7/3/11

Ποιο είναι το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean;


Ο ουρανός σκοτεινιάζει για την ελληνική αεροπορική εταιρεία Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της ΕΕ που απόρριψε την συγχώνευση της με την αντίπαλο Aegean Airlines.
Μια άρνηση που θέτει σε αμφιβολία τα σχέδια του πρώην εθνικού αερομεταφορέα, σήμερα στα χέρια της MIG.
Η φήμες λένε ότι η MIG επιδιώκει συμμαχίες στην Ευρώπη να μην υποστεί μόνη τις ζημίες της αεροπορικής εταιρείας της.

Ανακοινώνοντας πριν από μερικές μέρες την κατάργηση των πτήσεων προς τη Γαλλία (τελευταία πτήση για το Παρίσι στις 2 Μαΐου) και από τις 27 Μαρτίου προς την Αυστρία, το Βέλγιο και την Αγγλία, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές παίρνουν ένα επικίνδυνο ρίσκο για την ανάπτυξη τους στη διεθνή αγορά εστιάζοντας το πρόγραμμα τους στους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς και όχι πλέον σε εκείνους που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά από τους επιχειρηματίες.
Παραμένει ανοικτό μέχρι σήμερα το ζήτημα της χρηματοδότησης αυτής της επιλογής.

Η ελληνική εταιρεία πρέπει να αναλάβει μια σημαντική μείωση του τζίρου της.
Αρνείται προς το παρόν να “συνεταιριστεί εμπορικά” με τις ευρωπαϊκές εταιρείες, που, πριν από λίγους μήνες ακόμα, έδειχναν ενδιαφέρον για μια συμμετοχή.

Οι καιροί δεν είναι καλύτεροι για την Aegean που ανακοίνωσε στις αρχές του Φεβρουαρίου ζημίες ύψους περίπου 20 εκ. € για το 2010.
Η εταιρεία δήλωσε ότι η σημαντική πτώση της ζήτησης στις εγχώριες και ευρωπαϊκές γραμμές είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή.
Λυπάται, ωστόσο, για την απόρριψη της συγχώνευσης, σε μεγάλο βαθμό οικονομικά δικαιολογημένη, και όχι τόσο ανταγωνιστική όσο οι Ευρωπαίοι πιστεύουν, απόρριψη που έγινε χωρίς πραγματική μελέτη του φακέλου που απεδείκνυε το βάσιμο της συγχώνευσης των δύο Ελληνικών εταιριών 
Ωστόσο, η Aegean διατηρεί την πεποίθηση της ότι η ανάκαμψη της ελληνικής εναέριας κυκλοφορίας είναι επικείμενη.
Προς το παρόν, η Aegean ανακοινώνει προσφορές για τις πτήσεις “
Business class” από το Παρίσι έως τις 14 προορισμούς στην Ελλάδα (...).

Πηγή: DeplacementsPros  06.03.2011

17 σχόλια:

  1. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Το νέο Μόντε Κάρλο, οι αφανείς επενδυτές και η επίδραση στον τουρισμό της Ελλάδας!
    http://antipliroforisi.blogspot.com/2011/03/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίχες.
    Η Ολυμπιακή ουσιαστικά κλίνει. Θα κρατήσει όλες τις γραμμές του εσωτερικού την ίδια ώρα που η aegean θα πετάει σε 5 μόνο αεροδρόμια εσωτερικού . Φυσικά θα εφαρμόσει μονοπωλιακές τιμές. Οι άλλοι θα πετάνε δρομολόγια εξωτερικού όπου και πάλι θα εφαρμόσουν μονοπωλιακές τιμές. Μόνος χαμένος της υπόθεσης ο Έλληνας καταναλωτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ρωτησουμε τους αμερικανοεβραιους
    επιχειρηματιες.
    Κατι θα ξερουν αυτοι μιας κιοι ελληνοαμερικανοι εχουν υποταχθει πληρως κιαυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ηλια

    Το εβραϊκότατο όνομά σου προσπαθείς να καλύψεις φτύνοντας τους Έλληνες, ρε μπαγλαμά; Διότι, όταν συνεχώς τους παρουσιάζεις ΥΠΟ, τι άλλο κάνεις παρά να διαφημίζεις την ικανότητα των Εβραίων και την ανικανότητα των Ελλήνων; Τόσο ανεγκέφαλος είσαι, ή βαλτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @2:01μ.μ.
    Το εβραικοτατο ονομα μου ειναι απορεια του εβραιοχριστιανισμου σας.
    Αλλα ο κακομοιρης ο παππους μου δεν ηξερε απο αυτα οταν ετρεξε απο την αμερικη να πολεμησει απο το '12 ως το '19 για την μεγαλη ελλαδα...
    Το αν οι εβραιοι ειναι ικανοτεροι ή οχι ποσως με ενδιαφερει.
    Εμενα με ενδιαφερει οτι εσυ δινεις σημασια στις τριχες.
    Οπως και οι αρχουσα ταξη του τοπου.
    Οποτε εγω μπορει ναμαι μπαγλαμας αλλα εσυ εισαι ΤΡΙΧΑΣ...
    Εγω διαφημιζω τους εβραιους ή οι στρατιωτικοι ακολουθοι της ελληνικης πρεσβειας στο τελαβιβ;
    Ανεγκεφαλοι ενα σωρο .
    Κανας εξυπνος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηλια,
    προσεχε γιατι υπαρχει και η
    reverse psychology (για το κοινον) που χρεισημοποιει ο ζοχαδιακος υβριστης και "ελληναρας" εβραιος της
    7ης Μαρτίου 2011 2:01 μ.μ.

    Εγω παντως λεω να δωσουμε την Ολυμπιακη στον "ελληνα" Ρεστη.


    Καλολαγανη Δευτερα ναχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 12:10 μ.μ.

    >Η Ολυμπιακή ουσιαστικά κλίνει<

    Προς τα πού;

    Για τα υπόλοιπα, δώσε στοιχεία, πηγή κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το εβραϊκότατο όνομά σου [...]",
    Και εμείς ζούμε σε μια χώρα που λέγεται Ελ- λας ή δεν τόξερες, επίσης υπάρχει και ο Ισρα-Ελ, έχει σχέση με τον ήλιο κοίταξε γύρω σου και μή, ως γνήσιος Έλληνας, καταφθέγγεσαι κατ' άλλων. Είναι μακρά συζήτηση αυτή η ύπαρξη της κοινής λέξης, δεν είναι για εδώ και τώρα. Ο Χριστισνισμός έχει πλήθος τέτοιων ονομάτων, αν είσαι και κατ' αυτού δικαίωμά σου, μή στερείς όμως απο τους άλλους το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού. Η Δημοκρατία έχει και όρια κάθε ασυδοσία δεν είναι ελευθερία.
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @4:24μ.μ.
    Ο.κ. το αποδεχομαι.
    Οντως ο καθεις εχει το δικαιωμα της προσωπικης του πιστης αλλα πρεπει να σας επιστυσω την προσοχη
    οτι οι θρησκειες ειναι απορια ενος πολιτισμου.Ο δε χριστιανισμος του εβραιοχριστιανικου πολυεθνικου βυζαντιου.
    Κιεμεις οι ελληνες πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε και ελληνικα.Περα απο θρησκειες με περισσοτερη λογικη και λιγοτερο ετεροφωτισμο.
    Δεν με ενδιαφερει τι μου λεει ο ομπαμας οτι πρεπει να κανω στην χωρα μου.Εμενα μενδιαφερει τι μου λεει η λογικη μου.
    @3:10μ.μ.
    Εχεις δικιο, ειναι προσφιλης μεθοδος των εν λογω τυπων και των ανεγκεφαλων τσιρακιων τους στη βουλη που Dealαρουν την θεσσαλονικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ηλιας 5:40 μ.μ.

    >οτι οι θρησκειες ειναι απορια ενος πολιτισμου.Ο δε χριστιανισμος του εβραιοχριστιανικου πολυεθνικου βυζαντιου.<

    Ρε μάστορα, ξέρεις τι γράφεις; Ο χριστιανισμός είναι ... απόρια του εβραιοχριστιανικού πολυεθνικού βυζαντίου;;;;; :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας επαναφέρουμε την συζήτηση στο επίκαιρο θέμα. Από τις μακρυνές Η.Π.Α. έχω τις εξής παρατηρήσεις τις οποίες έχω διατυπώσει και παληότερα:

    1. Το ξεπούλημα και η υποτιθέμενη ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών (ΟΑ) έναντι πινακίου φακής έγινε χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ σχεδιασμό και χωρίς διορατικότητα. Ποτέ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΣΘΗΚΕ η ιδιωτικοποίηση των ΟΑ με τομείς της Ελληνικής οικονομίας όπως ο τουρισμός, κ.λ.π. Απλώς το κράτος ξεφορτώθηκε έναν (υποθετικά) ζημιογόνο αερομεταφορέα, π.χ., πόσα λεφτά χρώσταγαν τα διάφορα πολιτικά κόμματα όταν μετέφεραν οπαδούς τους από Β. Αμερική κι Ευρώπη προς Ελλάδα για να ψηφίσουν σε διάφορες εκλογές; για πόσα χρόνια οι ΟΑ μετέφεραν ιερωμένους της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας προς και από Β. Αμερική τελείως δωρεάν;

    2. Οι διάφορες κυβερνήσεις ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκαν ν' αντιμετωπίσουν τις ΟΑ σαν μία ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ για την οικονομία και την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Ελλάδας. Παράδειγμα, τα μαθήματα της Κυπριακής κρίσης του 1974 όταν τα 3-4 Β707/720 της τότε ΟΑ μεταστάθμευσαν ολόκληρη μοίρα καταδρομών από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Κρήτη ξεχάστηκαν. Το γεγονός ότι πολλά νησιά του Αιγαίου (που είναι οικονομικά άγονες γραμμές για το μεγαλύτερο μέρος του έτους) χρειάζονται αεροπορικές συγκοινωνίες επίσης ξεχάστηκε. Απλώς οι ΟΑ χρησιμοποιήθηκαν σαν εργαλείο ΑΝΤΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ προσλήψεων των διαφόρων πολιτικώς ημετέρων.

    3. Παρά την ιδιωτικοποίηση έγινε ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ της αεροπορικής αγοράς στην Β. Αμερική. Σήμερα η Αμερικανική DELTA χρησιμοποιεί τους παληούς κώδικες των ΟΑ 411/412 για τις απευθείας πτήσεις από πόλη Ν. Υόρκης προς/από Αθήνα (τώρα βάζουν κι ένα 8 - 8411/8412). Τα Ελληνικά χρώματα των ΟΑ έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ από τα αεροδρόμια Η.Π.Α.-Καναδά κι έχουν αντικατασταθεί από τα χρώματα της TURK HAVA YOLLARI (THY-Τουρκικές Αερογραμμές) η οποία πρωτοαφίχθηκε στην Β. Αμερική από την δεκαετία του '90 ενώ η ΟΑ έρχονταν από την δεκαετία του '60. Η ΤΗΥ βέβαια συνδυάζει το πτητικό της έργο με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Τουρκικού τουρισμού αλλά πέρα βρέχει για τους Έλληνες κυβ. ιθύνοντες και ιδιωτικούς φορείς. Παρά την στιγμιαία χρεωκοπία της και αναδιοργάνωσή της η Ισραηλινή EL AL ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ Β. ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Εδώ οι ΟΑ έχουν ξεχάσει και τι σημαίνει η πτήση - πακέτο CHARTER, πράγμα που ήταν ψωμοτύρι για την ΟΑ στις δεκαετίες του '60 κι '70. Κι όταν ο στόλος Α/Φ έχει περιορισθεί σε 40 περίπου μονάδες, άντε να βρής διαθέσιμα Α/Φ για πτήσεις CHARTER.

    4. Η Ελληνική αγορά αεροπορικών συγκοινωνιών ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ - ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΔΥΟ (2) Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες. Αυτό το γνωρίζαμε από τις δεκαετίες του '50 κι '60. Φυσικά, η παρούσα κυβ. έφαγε την καρπαζιά της άρνησης της ΕΕ περί ΜΗ συγχώνευσης ΟΑ και Αερογραμμών Αιγαίου και ΔΕΝ αντιδρά ΟΥΤΕ πολιτικά ούτε δικαστικά. Φυσικά η ΕΕ ΕΧΕΙ - υποτίθεται - πρόβλημα μ' αυτή την συγχώνευση - αλλά ώ του θαύματος, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την συγχώνευση της Ολλανδικής KLM με την Γαλλική AIR FRANCE. Είναι αστειότητες άν νομίζει κανείς ότι η ΕΕ καίγεται για τον Έλληνα καταναλωτή. Παράδειγμα, δίνει σημασία η ΕΕ στο γεγονός ότι οι απευθείας πτήσεις Αθήνας-Πράγας είναι μονοπώλιο των Τσεχικών Αερογραμμών (CSA); Αύριο ο/η Έλληνας καταναλωτής, και η κυβέρνηση που εκλέγει, θα είναι πανευτυχείς να πληρώνουν μονοπωλιακές τιμές για να ταξιδεύουν με ξένες αεροπορικές εταιρείες ΕΝΤΟΣ κι εκτός Ελλάδας. Κι αν κάποιος θέλει να πάει αεροπορικώς στα Κύθηρα, άς πάρει το βαπόρι από το Γύθειο. Και άν χρειασθεί να ενισχυθεί η μεταφορική ικανότητα της Ελληνικής ΠΑ σε κατάσταση ανάγκης πού θα απευθυνθούν οι υπεύθυνοι; στις ξένες αεροπορικές εταιρείες;

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    Τοπική ώρα 17:05 - ώρα Ελλάδος 00:05, 8/3/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ολυμπιακή δεν θα κλείσει αυτό είναι το σίγουρο όπως επίσης είναι σίγουρο πως οι όλες κινήσεις που έγιναν από την άρνηση της ΕΕ για συγχώνευση με AEGEAN και μετά δεν είναι τυχαίες..
    Κανένας απο τους δυο επιχειρηματίες που ενεπλάκησαν στην συμφωνία δεν έχει δώσει μέχρι τώρα το δικαίωμα να θεωρείται:
    1. Ανεγκέφαλος
    2. Χαζός

    Αφετέρου δεν νομίζω να θεωρεί κανείς ότι θέλουν να χάσουν λεφτά.



    .....απόρριψη που έγινε χωρίς πραγματική μελέτη του φακέλου που απεδείκνυε το βάσιμο της συγχώνευσης των δύο Ελληνικών εταιριών......

    Αυτή η έκφραση δεν ειπώθηκε τυχαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ασχετοσύνη ανθρώπων που μιλούν άνετα για πράγματα που δεν κατέχουν, προσθέτει στην άγνοια τους και το ελάττωμα της κενοδοξίας, να μην πω της κομπορρημοσύνης!!!

    Αυτό πάει στον Ηλία κατά πρώτον και κατά δεύτερον σε εκείνον που του είπε για το όνομα του! 7 Μαρτίου 2011 2:01 μ.μ.

    ΗΛΙΑΣ όνομα ελληνικοτάτο! Και μάλιστα πρωτογενές!!!

    Οι "ηλίθιοι" οι Έλληνες Ορθόδοξοι "κατά λάθος" του έβαλαν ένα εκκλησάκι πάνω σε κάθε κορυφογραμμή και λόφο της Ελλάδας για να είναι ο πρώτος ο "ΗΛΙΑΣ" που θα τον φωτίζει την αυγή η πρώτη αχτίνα του ΗΛΙΟΥ!!!

    Και είναι βέβαια, "ανόητοι" οι Έλληνες Ορθόδοξοι ζωγράφοι που τον απεικόνισαν πάνω σε ένα άρμα που το σέρνουν φωτεινά άλογα προς τον ουρανό!!! Μια μοναδική συμβολική αναπαράσταση του αγίου, ως Ήλιου, που μόνο στην Ελλάδα έχω εντοπίσει ως θεματογραφία!!
    Ανοίξτε τα μάτια σας!!!
    Δείτε τι είναι πραγματικά η Ορθοδοξία και γιατί πολεμιέται από παντού!

    Τέλος, η φράση αυτή:

    Ο δε χριστιανισμος του εβραιοχριστιανικου πολυεθνικου βυζαντιου.

    δείχνει την ανίατη επιπολαιότητα και την ιστορική αμετροέπεια του εκφραστή της.



    @ 7 Μαρτίου 2011 4:24 μ.μ.

    @ 7 Μαρτίου 2011 7:20 μ.μ.


    Συμφωνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο/Η ΑΠΕΛΛΗΣ
    ..... Συμφωνώ!!!!!!!!!!!!!!!

    8 Μαρτίου 2011 11:29 π.μ.

    Δεν πας να δουλεψεις σε κανενα τελωνειο να καταγραφεις τα inport &
    export με δυο σφραγιδες που θα σου δωσει η υπηρεσια με το "ΣΥΜΦΩΝΩ" η μια και με το "ΔΙΑΦΩΝΩ" η αλλη και να βγαζεις και το ψωμακι σου και οχι να περιμενεις να πουλησεις καμμια καρικατουρα για να ζησεις.Καθεσαι εδω μεσα και χαραμιζεις την πολυτιμη παρουσια σου με τις συνεχεις και σε πληρη επαγρυπνηση... ετυμηγοριες σου με ποιον συμφωνεις και με ποιον διαφωνεις.Λες και μας ενδιαφερει η τελεσιδικη αποφαση σου για τα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 9 Μαρτίου 2011 2:01 μ.μ.

    Αν συμφωνείς, τότε γιατί διαφωνείς;;;;


    Έλα να μου ποζάρεις για την καρικατούρα του Καραγκιόζη!!!
    Είσαι τέλειος!!!
    Θα σου δώσω και 10 €, να πάρεις λίγο ψωμί να φας!!


    με τις συνεχεις και σε πληρη επαγρυπνηση...

    Μείνε ήσυχος-η!
    Θα σας χτυπάω αλύπητα όπου σας βρίσκω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα σας χτυπάω αλύπητα όπου σας βρίσκω...

    10 Μαρτίου 2011 3:34 μ.μ.

    Θα μας κανεις τα τρ.. δυ. αρχικαραγκιοζη τραμπουκοειδες,ονειδος του ινφογνωμωνα και οπου μας βρισκεις θα μας κανεις και ενα τσ......ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 14 Μαρτίου 2011 9:35 π.μ.

    Ανώνυμη και πανάθλια κατσαρίδα
    γύρνα στον βόθρο από όπου βγήκες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.