5/5/10

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Νομιμοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Οι παραβιάσεις και οι «γκρίζες ζώνες» χαρακτηρίζονται διμερείς «αντιδικίες», σε απάντηση Ερώτησης του Γ. Τούσσα.
Με τις πλάτες και της ΕΕ η Τουρκία οξύνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, επιδιώκοντας να νομιμοποιήσει τις διεκδικήσεις της και να επιβάλει διευθετήσεις με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που δίνει το Συμβούλιο της ΕΕ σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, σχετικά με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για διχοτόμηση και ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου.

Στην Ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων με μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, που συνδέονται με την πάγια επιδίωξη της Τουρκίας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, με τη δημιουργία «γκρίζας ζώνης» ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά, όπου μαχητικά τουρκικά αεροσκάφη και επίγεια ραντάρ παρενόχλησαν πολιτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος και της Αεροπορίας εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, καθώς και την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική κορβέτα «Bafra» στις 24-3-2010.

Το Συμβούλιο της ΕΕ, όχι μόνο αρνείται να καταδικάσει τις προκλήσεις αυτές σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αν και - όπως αναφέρει - τις γνωρίζει, από σχετικά διαβήματα των ελληνικών αρχών, αλλά νομιμοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις αναγορεύοντάς τες σε «ελληνοτουρκικές αντιδικίες»!

Αφού αναφέρει διάφορες γενικόλογες αερολογίες περί υποχρέωσης της Τουρκίας, ως υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, «να συμμερίζεται τις αξίες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως αυτοί ορίζονται στις συνθήκες και τις σχέσεις καλής γειτονίας», κάνει ευθέως λόγο για «ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εάν χρειάζεται, στο Διεθνές Δικαστήριο».

Προχωράει, μάλιστα, ακόμη παραπέρα, σημειώνοντας: «Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωση ζήτησε επιμόνως την αποφυγή οποιασδήποτε απειλής, πηγής τριβής ή ενεργειών που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον ειρηνικό διακανονισμό των αντιδικιών. Το μήνυμα αυτό τονίζεται συστηματικά στην Τουρκία σε όλα τα επίπεδα - πιο πρόσφατα στη συνεδρίαση πολιτικού διαλόγου ΕΕ - Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα στις 10 Φλεβάρη 2010, καθώς και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σύνδεσης στις 26 Μάρτη 2010».

Το μήνυμα, δηλαδή, που στέλνει η ΕΕ στην Τουρκία είναι ότι οι προκλητικές διεκδικήσεις της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και η δημιουργία «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο αποτελούν διμερείς «αντιδικίες» και όχι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών συμβάσεων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

7 σχόλια:

  1. Τι περιμέναμε δηλαδή, να μας υποστηρίξει η ΕΕ, αυτό το τσίρκο εθνών και κρατών; "Όταν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις να σε ξύσει ο γείτονας!", λέει ο σοφός λαός.

    Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι στα χάλια που είναι, αλλά θα έπρεπε να έχει ισχυρή αποτρεπτική στρατιωτική δύναμη, ανάλογη με αυτήν του Ισραήλ, αφού περιβάλλεται από κακούς γείτονες, ώστε να μην της κάνει κανένας νούμερα. Τότε θα την έπαιρναν οι πάντες στα σοβαρά, της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης.

    Εμείς επιλέξαμε τους ηγέτες μας, ας τα λουστούμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που είμαστε στην ΕΕ και έχουμε σίγουρα τα σύνορα μας ως σύνορα της Ευρώπης. Σκέψου τι θα παθαίναμε δλδ αν δεν ειμασταν..

    Κύριε Μπαμπινιώτη παρακαλώ όπως αναθεωρήσετε την έννοια των λέξεων:
    Τρομοκράτης
    Φασίστας
    Τρομοκρατία
    Δικτατορία
    Δημοκρατία
    Και
    Ηλίθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι στα χάλια που είναι, αλλά θα έπρεπε να έχει ισχυρή αποτρεπτική στρατιωτική δύναμη, ανάλογη με αυτήν του Ισραήλ, αφού περιβάλλεται από κακούς γείτονες, ώστε να μην της κάνει κανένας νούμερα."


    Τον έξυπνο παριστάνεις ή τον βλάκα;Βλεπεις το Ισραηλ να βρισκεται εγκλωβισμένο μεσα σε στρατιωτικους(ΝΑΤΟ)η οικονομικούς οργανισμους(Ε.Ε.)όπως η Ελλαδα;Και επιπλεον εχει την απολυτη στηριξη των ΗΠΑ και όοοοοοολων των λεγόμενων Μ.Κ.Ο ανα τον κόσμο(μηδε εξαιρουμενων και αυτων που ανελαβαν εργολαβικα την υπερασπιση των ανθρωπίνων δικαιωματων, οι οποιες για το Ισραηλ μονο καλα λογια εχουν να πουν και να εκθειαζουν την "πλέρια" δημοκρατία του)!Πως λοιπόν συγκρίνεις ανόμοια πραγματα;Εχουμε εμεις παρομοια συμπαρασταση και δεν το ηξερα;Εδω ρε αμα κλασει καποιος βλάχος επειδη εφαγε πολυ γιαουρτι, μας την πεφτουν οι "Δημητραδες" του ΕΠΣΕ και μας κατηγορουν για "παραβιαση των ανθρωπινων δικαιωματων των βλάχων" και θα μου πεις εμενα να γινουμε Ισραήλ;Ασχολησου αγορι μου με το χομπι σου, την αναγνωση δηλαδη των λεγομενων "ειδικων εντυπων"("ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ","ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ","ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ","ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ",κλπ) που προπαγανδιζουν την "πολεμικη αρετη" του Ισραήλ και ασε τα σχολια κατα μερος!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Αμερικάνοί, οι Ισραηλίτες, οι Κούρδοι και οι Ρώσοι είναι αυτό που είναι διότι είναι πρόθυμοι να χύσουν αίμα (των άλλων πρωτίστως αλλά και το δικό τους αν χρειαστεί).

    Ο κάθε γείτονας, καλός ή κακός, κάθεται στα αυγά του μόνο όταν σε σέβεται, αλλιώς μπαίνει στο σπίτι σου και αναλόγως της αντίδρασης σου, δρα: α) φεύγει τρέχοντας με σπασμένο κεφάλι, β) παίρνει ότι θέλει και φεύγει (η περίπτωση μας το 2010), γ) κατσικώνεται και σε διορίζει ως υπηρετικό του προσωπικό (το μέλλον)._Κ. Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιὰ ὅσους δὲν τὸ γνωρίζουν:
    Στὸ διεθνὲς δίκαιο, αὐτὸ ποὺ κάνει ἡ Τουρκία συνιστᾶ δικαιοπαραγωγικὴ διαδικασία.
    Δικαιοπαραγωγικὴ διαδικασία σημαίνει τὸν τρόπο παραγωγῆς-δημιουργίας τοῦ διεθνοῦς δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μίνως,

    Διαβάζοντας το σχόλιό σου, το οποίο αρχίζει τόσο ευγενικά, σου απαντώ ευθέως ότι δεν παριστάνω απολύτως τίποτε. Αν εσύ είσαι βλάκας και δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, αυτό είναι θέμα δικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΕ είναι το κράτος του διαβόλου και λίγα είναι τα ψωμιά της.
    Ελληνες γρηγορείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.