11/5/10

Αγκυρα «ασφαλείας» στο Αιγαίο

"Αν δείτε τίποτα ύποπτο στο Αιγαίο στείλτε email στο dkhm@dzkk.tsk.tr" !!

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Η Αγκυρα έχει εξαγγείλει διεθνώς και μονομερώς από τις αρχές του χρόνου ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο ασφαλείας των θαλάσσιων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης και της διακίνησης πετρελαίου στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, εναντίον της τρομοκρατίας.

Με τη ναυτική αναγγελία NAVTEX101/10 η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Agean - Mediteranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία ανέλαβε στρατιωτικές και ναυτικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών και Λευκωσίας, εναντίον της τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει διεθνώς και επισήμως στην προσπάθεια αυτή της Αγκυρας, αν και έχει ήδη πάρει «πρόγευση» των διαθέσεων της Τουρκίας, με τις πρόσφατες «κρουαζιέρες» των τουρκικών πολεμικών πλοίων σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Αντιθέτως, από ελληνικής πλευράς, τα γεγονότα αυτά υποβαθμίστηκαν με εμφανή στόχο να ξεχαστούν γρήγορα.

Με τη σχετική NAVTEX 101/10, η Τουρκία δηλώνει διεθνώς ότι είναι η μόνη δύναμη στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, που παρέχει προστασία στα πλοία, με παράλληλο έλεγχο και πρόληψη της ρύπανσης της θάλασσας. Σε σύνοδο για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, που έγινε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας, πλοίαρχος Κενάνογλου, δήλωσε ότι με βάση σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, την 1η Απριλίου 2006, η Τουρκία έχει αναλάβει επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου με την επωνυμία «Ασπίδα της Μεσογείου». Ανέφερε επιπλέον ότι πρέπει -και παρακαλούνται- όλα τα πλοία, εμπορικά και πολεμικά, να δίνουν πληροφορίες στα τούρκικα πολεμικά πλοία που εκτελούν επιχειρήσεις «Ασπίδα της Μεσογείου», προκειμένου να διευκολύνονται οι προσπάθειες της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας.

Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στην τουρκική NAVTEX101/10, με την οποία καλούνται όλα τα πλοία που κινούνται στην εν λόγω περιοχή να δίνουν πληροφορίες, είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε έπειτα από αίτημα των τουρκικών πολεμικών πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες.

Κατ' αυτόν τον τρόπο εξηγείται το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα, το τουρκικό πολεμικό πλοίο, που αρμένιζε έξω από τη Ραφήνα, ζήτησε από το εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του στην περιοχή του Κάβο Ντόρο...

Με την «πρωτοβουλία» της αυτή η Αγκυρα επιχειρεί να αυξήσει τα εθνικά και επιχειρησιακά οφέλη της στην περιοχή, και μάλιστα επικαλούμενη το Συμβούλιο Ασφαλείας. Με τον «μανδύα» του Συμβουλίου, η Αγκυρα όχι μόνον θα μπορεί να εκτελεί αβλαβή διέλευση π.χ. στις ακτές της Κέας, αλλά θα μπορεί και να ελλιμενίζεται με το πρόσχημα των επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία ακόμα, προσβλέπει και στα οικονομικά οφέλη από τις επιδιωκόμενες επιχειρήσεις της κατά της τρομοκρατίας για τις θαλάσσιες μεταφορές. Τα οφέλη αυτά θα γίνουν σημαντικότερα όταν θα αρχίσουν να λειτουργούν οι αγωγοί πετρελαίου στην περιοχή, όπου η κίνηση των πετρελαιοφόρων πλοίων θα αυξηθεί κατακόρυφα. Και τούτο γιατί οι δαπάνες προς την Τουρκία για την παροχή προστασίας των θαλάσσιων μεταφορών δεν θα καταβάλλονται από τις ιδιοκτησίες των εμπορικών πλοίων, αλλά από το Συμβούλιο Ασφαλείας και από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ), στους οποίους οι πλοιοκτήτες θα καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο προστασίας.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι επίσημες «ορατές» αντιδράσεις της Αθήνας δείχνουν να είναι υποτονικές και σε αυτό το ζήτημα.

Πέραν των ανούσιων και αναποτελεσματικών «διαβημάτων» της Αθήνας προς την Αγκυρα, που δεν λαμβάνονται ποτέ υπόψη, η χώρα βλέπει και πάλι να αμφισβητούνται και να «περικόπτονται» (σ.σ.: αν δεν παραχωρούνται) ελληνικά δικαιώματα στην περιοχή του FIR Αθηνών, στον εναέριο και στο θαλάσσιο χώρο.

Φυσικά, η Τουρκία έχει μεθοδεύσει από μακρού χρόνου την εξέλιξη αυτή και συγκεκριμένα από το 1995. Τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να αποδεχθεί την κατάργηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ της προηγούμενης ΝΑΤΟϊκής απόφασης MC8604, με την οποία, μέχρι τότε είχε ανατεθεί στον αρχηγό του ελληνικού στόλου, η θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών, ως περιοχή ευθύνης του για κάθε είδους επιχειρήσεις. Η Τουρκία τώρα σπεύδει να καλύψει το κενό.

15 σχόλια:

  1. σύμφωνα με την φωτό που έχει αναρτηθεί, η NAVTEX 101/10 ακυρώνεται...
    Τι γνωρίζουμε γι αυτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καιρός γαρ εγγύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ-ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ(πριν 5 μήνες ήμουνα στην ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ και παρουσιάζονταν τέτοιες επίσημες απόψεις)- ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΝ(ακόμα και ας μην επιτύχουμε , λόγω συγκυριών τους στόχους), και όχι βέβαια επανάληψη των γνωστών θέσεων.

    *Το ότι οι γείτονες έχουν αρχίσει να «πλασάρουν» δυνατά το ΝΑΥΤΙΚΟ τους φαίνεται στον επισκέπτη του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ειλικρινά βλέποντας αυτά που προσπαθούν να δείξουν –την αλήθεια λέω- είναι εντυπωσιακό. Επιδιώκουν να περάσουν προς τα έξω μια διαχρονική(!) ναυτική παράδοση. Διαβάστε τι απίστευτα λένε στα βιβλία και στα διαφημιστικά τους. Προσπαθούν να δείξουν –αν είναι δυνατό- ότι «έχουν τους δικούς τους Α.Τ. ΜΑΧΑΝ!!»(γνωστός Αμερικανός θεωρητικός –συγγραφέας και αναλυτής, γνωστός και ως «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ». Προσωπικά σε πολλά είμαι καχύποπτος. Άλλα υπάρχουν πολλά που αποτελούν πραγματικότητα. ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ. Εμείς πως προβάλουμε τέτοια θέματα; Και πως θα ανταποκριθούμε αξιοπρεπώς στο εξωτερικό, όταν μειώνουμε θέσεις και παρουσία σε διακλαδικά και άλλα στρατηγεία. Και σας προσθέτω ότι ετοιμάζουν για τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ, μια πολύ σημαντική και εξειδικευμένη ανοικτή διάσκεψη για τη ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και τις ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.(ακόμα δεν την έχουν διαφημίσει…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ .ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    ΓΡΑΦΕΙ Ο Δρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

    Ανησυχητικά για την χώρα μας είναι τα μηνύματα σχετικά με τις εν εξελίξει κινήσεις του Τουρκικού Ναυτικού. Και οι επιπτώσεις στο ΑΙΓΑΙΟ και όχι μόνο στα επόμενα χρόνια θα είναι πολλές. Και στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν διαβλέπω και μεγάλες δικές μας αντοχές. Και την ίδια στιγμή στερούμαστε στρατηγικής, ενώ κάποια «μυαλά» στον ΚΛΑΔΟ έχουν αποστρατευτεί πρόωρα (τα τελευταία χρόνια) ή παραιτηθεί και κάνουν καριέρες με επιτυχία αλλού(ιδιωτικός τομέας). Η νοοτροπία κάποιων καρεκλοκένταυρων σε διάφορους τομείς του «δεν βαριέσαι ας φύγουν , θα τα διεκπεραιώσουμε εμείς είναι επικίνδυνη, γιατί στο τέλος δεν γίνεται τίποτα»(αναφέρομαι στον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων αξιωματικών και των τριών κλάδων , για τον οποίο θα περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία από πολλούς. παράγοντες και γνώστες του αντικειμένου). Απλά καταθέτω δυο πρόσφατα ενδεικτικά παραδείγματα.

    *Τούρκοι αξιωματικοί δηλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις σε διαφόρους τόνους «ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ του 80. ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΆΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ….». Ασφαλώς επιδιώκουν αλλαγές στο ΑΙΓΑΙΟ, ενώ επισημαίνουν ότι θα έχουν παρουσία σε όλες τις θάλασσες(ΜΑΥΡΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΕΡΥΘΡΑ-ΑΝΤΕΝ-κλπ). Εμείς σε αυτά που με σαφήνεια οι γείτονες θέτουν, πως τα αξιολογούμε, ή δεν μας νοιάζει; Ποια είναι η ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία "θολή" λογική του επιπέδου "Αν δεν συζητάμε με τον γείτονα που διεκδικεί κυριαρχικά μας δικαιώματα, απομονωνόμαστε" εξέφρασε πριν από λίγα λεπτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
    «Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη λογική ως προς την εξωτερική μας πολιτική. Δεν απομονωνόμαστε, ούτε απορρίπτουμε τις σχέσεις με όποια κράτη - και ειδικά τα γειτονικά μας - έχουν αμφισβητήσεις και αμφιβολίες, ότι υπάρχει θολό τοπίο στη σχέση μας. Αλίμονο αν ήμασταν φοβικοί και φτάναμε να μην συζητάμε με κανέναν με τον οποίο έχουμε προβλήματα».

    Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

    Ο Γ.Πεταλωτής τόνισε ότι η Ελλάδα έχει οριοθετήσει τα προβλήματα και δέχεται ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι η υφαλοκρηπίδα.

    «Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε υποχρέωση, επειδή πρόκειται για μια γειτονική μας χώρα - μια χώρα που θέλει την ένταξή της στην ΕΕ, ένταξη η οποία περνάει και μέσα από τη σχέση της με την Ελλάδα- να έχουμε σχέσεις και να συζητάμε» συμπλήρωσε ο Γ. Πεταλωτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεκινά πυρηνική συνεργασία Ρωσίας-Συρίας
    11-05-2010 15:01:27
    Στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες του νέου στρατηγικού άξονα της Μέσης Ανατολής, που έχει δημιουργήσει εσχάτως η Ρωσία - μετά την κατάρρευση της συνεργασίας με Ελλάδα και Βουλγαρία - την Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος Ν.Μεντβέντεφ, αποκάλυψε ουσιαστικά ότι ξεκινά τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου.
    «Η συνεργασία στην πυρηνική ενέργεια θα προωθηθεί», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στη Δαμασκό, με τον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad.

    Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το είδος της πυρηνικής συνεργασίας που συζητήθηκε.

    Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν, ωστόσο, πως ο Assad δήλωσε ότι συζήτησε με τον Medvedev τη δυνατότητα κατασκευής στη Συρία σταθμών παραγωγής ενέργειας, περιλαμβανομένων και πυρηνικών.

    Η Ρωσία υποστηρίζει πως όλες οι χώρες έχουν το δικαίωμα να αναπτύσσουν την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς, και φέτος πρόκειται να αρχίσει η λειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, που μια ρωσική κρατική εταιρεία κατασκεύασε στο Ιράν.

    Αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Ρώσος ηγέτης ζήτησε από τη χώρα αυτή να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη διεθνή κοινότητα.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H τελευταία ευκαιρία πριν από την αίτηση αναδιάρθρωση χρέους, άρχισε την αντίστροφη μέτρηση από σήμερα. Η κυβέρνηση ζήτησε πριν από λίγο την εκταμίευση 20 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό χρηματοδοτικής στήριξης ζήτησε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το ποσό αυτό η Ευρωζώνη θα δωσει 14,5 δισ. ευρώ και το ΔΝΤ 5,5 δισ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H τελευταία ευκαιρία πριν από την αίτηση αναδιάρθρωση χρέους, άρχισε την αντίστροφη μέτρηση από σήμερα. Η κυβέρνηση ζήτησε πριν από λίγο την εκταμίευση 20 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό χρηματοδοτικής στήριξης ζήτησε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το ποσό αυτό η Ευρωζώνη θα δωσει 14,5 δισ. ευρώ και το ΔΝΤ 5,5 δισ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..... Παράλληλα με τις εξελίξεις στην οικονομία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κύριος Μπεγλίτης, συμμετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή στα τέλη του περασμένου έτους δήλωσε ότι ‘Είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λόγους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας…’. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας οφείλει να χαλυβδώνει το φρόνημα των στρατευσίμων και των πολιτών και να ενισχύει την πίστη τους για νίκη σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου. Όταν, όμως, ο δεύτερος τη τάξει του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης σε μια κρίση χαμερπούς ραγιαδισμού σαν άλλος Αρτέμης Μάτσας ή Δήμος Σταρένιος αναγνωρίζει την ‘ανάγκη’ η Ελλάς να συμβιβαστεί με τον ρόλο υποτελούς, υπονομεύει το αγωνιστικό φρόνημα του ελληνικού λαού, στρατευσίμων και μη. Αλήθεια, πως σε περίπτωση ενός επεισοδίου τύπου Ιμίων, ο ‘ρεαλιστής’ κ. Μπεγλίτης θα ζητήσει από νέους άντρες να κάνουν το καθήκον τους όταν ο ίδιος με τις άφρονες δηλώσεις του, τους στερεί το πολυτιμότερο όπλο, την πίστη στη νίκη;

    Αλλά πάλι, ποιοι να κερδίσουν τον σεβασμό των ξένων και να εμπνεύσουν φρόνημα και πίστη στο έθνος για το μέλλον; Ο φον Δημητράκης; Ο Γεώργιος (της) Ουάσινγκτον; Ο Μεγάλος Τραγουδιστής; Αθεράπευτοι ικέτες των ξένων, τραγικά ανεπαρκείς, εξόφθαλμα ανίκανοι , ανελλήνιστοι, επιλήσμονες και αρνητές ένδοξου παρελθόντος, εισαγωγείς κάθε εξωελληνικού ιδεολογικού σαπρόφυτου εξευτελίζουν με την πολιτεία τους το αρχαιότερο έθνος του δυτικού κόσμου. Ο ελληνικός λαός έχει τα ψυχικά αποθέματα να ανταπεξέλθει οποιαδήποτε δυσκολία και να αποκρούσει οποιεσδήποτε επιβουλές οποιουδήποτε εχθρού. Αρκεί να υπάρχει ένας ηγέτης ο οποίος θα τον εμπνεύσει, θα μιλήσει στην ψυχή του, θα τον πάρει από το χέρι και θα του πει ‘ Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα’. Αναζητείται ηγέτης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτό το email που τελειώνει σε tr μπορεί να εξηγήσει κάποιος τι είναι???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το επιμέλεια του Αγαίου πελάγους δεν ανήκει πια στη χώρα μας αλλά στην Τουρκία .Ειναι κοινό μυστικό πια.Για το μόνο που αξίζει να μιλάμε είναι το πώς θα ξαναγυρίσει σε μας, εαν μπορεί να γίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 1:34 μ.μ.

    Ποιος καιρός; Η ζέστη; Ναι, εγγύτατα μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8:01 μ.μ
    ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ...ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΟΙ ΕΙΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ;;ΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ...ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ...
    ΡΕ ΟΥΣΤ!!ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Τουρκοι τωρα θα "τρεμουν" την τρομερη απαντηση καταπελτη του Τζεφρυ και του Μπενυ.........
    Εχουν χασει τον υπνο τους λεμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακου τι σκεφτήκανε να μας πούνε. "Δεν είναι λέει φοβικοί και πρέπει να έχουν σχέση με τους γείτονες..."
    Εχει την εντύπωση ο Πεταλωτής ότι ο κόσμος τα τρώει αυτά;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.