3/5/10

Ημέρα Εθνικιστών σε Τουρκία και κατεχόμενα

Ειδική ημέρα για τους εθνικιστές έχουν στην Τουρκία και στα κατεχόμενα.
Μάλιστα, σε μήνυμα του ο πρόεδρος των Εστιών του Ιδεώδους, στις οποίες στεγάζονται οι Γκρίζοι Λύκοι, Αμτουλκαντίρ Σαρίμπας, αναφέρει ότι οι Τούρκοι εθνικιστές υπέστησαν πολλές τυραννίες στο βωμό προάσπισης των συμφερόντων και της ανεξαρτησίας των Τούρκων και των ομοεθνών τους.

Φυσικά ο Τούρκος εθνικιστής δεν αναφέρεται στα βασανιστήρια που προκάλεσαν οι Τούρκοι εθνικιστές στον υπόλοιπο κόσμο.Όπως ανέφερε, «Ακόμη και σήμερα συνεχίζεται μια εχθρότητα κατά των εθνικιστών της Τουρκίας και των κατεχομένων και ότι τα μέλη των εστιών είναι αποφασισμένα να υπερασπιστούν την Τουρκία και το ψευδοκράτος». Ο τουρκικός εθνικισμός έχει τις ρίζες του στα 1839 πριν την δημιουργία του τουρκικού κράτους.

Με σύνθημα «Η εξέγερσή μας είναι κατά την κατοχής» γιόρτασαν την Πρωτομαγιά στα κατεχόμενα
Κατά τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς το πανό του Κόμματος Νέα Κύπρος έγραφε «Η εξέγερσή μας είναι κατά την κατοχής», κάτι που επέκρινε ο λεγόμενος υπουργός εσωτερικών Ιλκαϊ Καμίλ ο οποίος χαρακτήρισε το σύνθημα αυτό ως απαράδεκτο.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το σύνθημα καταδίκασε και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΚΕΕ Ιρσέν Κιουτσιούκ ο οποίος είπε ότι επρόκειτο για μεγάλη ντροπή να χαρακτηρίζεται η Τουρκία κατοχική δύναμη.Στην πορεία, την οποία διοργάνωσαν 36 οργανώσεις, συμμετείχαν οι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Φερντί Σαμπίτ Σόγιερ, Μεχμέτ Τσακιτζί, Ιζέτ Ιζτζάν και πλήθος κόσμου.

iKypros,Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.