17/3/11

4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΒΑΓΙΑΖΗΤ

Eφ. Μπιρλίκ 15-3-2011

Ανακοινώθηκε πως το υπουργείο πολιτισμού της Ελλάδας θα δώσει 4 εκ ευρώ για την επισκευή στο Διδυμότειχο του ιστορικού τζαμιού του Σουλτάνου Βαγιαζήτ , ενός από τα μεγαλύτερα τζαμιά των Βαλκανίων.
Το Υπουργείο Πολιτισμού χώρισε τα χρήματα που προορίζονται για τις προσπάθειες αναστήλωσης των ιστορικών μνημείων στην περιοχή του Έβρου. Αναφέρεται πως το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακοινωθεί έως τώρα. Στην γραπτή ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου για το θέμα, αναφέρεται πως όλα τα σχέδια που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τον Έβρο έγιναν δεκτά και πως όπως ανέφεραν αρμόδιοι του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει εγκριθεί για την περιοχή του Έβρου.

Ανάμεσα στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η επισκευή του ιστορικού τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, δαπάνης 4 εκ. ευρώ. Αναφέρεται πως τα έξοδα για την επισκευή του τζαμιού θα αντιμετωπιστούνε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για τις εργασίες θα υπογραφεί και συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την σχολή μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου και τον δήμο Διδυμοτείχου.http://tourkikanea.gr/2011/03/16/sultan/

23 σχόλια:

  1. Μονο Νεοραγιαδες ανεχονται με κατευνασμο τον ξευτελισμο τους απεναντι στην πολιτιστικη καταστροφη των Ισλαμοφασιστων !


    - http://www.scribd.com/doc/9380170/2008-Human-Rights-Violations-in-Cyprus-by-Turkey-Press-and-Information-Office-of-Republic-of-Cyprus

    - Λαζαρος Α. Μαυρος, "Ραγιαδισμός, Χίτλερ και Νταβούτογλου…"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_3535.html#more

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεφτα υπάρχουν!!!!!Αληθεια λένε τελικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νεονενεκοι την μητροπολη αθηνων ποτε θα την τελειωσετε;η ΕΛΛΑΣ ειναι χριστιανικο κρατος,οχι μουσουλμανικο.θελετε δεν θελετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την Ελληνική Βιβλιοθήκη της Μύκης (στα πομακοχώρια) δεν περισσεύει τίποτις???

    ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!!!!!

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πουσαι γεωπονε φοιτητη απο την θεσσαλονικη;;;
    Να στοχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kala re edo den exoume na plirosoume to prosopiko stis Presveies kai tora tha episkevasoume to Cami? Re mipos eiomaste mazoxes kai den to kseroume?
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λεφτα υπάρχουν!!!!!Αληθεια λένε τελικά!!!!!

    17 Μαρτίου 2011 9:59 π.μ.



    Για την Ελληνική Βιβλιοθήκη της Μύκης (στα πομακοχώρια) δεν περισσεύει τίποτις???

    ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!!!!!

    "Γιασεμής"

    17 Μαρτίου 2011 11:13 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά μη ξεχάσουμε το πόσο ωραία περνάγαμε επί Οθωμανίας! Με λίγα κιλά δυναμίτη θα μας έρθει φτηνότερα...Αλλά στο πριγκηπάτο των Αθηνών έχει τόσους τρύπιους που μόλις ακούνε Οθωμανία τρελλαίνονται. Τους προτείνω να μετακομίσουν στο Διδυμότειχο δίπλα στο τζαμί, να δει και κανα φράγκο ο τόπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κόβουν τα βοηθήματα από τους αναπήρους και από τους πολυτέκνους, απαγορεύουν και τον διορισμό ιερέων γιά να κάνουν οικονομίες για να φτιάξουν τζαμιά!!!
    Βρίζουν το 1821 και τον Κολοκοτρώνη, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αφελληνήσουν και αποχριστιανοποιήσουν την χώρα.
    Τί κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. //...Η ηλιας είπε...
    Πουσαι γεωπονε φοιτητη απο την θεσσαλονικη;;;
    Να στοχος!!!
    17 Μαρτίου 2011 11:17 π.μ.//
    ----------------
    Χαχαχαχα!!!
    Ναι, ο τουρκοφάγος!!!
    Αυτός όλο λόγια είναι και ψευτομαγκιές στο ιντερνετ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εεε, έτσι θα έφευγε ο Νταβούτ; Έδωσε τις εντολές του... Γερουλάνε προσοχή στο ένα πόδι για 3 ώρες και μετά 300 εν δυο κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε ουστ απο εδω.τουρκοφασιστολαγνοι

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΓΩ ΤΙΔΕΝ ΚΙ ΘΑ ΛΕΓΩ ΑΜΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΟΛΛΑ ΟΡΘΑ ΕΛΕΓΑΝ.

    ΠΗ ΚΙ ΤΕΡΕΙ ΟΘΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ,ΘΑΜΑΕΤΑΙ ΟΝΤΕΣ ΣΚΟΥΤΑΙ.

    ΟΛΙΑ ΕΠΟΙΚΕΝ Ο ΑΚΛΕΡΟΝ ΘΑ ΦΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΧΤΑΡΙΑ.

    Ο ΔΙΑΒΟΛΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑΝ Κ ΕΙΧΕΝ ΕΓΑΜΝΕΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤ.
    Ο.Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tιμήστε τόν Τούρκο κατακτητή καί γενοκτόνο!

    "Διασώζεται στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού περιγραφή της άλωσης της Μεθώνης στίς 10 Αυγούστου 1500 από τόν σουλτάνο Βαγιαζήτ Β΄ πού είχε διαδεχτεί τόν Μωάμεθ τόν κατακτητή:

    "Καί εκεί οπού επηγαίναν εσυναπαντήθησαν μέ τό πλήθος των Τούρκων, καί τούς ετζάκισανε, καί αρπάζανε παιδιά, γυναίκες καί τούς ελεεινούς Μεθωναίους εκόφτανε, καί άλλους εδένανε, καί τούς εδένασι ωσάν πρόβατα, καί τούς εσύρνασι... Καί τότε εμπήκε μέσα καί ο σουλτάν Μπαγιαζήτης καί εμπήκε καί επροσκύνησε μέσα εις τήν φραγκοκκλησίαν, τήν οποία τήν έκαμε σμαΐδι, έως τήν σήμερον. Καί εκατακόψανε τούς ελεεινούς χριστιανούς. Καί από εκεί, ωσάν επροσκύνησε ο Μπαγιαζήτης, εδιάβη εις τό αφεντικό παλάτι καί εκάθησε μετά μεγάλη δόξας καί παρρησίας. Καί όσους Μεθωναίους επιάσανε ζωντανούς, ώρισε καί τούς ηφέρανε ομπρός του, μικρούς μεγάλους. Καί ώρισε ότι από δέκα χρονών καί απάνω νά τούς κόψουν όλους καί ούτως έγινε. Καί εμαζώξαν τά κεφάλια τους καί τά εκτίσανε καί έκαμαν έναν πύργο μεγάλον όξω από τό κάστρο, ο οποίος φαίνεται εις τήν σήμερον."
    "


    Γιατί δέν φτιάχνουν καί ένα μνημείο στά Καλάβρυτα γιά τούς Γερμανούς πού πέρασαν από εκεί;


    Δέν πειράζει ο ελληνικός λαός συνεχίζει νά τούς ψηφίζει. Καλά τού κάνουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τους αρέσει φαίνεται το οθωμανικό δίκαιο στην πρωτεύουσα των ευτελών. Τόσα Ελληνοχριστιανικά μνημεία πάνε χαμένα και αυτοί το χανβά τους. Σκέφτονται με το πίσω μέρος ... του κεφαλιού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1453... Δεν υπάρχει ένας χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι;
    2011... δεν υπάρχει ένας χριστιανός να το κάνει υλικά οικοδομών; Δεν εννοώ από Αθήνα... όλα κι όλα... αυτοί εκεί αναφωνούν... δεν υπάρχει ένας μωαμεθανός να μου πάρει την... έδρα;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ιστορικότατη Μονή Δαφνίου παραμένει κλειστή τα τελευταία 15-20 χρόνια, λόγω των ατέρμονων "συντηρήσεων" που τέλος δεν έχουν.
    Μιλάμε για μια Μονή του 10ου αιώνα που τα ψηφιδωτά του Καθολικού της, αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα της παγκόσμιας Τέχνης, και δεν υπάρχει βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης που να μην έχει μια αναφορά για αυτά.
    Ο David Talbot Rise στο βιβλίο του "Η Βυζαντινή Τέχνη" τα αποκαλεί κυριολεκτικά "προδρόμους του Ευρωπαϊκού Εξπρεσσιονισμού" (ειδικά τον Παντοκράτορα στον τρούλο).
    Αυτή η Μονή λοιπόν μένει κλειστή, ως να μην υπάρχει εδώ και μια εικοσαετία!!
    Για το Τζαμί βέβαια στο Διδυμότειχο (που αν έχει κάποια πολιτιστική αξία αυτή εντοπίζεται μόνο στην οθωμανική αρχιτεκτονική του)υπάρχουν χρήματα!!!
    Και που, στο Διδυμότειχο!!!
    Στην πατρίδα του μεγάλου Αυτοκράτορα των Ελλήνων, του Αγίου Ιωάννη Δούκα του Βατάτζη με το προσωνύμιο "ο ελεήμων" όπου υπάρχει και μητροπολιτικός Ναός που είναι αφιερωμένος στο όνομα του.
    Αυτός, όταν έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του, το σώμα του βρέθηκε άφθορο από τον χρόνο και την σήψη! (πολλοί συνδέουν με εκείνον τον θρύλο του "μαρμαρωμένου βασιλιά").

    Τέλος πάντων, αυτές οι κινήσεις της "Ελληνικής" Πολιτείας, δείχνουν πνεύμα υποταγής και πειθήνιας υπακοής στα οθωμανικά κελεύσματα που προοιωνίζουν την δυσοίωνη τύχη της Θράκης μας.

    Στην Κύπρο, Ορθόδοξα προσκυνήματα, καταρρέουν βανδαλισμένα, στην Μ. Ασία, Εκκλησίες απογυμνωμένες έχουν γίνει στάβλοι και φωλιές πουλιών, ενώ τυφλοί από την μανία των Τούρκων ζωγραφισμένοι Άγιοι, στέκουν με τα βγαλμένα μάτια τους μισοκατεστραμμένοι πάνω στους τοίχους των ναών!!!

    Είμαστε πολύ λίγοι!!

    (λίγοι ως προς την αξία του φρονήματος μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. sto διαολο να πανε ολοι τους!!!τουσ εχθρουσ τους εχουμε στη κυβερνηση παρτε το χαμπαρι ορε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δηλαδη μεσα απο ολη την φτωχια που εχει χτυπησει το 70% του ελληνικου λαου,,,το τζαμι βρηκαν να του διαθεσουν 4εκ.ευρω????ΤΟ ΤΖΑΜΙ????ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!κοπηκανε τοσοι μισθοι,μειωθηκανε συνταξεις της πεινας και αλλο,απολυθηκε τοσος κοσμος και εχει συνεχεια,μαγαζια κλεινουν,η ανεργια σπαει ρεκορ καθημερινα,λαθρομεταναστες στο φουλ,ασφαλεια μηδεν απο αστυνομια τωρα πλεον....και ΑΥΤΟΙ(πολιτικοι μας) ,διαλεξανε το τζαμι να φτιαξουν??Γιατι δεν μας λενε ξεκαθαρα να βαλουμε την σημαια των τουρκων παντου να ξεμπερδευουμε??για τουρκικο πριγκιπατο στην ευρωπη θα μας οδηγησουν να γινουμε???Τετοια χαλια στην ελλαδα ,δεν εχει δει προγονος μας εδω και 5000 χρονια...και το βασικο???κανεις ελληνας δεν ιδρωνει για ολα αυτα...απλα εχει να πληρωσει τον λογαριασμο του κινητου για να μιλαει και να γραφει σε ολη την παρεα του....και ολα τα υπολοιπα στα τσακιδια σε αυτο τον τοπο!!!Λυσσαξε ο ελληνας απο το 74 και μετα για δημοκρατια....Ε ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...εις υγειαν παιδια ,σε εμας και τους γονεις μας και ακομη χειροτερα στα παιδια μας που τα καλομαθαμε και αυτα ,,,,για την δημοκρατια!!!!!!ζητω το εθνος των εμπορων εθνικης γης,,,απο τα αρχαια χρονια μας αρεσε το εμποριο και η καλοπεραση της κοιλιας μας...γιατι λοιπον φωνασκουμε με ολα αυτα???ακομη το εμποριο εξασκουμε μια χαρα ,και το πως να χαιρομαστε με την καταστροφη του διπλανου μας,για να επιβεβαιωνομαστε οτι ειμαστε καλυτεροι απο τους γειτονες μας,εχοντας καλυτερο κινητο,αμαξι,σπιτι,και πολλα πολλα λεφτα!Αυτοι ειμαστε κυριοι/ες!!!μπορω να πω,οτι οι ελληνες πλεον με την ελληνικη γλωσσα,ιστορια και θρησκεια,,θα μπουμε στο πανθεον των πολιτισμων που τελιωσε η καριερα τους σε αυτη την γη οπως οι Ινκας,Μαγια κλπ κλπ.
    Ζητω η ευρωπη με μια εκταση στην κατοχη της που καποτε λεγοταν ελλαδα!!!Θελω να δω το καινουριο ονομα που θα μας δωσουν,,,ισως ΡΑΓΙΑΔΑ?κατι τετοιο βλεπω να γινετε σε λιγα χρονακια!!!αντεξαμε μονοι μας 192 χρονια,ανεξαρτητοι...ηρθε ο καιρος παλι μεσα σε 35 χρονια,να γινουμε οι ραγιαδες του καθε πικραμενου για χρημα ,ευρωπ(ε)ου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άλλο ένα βήμα προς την επανένταξη της Θράκης στην Νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία !!!
    Και Η Συμμορία "Τζέφφρυ και ΣΙΑ" συνεχίζουν το ξεπούλημα !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για την αναστήλωση του Ναού του Αγίου Νικολάου των Ψαρών, δεν περίσεψε τίποτα; Επειδή θυμίζει τον Κανάρη βλέπεις...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφού δεν το γκρεμίσαμε καλά να πάθουμε... τι το θέλαμε το μνημείο της ισλαμικης κυριαρχίας?? Τώρα χρειαζότανε μια δικτατορία να κόψει τα πόδια στους προδότες, που πληρώνουν απο τα λεφτά μας γιανα συντηρηθεί το τζαμί αυτών που μας έσφαξαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.