22/3/11

Τουρκική πρόκληση στην Έκθεση Βιβλίου του Παρισιού


Μια εβδομάδα μετά από τη διαδήλωση της 12ης Μαρτίου που κάλεσε τους Γάλλους Γερουσιαστές να εξετάσουν θετικά τη νομοθεσία που εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση την 12 Οκτωβρίου 2006 για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας μοίραζε δωρεάν προς το γαλλικό κοινό της Έκθεσης Βιβλίου του Παρισιού ένα βιβλίο με τίτλο «Πρόχειρο για τα 2000 χρόνια  ιστορίας της Τουρκίας», σύμφωνα με το οποίο το τουρκικό κράτος, αντιστρέφοντας τους ρόλους, αρνείται κατηγορηματικά, το αποδεδειγμένο γεγονός της εκ προμελέτης γενοκτονίας των Αρμενίων στις αρχές του εικοστού αιώνα.


Αυτό το επίσημο εγχειρίδιο, που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Δημοκρατίας της Τουρκίας, που επικαλείται τις βασικές ημερομηνίες από την εισβολή των Ούννων μέχρι την προεδρία του Αμπντουλάχ Γκιούλ, περνώντας  από «το αρμενικό ζήτημα του 1915 », ανακαλύφθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου στην Έκθεση Βιβλίου 2011 του Παρισιού καθώς διανεμόταν δωρεάν στο γαλλικό κοινό.

Σε απάντηση στους αρνητικούς όρους που περιέχονται στο προαναφερόμενο βιβλίο και μετά από μια ανακοίνωση της CCAF (συντονιστικό όργανο των αρμενικών οργανώσεων της Γαλλίας) που καταγγέλλει τη τουρκική "πρόκληση", η  Ένωση Nor Seround Νέα Αρμενική Γενιά διοργάνωσε την Κυριακή μια μίνι, αλλά έντονη διαμαρτυρία μπροστά από την τουρκική σημαία με σύνθημα «Γενοκτονία των Αρμενίων! Όχι, όχι, όχι στην άρνηση!» παρουσία του έκπληκτου κοινού. 
Κόλλησαν αυτοκόλλητα "Σταματήστε την άρνηση» στα γραφεία του τουρκικού περίπτερου, ενώ οι Τούρκοι υπάλληλοι έσπευσαν να τα εξαφανίζονται και απέσυραν τα βιβλία και  φυλλάδια.

Η επιχείρηση που διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά, με την άδεια του Γενικού Επίτροπου της Έκθεσης, προκάλεσε συναγερμό στην τουρκική αντιπροσωπεία, αλλά χωρίς βία, εκτός από το λεκτικό σχόλιο ενός υπεύθυνου του περίπτερου προς στους έκπληκτους επισκέπτες «αν το θέλουν, οι Οθωμανοί μπορούν να ξαναέρθουν!».

Nouvelles d’Arménie  21.03.2011 


Για τους γαλλόφωνες, το τουρκικό βιβλίο εδω


10 σχόλια:

  1. «Πρόχειρο για τα 2000 χρόνια ιστορίας της Τουρκίας»


    (!!!!)

    Ξέρεις τι είναι να είσαι απόγονος των ΟΥΝΩΝ!!!;;;

    Βάλανε και τέσσερις αιώνες παραπάνω για να στρογγυλέψουν τον αριθμό στο 2.000 και έτσι να μπουν στο κλαμπ των "αρχαίων", όπως μπήκανε και στους G20!!
    Το έχει ανάγκη το "μεγαλείο" της Νεο-οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

    Ήδη, στην αρχαιολογική ξενάγηση που κάνουν στις ελληνικές και ρωμαϊκές πόλεις της Μ. Ασίας, λένε στους τουρίστες ότι αυτές είναι πόλεις όπου ζούσαν οι πρόγονοι τους!!
    Μου το μετέφερε συγγενικό μου πρόσωπο που το έζησε και που μετά δυσκολίας συγκρατήθηκε για να μην παρέμβει, για ευνόητους λόγους!

    ο κλέφτης και ο ληστής σε ένα, είναι και σε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά οι Τούρκοι δεν έχουν αποφασίσει απο που προέρχονται. Οι κεμαλιστές λένε ότι έχουν ρίζες απο του πρώτο-Τούρκους στην Μικρά Ασία με ιστορία δεκάδων χιλίαδων ετών και οι οθωμανοι λένε ότι προέρχονται απο τις μογγολικές φυλές στην Άπω Ανατολή. Και οι δύο όμως τα αναιρούν γιατί όπως λένε Τούρκος είναι αυτός που λαμβάνει την τουρκική παιδεία και τίποτα άλλο. Σαν έθνος ποτέ δεν υπήρξαν. Απλά είναι μίξη διαφόρων φυλών χωρίς καμία κοινή ρίζα. Οι Ουιγοάροι που ζούν στην Κίνα (και λένε ότι είναι Τούρκοι με σχιστά ματια) έχουν καμία σχέση με του Τούρκους στην Σμύρνη; Μην πούμε και για τον γεννιτσαρισμό! Άρα και αυτοί είναι "history under construction" όπως και οι αλβανο-βούλγαροι Σκοπιανοί που μας βγήκαν Μακεδόνες απο το τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατε ανώνυμε 5:29 μ.μ, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.
    Αλλά αυτοί θα αποφασίσουν για την καταγωγή τους;;; είναι θέμα προς ψηφοφορία;
    Διάβασα στα γρήγορα το "πρόχειρο" (168 σελίδες) του βιβλίου του υπουργείου "πολιτισμού" τους που διανεμήθηκε στο γαλλικό κοινό της έκθεσης και πραγματικά δεν βγαίνει νόημα για τα πρώτα χίλια χρόνια.
    Ας είναι καλά η νέα γενιά των Γαλλοαρμενιών που το καταγγέλλουν με αποφασιστικότητα και οργάνωση, για τους δικούς τους λόγους ασφαλώς.
    Ακόμα και ο Αζναβούρ ήταν παρόν στην αστραπιαία αλλά αποτελεσματική διαδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίβηνε το κωλόχαρτο τώρα τελευταία, ευκαιρία για οικονομία...
    αν είναι το μελάνι ανεξιτηλο)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τουρκικο ανιστορητο ρυπαρογραφημα το οποιο ξεπερνα σε ανακριβιες ακομα και τα βρετανικα τοιαυτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΣ και επειδη δεν μου αρεσει να εκτοξευω χαρακτηρισμους "χαριν παιδιας" ενα τθπικο αποσπασμα του "πονηματος" σελ 11. "Les Sakas
    (Scythiques) composés principalement de tribus turques, s’étaient
    installés sur des terres entre la rivière Dniepr et Dinitré, au sixième et
    quatrième siècle avant J.C." δηλαδη "Οι Σακες (Σκυθες) αποτελουμενοι κυριως απο τουρκικα φυλα εγκατασταθηκαν στις περιοχες μεταξυ Δνειπερου και Δνειστερου τον εκτο και τον τεταρτο αιωνα π.Χ."
    ΛΑΘΗ
    1. οι Σακες ηταν ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ κλαδος των Σκυθων οι οποιοι ανηκουν στον λεγομενο ανατολικο κλαδο των ινδοευρωπαιων οπως οι Περσες- Μηδοι , οι Ινδοι (της Βορειας Ινδιας κυριως) οι Σαρματες και οι Αλανοι-Οσετιοι (αν και περισοτεροι μελετητες θεωρουν τους Αλανους μερος των Σαρματων) και ως εκ τουτου ΔΕΝ μιλουσαν τουρκικα!
    2. Αναμεσα στον Δνειπερο και Δνειπερο και Δνειστερο ζουσε ο ΔΥΤΙΚΟΣ κλαδος των Σκυθων, ενω οι Σακες ζοθσαν βορεια και ανατολικα της Βακτριας εκει που τους συναντησε ο Αλεξανδρος ο Μεγας
    3. Απο τον τεταρτο αιωνα π.χ. οι Σκυθες αρχισαν να αντικαθιστανται απο τους Σαρματες (βλεπε 1)οι επισης ΔΕΝ ηταν τουρκικο φυλο στις προαναφερομενες περοχιες (οι Σκυθες αποτραβηχτηκαν στην "Μικρη Σκυθια" -Ταυριδα, σηνερινη Κριμαια)
    Επισης ειναι ενδιαφερον το παντουρανιστικο κυρηγμα στην σελιδα 8 "Cette division entre les personnes vivant sur le sol turc
    est un héritage des impérialistes russes du 19e siècle qui avaient des
    raisons politiques particulières de différencier les Turcs de Russie et
    ceux de l’Empire ottoman" Αυτος ο διαχωρισμος αναμεσα στους πληθησμους οι οποιοι ζον στα τουρκικα εδαφη ειναι κληρονομια των Ρωσσων ιμπεριαστων οι οποιοι ειχαν ιδιαιτερους πολιτικους λογους να διαχωρισουν τους τουρκους της Ρωσσιας απο αυτους τηε οθωμανικης αυτοκρατοριας"Ελπιζω οι Ρωσσοι να εχουν υυποψη αυτες τις "ιδεες" των "φιλων" τουρκων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελα ντέ! Διαβάστε το "Πώς οι Τούρκοι ξαναγράφουν την Ιστορία" του Σαράντου Καργάκου και ..εκεί θα δείτε τι προσπαθούν να διαδώσουν.
    Ασε που θα κάνετε νέο συκώτι από τα γέλια.
    Οι Τούρκοι είναι πάντα ίδιοι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Τούρκοι είναι μογγολικό φύλο και μια μειοψηφία στη σημερινή Τουρκία. Μια από τις 58 εθνότητες που αποτελούν τη σύγχρονη Τουρκία.
    Το θέμα είναι ότι όσο δεν παραδέχονται τις γενοκτονίες που έχουν διαπράξει τόσο θα είναι επιρεπείς στο να διαπράξουν μια νέα γενοκτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΣ2Επιπλεόν η θεωρια που χρησιμοποιειέι το εν λογω "πονημα" για να αποδειξει την "αρχαιοτητα" περι ταυτισης Χσιουγκ- Νου και των Ουνων που εισεβαλαν στην Ευρωπη (των επονομαζομενων "Μαυρων Ουνων σε αντιδιαστολη με τους "Λευκους Ουνους"-Εφθαλιτες οι οποιοι επεφραμαν εναντιον της Σασανιδικης Αυτοκρατοριας και της Κουσανικης Αυτοκρατοριας της Βορειας Ινδιας) τα τελευταια χρονια εχει τεθει υπο αμφισβητηση, καθως οι κινεζικες περιγραφες εκεινης της περιοδου (περιοδος των Δυτκων Χαν) περιγραφουν τους Χσιουγκ-Νου ως "κοκκινομαληδες με πρασαινα ματια" ενω οι Ουνοι του Ατιλλα και`των αμεσων προκατοχων του ειχαν μογγολικα χαρακτηριστικα.Εηαλλου και η απσταση που χωριζει τα δυο φυλα τοσο χρονολογικά (3ος αιωνας π.Χ. εναντι 4ου μ.Χ.) αντιστοιχα οσο και γεωγραφικα (Ανατολικη και Κεντρικη Ευρωπη εναντι Βορειας Κινας και Μογγολιας αντιστοιχα) ειναι ενδειξη η οποια αντιστρατευεται την εγκυροτητα της θεωριας.Αντιθετα θα μπορουσε καποιος να υποθεσει οτι οι Χσιουγκ-Νου των Κινεζων δεν ηταν οι "Μαυροι" Ουνοι αλλα πιθανον Εφθαλιτες τους οποιους εξαλλου και ο ιστορικος Προκοποιος Καισαρειας περιγραφει στο δευτερο βιβλιο του "Περι Πολεμων" ως "ομοιους στην εξωτερικη εμφανιση με τους Ρωμαιους" δηλαδη ως εχοντες "ευρωπαικα" χαρακτηριαστικα η Τοκαριοι, μουμιοποιημενα υπολειματα των οποιων συμπιπτουν με τις περιγραφες των Κινεζων για τους Χσιουγκ-Νου
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το επιπεδο του εν λογω 'πονηματος" προδιαζει περισσοτερο σε εργο μεσαιωνικου χρονικογραφου ο οποιος εγραφε συχνα διαστρεβλωνοντας τα γεγονοτα για να αποδιεξει την "αριστοκρατικη καταγωγη" του πατρωνα του/φυλου στο οποιο ανηκε (κλασικα παραδειγματα τα "Γοτθικα" του Ιορδανη η η "Ιστορια της Ουαλιας" του Γεραλδιου Καμπρενσις) παρα σε εργο επιστημονα ακαδημαικου Ιστορικου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.