24/3/11

Τις θέσεις της για ΠΓΔΜ παρουσίασε η Ελλάδα στη Χάγη

H Ελλάδα παρουσίασε τη διαφωνία της για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, έχοντας ως βάση τον ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε βάση διεκδίκησης της ομώνυμης ελληνικής περιοχής.Επίσης, οι εκπρόσωποι της χώρας μας κατηγόρησαν την ΠΓΔΜ για μη χρήση της καθορισμένης πλήρους ονομασίας της (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) και για αδιαλλαξία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια του ΟΗΕ.


Την προσφυγή κατέθεσε η ΠΓΔΜ, επικαλούμενη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, λόγω της αντίρρησης της Ελλάδας στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι.

Η προφορική διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους, στη διάρκεια των οποίων τα δύο μέρη θα εκθέσουν λεπτομερώς τις θέσεις τους με νομικά επιχειρήματα.

Η Ελλάδα έχει ορίσει ως εκπροσώπους της ενώπιον του Δικαστηρίου, τον πρέσβη Γ. Σαββαΐδη και τη Νομική Σύμβουλο Α Μ. Τελαλιάν, ενώ την ΠΓΔΜ εκπροσωπούν ο υπουργός Εξωτερικών, Α. Μιλόσοσκι και ο πρέσβης, Ντιμιτρόφ.

Η νομική υποστήριξη της Ελλάδας έχει ανατεθεί στους, Τζορτζ Άμπι-Σάαμπ, επίτιμο καθηγητή του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γενεύης και πρώην δικαστή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Μάικλ Ράισμαν, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Γέιλ, Τζέιμς Κρόφορντ, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ κα πρώην μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ, και στον Άλεν Πελέ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris-X, επίσης μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ.

Την εν λόγω ομάδα πλαισιώνουν οι διεθνολόγοι και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Α. Φατούρος και Α. Σισιλιάνος, καθώς και ο πρώην εμπειρογνώμονας-πρέσβης του ΥΠΕΞ Ε. Κωφός.

kathimerini.gr με πληροφορίες από AP-ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Για τις παρεμβολές του φυρομ στα εσωτερικά της Ελλάδας, τον διασυρμό Ελληνα πρωθυπουργού και τον παρουσιασμό του ως Χίτλερ, τους χάρτες και τα σχολικά βιβλία των σλαβοβουλγαρων, και την κλοπή/διαστρέβλωση της ιστορίας μας της ιστορίας δεν είχαν τίποτα να πούν οι αξιότιμοι δικηγόροι; Τι έγινε μας λείπουν τα παραδείγματα και η φραστική ικανότητα ή τα ξεχάσαμε;
    Αυτό που πρέπει να ερευνηθεί είναι ποιάς πολιτικής μερίδας είναι αυτοί που αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και ποιοί είναι οι ξένοι στους οποίους έχει ανατεθεί η υποστήριξη της χώρας μας.
    Γιατί οι ξένοι να ενδιαφερθούν για το δίκιο μας; Γιατί δεν κάλεσαν τον καθηγητή Υφαιστο ή άλλους αξιότιμους Ελληνες;
    Και γιατί δεν εκλείθει και η Μαμακεδονική να λάβει μέρος;

    Παρακαλώ δημοσιεύστε ποιοι είναι αυτοί που απαρτίζουν την Ελληνική πλευρά;

    Οι Σλαβοβούλγαροι κερδίζουν εδω
    http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

    Μπειτε στο σαιτ ρε Ελληνες και ψηφίστε ότι η Μακεδονία μας είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    Χρόνια πολλά συνέλληνες για την 25 Μαρτιου

    Θα έλθει και η δική μας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με όλο τον σεβασμό, μια διόρθωση. Το επίθετο "Ηφαιστος" γράφεται με Η και όχι Υ.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.