4/5/10

Κύμα φυγής από την ΕΛ.ΑΣ. λόγω ασφαλιστικού Σωρεία παραιτήσεων

Κλίμα ανασφάλειας και φυγής από το Σώμα, έχουν δημιουργήσει τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης στους αστυνομικούς και κυρίως σε όσους έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια για την συνταξιοδότηση τους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, σχεδόν 1.300 συνάδελφοι τους είχαν υποβάλει παραιτήσεις έως την Παρασκευή, ενώ εκτιμάται πως μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί αρκετά.

Όπως έλεγαν: «Σήμερα οι αστυνομικοί διακατέχονται από αγανάκτηση, προβληματισμό και απογοήτευση και δυστυχώς αυτό έχει αντίκτυπο και στην εργασία τους, καθώς τα οικονομικά προβλήματα είναι το μόνο ζήτημα που τους απασχολεί αυτή τη στιγμή».

Την ίδια στιγμή αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν πως θα αυξηθούν εντός των προσεχών ημερών και οι αιτήσεις προς τον Αρχηγό του Σώματος Ελευθέριο Οικονόμου από αστυνομικούς που θα ζητούν έγκριση για 2η εργασία.

Όπως λένε εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Η δεύτερη εργασία για τους αστυνομικούς είναι πλέον αυτοσκοπός για να συμπληρώσουν το ήδη πενιχρό εισόδημά τους και μάλιστα ορισμένοι έχουν επιλέξει να κάνουν τους ασφαλιστές, να εργάζονται σε οικοδομές».
ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. και ποιοι θα ερθουν να τους αντικαταστησουν;

    ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡ-ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς

    Αθήνα: Μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα κυκλοφορούν την Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

    Κλειστός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες θα παραμείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

    Επίσης, λόγω της απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, την Τρίτη, υπάρχουν δεκάδες ματαιώσεις πτήσεις και στο πρόγραμμα.

    Συγκεκριμένα, η Olympic Air αναγκάζεται να ματαιώσει για την Τρίτη 78 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και να τροποποιήσει τις ώρες αναχώρησης στην πτήση

    * ΟΑ 246 Μιλάνο - Αθήνα: Αναχώρηση από Μιλάνο στις 20:30. Αφιξη στην Αθήνα στις 23:55.

    * OA 147 Αθήνα - Βρυξέλλες: Αναχώρηση από Αθήνα στις 14:25. Αφιξη στις Βρυξέλλες στις 18:50.

    * ΟΑ 148 Βρυξέλλες - Αθήνα: Αναχώρηση από Βρυξέλλες στις 19:35. Αφιξη στην Αθήνα στις 23:55.

    Την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση.

    Για τους ίδιους λόγους, η Aegean αναγκάζεται να ματαιώσει για την Τρίτη 34 σκέλη πτήσεων και να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε έξι:

    * 606/607 Αθήνα - Λονδίνο - Αθήνα: Αθήνα 14:45 Λονδίνο 16:45/17:45 Αθήνα 23:30.

    * 136 Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Αναχώρηση από Αθήνα στις 22:45

    * 137 Θεσσαλονίκη - Αθήνα: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 22:45

    Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί μία έξτρα πτήση, η A3 2926/2927 EXTRA FLT ATHENS - TEL-AVIV - ATHENS: Αναχώρηση από Αθήνα 19:00, αναχώρηση από Τελ Αβίβ 21:45

    Την Τετάρτη, ημέρα της απεργίας, ματαιώνονται όλες οι πτήσεις και θα πραγματοποιηθεί μόνο μία έξτρα, η 2909 EXTRA FLIGHT LARNACA - ATHENS: Αναχώρηση από Λάρνακα 23:45.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=xDESJDtlGdM

    Muslim invaders are rioting and destroying Greece while the Bolshevik EU blames Greek authorities

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γουστάρω Ελληνικό Φρόνημα από τους μετέχοντες στα Σώματα Ασφαλείας.
    Δίκίο έχει ο Λαός που ποτέ δεν τους θεώρησε κομμάτι του.
    Σειρά τώρα έχουν οι "ΟΠΥ-ΕΠΥ και τα λεφτά στην τσέπη...".

    Άντε λοιπόν να βγεί να πουλήσει κανείς συνταξιούχος αστυνομικός την πρέζα, όπως ο άλλος που συνελήφθη προ ημερών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχως ψοφησε η κατσικα του γειτονα....ευτυχως γιατι εμεις ποτε δεν προσπαθησαμε να αγορασουμε μια...

    Με αυτη τη γευση με εχουν αφησει ολα οσα λεγονται και γραφονται τις τελευταιες ημερες. Ειναι πραγματικα αξιο λογου το γεγονος οτι αυτη τη στιγμη υπαρχουν Ελληνες που χαιρονται για το "παθημα" των αλλων Εληνων που ειχαν την "ατυχια" να ειναι Δ/Υ.
    Φυσικα κανεις δεν μπορει να πει οτι δεν εχουν δικιο αλλα καλο θα ειναι να σκεφτουμε και να ψαξουμε λιγο μεσα μας.

    Δεν μπορουμε να κατηγορησουμε καποιον που διαλεξε τα λιγα και σιγουρα χρηματα του Δημοσιου απο τα πολλα και αμφιβολα του Ιδιωτικου τομεα. Μπορουμε ομως να κατηγορησουμε αυτους που δεν αποδιδουν. Δεν ειναι ολοι το ιδιο, εκτος και αν σκεπτομαστε "γκεμπελικα" με την εφαρμογη της συλλογικης ευθυνης.

    Επισης ειναι γεγονος οτι πολλοι απο τους ιδιωτικα εργαζομενους εκαναν πολλες προσπαθειες να εισαχθουν στο Δημοσιο και τελικα κατεληξαν στον ιδιωτικο τομεα. Αυτο και μονο θα πρεπει να αποτρεπει μερικους "παραγωγικους" να κρυβονται πισω απο το δακτυλο τους. Ειναι υποκριτικο! Τι πρεπει να πουν οι Δ/Υ δηλαδη οταν οι περισσοτερες ιδιωτικες επιχειρησεις ζουσαν και ζουν απο τις κρατικες επιχορηγησεις? Να κλεισουν?

    Η μονιμοτητα στο δημοσιο εχει καθιερωθει σαν αντισταθμιση για αυτους που εχουν ενα συρταρι πτυχια αλλα το κρατος αδυνατει να τους τα "πληρωσει" φυσικα αυτο το κερδιζουν και αλλοι που διοριστικαν με κομματικα κριτηρια. Ουτε αυτοι φταινε ομως διοτι γμωριζεται κανεναν να του δινουν δουλεια και να μην την παιρνει?

    Σε οτι αφορα του ενστολους θα πρεπει να πουμε οτι ειναι ενας επαγγελματικος κλαδος ο οποιος δεν εχει δικαιωμα συνδικαλισμου (τουλαχιστο οι στρατιωτικοι)Γι αυτους δεν εχουμε κανει τιποτα σαν λαος. Τι καναμε οταν αυτοι επαιρναν 3+60? Τι καναμε για ενα συνολο Δ/Υ επιφορτισμενων με την εθνικη αμυνα και την ασφαλεια? Τιποτα! Καμμια πορεια και διαδηλωση γι αυτους. Ουτε για τα ιδια μας τα παιδια, τα φανταρακια δεν καναμε εστω και μια πορεια για τη βελτιωση των συνθηκων διαβιωσης τους στα στρατοπεδα. Τι καναμε ως "ενεργοι πολιτες" οταν καταλαβαμε οτι ο ΕΣ εγινε καφενειο? Τιποτα και ας το ξεραμε. Το μονο που καναμε ηταν να μιλαμε επικριτικα για αυτους σε καθε ατοπημα τους, να τους συνδεουμε με αλλες εποχες και φυσικα οταν κατι πηγαινε καλα γι αυτους να φωναζουμε για κοινωνικη αδικια....Αυτοι ειμαστε κυριες και κυριοι...οι εχοντες και μη εχοντες κατσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου κάνει κατάπληξη το κύμα φυγής από τα Τάγματα Ασφαλείας! Τα παιδιά αυτά ήταν πάντα με το μέρος των κατακτητών...
    Τι τα έπιασε και την κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ.
    Η ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Η ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ,ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΑΥΤΑ.
    ΠΟΙΟΟΟΣ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα της ράτσας μας ήταν πάντα η μεταξύ μας φαγωμάρα...
    Ρίξτε μια ματιά στη ιστορία μας από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Ενώ ο Έλληνας πάντα διαθέτει το «πολυμήχανο» του συμπατριώτη μας του Οδυσσέα κι ενώ μεγαλουργεί όταν βρίσκεται μόνος του στα ξένα, ανάμεσα σε ιθαγενείς πληθυσμούς –Ανατολής και Δύσης- όταν συναντά τον όμοιό του στη χώρα μας ή στα ξένα κοιτάζει πώς θα βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου.
    Η διχόνοια. Αυτή είναι η κατάρα της φυλής μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.