2/7/11

Διαβήματα Αρχιεπισκόπου κατά Τουρκίας στις Βρυξέλες

Για σχέδια των Τούρκων να εξαφανίσουν ό,τι χριστιανικό στο νησί, συζήτησε με στον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος επέστρεψε χθες βράδυ από τις Βρυξέλλες.

"Του είπαμε", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος "πως ό,τι χριστιανικό έχει η πατρίδα μας που βρίσκεται κάτω από τα τουρκικά στρατεύματα, οι Τούρκοι θέλουν να το εξαφανίσουν και ότι ήδη τα περισσότερα μνημεία είναι υπό κατάρρευση".

Ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε τον κύριο Φούλε ότι η Κύπρος ποτέ δεν είχε και δεν έχει πρόβλημα με τους ΤΚ. Το πρόβλημα επεσήμανε ο προκαθήμενος της εκκλησίας, είναι με την Άγκυρα. Η παρουσία των εποίκων και του τουρκικού στρατού, επιβεβαιώνει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών.

 "Αν δεν ήταν αυτοί", πρόσθεσε,"δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα θρησκευτικό ή να μην σέβονται οι Τουρκοκύπριοι τα ανθρώπινα μας δικαιώματα γιατί και εκείνους καταπατούνται". Ο κ. Φούλε από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα διαβιβάσει τις ανησυχίες του Αρχιεπισκόπου στην Άγκυρα.

 Αύριο το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μεταβαίνει στη Βουλγαρία, ύστερα από πρόσκληση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ανάρρηση του Πατριάρχη Μαξίμου στον Πατριαρχικό Θρόνο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.http://www.sigmalive.com

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους, γιατί μας πήρε ο ύπνος εδώ πάνω. Κάποιος -ειδικά εκκλησιαστικός- θυμήθηκε να μιλήσει για Εθνικά και Θρησκευιτκά δίκαια.
    Ο κ. (Δυσ)ώνυμος ακούει;;
    Η Ελλάδα στενάζει κάτω από τη μπότα της Κουστοδείας των Μαριοννετών-που είστε κ. "Ιερώνυμε";;; Μόνο παρουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο;; Ο Χριστός πήρε το φραγκέλιο στα χέρια και ξεπάτωσε όσους μόλυναν τον Οικο Του;; Εσείς πότε θα αρθρώσετε ένα λόγο στην καταλήστευση του ποιμνίου σας;;;; Κάνει πάταγο η βολική σιωπή σας!
    Μας λείπεις μακαριστέ Χριστόδουλε. Λείπεις πολύ τούτες τις ώρες. Ζήτω οι βολεμένοι της εκκλησίας της Ελλάδος... Φευ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.