29/12/10

«Πράσινο φως» για την περιφερειακή οδό γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έθεσε και επισήμως σε ισχύ από ρωσικής πλευράς το πρωτόκολλο για την δημιουργία της Περιφερειακής Οδού της Μαύρης Θάλασσας, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες του Οργανισμού Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου, μεταξύ τους και της Ελλάδας.

«Πράσινο φως» για την περιφερειακή οδό γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα

Προηγήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου η ψήφιση από την Δούμα και στις 15 του ίδιου μήνα από την Ανω Βουλή της Ρωσίας. Η δημιουργία της έγινε επισήμως στόχος του του Οργανισμού τον Απρίλιο του 2007, όταν υπεγράφη η σχετική συμφωνία στο Βελιγράδι.

Οταν υλοποιηθεί το μεγαλεπίβολο έργο των 7.140 χλμ. ενιαίου δικτύου οδών ταχείας κυκλοφορίας, θα ενώνει την Ελλάδα (μέσω Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης) με όλες τις μεγάλες πόλεις του Εύξεινου Πόντου σε Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία και Γεωργία, αλλά και με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών θα πρέπει ωστόσο να αντιμετωπίσουν με επιτυχία σημαντικά διπλωματικά προβλήματα, με προεξάρχον αυτό στις σχέσεις Ρωσίας και Γεωργίας, για την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία.

 http://www.ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.