4/5/10

Αντιδράσεις του Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας για την αθώωση του Κ. Πλεύρη

Τη λύπη του εξέφρασε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για την απόρριψη της «αναίρεσης υπέρ του νόμου» κατά της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Οριστικά αθώο έκρινε κατά πλειοψηφία (27-12 ψήφοι) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τον Κωνσταντίνο Πλεύρη για το βιβλίο του "Εβραίοι, όλη η αλήθεια", επικυρώνοντας την, κατά πλειοψηφία, απαλλαγή του από το Εφετείο.Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αθωώθηκε από τις κατηγορίες της δημόσιας πρόκλησης σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, βία κατά προσώπων λόγω εθνιστικής καταγωγής και για δημόσια έκφραση προσβλητικών ιδεών κατά προσώπων λόγω εθνιστικής καταγωγής.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η Ολομέλεια ΑΠ απέρριψε την αναίρεση στην αθωωτική απόφαση για τον Κ. Πλεύρη
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 3/2010 απόφασή της απέρριψε την αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας ΑΠ, Φ. Μακρής κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών του έτους 2009 με την οποία αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (4-1) ο Κωνσταντίνος Πλεύρης για το περιεχόμενο του βιβλίου του «Εβραίοι: Όλη η αλήθεια».

Ο Πλεύρης αθωώθηκε από τις κατηγορίες της δημόσιας πρόκλησης σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, βία κατά προσώπων λόγω εθνιστικής καταγωγής και για δημόσια έκφραση προσβλητικών ιδεών κατά προσώπων λόγω εθνιστικής καταγωγής. Ο Μακρής ανέφερε, μεταξύ των άλλων στην αναίρεση του υπέρ του νόμου, ότι η εμπάθεια και ο φανατισμός που αποτυπώνονται σε ορισμένα κομμάτια του βιβλίου καθιστούν άνευ ετέρου αυταπόδεικτο το γεγονός ότι ο συγγραφέας από πρόθεση εξέφρασε δημόσια απόψεις ικανές «να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία εις βάρος των Εβραίων και προσέβαλε πρόσωπα και ομάδα προσώπων λόγω της εθνοτικής τους καταγωγής».

Ο Μακρής είχε υποστηρίξει ότι η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για τον Πλεύρη είχε ελλιπή και εσφαλμένη αιτιολογία. Κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της Ολομέλειας του ΑΠ τον Οκτώβριο του 2009, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες είχε προτείνει να γίνει δεκτή η αναίρεση υπέρ του νόμου του συναδέλφου του Μακρή. Ο Τέντες είχε υποστηρίξει ότι το Εφετείο στην αθωωτική απόφασή του έχει ελλιπή και εσφαλμένη αιτιολογία, καθώς δεν αναφέρει στοιχεία που τον έπεισαν για την αθωότητα του Πλεύρη. Ακόμη, είχε αναφέρει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ότι η αθωωτική απόφαση, δεν έχει την ειδική αιτιολογία που απαιτεί το Σύνταγμα και εσφαλμένα εφήρμοσε τον νόμο 927/1979 που αφορά τον κολασμό των πράξεων που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Η Ολομέλεια ΑΠ έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρεις και σαφείς αιτιολογίες ενώ «δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να προτρέψει τον αναγνώστη σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά των Εβραίων, ή να εκφράσει προσβλητικές κατά των Εβραίων ιδέες εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, στηλιτεύοντας, κατά τις παραδοχές της προσβαλλόμενης αποφάσεως πάντοτε, συγκεκριμένα αναφερόμενες πράξεις των Εβραιοσιωνιστών ή ότι συνδέονται με την θρησκεία τους, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, ως στοιχείο της αντικειμενικής υποστάσεως των αποδιδόμενων στο κατηγορητήριο αξιόποινων πράξεων». Αναφέρεται ακόμη στην αρεοπαγιτική απόφαση ότι το Εφετείο Αθηνών στήριξε την αθωότητα του Πλεύρη στο ότι «δεν καταφέρεται συλλήβδην κατά των Εβραίων, αλλά κατά των Εβραιοσιωνιστών, οι οποίοι προφανές είναι ότι δεν αποτελούν ομάδα προσώπων που εντάσσεται στην έννοια της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής».

Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΑΠ αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναφέρει: «στο πλαίσιο προστασίας των συνταγματικών δικαιωμάτων περιλαμβάνεται τόσο η ελευθερία του επιστήμονα (ιστορικού) να συγγράψει και να κυκλοφορήσει έργο στο οποίο θα καταγράφει, ερμηνεύει και αξιολογεί ιστορικά γεγονότα, όσο και το δικαίωμα κάθε πολίτη στην απρόσκοπτη και ελεύθερη πληροφόρηση, μέσω και γραπτών κειμένων, για τα ιστορικά γεγονότα, καθώς και την αξιολόγηση αυτών από τον συγγραφέα.

Ο ιστορικός στα πλαίσια άσκησης των ως άνω συνταγματικών δικαιωμάτων του δικαιούται να ερμηνεύει και να αξιολογεί τα ιστορικά γεγονότα και τις πράξεις προσώπων που συμμετείχαν στη διαμόρφωση των γεγονότων αυτών, κατά τρόπο υποκειμενικό και σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του και τις εν γένει πολιτικές και κοινωνικές του αντιλήψεις, καταφεύγοντας και σε οξεία κριτική και δυσμενείς χαρακτηρισμούς των ιστορικών προσώπων και των πράξεων τους, υπό τους περιορισμούς όμως που θέτουν τα άρθρα 20 παρ. 2 της ΕΣΔΑ, 2 παρ. 1 5 παρ. 1 και 25 παρ. 3 του Συντάγματος και τα συναφή άρθρα των ποινικών εν γένει νόμων.

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20 σχόλια:

  1. "Εβραίοι, όλη η αλήθεια"

    Πάει, χάλασε η Ελλάδα. Είπε ο άνθρωπος "ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ" και τον αθώωσαν; (!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι επίτηδες το έκαναν για να τον ξανα πάνε στα δικαστήρια να γίνει φίρμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι ίδιοι επαινούσαν τους δικαστές μετά από την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση τώρα ''λυπούνται''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι θα ήθελα να σας θυμίσω μια άλλη πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για ένα θέμα που αφορά περισσότερους Έλληνες από όσους αφορούσε η συγκεκριμένη δίκη.

    "Ελεύθερα τα επιτόκια στις πιστωτικές κάρτες με απόφαση του Αρείου Πάγου" "απόφαση-σοκ για πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά πήρε ο Άρειος Πάγος, δίνοντας το "πράσινο φως" στις τράπεζες να διαμορφώνουν κατά το δοκούν τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, αυξάνοντας κατά 200% τη μεταβολή του επιτοκίου της ΕΚΤ. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχεται ότι οι τράπεζες μπορούν να διαμορφώνουν ελεύθερα τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών.
    http://www.zoomnews.gr/?tag=%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%82

    "Νόμιμα τα βάρη στις πιστωτικές κάρτες"
    http://www.nextdeal.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1530:νόμιμα-τα-βάρη-στις-πιστωτικές-κάρτες&Itemid=13&Itemid=10

    Και εννοείται πως όλοι μας σεβόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά δεν είναι και παράνομο να λυπάται κανείς για κάποιες αποφάσεις

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AN MEN O K.PLEYRIS KATAGRAFI TI ISTORIAS TON EBREON OTAN EITAN DIMMINI STON SOULTANON OS PROS TOYS ELLHNES GIATI KANIS NA LYPATE.OI EBREOI KANOYN TA PANDA GIA NA THIMOMASTE TO OLOKAYTOMA[KSEXNONDAS TOYS ROMA KAI TOYS ANDISTASIAKOYS] ALA KAI TA PANDA GIA NA KSEXASIMOYME TI EKANAN SA LAOS OPOTE MBOROUSAN STOUS ELLHNES PROSFATA. SYMAXISAN ME TON TOYRKO ENANDIA STHN ELLADA TOY PARIXAN TEXNOLOGIA KAI TEXNOGNOSIA GIA AYTA PREPI NA LYPOMASTE GALIA TI LES?TELIKA DIAFASES TO BIBLIO H OXI ?ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ TALOS

    Κανείς δεν ξεχνάει τα θύματα του Ολοκαυτώματος:
    http://fcit.usf.edu/HOLOCAUST/people/Victims.htm

    Θα δεις και την αναφορά σε εκείνα τα πρώτα θύματα του Χίτλερ, τους δολοφονημένους υπό την ταμπέλα: "πνευματικά καθυστερημένοι". Γιατί έτσι ήταν η "διάγνωση" της εποχής. Μέσα σε αυτά τα θύματα, ανυπολόγιστος, λόγω έλλειψης στοιχείων, είναι και ο αριθμός των δολοφονηθέντων ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ που τις προάλλες ανέφερε η υπουργάρα. Για να μας δείξει το ΠΟΙΟΝ του.
    Μόνο που εσύ δεν το ήξερες αυτό. Ενώ εγώ που ξέρω τα βασικά για το Ολοκαύτωμα το ξέρω.

    Όχι, δεν διάβασα το βιβλίο. Μόνο για έναν λόγο: λόγω έλλειψης χρόνου, είναι τόσα τα ιστορικά βιβλία που θέλω να διαβάσω που δεν προλαβαίνω να διαβάζω fiction, μυθιστορίες. Και ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει κάπου ως πηγή τον Κλεμανσώ και το μυθιστόρημά του.
    Εξάλλου, για να πω και την κακία μου, έχω σε πλήρη ανυποληψία, πολίτες που παρακαλάνε (γιατί έτσι θεωρώ ότι γίνεται συνήθως) να μπουν σε μισθολόγια Μυστικών Υπηρεσιών.

    Τώρα για την πρόσφατη ιστορία. Να σου θυμίσω ότι η στρατιωτική συμμαχία με την Τουρκία υπογράφτηκε το 1996.
    Και να σου θυμίσω ότι δυο χρόνια πριν, δηλαδή το 1994, υπεγράφη αντίστοιχη στρατιωτική συμμαχία με την Ελλάδα. Επειδή το Ισραήλ είχε στραφεί πρώτα στην Ελλάδα. Η συμμαχία δεν ενεργοποιήθηκε ουσιαστικά ποτέ. Ακόμα και μια κοινή άσκηση τελευταία στιγμή ακυρώθηκε από εμάς.
    Οπότε εμείς αναγκάσαμε το Ισραήλ να στραφεί στην Τουρκία.
    Και παρά τη συμμαχία με την Τουρκία και παρά τις σχετικές πιέσεις το Ισραήλ δεν υποχώρησε και τήρησε πάντα ουδετερότητα με την Ελλάδα.

    Αυτά είναι αυτά που ξέρω εγώ. Καλοδεχούμενη κάθε επισήμανση.

    Για να δεις πόσο μας μισούν οι Ισραηλινοί εξάλλου, δες εδώ:
    http://www.radio-yasoo.co.il/wscraft/index.php?lang=en

    Φαντάζεσαι να λειτουργούσε ραδιοφωνικός σταθμός εδώ με ισραηλινό πρόγραμμα 24 ώρες;;;
    Μπουρλότο θα του είχαν ρίξει!!!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H ISTORIA EINAI GIA NA MATHENOYME KAI NA MHN EPANALAMBANOYME TA IDIA LATHI . ΑΝ THELOYME NA ALAKSOUME ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ TOTE SKEPAZOYME ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ .EYXOME STO EBRAIKO LAO NA BREI TO DROMO GIA THN ELEYTERIA TOY ANTHROPOY APO PALEOLITHIKES THRISKEYTIKES PROKATALIPSIS KAI NA PAPSI NA AKROTIRIAZETE.PROSOPIKA BLEPO TOYS ISRAILINOYS SAN PROTHIMENO FYLAKIO ENANDIA TOY ISLAMISMOY.ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εὐτυχῶς καὶ μία σοβαρὴ ἀπόφασι. Εἶμαι δὲ βέβαιος, γιὰ ν' ἀναφερθῶ σὲ προηγηθὲν κακόβουλο σχόλιο, ὅτι αὐτοὶ ποὺ ψήφισαν κατὰ τῆς ἀθωώσεως Πλέυρη, ψήφισαν καὶ ὑπὲρ τῆς διατηρήσεως τῶν βαρῶν στὶς πιστωτικὲς κάρτες. Δὲν εἶναι παράνομο νὰ χαίρωμαι γιὰ μία ἀπόφασι. Ἀπὸ τὴν ἄλλη πλευρά, ζοῦμε σὲ μία χώρα ὅπου τὰ δημοσιεύματα - ρυπαρογραφήματα κατὰ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ τῆς Ἐκκλησίας Του εἶναι ἄπειρα, συμβαίνουν δὲ άναρίθμητοι βανδαλισμοὶ εἰς βάρος Ἱερῶν Ναῶν χωρὶς κανένας νὰ καταδικάζεται. Θὰ ἦταν ντροπὴ καὶ καταισχύνη νὰ καταδικασθῇ ὀ Πλεύρης ἐπειδὴ δὲν ἔκανε τίποτε ἄλλο παρὰ νὰ καταγράψῃ τὶς μαρτυρίες καὶ τὶς γνῶμες ἐπιφανῶν ἀνθρώπων περὶ Ἑβραίων. Μακάρι ἡ γερμανικὴ δικαιοσύνη νὰ ἦταν ἐξ ἴσου ἀνεξάρτητη. Δυστυχῶς ὅμως ἂν ὁ Χριστοφοράκος ἦταν ὕποπτος ἀντισημιτισμοῦ θά μᾶς τον εἶχαν παραδόσει σιδηροδέσμιο, ἐνῷ τώρα τον προστατεύουν μὲ κάθε μέσον, συνεπικουρούντων καὶ τῶν ἐνταῦθα συνεργατῶν του, ὁμολογουμένως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O "Kόεν" εν δρασει.
    04 Μαΐου 2010 9:06 μ.μ.
    04 Μαΐου 2010 4:43 μ.μ.
    Παρτε ματι τον παπατζη.
    Με την συναγωγη ρε τι εγινε τελικα;
    Βαλατε τα λαμογια σας να παραγουν "αντισημιτισμο" παλι;

    Νοσφερατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και νααααα το κλαααααμα ο Galiaς. Κορομηλο το δακρυ παρεα με τον Δημητρα και τους ΚΙΣαδες πρακτορες του ισραηλ.
    Αντε ρε, βγαλτε τις μπουρκες και φορεστε καμμια πλερεζα. Θα πηγαινη και ωραια στην Βαλλιανατου.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ,
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. SYGNWMH ALLA DEN TO ANTEXW. MAS EXOYN KANEI OLOKAYTWMA TOSES FORES DEN PATHIAZOMASTE KAI NA MISOYME NA THELOYME NA TOYS SKOTWSOYME, MAS KAPSANE TOSA XRONIA THN ELLADA POLEMHSAN TON KARAMANLH AP EKSW KI APO MESA STO KOMA TOY ISWS NA MHN ARESEI SE MERIKOYS ALLA ETSI EINAI. DEN KA8HSE STOYS AMERIKANOYS EFAGAN TON XRISTODOYLO ERIKSAN TO SYNOYN EGKLHMATA - EGLHMATA PANTOY KAI ZHTA KAI TA RESTA H EBRAIOYRGIA. DEN PHDIONTE TI PA8ATE ELLHNARES KSEXASAME?
    GIATI PARAPONIONTE? AYTOI EIPAN TO AIMA TOY SE EMAS KAI TA PAIDIA MAS>>> STAYRWSON AYTON!!! TWRA KYNHGOYN THN ELLADA ME TON IDIO TROPO MONO POY O XRISTOS POY STAYRWSAN ANESTH- ALH8WS ANESTH!!!
    KAI H ELLADA MAZI TOY ANASTHMENH THA EINAI EIS TOYS AIWNES. AS PANE NA ZHTHSOYN SYGNWMH POY TON STAYRWSAN KAI STAYRWNOYN KAI EMAS GIATI ZEI KYRIOS O 8EOS KAI META AS KLAYTOYN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Κ. Πλεύρη είναι ένας έντιμος άνθρωπος!

    Διάβασα αυτό το βιβλίο και μπορώ να πω ότι οι Έλληνες δεν κέρδισαν τίποτα με αυτό......πόσο μάλλον τον ίδιο.

    Το Ολοκαύτωμα είναι ένα "σύμβολο" και τίποτα άλλο.

    Στο βιβλίο υπάρχουν πολλές αλήθειες, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να καταπολεμηθεί, καθώς τότε θα δημιουργεί περισσότερος εχθρούς.

    Όποιος έχει μελετήσει το Ολοκαύτωμα, ξέρει πολύ καλά να διαχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία, αλλά αυτή η φαντασία πρέπει να γίνει σεβαστή.

    Ποτέ μην ξεχάσετε η Ελλάδα έχει μόνο έναν εχθρό που δεν θα είναι ποτέ φίλος.....φτάνει από εχθρούς.

    Από τον ουρανό.....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο του κ. Πλεύρη έχω διαβάσει όμως κάποιο παλαιότερο.Σύμφωνα με τα στοιχεία του τα γράφει σωστά . ιστορικός είναι ο άνθρωπος δημοσιεύει την έρευνά του.Παράλληλα δεν μπορούμε να κατηγορούμε για αντισημιτισμό όποιον δημοσιεύει αυτά που γίνονται στη Γάζα. Ούτε μπορούμε να κατηγορούμε τους εβραίους όλου του κόσμου για τίς πράξεις του κράτους του Ισραήλ. ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρήσω έαν έλληνα εβραίο το Θρήσκευμα από έναν έλληνα χριστιανό. έχω φίλους εβραίους στο θρήσκευμα που ο ένας γονιός τους είναι έλληνας χριστιανός . ξέρω και άλλους που και οι δύο γονείς τους είναι εβραίοι,είναι λιγότερο έλληνες από μας? Λυπάμαι δεν μπορώ να το δεχθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνω Κατερινα μαζι σου.
    Οταν μιλαμε για εβραιους μιλαμε για εβραιους σιωνιστες.
    Αυτους που κυβερνουν τον Κοσμο και δολοφονουν την ανθρωπωτητα.Τους παραγωγους των πολεμων. Καθως και τα τσιρακια τους.


    Σαμουηλ Κ. Γιακουμελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Φαντάζεσαι να λειτουργούσε ραδιοφωνικός σταθμός εδώ με ισραηλινό πρόγραμμα 24 ώρες;;;
    Μπουρλότο θα του είχαν ρίξει!!!"


    Οπως εκαναν δηλαδη με το διπλο κιολας μπουρλοτο στα Χανια;


    Νοσφερατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταρχάς ο όρος αντισημιτισμός είναι γελοίος. Σημιτικό φύλο είναι και οι Σύριοι για παράδειγμα. Δεν ισχύει.
    Πάμε στη ταμπακιέρα. Οι Ιουδαίοι στην Ελλάδα όντως προκλήθηκαν απο το βιβλίο του Πλεύρη. Όμως έπεσαν στην παγίδα του. Ένας εμπειρότατος νομικός έγραψε ένα βιβλίο και ήξερε ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ!Οι Ιουδαίοι σε συνεργασία με Βαλιανάτους, Δημητράδες κτλ έπεσαν στην παγίδα. Αποτέλεσμα ήταν να διαφημίσουν το βιβλίο, να χάσουν τη δίκη και να ταυτιστούν με Δημητράδες και Βαλλιανάτους με ότι και αν σημαίνει αυτό. Φαίνεται πως είχαν πολύ κακούς συμβουλάτορες.
    Όπως έχουν και στο θέμα της πολυπολιτισμικότητας που προωθούν. Δημιουργούνται μορφώματα και πληθυσμοί στα κράτη, οι οποίοι δεν έχουν ομοιογένεια. Τέτοιοι πληθυσμοί δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία ή την Κίνα. Το δε Ισραήλ θα απομονωθεί αργά ή γρήγορα απο τα πρώην Εθνικά Κράτη. Οι Μουσουλμάνοι είναι παντού και πολλαπλασιάζονται και εθνικά κράτη δεν θα υπάρχουν για να τους σώσουν. Ας ξυπνούν γιατί κάποιοι δεν τους καθοδηγούν καλά. Το πολύ μπουγιουρούμ δεν κάνει καλό.
    Έλληνας Εβραίος στην καταγωγή (και όχι προσήλυτος Μογγολοιουδαίος) εκ νοτιοανατολικής Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Έχουμε εδώ πέρα έναν άνθρωπο που πιστεύει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τον καταδικάζουμε επειδή πιστεύει ότι δεν θέλει να είναι δημοκράτης! Επειδή πιστεύει ότι θέλει να είναι εθνικοσοσιαλιστής. Επειδή πιστεύει ότι θέλει νάναι ναζιστής, φασίστας, ρατσιστής, οτιδήποτε. Μπορούμε να καταδικάσουμε αυτόν τον άνθρωπο;"
    ...(μπορούν τα διεθνή κείμενα) "Να απαγορεύσει σε κάποιον να πιστεύει ότι υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι;"
    "κάποιος επειδή θεωρεί ότι υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές, επειδή ενδεχομένως στρέφεται και ευθέως κατά μιας ολόκληρης εθνότητας και πιστεύει ότι δεν θέλει οι Εβραίοι να είναι στην Ευρώπη"... "πρέπει να βρεθεί στη φυλακή;"

    Από την αγόρευση της Υπεράσπισης του κ. Πλεύρη, η οποία βρίσκεται εδώ για να την διαβάσετε μόνοι σας.
    http://www.antinazi.gr/articles/dikiplevri/sinigoros.htm

    Εσείς βλέπετε πουθενά να μιλάει κανείς για "Εβραιοσιωνιστές" μόνο;;;
    Άσε που και οι Σιωνιστές συμφωνούν με τον κ. Πλεύρη και θέλουν όλους τους Εβραίους στο Ισραήλ, και όχι στην Ευρώπη...

    Δεν λέω τίποτα, δεν υπονοώ τίποτα. Και πέρα από το Νόμο και τη Δικαιοσύνη που όλοι σεβόμαστε: Αλλά ΕΧΕΤΕ ΜΑΤΙΑ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ!
    (Ο Βουλγαράκης δεν έλεγε ότι το νόμιμο είναι και ηθικό;)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Galia,

    Ο Πλεύρης έγραψε ένα βιβλίο, το οποίο βασίζει σε επιχειρήματα. Την εγκυρότητα των επιχειρημάτων μπορεί να αμφισβητήσει κανείς με αντεπιχειρήματα. Έχει γράψει και επιστολές "προς Εβραίους", προφανώς λογοπαικτώντας με τον Απ. Παύλο.

    Έχει καλέσει όποιον Εβραίο θέλει σε δημόσιο διάλογο για τις απόψεις του.

    Άσχετα με το αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του, ο γελοίος και κρατικοδίαιτος Δημητράς, γιός του χουντικού υπουργού Ηλία Δημητρά, αυτός ο βδελυρός σαλιάρης, που με το ΕΠΣΕ τραβά κάθε τόσο την Ελλάδα στα δικαστήρια για τους Ρομά και ό,τι άλλο θέλεις, έκανε μήνυση στον Πλεύρη για ρατσισμό.

    Απορώ πώς το ΚΙΣ έπεσε στην λούμπα και τον ακολούθησε. Ήταν γκάφα ολκής, διότι τα επιχειρήματα αντικρούονται με επιχειρήματα και όχι με τον εισαγγελέα. Κάθε περαιτέρω ενέργεια του ΚΙΣ (δήλωση κλπ) προς αυτή την κατεύθυνση, θα αποτελεί δικαίωση για τον Πλεύρη και γελοιοποίηση των διωκτών του. Πιστεύω ότι εκεί στο ΚΙΣ είναι άνθρωποι έξυπνοι και μορφωμένοι και δεν θα συνεχίσουν να αυτογελοιοποιούνται. Ας στείλουν στον διάολο τον Δημητρά και τον ξεφωνημένο Βαλιανάτο και ας απαντήσουν ευθέως στον Πλεύρη με επιχειρήματα. Άλλως, ..."η σιγή είναι χρυσός".

    Τέλος, είμαι κάθετα αντίθετος με την ποινικοποίηση της όποιας γνώμης, ιδέας κλπ., αρκεί αυτή να μην είναι εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας μας.

    Αφήνουν τον Νακρατζά να γράφει ελεύθερος, τον Ηρακελείδη να διδάσκει, την Δραγώνα να διδάσκει και να είναι "ειδική" σύμβουλος στο πρώην ΥΠΕΠΘ και διώκουν ποινικά τον Πλεύρη. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 06 Μαΐου 2010 5:38 μ.μ.

    Συμφωνώ σε πολλά από τα οποία γράφεις.

    Εγώ για να στο πω ευθέως,
    δε θα ασχολιόμουν ποτέ με τον συγκεκριμένο συγγραφέα, γιατί θα είχα τον φόβο, ότι από τη στιγμή που εργάστηκε στην ΕΥΠ επί χρόνια,
    σίγουρα υπάρχει ένας μηχανισμός σκοτεινός που θα τον στηρίξει μέχρι τέλους.
    Όπως και έγινε.

    Από την άλλη και το να μην απαντάς, ερμηνεύεται ως κατάφαση. Σου λένε, "τόσα τους λέει" γιατί δεν αντιδρούν; δεν τους πνίγει το δίκιο; άρα είναι ένοχοι.

    Οπότε, μην το περιορίζεις. Εξαρχής ήταν η έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου ήταν μια παγίδα με δύο επιλογές: η μια χειρότερη της άλλης.

    Τώρα για τα λοιπά πρόσωπα που γράφεις, έχουν κάθε συμφέρον να χρησιμοποιούν τους Εβραίους. Καταρχήν έχεις ακούσει το απαράδεκτο επιχείρημα: ότι οι μουσουλμάνοι λαθρό- είναι ίδιοι με τους Εβραίους επί Χίτλερ!!!

    Λες και τους δολοφονούμε σε θαλάμους αερίων. Λες και μόνο αυτοί ζουν σε πόλεμο: εμάς οι παππούδες στον Β'ΠΠ
    μετανάστευαν ομαδικά για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.
    Το χειρότερο δε, είναι ότι τότε οι Βρετανοί είχαν αποκλείσει την εβραϊκή μετανάστευση στην Παλαιστίνη. Και τα υπόλοιπα κράτη είχαν κλείσει τις πόρτες τους στους Εβραίους με απαγορεύσεις, βλ. σύσκεψη Εβιάν.
    Το αντίθετο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει σήμερα.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Από την άλλη και το να μην απαντάς, ερμηνεύεται ως κατάφαση. Σου λένε, "τόσα τους λέει" γιατί δεν αντιδρούν; δεν τους πνίγει το δίκιο; άρα είναι ένοχοι."

    Mα εγώ δεν είπα να μην απαντήσουν. Αντιθέτως, μάλιστα. Διάβασε ξανά τι γράφω. Να απαντήσουν με επιχειρήματα και όχι μηνύσεις.

    Στα υπόλοιπα είμαστε σύμφωνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.