29/11/11

Γερμανία: Αρχισε η δίκη του Focus για προσβολή ελληνικών συμβόλων

Άρχισε σήμερα στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη των δημοσιογράφων και αρθρογράφων του γερμανικού περιοδικού "Focus", οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.


Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν στο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού, αλλά και της διαδικτυακής του έκδοσης ,να χαρακτηρίζει τους Έλληνες "απατεώνες".

Από τους συνολικά 13 Γερμανούς κατηγορουμένους, παρόντες ήταν μόνο οι επτά, στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο, ενώ για τους υπόλοιπους έξι, το δικαστήριο αποφάσισε τον διαχωρισμό της υπόθεσης .

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέφρασαν την άποψη, ότι το δημοσίευμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι έχει "ενοχλητικό" περιεχόμενο και ότι το όλο θέμα αφορά το πλαίσιο ελευθερίας του Τύπου.

Ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης ωστόσο υποστηρίζει, πως το επίμαχο δημοσίευμα ήταν "μεθοδευμένο και κατάπτυστο", το οποίο "ισοπέδωνε τα πάντα" . Υποστηρίζει επίσης, ότι στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου "χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι έλληνες απατεώνες" . Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υποβλήθηκαν ενστάσεις από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι οποίες απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή τώρα εδώ που τα λέμε, μιας κι ο Πάγκαλος είπε το περίφημο τα φάγαμε όλοι μαζί,΄συλήβδην για όλους τους Έλληνες, κι ακόμα δε ζήτησε συγνώμη, πόσα από τα πρόβατα του θα πρέπει να πάνε στο σφαγείο για να ξεπληρώσει ΚΑΙ τη ντροπή του Παπανδρέου που δεν στο έστειλε στα βοσκοτόπια του να παίζει τη φλογέρα του σε καταπατημένα βοσκοτόπια, (προσέξτε στο (1+30"), ή ο Ανδριανόπουλος που θέλει συλήβδην οι πολίτες να τα φέρουν πίσω! Και υπ΄ όψιν στο συλήβδην δε κάνουν και καμιά διάκριση ΟΥΤΕ για τους Έλληνες μετανάστες, και παρ΄ όλη τη ξευτίλα της ξεδιαντροπιάς τους παραμένουν στη βουλή, κι επιμένουν ότι εκπρωσοπούν τον Ελληνικό λαό!

    Αυτό και μόνο να επικαλεστούν οι του ΦΟΚΟΥΣ θα πρέπει κανονικά όλοι οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας να τους στηρίξουν για να ξεπλύνουν τη ντροπή της ανέχειας της ξευτίλας μας!

    Στο κάτω κάτω κι Αφροδίτη της Μήλου από πότε είναι Ελληνική, περιουσιακό στοιχείο θα είναι κάπιου ιδιώτη τραπεζίτη που χρηματοδότησε τον αρχαιολόγο για να την αποκρήση και να την περάσει στα βιβλία του ως μετοχικό κεφάλαιο, ή άλλως ως τρέχουσα αξία ακάλυπτων επιταγώ, ή και ως εξ αποστάσεως ενέχυρο των ενέχυρων των ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΦ, και περιμένει κανείς η Αγγλεταίρα να επισρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.