΘΕΛΗΣΙΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ"
    ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
    ΜΑΝΟΥΛΕΣ Σ'ΑΥΤΑ....
    ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμ, σιγά τις "παρθένες" της ΕΕ που δεν ξέρουν οι καημένες πως κρύβονται τα χρεη των χωρών-μελών.
    Και μια πρόταση : Μήπως κύριοι της ΕΕ το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια χώρα υποψήφια προς ένταξη είναι να φτιάχνει ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία με τη συμμετοχή ελεγκτή της ΕΕ ; Δ
    εν είναι προφανές ότι κάθε χώρα "μαγειρεύει" τα στοιχεία της;
    λίγη φαιά ουσία δεν βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να αφήσουν τα δεν ξέρουν και δεν γνωρίζουν.
    ξέρει πολυ καλά πλέον ο ελληνικός λαός ποιοί μαγείρεψαν το χρέος, ποιοί τα έφαγαν, ποιοί πραγματικά χρωστάνε (με όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο, ποιά άλλα καθίκια τους καλύπτουν τώρα γιατί και τώρα τρώνε χοντρά και ποιοί δημοσιοποίησαν ιδιωτικά χρέη όπως συνεχίζουν και κάνουν).
    μας περνάνε για μλκσ και οι ξένοι

    και από μια αποψη δίκιο έχουν αφού δεν σηκωθήκαμε όλοι πάνω να τους πετάξουμε όλους τους αλήτες έξω, να κατασχέσουμε ό,τι έχουν και δεν έχουν οι κλέφτες και να τους κρεμάσουμε ανάποδα.
    έχουν 1000ξεφτυλιστεί και οι ξένοι δημοσίως, αλλά ποιός είπε ότι όταν καλομασάνε εις βάρος ενός λαού αφιονισμένου θα πουν διαφορετικά;

    αλλ έως πότε θα παίζεται αυτό το θέατρο;;;

    έχω κι εγώ την απορία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για να θυμηθούμε κάτι σχετικό ενδεικτικά.
    ποιά ήταν η αντιστοιχία μάρκου δραχμής πριν το ευρώ;
    1 γερμανικο μάρκο 174 δρχμ.
    πως κλείδωσε ο κ. σημίτης (αβούρης) το ευρώ σε 340,75 δρχμ;;;
    ας μας απαντήσει κάποιος ειδήμων.
    θυμάστε τις συχνές επισκέψεις του αβούρη στη γερμανία;
    τι έκανε εκεί ο μάστορας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ
    ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ

    ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ
    ΠΑΡΟΤΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ
    ΟΤΙ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ
    ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΡΟΦΗΣΑΜΕ
    ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
    ΑΠΕΤΥΧΑΝ

    Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
    ΧΡΟΝΙΚΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ
    ΣΕ ΜΗ ΝΟΗΜΟΝΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΕΘΝΟΣ
    ΔΥΑΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ
    ΕΔΩ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ
    ΕΘΝΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΨΗΦΗΣΑΜΕ

    ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ
    ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙ ΚΑΙ
    ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ
    ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ
    ΕΛΕΧΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ
    ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΘΕΩΣ
    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
    ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΚΟΥΦΟ
    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΧΩΡΑΕΙ
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ
    ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΛΕΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ
    ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    ΣΠΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.