6/3/11

Με το βλέμμα στις κάλπες της 12ης Ιουνίου οι Κούρδοι συσπειρώνονται

Εντονη «κινητικότητα» παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο κουρδικό ζήτημα, «κινητικότητα» η οποία σχετίζεται με τις επερχόμενες γενικές εκλογές στην Τουρκία (έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου).


Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες (και με στόχο τον διπλασιασμό των κοινοβουλευτικών εδρών του από 20 σε τουλάχιστον 40), το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) προσπαθεί να συσπειρώσει τους Κούρδους ψηφοφόρους της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Συνεισφέροντας στην εν λόγω προσπάθεια, το παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα πως θέτει τέλος στη μονομερή εκεχειρία που το ίδιο είχε κηρύξει στα μέσα Αυγούστου και κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική ως καταστροφική, αδιάφορη και εθελοτυφλούσα.

Μόλις μερικές ημέρες πριν, ανώτερο στέλεχος του BDP δήλωνε χαρακτηριστικά στη «Hurriyet» πως το κόμμα του εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει υποψηφιότητες Κούρδων από το Βόρειο Ιράκ και πολιτικών που ήδη δικάζονται κατηγορούμενοι για σχέσεις με το PKK (υπόθεση Ενωσης Κουρδικών Κοινοτήτων).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ-http://www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Κάποια από τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. καλό θα ήταν να πήγαιναν προς το (BDP). Θα τους χρειαστούμε όταν έρθει η ευλογημένη ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.