25/7/12

Πολιτικοί τριγμοί λόγω παραίτησης Α/ΓΕΣ

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2012/07/ZIAZIAS_GES-300x217.jpg
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος.

Μείζον πολιτικό θέμα προκαλεί η παραίτηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κωνσταντίνου Ζιαζιά, με πληροφορίες από νωρίς το πρωί της Τετάρτης να αφορούν σε απόφαση παραίτησης λόγω υποδείξεων που φέρεται ότι δέχτηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας σε ότι αφορά τις επιλογές του για τους ανώτερους αξιωματικούς.


Το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε το πρωί αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου τον αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, έως σήμερα Διοικητή Στρατιάς και ταυτόχρονα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού.

Για προσωπική επιλογή του παραιτηθέντα έκανε λογο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας: "Η παραίτηση του κ. Ζιαζιά ήταν προσωπική του επιλογή. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο. Απλώς επειδή ακούω στα ραδιόφωνα διάφορα από το πρωί, δεν υπήρξε, ούτε ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ούτε υπήρξε, ούτε ετέθη από κανέναν".

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" ανέφερε: "Ενημερώθηκα τώρα για την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ. Κομματικές αλλαγές και κομματικοί διωγμοί μου φαίνεται αδύνατον να υπάρχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας, νομίζω ότι ανήκουν σε άλλη εποχή".

"Θα ήθελα να πω ότι ήταν μεγάλη απώλεια για το στράτευμα η παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΣ, ενός εξαίρετου και ικανού αξιωματικού. Όμως συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα το γεγονός ότι ο Α/ΓΕΣ καταγγέλει παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιου είδους κομματικές παρεμβάσεις στις διαδικασίες κρίσης των αξιωματικών. Κι αναμένουμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά ότι δεν θα ανεχτούμε ευαίσθητοι τομείς της κρατικής λειτουργίας, ιδιαίτερα ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας να μετατραπούν σε κομματικά φέουδα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
http://www.megatv.com/

1 σχόλιο:

  1. '' αμφισβήτησε το δικαίωμα της πολιτικής ηγεσίας να επιλέξει σε κρίσιμες θέσεις-κλειδιά στελέχη που εκείνη κρίνει ότι θα ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές ανάγκες''
    Tο υπόψη κείμενο είναι απο ανάρτηση του ΄΄DEFENCENET-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ΄΄ που κατακεραυνώνει και συκοφαντεί τον Α/ΓΕΣ που παραιτήθηκε.
    Δηλαδή του ανθρώπου που μας θύμισε μετά απο πολλά χρόνια υποτέλειας και κομματοκρατίας ότι υπάρχει αξιοπρέπεια, Στρατιωτική τιμή και επιτέλους ότι δεν είναι κενά περιεχομένου τα στρατιωτικά παντελόνια.
    Ο κύριος; της προαναφερθήσεις ανάρτησης επιπλήτει τον Αρχηγό γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει τη λίστα που του έδωσαν με τα ΄΄δικά μας καλά παιδιά΄΄ και δεν έγινε ΄΄γιουσουφάκι'' κάποιων αποστράτων που ρουφιανεύουν στα υπόγεια των γνωστών κομμάτων που μας έφτασαν στη σημερινή κατάντια.
    Δεν θα τολμήσει κανείς να βγάλει τίς λίστες αυτές των 2 γνωστών κομμάτων να δούμε επιτέλους αυτά τα ΄΄μπουμπούκια΄΄; Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε και σε ποιά συνοικία των Αθηνών κατοικοεδρεύουν.
    Είναι πολύ επίκαιρος ο ορισμός του ΄΄παρακράτους΄΄ σύμφωνα πάντα με το Ελληνικό Λεξικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.