19/6/09

Τώρα οι Σκοπιανοί θέλουν και το «Μακεδονία» και το «Βαρδάρη»!

Αθήνα- «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρδάρη)» είναι το όνομα που ρίχνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, εν αναμονή νέας πρωτοβουλίας για την άρση του αδιεξόδου στο Σκοπιανό. Σχετική δήλωση έκανε ο σύμβουλος του προέδρου των Σκοπίων κ. Ρίστο Νίκοβσκι (μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Α1), απορρίπτοντας το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» που περιλαμβάνεται στην τελευταία πρόταση Νίμιτς. Επισήμως η θέση υπέρ του «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρδάρη)» αντιμετωπίζεται από την προεδρία της ΠΓΔΜ ως προσωπική άποψη του συμβούλου που δεν δεσμεύει την ηγεσία της χώρας.
Ωστόσο, διπλωματικές πηγές δεν θεωρούν καθόλου τυχαία τη συγκυρία και το περιεχόμενο της συζήτησης που άνοιξε στα Σκόπια γύρω από το όνομα, καθώς την επόμενη Δευτέρα ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς έχει προσκαλέσει στη Γενεύη τους διαπραγματευτές των δύο χωρών, έπειτα από τετράμηνο «πάγωμα» των συνομιλιών. Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας θεωρούν απίθανη την αποδοχή σύνθετου ονόματος τύπου «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρδάρη)» από την Αθήνα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αμετακίνητη είναι η θέση για κατοχύρωση της λεγόμενης «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας» και για άρνηση κάθε είδους τροποποίησης του Συντάγματος. Ο κ. Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών κ.κ. Βασιλάκη και Γιόλεβσκι στη Γενεύη στις 22 Ιουνίου, αναμένεται να επισκεφθεί τα Σκόπια στις 6 Ιουλίου και δύο μέρες μετά την Αθήνα. Αλλωστε, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κ. Α. Μιλόσοσκι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα το προσεχές Σαββατοκύριακο και δεν αποκλείεται εκεί να έχει κάποιο τετ α τετ με την ομόλογό του κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
www.greekinsight.com

16 σχόλια:

  1. Αν δεν τους ανέχονται σκόπιμα οι δικοί μας βλέποντας ίσως άλλο ένα βέτο μπροστά για να τους ανεβάσει προεκλογικά τότε έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα σαν λαός με τα τραγιά που μας κυβερνάνε.Με τις υγείες μας

    Τους έχω αντιπρόταση όμως "Δημοκρατία της Μαλακίας" τώρα βόρειας ή όχι ας το βάλουν αν το θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανησυχία μου είναι τι μελλοντικές συμμαχίες θα κάνουν οι σκοπιανοί και με πιούς, έχοντας σκοπό να διεκδικίσουν εδάφη (το θεωρώ σίγουρο, ειδικά εάν μπούν στό ΝΑΤΟ) από την Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά-σιγά βρίσκουν τον δρόμο τους.Βαρντάρσκα Μπανοβίνα ονομαζόταν μέχρι το 1945,οπότε ορθώς μπορούν να θυμηθούν την πρόσφατη ιστορία τους και να ονομασθούν δημοκρατία της βαρδαρίας ή της παιονίας ή της δαρδανίας.ΟΧΙ όμως Μακεδονίας. Αιντε να τελειώνουμε γιατί μας έπρηξαν τα πίτσκα. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβαστε το άρθρο του Σταύρου Τζιμα στην καθημερινή σήμερα με τίτλο «ατελέσφορο ταξίδι» για το σκοπιανο ειναι τουλαχιστον υποπτο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ anetos: Δεν εβρισκα κατι υποπτο μεχρι που διαβασα για την "αναγκαιοτητα υποχωρησης της ελληνικης πλευρας" οποτε θα συμφωνησω μαζι σου. Ρε γαμωτο μας εχουν κανει να υπερασπιζομαστε τον Καρατζαφερη. Εχει 1000 κακα αλλα τουλαχιστον στα θεματα εξωτερικης πολιτικης κρατα σωστη και συνεπη σταση ΚΑΙ απο το Ευρωκοινοβουλιο, στο οποιο οι υπολοιποι δικοι μας ειναι παροντες-αποντες, μαριονετες που ψηφιζουν ακομα και ανθελληνικες προτασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γιατί να διαβάσω καθημερινή και σταύρο τζίμα;;οι προδότες είναι γνωστοί.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα θα τα φάμε και θα τα καταπιούμε... το μυστικό είναι να λάβουν χώρα οι ντροπές/"εθνικές επιτυχίες" σιγά σιγά... Κύπρος, Αιγαίο, Μακεδονία, Θράκη και έχουμε δρόμο ακόμα, σιγά σιγά απομακρύνονται από την γεωπολιτική σφαίρα της ελλάδας, έχει κι άλλα μετά προς παραχώρηση... ε ρε ησυχίες που έχουμε να γουστάρουμε... ε Γιώργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ότι ο "Βαρντάρ" (που γίνεται βέβαια Αξιός κατά την πορεία του- και ο Αξιός προϋπάρχει του Βαρντάρ) χύνεται στον Θερμαϊκό, έχει κάποια σημασία ;
    Κανένα γεωγραφικό και κανένα αρχαίο όνομα (ούτε δαρδανίες ούτε παιονίες) γι'αυτό το νέο πολυεθνικό κράτος.Δημοκρατία των Σκοπίων, το τέλειο όνομα, με πρωτεύουσα τα Σκόπια, κατά το Μεξικό(Μέχικο) και πόλη του Μεξικό(Σιουδάδ ντε Μέχικο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ελλάδα αναγκάστηκε -για να μην φανεί αδιάλακτη- να προτείνει σύνθετη ονομασία, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το νέο κρατίδιο-προτεκτοράτο της Δύσης, διατηρεί την "Μακεδονική" ιδεολογία του.

    Πχ. Αν η χώρα ονομαστεί Βόρεια Μακεδονία, επειδή δεν υπάρχει άλλη χώρα που να λέγεται πχ Νότια Μακεδονία, ο κόσμος θα τους αποκαλεί "Μακεδονία" τελικά. Επίσης, εφόσον αυτοί διατηρούν την "Μακεδονική" ιδεολογία, δηλαδή ότι είναι Μακεδόνες-κληρονόμοι των αρχαίων Μακεδόνων, το να αποκαλούνται Βόρεια Μακεδονία, δεν σημαίνει ότι δεν διεκδικούν να "απελευθερώσουν" και την "Νότια Μακεδονία " στο μέλλον.

    Ομοίως αν ονομαστούν "Νέα Μακεδονία", "Μακεδονία-Σκόπια", "Μακεδονία-Βαρδάρη", κτλ κτλ

    Αν η Ελλάδα τολμούσε να θέσει βέτο στο ΝΑΤΟ, για οποιαδήποτε ονομασία που περιέχει τον όρο Μακεδονία, τότε η Δύση θα κάναν ισχυρά αντίποινα στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας την Τουρκία.

    Η Δύση θέλει να υπάρχουν αυτά τα προτεκτοράτα στα Βαλκάνια, για να ελέγχει τα Βαλκάνια. Αν το κράτος αυτό δεν έχει καθόλου το όνομα Μακεδονία και απορρίψει την "Μακεδονική" ιδέα, ή αν τελικά δεν καταφέρει να ενταχθεί σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, θα διαλυθεί. Κομμάτι του θα πάρουν οι φιλο-Ρώσοι Σέρβοι, που δικαιωματικά τους ανήκει. Σε κάθε περίπτωση, από την διάλυση του κράτους αυτού, θα γίνουν ανακατατάξεις στα Βαλκάνια, και θα ξαναμοιραστεί η τράπουλα, και με την ανακατάταξη αυτή θα βγει ενισχυμένη η Ρωσία, η οποία τώρα έχει ελάχιστη παρουσία στα Βαλκάνια, αν και τα Βαλκάνια θεωρούνται ο ζωτικός της χώρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. paidia na rwtisw anaferthike poio panw oti o proedros twn skopiwn tha paei stin Kerkira.Me ti diavatirio tha mpei stin xwra auto pou leei enthikotita makedonas ktl.
    Auto pou anaferthike gia ta kommata einai swsto egw pistwuw stin pliri katargisi twn kommatwn.Kai na psifizoume tous vouleutes jexwrista apo ton prothipourgo P.x ipopsifiotites gia prothipourgia karamalnis,papathemelis kai papandreou.
    psifizoume auton pou theloume gia prothipourgo kai psifizoume kai tous vouleutes pou theroume oti einai swsti kai oxi autous pou epivalei to komma .
    ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. paidia na rwtisw anaferthike poio panw oti o proedros twn skopiwn tha paei stin Kerkira.Me ti diavatirio tha mpei stin xwra auto pou leei enthikotita makedonas ktl.
    Auto pou anaferthike gia ta kommata einai swsto egw pistwuw stin pliri katargisi twn kommatwn.Kai na psifizoume tous vouleutes jexwrista apo ton prothipourgo P.x ipopsifiotites gia prothipourgia karamalnis,papathemelis kai papandreou.
    psifizoume auton pou theloume gia prothipourgo kai psifizoume kai tous vouleutes pou theroume oti einai swsti kai oxi autous pou epivalei to komma .
    ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @johnny greece 2009

    "Ρε γαμωτο μας εχουν κανει να υπερασπιζομαστε τον Καρατζαφερη."

    Ναι, για να μας αποκαλέσουνε μετά εθνικιστές και με αυτό το άλλοθι - και ίσος μια προβοκάτσια κανενού μουσουλμάνου η Σλάβου - να μπορέσουν να μας "τιμωρήσουνε" όπως και τους Σέρβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στους τυφλους ο μονοφθαλμος βασιλευει. Τι θες να κανουμε που χαριζουν την Ελλαδα λιγο λιγο; Σε λιγα χρονια θα γινεται και στα ανατολικα νησια οτι γινεται στη Θρακη. Προτιμω να τα χασω μαχομενος παρα οπως τωρα που τα χανω λαου λαου με το Χατζηνικολαου. Οι Τουρκοι φαινονται οι τσαμπουκαδες (αν ειναι δυνατον!) και εμεις οι αδερφες. Ή μηπως λεω ψεμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ αντίθετα με τους άλλους θεωρώ θετικό το ότι για πρώτη φορά αναφέρθηκε το όνομα Βαρδάρης (ή Vardarska). Παρουσιάζεται ίσως μια ευκαιρία για την Ελληνική διπλωματία να ρίξει στο τραπέζι αυτό το όνομα, που ενώ ήταν το όνομα της περιοχής πριν αρχίσουν τα κόλπα οι ξένοι προστάτες τους, δεν είχε αναφερθεί ποτέ μέχρι τώρα. Λοιπόν, δεν βρίσκω καθόλου κακό το Vardarska Republic. Η καλύτερη ευκαιρία να τελειώνει το θέμα με δαύτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι θα λέγατε αν σκεφτόμαστε το απλό ότι για να υπάρχει η δυνατότητα να διεκδικούμε τα δικά μας θα πρέπει να υφίσταται η ΕΛλάδα? και ως εκ τούτου τί θα λέγατε αν κοιτάγαμε αυτόν που ψηφίζουμε όχι βάση κόμματος αλλά βάση της ιστορίας τους στην εξωτερική πολιτική.Διότι κακά τα ψέματα αν δεν έχουμε εξωτερική πολιτική όχι απλά σωστή αλλά απόλυτη σε λίγο δεν θα χρειάζεται να έχουμε εσωτερική μιας και δεν θα υπάρχει η Ελλάδα .
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.