12/5/10

Προβοκάτσια της ΜΙΤ κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων

Στο μικροσκόπιο των αντικατασκοπικών υπηρεσιών της Ελλάδας, βρίσκεται ένα γκρουπ στο Facebook που καλεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να απέχουν από την εργασία τους στις 21 Μαίου.

"Ενημερώστε τους Διοικητές σας και πείτε τους ότι δεν θα παρουσιαστείτε τη συγκεκριμένη ημέρα. Αν ο Διοικητής σας είναι στόκος και δεν έχει καταλάβει που πάει το πράγμα, πείτε του ότι είστε άρρωστος…" αναρτάται, μεταξύ άλλων, στον "τοίχο" του γκρουπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι προβοκάτσιας από τη ΜΙΤ δηλαδή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών όπως διαφάνηκε και από τις πρόσφατες πρωτοφανείς κινητοποιήσεις τους, βρίσκεται στο ναδίρ.

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο γκρουπ, έγινε αντικείμενο επισταμένης παρακολούθησης και έρευνας, χωρίς ωστόσο να προκύπτουν στοιχεία που να το συνδέουν με εν ενεργεία Έλληνες αξιωματικούς. Αυτό προκάλεσε την επαγρύπνηση των αντικατασκοπικών αρχών και όπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από το ελληνικό πεντάγωνο, το ΙP του ύποπτου γκρουπ δρομολογείται από την ευρύτερη περιοχή της Άγκυρας.

"Έπρεπε να ελέγξουμε την προέλευση του μηνύματος για να μην παρασυρθούν κάποιοι συνάδελφοί μας" επισήμανε αρμόδιος αξιωματικός.

Ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο θέμα στην ομιλία του προς τους πιλότους στην αεροπορική βάση της Τανάγρας:

"Υπάρχουν κύκλοι που παροτρύνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε μαζική αποχή στις 21 Μαΐου. Υπάρχει σελίδα στο Facebook, όπου υποδύονται ορισμένοι – φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται για πραγματικούς αξιωματικούς ή πραγματικούς υπαξιωματικούς- τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν πρέπει να αφήνουμε σε κανέναν να υποδύεται ότι είμαστε εμείς".

Αν και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι πρόκειται για προβοκάτσια ξένων μυστικών υπηρεσιών ένα είναι σίγουρο. Ότι αυτή τη φορά το στράτευμα δεν πιάστηκε στον ύπνο, δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση τα αντανακλαστικά του.
Sigmalive

13 σχόλια:

  1. Επειδή ανακοινώθηκε επισήμως ότι από το 2013 θα υπάρχουν 3 ασφαλιστικά ταμεία. ΙΚΑ, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Οι στρατιωτικοί πού θα ενταχτούν; Αν ο κάθε υπουργός εξωπετάξει κάποιους ως πολιτικά(;) ανεπιθύμητους στα 53 τους με 35 χρόνια υπηρεσίας. Θα πάρουν σύνταξη; και αν ναι, τη βασική δηλαδή 360 ευρώ + ΕΚΑΣ;
    Το πρόβλημα στις ΕΔ το δημιουργεί υπουργός, που όταν είναι αρύθμιστο το πρόβλημά του συμπεριφέρεται ως αγριόχοιρος που του πήραν το καλαμπόκι και εξαναγκάζει τους ένστολους να αυτοπροστατεύονται από τον ίδιο.
    Τώρα αν στην υπόθεση εμπλέκονται και ξένες μυστικές υπηρεσίες ας επιληφθεί ο προποτζής, που αμφιβάλω δηλαδή, γιατί τα τσιράκια του στην αρμόδια υπηρεσία δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.
    Αλλά ξέχασα θα αναλάβει την υπόθεση ο εσμός των περιφερόμενων 18άχρονων ανειδίκευτων με τα κατασκισμένα μπλουτζίν, που διόρισαν ο πολύδωρας και οι επίγονοί του.
    Ου να μου χαθήτε πολιτικάντηδες με τα κομματόσκυλά σας.

    ΦιτυλαΝαύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως απλά κάποιοι δεν θέλουν τον στρατό να ξυπνήσει και σκαρφίζονται ιστορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν στο Group αυτό δεν υπάρχουν διαχειριστές, που σημαίνει ότι αυτός που το δημιούργησε βγήκε από διαχειριστής ή έσβησε τον λογαριασμό του.

    Το facebook -όταν δεν υπάρχουν διαχειριστές σε μία ομάδα- προτείνει σε κάποια μέλη από τα πιο παλιά του γκρούπ να γίνουν διαχειριστές. Άρα ο έλεγχος του Γκρουπ μπορεί να παρθεί.

    Αυτό με την IP είναι για γέλια! Οι ομάδες, οι σελίδες, τα προφίλ, κτλ περιέχονται στο facebook.com Η IP αυτών είναι ίδια με την IP του facebook. Άρα στις ΗΠΑ.
    Την IP των χρηστών που δημιούργησαν ή διαχειρίστικαν την ομάδα την δείνει μόνο το facebook κατόπιν επίσημου αιτήματος (πχ: από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος). Στις περισσότερες περιπτώσεις κάθε φορά που μπαίνει κάποιος στο internet -και ανοίγει το modem- έχει διαφορετική IP.

    Αλλά ακόμα και αν βρούμε την IP δεν είναι σίγουρο ότι έρχεται από Τουρκία, μπορεί απλώς να χρησιμοποιεί τουρκική IP μέσω Proxy Server και να έχει οποιαδήποτε άλλη πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τα βλέπουν όλα αυτά, όσοι με τόσο μεγάλη ευκολία και αθυροστομία "υπερασπίστηκαν" -και εδώ μέσα - τα δήθεν "συνδικαλιστικά δικαιώματα" και τις "κινητοποιήσεις" των ιπταμένων.Δυστυχώς επειδή πολλοί συνέλληνες βάζουν το μικροκομματικό ή το προσωπικό τους συμφέρον πολύ πιο πάνω από την Πατρίδα, έχουμε φτάσει στη σημερινή κρίση αξιών.
    Περιμένω αντίλογο από τους συνοδοιπόρους του "Σπάρτακου" και τις λοιπές "πατριωτικές" δυνάμεις...
    Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος (ΜΙΤ), και δυστυχώς ορισμένοι, είτε από κόμπλεξ είτε απλώς από ευήθεια, τον διευκολύνουν.

    ΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: H Ρωσία ακυρώνει τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/λη - Yπό αίρεση και ο South Stream;
    12-05-2010 18:22:35
    Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Sergei Shmatko, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, "εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Μπακού-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας". Πρακτικά δηλαδή ματαιώνεται ο δεύτερος!

    Ανέφερε πως, αφού η Boυλγαρία ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά τις απαιτήσεις της για καλύτερα οικονομικά ωφέλη και περιβαλλοντική προστασία, θα εξεταστεί η συγχώνευση του προγράμματος κατασκευής του αγωγού με αυτό του Μπακού-Τσεϊχάν, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται.

    Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του S.Shmatko τι εννοεί λέγοντας "συγχώνευση", είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στο πρόγραμμα που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της χώρας μας.

    Ρωσική πηγή ανέφερε στο defencenet.gr, ότι "Η βουλγαρική κυβέρνηση αρνείται να εκτελέσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και η ελληνική τηρεί αλλοπρόσαλλη στάση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, τουλάχιστον σε αυτή την μορφή, τελείωσε για εμάς. Θα δούμε τι θα γίνει με τον South Stream"!

    Πρόκειται για μία "προαναγγελθείσα" από την Ρωσία απόφαση. Η Μόσχα θεωρεί Βουλγαρία και Ελλάδα "αδύναμους κρίκους" οι οποίοι εξαρτώνται πλέον ολοκληρωτικά από το "ατλαντικό μπλοκ".

    Το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία αποκτά το ρόλο που ήθελε να διαδραματίσει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας ως διακομιστικός κόμβος μεταφοράς πετρελαίου προς τι αγορές τις δύσης. Παράλληλα, ο Μπακού-Τσεϊχάν που ως πρόγραμμα δεν κρίνονταν βιώσιμος, με την μεταφορά και Ρωσικού πετρελαίου αναβαθμίζεται.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    (Ανανέωση 20.00) Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Sechin δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να επενδύσει συνολικά 3 δις δολάρια για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Samsun-Ceyhan.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο υπό κατασκευή 700 χλμ αγωγός (κατασκευάζεται από ιταλοτουρκική κοινοπραξία) με μεταφορική ικανότητα 1,2 εκατ. δολαρίων την ημέρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της χώρας του και της Τουρκίας.

    Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο χώρες συζήτησαν την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στην περιοχή του Ceyhan συμπληρώνοντας ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν την από κοινού πώληση των προϊόντων του διυλιστηρίου.

    Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να αγοράσει το 70% των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με τον Zulu με την διαφορά ότι:
    IP Μπορούν να βρουν σε όλους εμάς τη μάζα που δεν έχουμε σχέση με Proxy Server ghost and multi ghost ip και ip catcher προγραμματα.
    Επίσης όλοι αυτοί που ασχολούνται με τέτοιοι είδους καταστάσεις δεν είναι απλοί χρήστες και σίγουρα μπορούν τα ίχνη που αφήνουν όχι μόνο να τα σβήσουν αλλά και να τα παραποιήσουν..Ακόμα και αν παρθούν οι σκληροί δίσκοι οι οποίοι μπορεί και να τους κάψουν , ακόμα και τότε έχει κάποιες πιθανόττητες να μην βρεθούν στοιχεία γιατί υπάρχουν γνωστά προγράμματα που από σύνδεση άλλου μπορείς να συνδέεσε και και να μη φαίνεσαι.

    Τα παιχνίδια στον κυβερνοχώρο είναι για πολλούς μακράν της φαντασίας τους , και τα προγράμματα που υπάρχουν , νόμιμα και παράνομαι εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε καμμιά περίπτωση όμως μία ομάδα στο facebook δεν έχει διαφορετική IP από το υπόλοιπο facebook.
    Δεν είναι όπως το παρουσίασαν: "...το ΙP του ύποπτου γκρουπ δρομολογείται από την ευρύτερη περιοχή της Άγκυρας..."
    Αυτό είναι τρελή μ@λ@κι@!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Zulu οι μεγάλες εταιρείες μπορεί να έχουν περισσότερες απο μια Ip αλλά σαφώς και πολύ περισσότερα τερματικά τα οποία ανα ομάδες να συνδέονται με την ip .Το κάθε τερματικό έχει και την δική του ταυτότητα που είναι μοναδική και δεν είναι συνιφασμένη με την Ip ....με το σωστό πρόγραμμα ΄και μέσω τις ταυτότητας του η/υ μπορείς να βρεις πολλά..
    Αρα λοιπόν μπορεί γένικά να μην ισχύει αλλά ΄μην είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες οι οποίες δεν θα βγουν στην επιφάνεια ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλο η IP μίας ιστοσελίδας και άλλο η IP του χρήστη που επισκέπτεται την ιστοσελίδα.

    Η IP της ιστοσελίδας δείχνει την ή τις IP των Server που φιλοξενείται η ιστοσελίδα.
    Και το όνομα ενός website αντιστοιχεί στους servers αυτούς.

    Από την άλλη, η IP ενός χρήστη που χρησιμοποιεί μία διαδικτυακή υπηρεσία ή επισκέπτεται μία ιστοσελίδα δεν έχει σχέση με την IP της ιστοσελίδας.

    Συγκεκριμένα για το facebook, τι είναι πιο πιθανό... ένας οποιοσδήποτε χρήστης είτε Έλληνας είτε Τούρκος (είτε Εβραίος, βέβαια μην το ξεχνάμε αυτό!! χαχα), είτε κοινός χρήστης είτε μέλος μυστικών υπηρεσιών, να δημιούργησε το λογαριασμό του ή/και την ομάδα από οποιοδήποτε άσχετο υπολογιστή (internet cafe, μέσω ανοιχτού wi-fi), ή να χάκαρε το facebook και το συγκεκριμένο γκρουπ να δείχνει στην "Άγκυρα" και όχι στους κανονικούς servers του facebook; Και στο facebook είναι τόσο βλάκες που τουλάχιστον από τις αρχές Μαϊου δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ή δεν μπορούν να διορθώσουν τη ζημιά.
    Είναι αστεία πράγματα αυτά... και δεν λέμε για μια τυχάρπαστη υπηρεσία... μιλάμε για το facebook που δέχετε καθημερινά επιθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Της προβοκάτσιας το κάγκελο γίνεται.
    Είτε τούρκοι την κάνουν, είτε έλληνες η προβοκάτσια μια φόρα έγινε και θα συνεχίσει να γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Giati na theloun apergia stis 21 tou mina .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.