24/9/10

Βουλή - "Υιοθετούνται" τα παιδιά των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας που χάθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

Η Βουλή των Ελλήνων θα υιοθετήσει το σύνολο των ανήλικων παιδιών των πιλότων σε αεροσκάφη οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από το επεισόδιο των Ιμίων το 1996 ως σήμερα, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Η απόφαση ελήφθη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ύστερα από πρόταση του προέδρου του Σώματος Φίλιππου Πετσάλνικου. Πρόκειται για επιπλέον 29 ανήλικα παιδιά, πέραν των ανήλικων τέκνων του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη και του ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη για τα οποία η Βουλή έχει λάβει ομόφωνη απόφαση στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, όπως και του υποσμηναγού Νικολάου Παρούση και του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη με προγενέστερες αποφάσεις του κοινοβουλίου.

Ετσι, η Βουλή των Ελλήνων θα αναλάβει την "υιοθεσία" και των παρακάτω 29 ανήλικων παιδιών των άτυχων πιλότων που έχασαν τη ζωή τους: -στις 31 Ιανουαρίου 1996, αντιπλοίαρχος Καραθανάσης Χριστόδουλος, με ένα παιδί, που είναι σήμερα 16 ετών. -15 Ιουλίου 2000, επισμηναγός Μυλωνάς Ιωάννης, με ένα παιδί, που είναι σήμερα 22 ετών και σπουδάζει. -17 Μαΐου 2001, υπαξιωματικός Αναγνωστάκης Γεώργιος, με δύο παιδιά, που είναι σήμερα 16 και 14 ετών. -29 Μαΐου 2001, υπολοχαγός Τσερκεζόπουλος Σωτήριος, με δύο παιδιά, που είναι σήμερα 12 και 9 ετών. -15 Ιουνίου 2004, επισμηναγός Καραθάνος Κωνσταντίνος, με δύο παιδιά, που είναι σήμερα 16 και 11 ετών. -11 Σεπτεμβρίου 2004, αντισυνταγματάρχης Παπασπύρου Δημήτριος, με ένα παιδί, που είναι σήμερα 14 ετών. -11 Σεπτεμβρίου 2004, ταγματάρχης Παπαναστασίου Παναγιώτης, με ένα παιδί, που είναι σήμερα 9 ετών. -14 Οκτωβρίου 2004, επισμηναγός Κομματάς Γιάννης, με δύο παιδιά, που είναι σήμερα 11 και 6 ετών. -14 Οκτωβρίου 2004, σμηναγός Σιούτας Θανάσης, με ένα παιδί, που είναι σήμερα 12 ετών. -20 Φεβρουαρίου 2006, λοχαγός Καρυπίδης Χρήστος, με ένα παιδί, που είναι σήμερα 9 ετών. -20 Φεβρουαρίου 2006, ανθυπασπιστής Καραμπάς Ηλίας, με δύο παιδιά, που είναι σήμερα 10 και 7 ετών. -20 Φεβρουαρίου 2006, αρχιλοχίας Αδαμόπουλος Αδάμ, με δύο παιδιά, που είναι σήμερα 15 και 14 ετών. -20 Φεβρουαρίου 2006, επιλοχίας Φωτιάδης Κωνσταντίνος, με τρία παιδιά, που είναι σήμερα 12, 10 και 8 ετών. -14 Απριλίου 2006, Σμηναγός Γκελής Παντελής, με δύο παιδιά, που είναι σήμερα 13 και 9 ετών. -23 Ιουλίου 2007, σμηναγός Στοϊλίδης Δημήτριος, με δύο παιδιά, (Δίδυμα) που είναι σήμερα 6 ετών. -18 Μαρτίου 2008, ανθυπασπιστής Καρδόπουλος Ευστάθιος, με ένα παιδί, που είναι σήμερα 6 ετών. -5 Απριλίου 2008, ταγματάρχης Σκούρας Δημήτριος, με δύο παιδιά, που είναι σήμερα 10 και 7 ετών και -5 Απριλίου 2008, λοχαγός Κακαμπάκος Αθανάσιος, με ένα παιδί, που είναι σήμερα 7 ετών.

Η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

7 σχόλια:

  1. Μια κίνηση που δεν έχουν συνηθίσει να κάνουν.
    Εποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Είτε πέθαναν σε ώρα καθήκοντος είτε όχι.
    Αιωνία τους η μνήμη και τα παιδάκια τους θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανα.
    Αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ.
    Είναι η μοναδική κινηση που με συγκίνησε από αυτούς τους αχρείους πολιτικούς.

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὄχι, νὰ μὴ υἱοθετήσῃ τὰ παιδιὰ τῶν Ἡρώων ἡ Βολὴ τῶν Ἀνθελλήνων! Μὲ τίποτε! Ἂς εὑρεθῇ εἷς φιλόπατρις νὰ τὸ κάμῃ. Δι’ ὅτι ἄλλως διπλὸν τὸ κακὸν διὰ τὰς μητέρας των. Ἔχασαν τοὺς συζύγους των, τῶρα θὰ χάσουν καὶ τὰ παιδιά των. Παρεμπιπτόντος κάπως ἀργὰ τὸ ἐθυμήθη ἡ Βολή, ἐὰν λάβωμεν ὑπ’ ὄψιν, ὅτι τινὰ τῶν παιδιῶν εἶναι πλέον ἐνήλικες.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Καλύτερο θά ’ταν να είχαν υιοθετηθεί οι υποδείξεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εἷς Ἕλλην

    Να τα υιοθετήσεις εσύ ρε, υπερπατριώτη. Δεν χάνεται ευκαιρία να λέτε μπούρδες. Μάθετε να λέτε ένα μπράβο εκεί που αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 24ῃ–9ου–2010, 3:07 μ.μ.:
    Ἡ Βολὴ τῶν Ἀνθελλήνων ἔχει πρὸ πολλοῦ ἀπωλέσει κάθε δικαίωμα εἰς τὸ νὰ δέχηται εὖγε καὶ εὐχαριστίας. Ἄλλωστε τοῦτο δὲν συνᾴδει πρὸς τὴν ἑλληνικὴν πολιτικὴν ἀντίληψιν, καθ’ ἣν ἡ βουλή, μὴ ἔχουσα οὔτως ἢ ἄλλως εἰ μὴ περιωρισμένας δικαιοδοσίας, συνιστᾷ σῶμα ὑπαλλήλων μᾶλλον καὶ κλητήρων τῶν πολιτῶν, τῆς πραγματικῆς δηλαδὴ ἀρχῆς (καὶ ὄχι ἐξουσίας, λέξις ξένη πρὸς τὸ ἑλληνικὸν πολιτεύεσθαι). Ἐν πάσῃ περιπτώσει ὅμως ἀποροῦμεν: Δὲν βλέπει ὁ σχολιαστής, ὅτι τὸ γεγονὸς τῆς «υἱοθεσίας» τῶν παιδιῶν τῶν Ἡρώων Ἀεροπόρων ἀποτελεῖ κραυγαλέον παράδειγμα προπαγάνδας προεκλογικῆς περιόδου, ἐν μέσῳ μνημονίου καὶ ἐν ᾧ τὸ ὅλον πολιτικὸν σύστημα βάλλεται πανταχόθεν καί, ἐνδεχομένως –αὐτὸ θὰ ἐξαρτηθῇ ἐκ τοῦ κατὰ πόσον ἔχει πράγματι ἐξυπνήσει ὁ λαός–, πνέει τὰ λοίσθια;
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε ανώνυμε, 24 Σεπτεμβρίου 2010 3:07 μ.μ.
    αμέσως και βιάστηκες να μας καταδικάσεις όλους.
    Πρώτον εγώ μιλησα για μια σωστή κίνηση, από τις ελάχιστες που έχει κάνει η "βολή των ανθελλήνων" και δεύτερον σε τελική ανάλυση έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος "Εις Ελλην".
    Οπότε δεν σε παίρνει να μιλάς για υπερπατριώτες και καλύτερα να κόψεις εσύ τις πολλές "μπούρδες" γιατί από την πολλή τη λάσπη που σου έχουν πετάξει στα μάτια, δεν βλέπεις τίποτα ή βλέπεις άλλα αντί άλλων.
    Και στο τέλος τέλος ΝΑΙ εδώ μέσα είμαστε μαζεμένοι πολλοί υπερπατριώτες και δεν χωράστε εσείς οι υπόλοιποι, οι υποστηρικτές του Τζέφρυ και της ανθελληνικής υστερίας του.
    Τα κυρήγματα αλλού και μην ανησυχείς, που θα πάει έρχεται και η ώρα όλων των ανθελλήνων, όπως και των 300 γαιδάρων της "βολής".....

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.