30/12/10

Στη βουλή το δυστύχημα στο υπουργείο Εργασίας

Στη σκιά της δημοσιοποίησης του τραγικού δυστυχήματος με τον ανασφάλιστο αλλοδαπό το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει προγράμματα επιμόρφωσης σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Ερώτηση Παπαδημούλη και καταδίκη από τη ΓΣΕΕ.
Λίγες ημέρες έπειτα από τη δημοσιοποίηση του δυστυχήματος με τον ανασφάλιστο αλλοδαπό που έχασε τη ζωή του καθαρίζοντας τα τζάμια σε υπηρεσία του κτιρίου του υπουργείου Εργασίας, ο αρμόδιος υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε τα σχέδια του υπουργείου για τα προγράμματα επιμόρφωσης σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην Εργασία.

«Βασική προτεραιότητα και για το 2011, αποτελεί η επιμόρφωση των εργοδοτών στις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι τα καθήκοντα του τεχνικού ασφαλείας. Με τον τρόπο του το Υπουργείο δείχνει με έμπρακτό τρόπο την στήριξη του στις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνική οικονομίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου το οποίο έχει ήδη υπογράψει τις εγκυκλίους για τα προγράμματα που θα εφαρμοστούν το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Για «εργοδοτική αυθαιρεσία σε όλους τους χώρους εργασίας και ειδικότερα σε αυτόν της καθαριότητας και μάλιστα σε κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητώντας την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων για το τραγικό δυστύχημα στο υπουργείο.

Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό Λ. Κατσέλη κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί η Βουλή γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση του δυστυχήματος και τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας. http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=34535&catID=1

2 σχόλια:

 1. Πάλι κάποιοι φανατικοί βρήκαν σήμερα την ευκαιρία να ξεσπάσουν χωρίς λόγο στους Χριστιανούς του Ιράκ...
  Τα θύματα είναι πολλά ...
  Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι ενώ σε Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν υπάρχουν εβραϊκές συναγωγές, ουδέποτε αυτές έχουν δεχθεί φονική επίθεση...
  Περίεργα πράγματα συμβαίνουν !!!
  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Πάλι κάποιοι φανατικοί βρήκαν σήμερα την ευκαιρία να ξεσπάσουν χωρίς λόγο στους Χριστιανούς του Ιράκ...
  Τα θύματα είναι πολλά ..."
  Bλεπουμε για αλλη μια φορα πως εννοουν οι μουσουλμανοι τον ορο "ανεξιθρησκεια"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.