30/10/19

Η μαύρη σημαιοφόρος

Μια εικόνα που έγινε θέμα πολλών συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες ήταν αυτή μιας μαθήτριας μαύρου χρώματος η οποία ήταν σημαιοφόρος στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ομολογώ πως με εξέπληξε θετικά αυτή η εικόνα, γιατί χαρακτηρίζει μια δυναμική κοινωνία η οποία επιβραβεύει τους αρίστους (όσους διακρίνονται με την προσπάθειά τους) χωρίς φυλετικές ή άλλες προκαταλήψεις καταγωγής.
Κατά τη γνώμη μου, στον βαθμό που υπάρχουν μαθητικές παρελάσεις (μάλλον καλά κάνουν που υπάρχουν σε μια χώρα που βρίσκεται στα σύνορα τριών ηπείρων και αποτελεί εδώ και αιώνες, λόγω της στρατηγικής θέσης, στόχο εισβολής και κατοχής) είναι θετικό που η σημαία (το σύμβολο του αυτοπροσδιορισμού και της ανεξαρτησίας της) δίδεται πλέον στον καλύτερο μαθητή ασχέτως (φυλετικής και οικογενειακής καταγωγής…).

Για τη συνέχεια Capital 


35 σχόλια:

  1. Ονειρώξεις φιλελέδων. Πολυφυλετική, πολυεθνική κοινωνία, όπως είπε και ο Κούλης. Το επόμενο Αφρικανοί τσολιάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλληνας δεν είναι μόνο αυτός ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς. Είναι οποιοσδήποτε ασπάζεται και πρεσβεύει τα Ελληνικά ιδεώδη. Μην ξεχνάς ότι οι μεγαλύτεροι προδότες της Ελλάδος δεν ήταν ξένοι αλλά Έλληνες.

      Διαγραφή
    2. Ακομη και το Βυζαντιο ηταν ναι μεν Ελληνοφωνη αυτοκρατορια,αλλα ηταν και πολυεθνικη αυτοκρατορια αν δεν το γνωριζετε.Δεν ξερω ποιο ειναι το προβλημα σας!

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαστε αυτοκρατορικό Βυζάντιο αγαπητέ, αν δεν το γνωρίζετε. Ποιο είναι το πρόβλημά σας;

      Διαγραφή
    4. Τζωρτζ αυτο το αποφασισες εσυ ?? Το τι ειναι Ελληνας ?? Ποιος σου το ειπε ?? Αρα και Κινεζος ειναι οποιος ...ασπαζεται τα Κινεζικα ιδεωδη..Δηλ.ενας απ το.Κογκο...που τα ..ασπαζεται..Δεν μου λες ..θελεις να βγαλεις αχρηστες τις λεξεις που εφτιαξαν οι ανθρωποι ολες σαν ανυπαρκτες ?? Δηλ. Πχ κι οποιος ασπαζεται οτιδηποτε ειναι χαρακτηριστικο των εμβιων οντων ?? Αν ασπαζομαι το γαυγισμα ειμαι ...σκυλος ?? Η ζωη ειναι ασπασμοι ?? Εκπληκτικη αποψη...Εισαι ατομο των ....εκπληκτικων γενικευσεων για να μην κουραζεις το μυαλο πολυ ??

      Διαγραφή
    5. @ GeorgeTS Ptol
      Μπά, ποιός σού είπε ότι Έλληνας δεν είναι μόνον αυτός πού γεννήθηκε από Έλληνες γονείς; Το Σύνταγμά μας, ασχέτως εάν το έχουν παραβιάσει οι ξενόδουλες κυβερνήσεις, αναφέρεται στο Δίκαιο του Αίματος για τον ορισμό τού ποιός είναι Έλληνας και έτσι το καταλαβαίνει διαχρονικά ακόμη και ο πιο απλός άνθρωπος.

      Αυτά τά δήθεν ότι Έλληνας είναι όποιος «ασπάζεται και πρεσβεύει τά Ελληνικά ιδεώδη» είναι σκέτη προπαγανδιστική αερολογία για να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από το τεκταινόμενο έγκλημα κατά της χώρας. Απλώς για την συζήτηση, ποιά είναι αυτά τά «Ελληνικά ιδεώδη»; Αυτά πού προπαγανδίζουν όλα τά Νεοταξικά κόμματα σήμερα; Δηλαδή την «πολυπολιτισμική» κοινωνία (ευφημισμός για το «πολυεθνική» κοινωνία) ή την «διαπολιτισμική» παιδεία; Μά αν είναι έτσι, πώς γίνεται κάποιος να είναι «Έλληνας», σύμφωνα με την συνταγή σου, και συνάμα νά ανήκει σε άλλο έθνος σύμφωνα με τά «πολυεθνικά»/«πολυπολιτισμικά» προτάγματα;

      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι «οι μεγαλύτεροι προδότες της Ελλάδος δεν ήταν ξένοι [εξ’ ορισμού ένας ξένος δεν μπορεί να αποκληθεί προδότης] αλλά Έλληνες». Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Μέσα σ’ αυτούς κυρίαρχο ρόλο παίζουν όλοι αυτοί πού ύπουλα και με ψευτιές προσπαθούν να μετατρέψουν μία μικρή και ομοιογενή χώρα σε έναν πολυεθνικό αχταρμά, κάτι πού νομοτελειακά θα οδηγήσει την Ελλάδα αρχικά στήν λιβανοποίηση και μετά στον γεωγραφικό διαμελισμό.

      Διαγραφή
    6. @ nemesis
      Η εποχή του Βυζαντίου ήταν άλλη εποχή με τελείως διαφορετικές συνθήκες. Το Βυζάντιο επέβαλλε διά της ισχύος μία γλώσσα (κάτι πού έγινε σχετικά εύκολα εξ’ αιτίας και της προετοιμασίας πού η ελληνιστική εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε καλλιεργήσει στην περιοχή), μία θρησκεία και μία συνείδηση στους υπηκόους του, αυτή του Ρωμαίου πολίτη.

      Σήμερα, οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Η Ελλάδα δεν μπορεί (ούτε άλλωστε θέλει) να επιβάλλει σε όλους αυτούς πού μας έχουν έρθει εδώ χωρίς την άδεια μας μία θρησκεία, μία γλώσσα και μία συνείδηση όπως μπορούσε να κάνει τότε η Βυζαντινή αυτοκρατορία. Μάλιστα το επίσημο Ελληνικό κράτος μιλάει για «πολυπολιτισμικότητα» (δηλαδή «πολυεθνικότητα»), διαφορετικότητα (διαφορετικές θρησκείες, γλώσσες, ιστορία, κλπ.). Καμμία λοιπόν σύγκριση με την εποχή τού Βυζαντίου.

      Επί πλέον, σήμερα και η πιο τριτοκοσμική χώρα υφίσταται ως «ανεξάρτητο» κράτος με την δική της επίσημη ιστορία, μουσική και προπαγάνδα. Ο όποιος λοιπόν κάτοικος μιάς τέτοιας χώρας βρίσκεται στην Ελλάδα έχει στιγμιαία πρόσβαση σε όλα όσα καί κάποιος πού δεν έφυγε ποτέ από εκεί. Εάν σ’ αυτό προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι πού βρίσκονται εδώ παράνομα απέχουν πολύ πολιτισμικά από εμάς, τότε καταλαβαίνουμε γιατί αυτοί ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αφομοιωθούν στήν Ελληνική κοινωνία (ανεξάρτητα εάν κάτι τέτοιο θά ήταν καλό ή επιθυμητό για την Ελλάδα). Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε παράλληλες κοινωνίες μέσα στον Ελληνικό χώρο. Τουτέστιν, μειονότητες οι οποίες με την πάροδο του χρόνου θα μεγαλώνουν και θα γίνονται όλο και πιο απαιτητικές. Μέ άλλα λόγια, βάζουμε βόμβες στα θεμέλια της Ελλάδος.

      Βέβαια, όλα αυτά δεν απασχολούν τους φιλελέδες. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνον για το χρήμα. Το αν η χώρα θα κατοικείται από Έλληνες ή Τούρκους ή Κονγκολέζους λίγο τους ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    7. Δημήτρης Κ. κάνε ένα τεστ και ανάλυση DNA και έλα να μιλήσουμε μετά για ελληνικότητα...

      Διαγραφή
    8. @Athenaios

      Σε μία χώρα κατοικούν πληθυσμιακές ομάδες πολλών εθνοτήτων. Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό και θα συνεχίσει να γίνεται. Το φυσιολογικό σε μία χώρα είναι να την υπονομεύουν άτομα διαφορετικής εθνότητας. Στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι μεγαλύτεροι προδότες είναι οι Έλληνες. Σας ενοχλεί το ότι μία κοπέλα διαφορετικής εθνότητας κρατά την σημαία? Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε ότι και ο Αντετοκούνμπο δεν πρέπει να κρατά την Ελληνική σημαία? Γιατί δεν βγαίνετε δημόσια να του το απαγορεύσετε και να τον κατακρίνετε που σήκωσε και σηκώνει την Ελληνική σημαία στην Αμερική? Εφόσον μιλάτε για αίμα, κάνε λοιπόν και εσύ ένα τεστ και ανάλυση του DNA σου και έλα να μιλήσουμε ξανά.

      Διαγραφή
    9. @ GeorgeTS Ptol

      Ερώτηση, Εσύ GeorgeTS Ptol έχεις κάνει τεστ και ανάλυση DNA;
      Ερώτηση, Μήπως GeorgeTS Ptol έχει κάνει κάποιος άλλος τεστ και ανάλυση DNA για σένα και δεν το γνωρίζουμε;
      Ερώτηση, αν κάποιος σου φέρει τεστ και ανάλυση DNA που να λέει ότι έχει 100% Ελληνικό DNA φαντάζομαι δεν θα αμφισβητήσεις την ελληνικότητα του σωστά; Σε ποιό ποσοστό επί της % θα το αμφισβητήσεις;
      Ερώτηση, οι Έλληνες μετέδωσαν το DNA τους στην υπόλοιπη Ευρώπη;

      Μια γρήγορη αναζήτηση στην Google και βλέπεις,

      - Από το 1900 π.χ. μέχρι σήμερα, το κρανίο των Ελλήνων δεν έχει αλλάξει. Μανώλης Παπαγρηγοράκης, επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής (συνέντευξη στην εκπομπή ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα 25/01/2013)
      - Ο Έλληνας γενετιστής, Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, μιλάει για το Ελληνικό DNA ( ΚΡΗΤΗ TV με τον Γιώργο Σαχίνη).
      - Stanford University of U.S.A-Pavia university of Italy research of greek DNA.
      - γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, για την καταγωγή των Ελλήνων.
      - έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης του 2012
      - Harvard: «Oι σημερινοί Έλληνες σίγουρα κατάγονται από τους Μυκηναίους»
      - Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.
      - Αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου».
      Τίτλος της έρευνας «Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου».
      - https://www.youtube.com/watch?v=YdO2lIIBPVw
      - https://www.sciencemag.org/news/2017/08/greeks-really-do-have-near-mythical-origins-ancient-dna-reveals
      - https://www.nature.com/articles/nature23310

      GeorgeTS Ptol σαν ειδικός επί του θέματος έχετε να μας υποδείξετε κάποια έρευνα των ισχυρισμών σας; Υπάρχει κάτι; Παίζει κάτι;

      Ο συνονόματος σας George Soros και οι ουκ ολίγες οργανώσεις του, τι λες έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα; Φυσικά και έχουν ασχοληθεί και αν είχαν πιάσει λαβράκι στα χέρια τους θα το είχαν κάνει παντιέρα τους... Μετά από μια μαύρη σημαιοφόρο θα σου δείχνουν τον Γιάννη, με τα 2ν, (Αντετοκούνμπο) και για να… δέσει το γλυκό στο καπάκι θα σου δείχνουν την έγκυρη επιστημονική έρευνα (DNA περί μη ελληνικότητας των Ελλήνων). Το γεγονός ότι ο συνονόματος σας George Soros και οι σύγχρονοι γενίτσαροι δεν μας έχουν κολλήσει το χαρτί στα μούτρα μας λέει πολλά.....

      Διαγραφή
    10. @Acer Aspire

      Εγώ φίλε μου δεν χρειάζεται να κάνω ανάλυση DNA γιατί δεν πιστεύω ότι ο Ελληνισμός συνδέεται μόνο με "αίμα". Αντιθέτως εσύ που ευαγγελίζεσαι καθαρότητα αίματος και καταγωγής όπως ο Χίτλερ καλό θα ήταν να το κάνεις. Όλα αυτά που αναφέρεις μπορείς να μου εξηγήσεις πως έχουν εφαρμογή στον κάθε ένα σας. Είσαι Έλληνας? Πως το γνωρίζεις? Έψαξες το γενεαλογικό σου δέντρο ποτέ στην ζωή σου και αν ναι μέχρι ποιας γενειάς και με ποια στοιχεία? Έκανες ανάλυση κρανίου για να διαπιστώσεις ότι ανήκεις στους αρχαίους Έλληνες? Έκανες ανάλυση DNA? Έχεις αποδείξεις ότι είσαι Έλληνας? Δεν νομίζω.

      Εφόσον λοιπόν δεν γνωρίζεις για το ποιος είσαι εσύ ο ίδιος κάνε μου την χάρη και μην κάνεις Copy Paste αναζητήσεις από την google για να το παίξεις έξυπνος και να δαπανάς τον χρόνο μου. Εφόσον μιλάς για αίμα και στοιχεία φέρε αποδείξεις...

      Διαγραφή
    11. Τζωρτζ ειναι τοσο αντιεπιστημονικα οσα λες που ουτε ξερεις τι λες.Και μαλιστα με την επικληση της επιστημης τα λες.Για τον ορθο λογο δεν λεω...γιατι αγνοεις την εννοια. Πες μας τωρα και ..ρατσιστες.Να δεσεις το γλυκο ...σαν κριτης εξ αποκαλυψεως.Να μας πεις δηλ. Οτι υπερεχεις σε ιδεες..κριση ..γνωση..και δικαιωμα,
      ολων. Διοτι εκει το πας σαν αυθαιντια.Ξερεις μας ειπες για το τεστ...και μας διελυσες..τακα τακα. Αστειος εισαι.Τι θακανες ...χωρις το τεστ ναχει ανακαλυφθει ?? Εσυ δεν μπορεις να ξεχωρισεις τα ορια των λεξεων και τι σημαινουν. Οπως το πας το.ουρανιο δεν υπαρχει..αφου ολα ξεκινησαν απ το υδρογονο..Τι λεει το τεστ σου εδω ?? Αυθαιντια εε ?? Ανωτερο πλασμα εε ?? Προοδευτικο !!! Προβολεας...

      Διαγραφή
    12. @ GeorgeTS Ptol31 Οκτωβρίου 2019 - 3:16 μ.μ.

      Μάλλον διατελείς σε σύγχυση. Γράφεις ότι «Το φυσιολογικό σε μία χώρα είναι να την υπονομεύουν άτομα διαφορετικής εθνότητας». Συμφωνώ. Τότε γιατί προπαγανδίζεις υπέρ της «πολυπολιτισμικής»/«πολυεθνικής» Ελλάδος; Θέλεις να υπονομεύσεις την χώρα;

      Το ότι «μία κοπέλα διαφορετικής εθνότητας κρατά την σημαία», αυτό απλώς από μόνο του δεν θα ήταν προβληματικό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι εικόνες είναι μέρος της προπαγάνδας πού προσπαθεί να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό ότι δήθεν αυτή η κοπέλα αισθάνεται Ελληνίδα (λές και κάποιος μπήκε στη ψυχή της και διάβασε το τι αισθάνεται) και άρα είναι Ελληνίδα και επομένως, διαδίδει η προπαγάνδα, όλοι οι αλλόφυλοι πού ήρθαν και πού θα έρθουν θα γίνουν «Έλληνες». Γι’ αυτό, μάς λέει η προπαγάνδα, μην ανησυχείτε! Συνεχίστε να κοιμάστε μέχρι να σας αποτελειώσουμε.

      Όσο για την καραμέλα με τον Αντετοκούνμπο πού εσύ και οι άλλοι προπαγανδιστές της παγκοσμιοποίησης πιπιλάτε, ιδού η αλήθεια: Ο άνθρωπος δηλώνει Νιγηριανός. Σε συνέντευξή του εφέτος τον Μάρτιο σε Αμερικάνικο έντυπο αποκάλυψε ότι απέκτησε την Νιγηριανή υπηκοότητα μόλις έκλεισε τά 18 του χρόνια. Το οποίον σημαίνει ότι ό άνθρωπος όχι μόνον είναι αλλά καί αισθάνεται Νιγηριανός. Να καί μερικά αποσπάσματα από τίς δηλώσεις του:

      «Σε πολλούς ανθρώπους πού συναντώ τους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δέν είμαι ο “Greek Freak”»
      «Δεν με ενδιαφέρει το τί πιστεύουν οι άνθρωποι [για την καταγωγή μου] από το παρατσούκλι μου [the Greek Freak]. Δεν με νοιάζουν αυτά. Βαθειά μέσα μου ξέρω ποιος είμαι και από πού κατάγομαι. Αυτό μόνον έχει σημασία για μένα».

      Ιδού ολόκληρη η συνέντευξη: https://theundefeated.com/features/bucks-giannis-antetokounmpo-greek-freak-wants-to-go-back-to-his-nigerian-roots/

      Αυτό βέβαια καταστρέφει το αφήγημα των προπαγανδιστών ότι ένας αλλόφυλος πού γεννήθηκε στήν Ελλάδα και απέκτησε την Ελληνική παιδεία (εδώ γελάνε για το «Ελληνική παιδεία») γίνεται και αισθάνεται Έλληνας. Γι’ αυτό τά ΜΜΕ και οι άλλοι προπαγανδιστές έκαναν γαργάρα αυτές τίς δηλώσεις του. Επειδή όμως είναι ανέντιμοι συνεχίζουν το παραμύθι με τον Αντετοκούνμπο, αφού υποθέτουν ότι ο πολύς κόσμος δεν έχει διαβάσει αυτές του τίς δηλώσεις.

      Επίσης επαναλαμβάνεις αυτό πού έγραψες και στην πρώτη σου ανάρτηση, ότι «Οι μεγαλύτεροι προδότες είναι οι Έλληνες», και στο οποίο απήντησα ότι συμφωνώ μαζί σου. Ξαναδιάβασε την τελευταία παράγραφο της πρώτης απάντησής μου. Εκεί ανέφερα ότι μεταξύ των Ελλήνων προδοτών συγκαταλέγονται όλοι εκείνοι πού με έργα και λόγια προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε έναν πολυεθνικό αχταρμά.

      Διαγραφή
    13. @ Δημητρης Κ.

      Τα σχόλιά σου βρίθουν επιστημονικής τεκμηρίωσης και ορθής σκέψης(sic)!!! Ειλικρινά προσπάθησα να τα διαβάσω αλλά δεν βγάζω άκρη. Πάντως η ύβρις είναι σημάδι της έλλειψης λογικών επιχειρημάτων και της ήττας.

      @ Athenaios

      Αν απ΄όσα έγραψα εσύ κατάλαβες ότι προπαγανδίζω τότε να το κοιτάξεις είναι σοβαρό και δεν έχεις και πολύ χρόνο, μπορεί και εσύ να μετατραπείς από την πολύ Ελληνικότητα σε ζομπι!

      @ Όλους (επειδή βαριέμαι και ίσως δεν αξίζει πλέον να απαντάω σε κάθε έναν ξεχωριστά)

      1ον. με κατηγορείτε για εθνομηδενιστή. Είναι ποτέ δυνατόν ένας διεθνιστής-
      εθνομηδενιστής να μιλά για Ελληνικά ιδεώδη? Έχει πέσει τόσο τραγικά το IQ που
      πλέον δεν καταλαβαίνετε την έννοια των λέξεων?

      2ον. με κατηγορήσατε ότι οι απόψεις μου είναι αντιεπιστημονικές. Αναρωτιέμαι, υπάρχει
      πιο επιστημονικός τρόπος να βρει κανείς την καταγωγή του από μία ανάλυση DNA. Σας
      παραπέμπω στο σχόλιο του Acer Aspire. Τώρα αν δεν σας συμφέρει αυτό είναι
      πρόβλημά σας!

      3ον. Άγεστε και φέρεστε όλοι σαν να έχετε πιστοποιητικά Ελληνικότητας. Που τα βρήκατε,
      ποιος σας τα έδωσε? Γνωρίζετε κατ' αρχήν αν είσαστε εσείς οι ίδιο Έλληνες? Επειδή
      γνωρίζετε το γενεαλογικό σας δέντρο σε βάθος 4-5 (και αυτό ΑΝ) το πολύ γενιών
      αυτό σας κάνει και απογόνους των αρχαίων Ελλήνων? Εφόσον μιλάτε για αίμα λοιπόν,
      σας παραπέμπω στην επιστημονική μέθοδο της ανάλυσης του DNA (για όποιον έχει το
      θάρρος).

      4ον. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε την διαφορά μεταξύ αλλοδαπών που ήρθαν στην Ελλάδα,
      την αγάπησαν και ασπάστηκαν τα Ελληνικά ιδεώδη και των αλλοδαπών που έρχονται με
      σκοπό την πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας είναι δικό σας το πρόβλημα. Να διαβάζετε
      πιο ορθά τις απόψεις των άλλων.

      5ον. Ο Αντεντοκούνμπο και ο κάθε Αντεντοκούνμπο που ενώ θα μπορούσε να σηκώσει την
      σημαία της πατρίδος του, σήκωσε την Ελληνική στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής
      του είναι πολλές φορές πιο Έλληνας απ΄όλους μας.

      6ον. Αν ήταν να επιλέξω μεταξύ της αλλοδαπής σημαιοφόρου της άνω φωτογραφίας με τα
      Ελληνικά ζόμπι της ν. Φιλαδέλφειας τότε διαλέγω την αλλοδαπή. Είναι πολλές φορές
      πιο Ελληνίδα από πολλούς άλλους και δεν χρειάζεται να διαβάσω το μυαλό της να το
      καταλάβω.

      7ον. από τους τελευταίους μεγάλους που μίλησαν για καταγωγή και καθαρότητα αίματος
      ήταν ο Χίτλερ, γνωστός φασίστας. να το προσέξετε μερικοί.

      Διαγραφή
    14. George κλπ,

      χαμήλωσε λίγο την μπάλα και μην παίρνεις φόρα. Να σέβεσαι και λίγο το χώρο που φιλοξενείσαι.
      Αυτήν την καραμέλα με τον χίτλερ, τους φασίστες και άλλα κουλά, τα έχουμε χορτάσει εδώ μέσα από αριστεροτρόλια.

      Υ.Γ. Όσον αφορά τις παρόλες για ασυνέχεια του γένους, αντί να ψάχνουμε εμείς, δεν κάνεις τον κόπο να φέρεις εσύ αποδείξεις για το αντίθετο;

      Διαγραφή
    15. Δεν σε κατηγορησε κανεις για οτι λες. Για ασχετο ναι.Σε οτι αφορα το τον πιο επιστημονικο τροπο απ το τεστ..ναι υπαρχουν πολλοι για να βρεις την καταγωγη ..πιο λεπτομερεις.
      ΠΧ. Ο φασματογραφος μαζων.Μπορουμε να δουμε ακριβεστερα απο τι υλικα αποτελεισαι εσυ..Αλλα κι εκει θαναι δυσκολο να βρουμε που βρησκονται καταχωρημενες οι μνημες ενος εθνους μεσα σε σενα ..και μεσα σε μια μαυρη με μνηνες υποσαχαριες...Αυτα που λες για τον Χιτλερ και το αιμμα ειναι ασχετα με τις φυλετικες μνηνες και τα αρχεια μιας φυλης. Αν κανουνε το τεστ σου καλα θα βρουμε πραγματα που θα ανατριχιασεις για την καταγωγη των οντων.θα βρουμε ..συγγενεις σου που δεν θαθελες νασαι ιδιος μ αυτους.Το τι νομιζεις εσυ για την δυναμη ενος τεστ ..ειναι μονο μεσα στο νου σου. Αυριο θα βρεθει ενα αλλο.Δεν εχεις κατανοησει τι ειναι Εθνος..και βρηκες ασχετα πραγματα να λες υποτιθεται επιστημονικα χρησιμοποιοντας την αιγλη μιας μεθοδου που αφορα υλικα πραγματα. Το Εθνος ειναι μνημες - αρχεια χιλιαδων ετων.Δεν εχουν καμμια σχεση με τις ανοησιες ενος Χιτλερ που τον φερνεις εδω σαν κραχτη...

      Διαγραφή
  2. ¨Η μαύρη σημαιοφόρος λοιπόν συμβολίζει τη δύναμη της ελληνικής κοινωνίας να γοητεύει και να αφομοιώνει και μέσω αυτής της διαδικασίας να ανανεώνεται, να δυναμώνει, να επιβιώνει και να εξελίσσεται...¨ δηλαδή τον π@@@@ο κλαίγανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο ρατσιστής δεν μπορώ να θεωρηθώ είμαι Έλληνας δεύτερης γενιάς γεννήθηκα και ζω στη Γερμανία. Δεν θα μπορέσω (και δεν θέλω) ποτέ να γίνω Γερμανός. Οι Γερμανοί δεν θα με δούνε ποτέ σαν Γερμανό. Έλληνας γεννιέσαι Δεν γίνεσαι. Δεν διαφωνώ να πάρει κάποιος άριστος (ξένος) μαθητής την Ελληνική σημαία στα χέρια του αντιθέτως νομίζω ότι είναι τιμή (γιά τον ξένο) να τα καταφέρνει καλύτερα από τα ελληνόπουλα. Και ντροπή στα ελληνόπουλα που δεν μπορούν να αριστέυσουν. Μην ξεχνάτε τον Κυριάκο (Κούλης/κουλός) Μητσοτάκη που μας το είπε στα ίσια:είμαι υπερήφανος που βλέπω την Ελλάδα να γίνεται σιγά-σιγά πολυπολιτισμικό κράτος. Το έχω ξαναγράψει αυτοί που θέλουν να μας αφανίσουν δεν θα τους περάσει θα είμαστε οι τελευταίοι (ο τελευταίος λαός) που θα εξαφανιστούμε από αυτόν τον πλανήτη. Άδικα χάνουν το χρόνο τους και την ενέργειά τους. Και άδικα μας ταλαιπωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ο Μητσοτακης δινει ορισμους κατα το δοκουν...Σαν αυθαιντια.Θεωρει οτι αφου τον ψηφισαν ...λεει και κανει ..οτι γουσταρει.Αλλα αυτο ισχυει για ολους...οχι μονο γιαυτον. Αρα κι εμεις αλλη αποψη εχουμε απ την δικη του..Αν θες..την εχουμε γραμμενη την δικη του.Ας παει στην Αλασκα να κανει τα ονειρα του.Τι ειναι η Ελλαδα ?? Εργαστηριο του καθε Μητσοτακη ..γεννετικης μηχανικης ?? Δεν ειναι καλα ο ανθρωπος.Ειναι αρπαγμενος. Κι εγω φανταζομαι την οικογενεια του ..διασταυρωμενη με ουρακοταγκους...Ποιος τους τα λεει ολα αυτα ?? Ποιο βιβλιο ?? Ποια αυθαιντια ?? Γιατι δεν μας λεει που τα διαβασε ?? Ποια θεωρια τα λεει ?? Ποια επιστημη ??

      Διαγραφή
  4. Το να υπάρχουν σε κάποιο κράτος και ξένοι και μετά από πολλές γενιές να αφομοιωθούν δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. το πρόβλημα είναι να είναι υπερβολικά πολύ ξένοι πράγμα που συμβαίνει και στην Ελλάδα και σε πάρα πολλά αν όχι σέ όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη. Άλλο φάρμακο άλλο φαρμάκι. Η δόση κάνει το φαρμάκι η φάρμακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παραθέτω μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για το γνωστό ρητό του Ισοκράτη, https://www.sarantakos.com/language/isocrat2.htm
    Άποψή μου, πως είναι πολύ βολικό για κάποιους να λένε πως γεννιέσαι Έλληνας, αλλά πόσους βλέπουμε και ακούμε καθημερινά που ουδεμία σχέση έχουν με τα Ελληνικά ιδεώδη.
    Δε γεννιέσαι μόνο Έλληνας αλλά πρέπει να προσπαθείς και να γίνεις. Για τον Ισοκράτη και για εμένα, Έλληνας είναι μία ανώτερη πνευματική κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά δεν το βλέπω για καλό που υπάρχει μία μαύρη σημαιοφόρος αλλά δεν το βλέπω και για κακό ότι υπάρχει μία ή και δύο ή ακόμα και περισσότερες μαύρες σημαιοφόροι.

    Εγώ πήγαινα σε αρκετά παλαιότερες εποχές σε ένα ιδιωτικό σχολείο των Αθηνών (σκεφτείτε ότι συμμαθητής μου σε άλλη τάξη βέβαια ήταν και ο κατά κόσμο μακαρίτης Χρήστος, ο μακαριστός Χριστόδουλος) το οποίο σχολείο μας είχε κατά κάποιο τρόπο και σύνδεση με το Γαλλικό κράτος. Και τότε είχαμε μαύρους συμμαθητές και όχι λίγους σε αυτό το σχολείο, κυρίως από τέως γαλλικές αποικίες που οι γονείς τους συμμετείχαν σε διπλωματικές αποστολές εδώ στην Ελλάδα.

    Άλλωστε εκείνα τα χρόνια υπήρχαν και σπουδαστές των σχολών αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων που ήσαν μαύροι (σχολές Ικάρων και Ευέλπιδων αλλά και ναυτικών δοκίμων) και που και αυτοί παρεύλαναν μαζί με τους Έλληνες.

    Η διαφορά με το σημερινό φαινόμενο ήταν ότι τότε ήταν εντελώς νόμιμοι και υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Ωστόσο σήμερα υπάρχουν για παράδειγμα σχολεία που είναι ειδικά όπως για παράδειγμα διαπολιτισμικά με μαθητές αποκλειστικά ξένους. Τι σημαιοφόρους νομίζουμε ότι θα έχουν αυτά τα σχολεία;

    Επίσης υπάρχουν και σχολεία περιοχών των Αθηνών που είναι πλέον γκέτο και οι ξένοι μαθητές σε αυτά είναι συντριπτική πλειοψηφία, και τι σημαιοφόρους περιμένουμε να παρελαύνουν και με αυτά; (Κυψέλη, Πλατεία Αττικής, Αγιος Παντελεήμονας, Αγιος Νικόλαος κτλ)

    Κατανοώ τις σοβαρές ανησυχίες μας για το ότι η χώρα μας κινδυνεύει να αλωθεί από τους ξένους και μάλιστα λαθραίους χαμηλού έως ανύπαρκτου μορφωτικού επιπέδου, το κατανοώ και ανησυχώ και εγώ για αυτό αλλά ωστόσο η εθνική μας συνοχή που τείνει να εξαφανιστεί δεν κινδυνεύει τόσο από τους μαύρους όσο από τους μουσουλμάνους ασιάτες και άλλους βαλκάνιους εθνικιστές που εν τέλει ευκόλως θα βρεθούν απέναντι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τουλαχιστον αυτος ο μαυρος κοριτσαρος παρελαυνει καμαρωτα εχοντας συναισθηση τι συμβολιζει αυτη η σημαια..οχι σαν τα ΣΟΥΡΓΕΛΑ στην Νεασ Φιλαδελφεια...
    ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ηταν απο Ιταλικη οικογενεια - ονομα ΒΙΤΟΡΙ -ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ γυρω στο 1500 αν δεν κανω λαθος...το ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ προερχεται απο την εξελληνισμενη ονομασια του τοπου καταγωγης του ΚΑΠΟ ΝΤΕ ΙΣΤΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).

      Διαγραφή
  9. Επειδή γράφονται σχόλια με αφετηρία είτε το θυμικό, είτε επιρρεαζόμενα των ΜΜΕ, είτε την δολιότητα θα ήθελα να επισημάνω τα εξής. Υπάρχουν δύο ιδιότητες:
    α. Υπηκοότητα
    β. Ιθαγένεια
    Ιδιότητες που λαμβάνονται με νομιμοποιητικά παραστατικά, πληρούν συγκεκριμένους όρους και ενέχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα για τους πολίτες που τις κατέχουν. Αυτά καταγράφονται και στη χάρτα του ΟΗΕ.

    Οι δύο λοιπόν παραπάνω ιδιότητες, είτε σκοπίμως είτε από αφέλεια, δεν χρησιμοποιούνται ως επιθετικός προσδιορισμός του ουσιαστικού όρου Έλληνας. Αυτά για να μην κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε είτε λειτουργικά αναλφάβητοι, είτε ιδεοληπτικοί και ύποπτοι.

    Μπορεί λοιπόν οποιοσδήποτε Έλληνας υπήκοος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό να σηκώνει την ελληνική σημαία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, είτε κατά μόνας, είτε σε κάποιο αθλητικό σωματείο, είτε σε κάποιο πολιτιστικό δρώμενο ή ακόμη ταυτόχρονα με τη σημαία καταγωγής του.

    Ερωτούνται λοιπόν όσοι υπερακοντίζουν ότι στις μαθητικές παρελάσεις που αφορούν τους αγώνες του Έθνους με συγκεκριμένα ιδεολογικά - πολιτισμικά - εθιμικά χαρακτηριστικά, αν είναι κριτήριο μόνον οι βαθμοί για τον σημαιοφόρο.
    Είναι άραγε ικανή συνθήκη μόνον οι βαθμοί, ώστε μια μανδηλοφορούσα στα μαύρα να σηκώνει τη σημαία στην εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου;
    Κι αν αυτό σας είναι αρκετό να αισθάνεστε καλά, το ίδιο ικανοποιημένοι αισθάνονται και οι εθνομηδενιστές, αποδομητές και μπαχαλάκηδες. Όχι όμως ο Κολοκοτρώνης ή ο Καραϊσκάκη, που μέσω της παρέλασης αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτούς κι όσους έχυσαν το αίμα τους προκειμένου εμείς να έχουμε την ελευθερία να εκφέρουμε λόγο επί "παντώς επιστητού".

    Το Ελληνικό λαό δεν τον ρώτησε κανένας αν θέλει να αλλάξει την πληθυσμιακή του σύσταση, από ανθρώπους που εισέβαλαν στην επικράτεια της χώρας εδώ και 30 χρόνια βίαια και παράνομα. Δεν θα τον πείσουν λοιπόν να ακολουθήσει το "πολιτικά ορθόν".

    Σημ. Η φοίτηση αλλοδαπών στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων, γίνεται μέσω διακρατικών συμφωνιών κι όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους σηκώνουν και τιμούν τη σημαία της χώρας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ MΥΡΟΒΟΛΟΣ

      διάβασα το σχόλιό σου και βρίσκω μία αντίφαση. Επειδή ίσως εγώ δεν καταλαβαίνω ορθά το νόημα των όσων γράφεις μπορείς να μου εξηγήσεις ποιος κατά την γνώμη σου είναι Έλληνας και ποιος ικανός να σηκώσει την Ελληνική σημαία (δεν έχει σημασία αν είναι σε παρέλαση ή σε γήπεδο, είναι το ίδιο τιμητικό)?

      Διαγραφή
    2. Σκοπιμοτητα..δολιοτητα...αφελεια..αλλα και ..φωνητικη γλωσσα.Σαξωνικη.Οχι εννοιες λεξεων.Αλλο κορυφαιο σε χρηση ειναι η ..γενικευση ανομοιων.Η γενικευση στα ανομοια γινεται ποταμι σημερα γιατι υπαρχει ανεπαρκεια για χρηση εννοιων.Ομως η γλωσσα μας ειναι εννοιολογικη κι οχι φωνητικη.Ολοι οι ανθρωποι ειναι ιδιοι ...λενε πολλοι γενικευοντας ..αγνοωντας οτι την λεξη την φτιαξαμε για μια προσεγκιση χοντρικη πολυ σαν εργαλειο ενος πεδιου πολλων παραλλαγων φυσικων ..ομαδοποιοντας καποια πραγματα αυθαιρετα για να βαλουμε μια ελαχιστη ταξη οταν μιλαμε.Οπως οταν λεμε σακχαρα η υδρογονανθρακες..ενω και τα δυο αποτελουνται απο πολλες παραλλαγες διαφορετικων ουσιων.Οχι δεν ειναι ιδιοι οι ανθρωποι..ουτε τα σακχαρα ..ουτε τιποτε στην φυση.Και αυτο πρεπει νασαι ανοητος να μην το καταλαβες. Κι ερχονται αυτες οι παιδικες γενικευσεις και λενε οτι ολοι ειναι ιδιόι κι οτι ειναι και ....προοδευτικοι αυτοι !! Ναι αυτοι που δεν εχουν παρει πρεφα τι γινεται γυρω τους στην φυση !!!
      Αν θελετε γελαστε ..καλα θα κανετε . Δεν λεμε οτι μας κανουν και...μαθηματα !!!

      Διαγραφή
  10. Αν μου πεις τι συμβολίζει για σένα η ελληνική σημαία, θα σου εξηγήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι αποδείξεις για την καταγωγή των Ελλήνων είναι οι μελέτες του DNA απο καθηγητές μοριακής βιολογίας, βιβλία υπάρχουν στο εμπόριο, όποιος θέλει τα διαβάζει.
    Επιπλέον δεν χρειάζεται να ευαγγελίζεσαι την καθαρότητα του αίματος όπως ο Χίτλερ, διότι όποιος έχει ασχοληθεί έλαχιστα με το θέμα γνωρίζει ότι καθαρή φυλή δεν υπάρχει στον πλανήτη, αλλά τα έθνη υπάρχουν, όχι στην σφαίρα της φαντασίας, αλλά αποδεικνύεται απο την γενετική.
    Ο Έλληνας/Ρώσσος/Ιάπων/Ινδός κ.τ.λ. είναι φυλετικός/εθνικός προσδιορισμός και συνδέεται με την καταγωγή. Όποιος λέει το αντίθετο και θέλει π.χ. έναν Ιταλό να είναι μαύρος ή μουσουλμάνος ή Κινέζος ΑΠΛΆ ΕΊΝΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΌΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απ τον Αντετοκουμπο ..εως τον Χιτλερ...Απ την Γη στο Φεγγαρι...Οτι ναναι αρκει να τεκμηριωνει παλι ...οτι ναναι.
    Απ το μαυρο ..στο ασπρο..απ το κιτρινο στο ροζ. Ολα ιδια ειναι...Ποιος ανοητος τα εφτιαξε ...και δεν μας ρωτησε ?????? Πως τολμησε ???
    Παει ..χαθηκε η μπαλλα...Στο εξης φυσας πνευμα..και χανεται η βιοποικιλοτητα η αχρηστη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ GeorgeTS Ptol1 Νοεμβρίου 2019 - 1:36 μ.μ.

    Ξαναδιάβασε την τελευταία παράγραφο στην πρώτη απάντησή μου σε σένα (Athenaios31 Οκτωβρίου 2019 - 8:30 π.μ.). Σε αφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδής η γιαγιά μου δεν γνώριζε τα ελληνικά εγώ όταν ήμουν πιτσιρικάς την αποκαλούσα Τουρκάλα σε τέτοιο βαθμό που την έκανα να βγει από τα ρούχα της και τότε μου είπε το εξής μέσω της ξαδέρφης μου που επίσης μιλούσε τα τουρκικά και μου λέει λοιπόν η γιαγιά μου ότι έμαθε από τη γιαγιά της ότι είναι Ελληνίδα και η γιαγιά της το έμαθε επίσης από τη γιαγιά της (και ούτω καθεξής) πως εγώ μου λέει δεν είμαι Ελληνίδα και είμαι Τουρκάλα;;;;; Αυτά για το DNA για τον Χίτλερ και μερικές άλλες αρλούμπες που διάβασα στα σχόλια. Έλληνας γεννιέσαι τελεία και παύλα και σε όποιον αρέσει. Αν κάποιος δεν αισθάνεται Έλληνας ή έχει την εντύπωση ή νομίζει ότι είναι ένα μείγμα από κάτι άλλο με γεια του και χαρά του. Υ.γ. η πρόγονοι μου (όπως και από πολλούς άλλους Έλληνες) χάσανε την Ελληνική μητρική τους γλώσσα είτε γιατί οι Τούρκοι τους απαγόρευαν να μιλάνε ελληνικά (κόβανε και γλώσσες) είτε γιατί κράτησαν την θρησκεία και άλλαξαν τη γλώσσα τους για να μείνουν χριστιανοί αυτός είναι και ο λόγος πού στην πλειοψηφία των τουρκόφωνων Ποντίων τα παιδιά τους έχουνε αρχαία ελληνικά ονόματα όπως Καλλιόπη Ελλάδα Πάτροκλος....... Και πολλά άλλα. Και όλα αυτά για να κρατήσουν την Ελλάδα και τον ελληνισμό μέσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Νίκο Επικουρίδη,

    η γυναίκα μου κατάγεται επίσης από τουρκόφωνους Ποντίους που γλίτωσαν από το λεπίδι των βαρβάρων. Επιβεβαιώνω πλήρως τα όσα λες.

    Έγω κατάγομαι από την Ήπειρο όπου κατά τον @Georgeκλπ πρέπει να είμαι τουρκαλβανός ή κάτι τέτοιο. Όμως το κοιμητήριο του χωριού λέει άλλα γράμματα. Οι παππούδες και γιαγιάδες που είναι θαμμένοι εκεί, και μάλιστα με χρονολογίες ενταφιασμού από το 1930-40 σε ποσοστό πάνω του 50% έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα όπως Πολυξένη, Αφροδίτη, Αχιλλέας, Ερμιώνη, Περικλής κ.ά.
    Αν υποθέσουμε ότι κατά πάγια συνήθεια η ονοματοδότηση γινόταν από τους παππούδες στα εγγόνια, τότε αυτό δεν μπορεί να έχει όριο 4-5 γενιές μόνον.
    Εκτός κι αν οι τουρκοαλβανοί "πρόγονοί μου" γύρω στο 1750 ήταν διπολικές προσωπικότητες :).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιροβόλε σε ευχαριστώ πολύ. Είμαι και μισός ηπειρώτης. Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σου. Δυστυχώς και για τους Ηπειρώτες λένε πολλές αρλούμπες όπως και για πολλούς άλλους Έλληνεςέτσι είναι όταν κάποιος δεν βάζει το μυαλό να λειτουργεί. Πάρα πολύ ωραία τα έγραψες. :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.