10/7/11

Απάντηση Στεφάνου στις δηλώσεις Νταβούτογλου περί χρονοδιαγραμμάτων

Γιάννος Κρανιδιώτης:Ο αρχιτέκτονας και σκαπανέας της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στις "Τομές στα Γεγονότα" απόψε στο ΣΙΓΜΑ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε στις δηλώσεις Νταβούτογλου περί επίσπευσης της λύσης του κυπριακού ως το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η Τουρκία "επαναλαμβάνει τα επικοινωνιακά της τεχνάσματα, μιλώντας γενικά κι αόριστα για λύση, χωρίς ωστόσο να ενεργεί προς την κατεύθυνση αυτή".

"Η Τουρκία δεν κάνει τίποτα για τη λύση του κυπριακού, παρά μόνο προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη της μη λύσης στην Ε/Κ πλευρά. Θεωρούμε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υπενθυμίζει στην Τουρκία κάθε φορά αυτά που το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε και το 2009 και 2010, ότι δηλαδή θα πρέπει η χώρα να ενεργήσει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση της λύσης του κυπριακού".

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Νταβούτογλου στις οποίες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ευχή να αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ ολόκληρο το νησί το 2012, ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει την Προεδρία είτε λυθεί είτε όχι ως τότε το κυπριακό. "Υπενθυμίζουμε στον κ. Νταβούτογλου ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί στην ΕΕ με το σύνολο των εδαφών της κι ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν εφαρμόζεται στο μισό νησί, εξαιτίας του μη αποτελεσματικού ελέγχου του λόγω της εκεί παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων.

Αν λοιπόν θέλει ο κ. Νταβούτογλου να απολαύσουν και οι Τ/Κ το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ας εργαστεί η Τουρκία εμπράκτως για τη λύση", κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
http://www.sigmalive.com/news/politics/400556

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.