30/10/10

Κατάργηση της βίζας για τους ρώσους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε πρόκειται να ζητήσει την Παρασκευή από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταργήσει την χορήγηση "βίζας" στους Ρώσους, τους Ουκρανούς και τους Λευκορώσους πολίτες, ένα ζήτημα που απασχολεί επί μακρόν και έχει αποτελέσει σημείο ρήξης.

το κείμενο της ομιλίας του, που βρίσκεται στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης πριν αυτή εκφωνηθεί, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών ζητά "μια ουσιαστικά νέα αρχή" για το σύστημα βίζας.

    "Η ελευθερία στα ταξίδια των πολιτών των χωρών της Ανατολικής Συνεργασίας και της Ρωσίας θα μπορούσε να απελευθερώσει μια τεράστια δυναμική για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στην ανατολική Ευρώπη", φέρεται να δηλώνει ο Βέστερβέλε.

    Την ομιλία αυτή θα εκφωνήσει ο Βέστερβέλε σε ένα φόρουμ στο Βερολίνο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε, το διεθνές κέντρο πολιτισμού της Γερμανίας.

    Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι θεωρείται απαραίτητο να υποβάλλουν αιτήσεις για την έκδοση "βίζας" για να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και συχνά περιμένουν στις ουρές έξω από τις πρεσβείες για να περάσουν από συνέντευξη χάνοντας ώρες από την εργασία τους και από άλλες ενασχολήσεις τους.

    Η " Ανατολική Συνεργασία" ιδρύθηκε πέρυσι και απαρτίζεται από τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

athina984

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Η ΠΑΓΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το οτι στην Τουρκία πηγαίνουν κάθε χρόνο 2500000 τουρίστες απο Ρωσία και σ'εμάς μόνο 350000 δεν σου λέει τίποτα; Εξαιτίας και της βίζας, και των φτηνότερων τιμών οι Τούρκοι βγάζουν παράδες απο πολλούς και οι Έλληνες κοιτάζουν να γδάρουν τους λίγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Γερμανία πάντως, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, δείχνει ότι παίρνει έξυπνες διπλωματικές πρωτοβουλίες.
    Μακάρι κι΄εμείς, αλλά...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.