31/12/10

Παπανδρέου στο Ερζερούμ: Επίσκεψη / προσκύνημα (;) στο λίκνο του Κεμαλισμού

Ο Γιώργος Παπανδρέου τις πρώτες ημέρες του 2011 σχεδιάζει να παραβρεθεί σε συνέδριο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο θα λάβει χώρα στο λίκνο του κεμαλικού καθεστώτος και ιδεολογίας, στο Ερζερούμ! Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το σημείο που ο Μουσταφά Κεμάλ απεργάστηκε την καταστροφή του Μικρασιατικού ελληνισμού, θα μιλήσει για τις… ελληνοτουρκικές σχέσεις.Πριν από οτιδήποτε άλλο το defence-point.gr θα πρέπει δυστυχώς να επισημάνει ένα τετριμμένο θέμα - το οποίο κάθε κράτος και κυβέρνηση που θέλει να λέγεται πως σέβεται όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και την ιστορία της, ειδικά όλων αυτών που έχουν δώσει το αίμα τους για να μπορεί αυτή τη στιγμή να κυβερνάει… οτιδήποτε - το οποίο όμως η Ελληνική συντεταγμένη πολιτεία φαίνεται τα τελευταία χρόνια να «παρακάμπτει» επιδεικτικά ή και να αγνοεί: Θα πρέπει κάποιος επιτέλους στην Αθήνα να αντιληφθεί πως η σημειολογία κάποιων κινήσεων, ειδικά στο διπλωματικό και πολιτικό πεδίο, είναι τόσο σημαντική όσο και μία πράξη αυτή καθεαυτή.

Δεν είναι δυνατόν το υπουργείο Εξωτερικών να μην διαθέτει υπηρεσίες οι οποίες θα (προ)ειδοποιήσουν την ελληνική κυβέρνηση πως η συγκεκριμένη πόλη και το… happening, στο οποίο ο γεμάτος καλές προθέσεις πρωθυπουργός μας σκοπεύει να παραβρεθεί, δεν ενδείκνυται για επισκέψεις της συγκεκριμένης υφής.
Για όποιον λοιπόν θα πρέπει να του φρεσκάρουμε την μνήμη για το τι εστί το Ερζερούμ σε σχέση με «εξωτερική πολιτική» θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε πως στην συγκεκριμένη πόλη έλαβε χώρα (23 Ιουλίου με 7 Αυγούστου, 1919) το καθοριστικό συνέδριο των Κεμαλικών στο οποίο και τέθηκαν οι «νομικές» βάσεις, μέσω της διακήρυξης που συνομολογήθηκε, για την πλήρη εκκαθάριση όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά κάθε άλλου «μη Τούρκου» από την Μικρά Ασία.


Με άλλα λόγια στο Ερζερούμ αποφασίστηκε το ξερίζωμα του ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες καθώς και συστηματοποιήθηκε το πολιτικό, στρατιωτικό και ιδεολογικό πρόγραμμα του Κεμαλισμού, η παρουσία του οποίου στοιχειώνει την ελληνική ιστορία αλλά και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων τα τελευταία 100 σχεδόν χρόνια.


Περνώντας τώρα στην… υψηλή στρατηγική της Αθήνας αναφορικά με τον αξιοζήλευτα «στρατηγικά ψύχραιμο» κατευνασμό της Τουρκίας δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε πως η σημερινή αεροπορική «εκδρομή» των Τούρκων πάνω από έξι νησιά του Αιγαίου συνάδει απολύτως με την αχαρακτήριστη πλέον ελληνική δουλικότητα, υποχωρητικότητα και ξεφτίλα.
Είναι δυνατόν πλέον η Αθήνα να συζητά να εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της σε συνέδριο Τούρκων πρέσβεων οι οποίοι το μόνο που θα κάνουν είναι να συζητήσουν το πώς ακριβώς θα εξαφανίσουν τον ελληνισμό από τον γεωπολιτικό χάρτη του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου;

Ένα ακόμα σημείο πραγματικού εξευτελισμού της Ελλάδας είναι το γεγονός πως στο εν λόγω συνέδριο, το οποίο και λαμβάνει χώρα για τρίτη φορά από το 2008, παραβρίσκονται ξένοι καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες αλλά είναι όλοι στο επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και όχι πρωθυπουργών.
Το πλέον γελοίο και εξοργιστικό συγχρόνως είναι πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πλαισιωθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών του… Αφγανιστάν και του… Πακιστάν, δηλαδή των χωρών οι οποίες «γλύφουν» τα Οθωμανικά πόδια του Αχμέτ Νταβούτογλου και περιμένουν «διαμεσολαβητικές» πρωτοβουλίες της Υψηλής Πύλης για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Ας σημειωθεί πως πέρυσι ο μόνος αρχηγός κράτους που παραβρέθηκε στην εν λόγω διάσκεψη ήταν ο πρόεδρος της… Παλαιστινιακή Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς! Η Ιαπωνία, η Βραζιλία και η Γερμανία είχαν εκπροσωπηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών τους.
Δηλαδή, του Α. Νταβούτογλου θα του «κακόπεφτε» η παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Πρέπει για να «κάνει το κομμάτι» του να υποβάλλει τα σέβη του ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός;
Ένα ακόμα ερώτημα που ανακύπτει είναι το τι ακριβώς θέλει να κάνει η Ελλάδα ανάμεσα σε χώρες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει του ψευδοκράτος στην Κύπρο και μας «φιλοδωρούν» κάθε ημέρα, μέσω Τουρκίας βέβαια, με εκατοντάδες ταλαίπωρες ψυχές οι οποίες κάνουν την ζωή τους αλλά και την δικιά μας δυσκολότερη με την παρουσία τους στην χώρα μας.
Τι ακριβώς θέλει να πετύχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την παρουσία του στο Ερζερούμ,  όπου θα παραβρεθεί ανάμεσα σε εκπροσώπους από χώρες οι οποίες μέσω της Ισλαμικής Διάσκεψης κάθε λίγο και λιγάκι κατηγορούν την χώρα μας για δήθεν παραβιάσεις των… δικαιωμάτων ανύπαρκτων μειονοτήτων;
Δεν καταλαβαίνει κανείς στην Αθήνα πως στην συγκεκριμένη συγκέντρωση των… βασσάλων του Σουλτάνου η Αθήνα φαίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή η Ελλάδα εκλαμβάνεται ως μία χώρα μειωμένης κυριαρχίας και ως ένα κράτος φινλανδοποιημένο το οποίο διαβιεί υπό την υψηλή εποπτεία του επικυρίαρχου τους;


Το κορυφαίο δε ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν η ελληνική αντιπροσωπία θα προχωρήσει, μαζί με την Τουρκία σε ανακοινώσεις αναφορικά με την… πρόοδο από τις «διερευνητικές επαφές» για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μπροστά στους εκστασιασμένους Τούρκους πρέσβεις και στους συγκινημένους υποτελείς της Άγκυρας, μουσουλμάνους αντιπροσώπους του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Δηλαδή την στιγμή που η Άγκυρα φαίνεται πλήρως απομονωμένη από την Δύση, με το Ισραήλ σχεδόν εχθρικό απέναντί της, την Κύπρο να δείχνει «άντερα» και να προχωράει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, εμείς είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε επισήμως τα σέβη μας στην έδρα του εξολοθρευτή το μισού κομματιού του ελληνισμού και να εξομοιωθούμε με τους «μουσουλμάνους αδελφούς» στον νεοθωμανικό παράδεισο του κυρίου Νταβούτογλου.

…Τέτοιος εξευτελισμός πια; Αιδώς Αργείε…

12 σχόλια:

 1. Πάλι κάποιοι φανατικοί βρήκαν σήμερα την ευκαιρία να ξεσπάσουν χωρίς λόγο στους Χριστιανούς του Ιράκ...
  Τα θύματα είναι πολλά ...
  Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι ενώ σε Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν υπάρχουν εβραϊκές συναγωγές, ουδέποτε αυτές έχουν δεχθεί φονική επίθεση...
  Περίεργα πράγματα συμβαίνουν !!!
  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι πράγματι περίεργα, όπως κι εσύ π.χ. επισυμβαίνεις ενταύθα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μην ξεχάσει να καταθέσει Στεφάνι στο μνημείο του "μεγάλλου συγγραφέα" Σφαγέα "Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ" και ως επίσης και κανένα κλαδάκι ελιάς στο τάφο του Τζέμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι δημόσιοι αξιωματούχοι,μετά τήν εκλογή τους,είτε με ψήφο,είτε μέ κλήρο,καί πριν ορκισθούν,τους υπέβαλλον σε δ ο κ ι μ α σ ί α,στην Δημοκρατική Αθήνα.
  Δοκιμασία

  Τούς έθεταν τά εξής ερωτήματα:

  "Πρώτα ποιός είναι ο πατέρας σου καί από ποιόν δήμο.
  Ποιά είναι η μητέρα σου καί της μητέρα σου ο πατέρας καί από δήμο.
  Εάν έχει ως πατρώο θεό τόν Απόλλωνα καί θεό της Εστίας τόν Δία καί που λατρεύονται(επικρατούσα τότε θρησκεία,μονοθεισμός,με πατέρα τόν ΔΙΑ)
  Αν εχει οικογενειακούς τάφους και που ευρίσκονται.
  Αν τιμά τους γονείς του καί πληρώνει φόρους.
  Αν έχει λαβει μέρος σε πολεμικές εκστρατείες,καί(άν)εξεπλήρωσε τίς στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
  ΄Οποιος είχε κώλυμα δέν γινόταν
  ά ρ χ ο ν τ α ς καί τον αποδικίμαζε η Β ο υ λ ή.
  Μάς το παραθέτει ο Αριστοτέλης στήν αρχαιοελληνική γλώσσα,αυτό που σάς αναφέρω παραπάνω στην νεολληνική>
  "Επερωτώσι δ'όταν δοκιμάζωσιν,πρώτον μέν "τίς σοί πατήρ καί πόθεν τών δήμων,καί τίς πατρός πατήρ,καί τίς μήτηρ,καί τις μητρός πατήρ καί πόθεν τών δήμων;"μετά δέ ταύτα,ει έστιν αυτώ Απόλλων πατρώος καί Ζεύς Ερκείος,καί πού ταύτα τά ιερά έστίν,είτα ηρία,ει έστιν καί πού ταύτα,έπειτα γονέας,εί εύ ποιεί,καί τά τέλη τελεί,καί τάς στρατείας,εί εστράτευται.
  Ταύτα δ'ανερωτήσας κάλε.φησίν,τούτων τους μάρτυρας".
  Έπειδάν δέ παρασχηται τούς μάρτυρας,έπερωτά"τούτω βούλεται τίς κατηγορείν;"(Αθην.Πολ.55,3).
  ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
  Πολύβιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Τρολ τζίμης
  “Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι ενώ σε Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν υπάρχουν εβραϊκές συναγωγές, ουδέποτε αυτές έχουν δεχθεί φονική επίθεση”
  Έκπληξη θα ήταν να μη το καταγγείλεις εσύ αλλά το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ γραφικό τζιμάμη

  >Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι ενώ σε Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν υπάρχουν εβραϊκές συναγωγές, ουδέποτε αυτές έχουν δεχθεί φονική επίθεση...<

  α) άσχετο με το θέμα σχόλιο
  β) εσύ βρήκες μέρα που είναι να ξεσπάσεις στους Εβραίους
  γ) Πού ξέρεις ότι υπάρχουν εβραϊκές συναγωγές εκεί και προπαντός ότι δεν έχουν δεχτεί ποτέ επίθεση; Αν δεν ήσουν γραφικός, θα έλεγα ότι έχεις καλή πληροφόρηση (από πού άραγε;)

  Νίκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Tό Ερζε-ρούμ είναι η Θεοδοσιούπολις των βυζαντινών. Για νά μήν ξεχνιόμαστε.

  Τό ρούμ σημαίνει ότι ήταν κάποτε πόλη των Ρούμ, δηλαδή των Ελλήνων. Οι Τούρκοι τό θυμούνται, εμείς ας μήν τό ξεχνάμε.

  Kαι μιάς καί αναφέρω τό Βυζάντιο, οι Ελληνες πολιτικοί ομοιάζουν μέ τούς βυζαντινούς του 14ου - 15ου αιώνα πού ήταν φόρου υποτελείς στόν σουλτάνο.

  "Ανάγκασε τούς διεκδικητές του θρόνου Ιωάννη Ζ' καί Μανουήλ νά βοηθήσουν στήν πολιορκία της τελευταίας ελληνικής πόλης της Μικράς Ασίας, της Φιλαδέλφειας, η οποία είχε επίμονα αρνηθεί νά παραδοθεί. Ο ιστορικός του 15ου αιώνα Λαόνικος Χαλκοκονδύλης παρατηρούσε γεμάτος θλίψη καί απογοήτευση: "Οι αυτοκράτορες των Ελλήνων ξεχώριζαν από τά τείχη, όταν η τελευταία εναπομείνασα ελληνική πόλη στήν Ασία κυριεύοταν από τούς απίστους".

  Κάπως έτσι δέν είναι καί ο Γιωργάκης; Τήν στιγμή πού οι Τούρκοι κατέχουν τήν μισή Κύπρο, αυτός σκύβει καί τούς προσκυνάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ 1:33 μ.μ.
  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τελεί υπό ομηρία και δεν πρέπει να τους στήνουμε στον τοίχο, όπως κάνουν οι Τούρκοι...
  Εντάξει κοπελιά;;;
  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Συναγωγή υπάρχει και στην Καμπούλ, την οποία δεν πείραξαν οι Ταλιμπάν...
  Ο τελευταίος της ένοικος αναχώρησε για το Ισραήλ πριν λίγα χρόνια υπέργηρος/για λόγους υγείας και όχι γιατί τον έδιωξαν οι μουσουλμάνοι Αφγανοί...

  Όποιος φροντίζει να ενημερώνεται σωστά, αυτά τα πράγματα τα ξέρει.
  Κόψε τις αθλητικές και θα βελτιωθείς!!!

  -Πώς αν και ...καινούριος εδώ Νικολάκη, ξέρεις το τζιμάμης που είναι το...καλλιτεχνικό μου !!!
  -Δεν βρήκα εγώ την μέρα, αλλά οι γνωστοί φίλοι σου που διάλεξαν να κάνουν τα εγκλήματά τους πάλι σήμερα !!!

  Το σχόλιό μου το έστειλα εδώ αναγκαστικά, αμέσως μόλις άρχισαν να παίζουν την είδηση τα ΜΜΕ, όπως θα έβλεπες εάν δεν ήσουν τυφλός, μερικές ώρες πριν αναρτηθεί το σχετικό σχόλιο...

  Εντάξει ...σερ Νικολάκη μου;;;

  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΤΙ ΛΕΤΕ μωρε και γιατι στεναχωριεστε ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΩ ΑΓΝΟΣΤΩ ΣΤΡΑΤΙΟΤΗ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΩΡΤΗ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΟΒΡΑΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΠΑ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΚΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ δεν θαστε καλα ....ΕΔΩ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ .....ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ... ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ καλο.............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Από τον ΓΑΠ,το περιμέναμε όλοι μας!  Πάντως και αυτός και οι Τούρκοι,αγνοούν πως το Ερζερούμ βγαίνει από το αραβικό ή περσικό (δε θυμάμαι ποιο ακριβώς) Αρζ-αλ -Ρουμ που σημαίνει η χώρα των Ρωμιών!

  Έτσι τουλάχιστον είχα διαβάσει σε βιβλίο Αμερικανού για την Οθωμ.Αυτ.

  Κι όταν το τουρκικό κράτος κι όσοι το προσκυνούν, έχουν τέτοια "θεμέλια",
  τότε δεν θ'αργήσει πολύ ακόμη η άσπρη μέρα και για μας!

  Καλή χρονιά Έλληνες!Είθε το 2011 να φέρει τη δικαιοσύνη στην περιοχή μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. δυστυχώς,ούτε αυτή η προδοσία θα κάνει τους Έλληνες να ανοίξουν τα μάτια τους...

  πόσο μα...κες ακόμη;

  μακάρι να βγω ψεύτης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.