26/7/11

Στην Άγκυρα ο Παπανδρέου το φθινόπωρο

Οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις δεν αναβάλουν το ελληνοτουρκικό υπουργικό συμβούλιο
ΠΑΡΑτις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και το Αιγαίο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Τουρκία με ομάδα Ελλήνων υπουργών για να συμμετάσχει στο ελληνοτουρκικό υπουργικό συμβούλιο, το φθινόπωρο. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα την τελευταία περίοδο έχει εντείνει τις προκλήσεις της έναντι της Κύπρου και της Ελλάδος.
* Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θεώρησε προεκλογικά τον χαρακτηρισμό «Έλληνας» που οι πολιτικοί του αντίπαλοι του έδωσαν ως βρισιά.
* Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μπιρλίκ, η ελληνική πλευρά είναι απτόητη και συνεχίζει τις προετοιμασίες μαζί με την τουρκική πλευρά για την πραγματοποίηση αυτής της κοινής επίσκεψης εργασίας. Μαζί με τον Παπανδρέου αναμένεται να μεταβούν μαζί του και Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε μια ανωτάτου επιπέδου σύνοδο συνεργασίας.

Σημειώνεται συναφώς πως πολλές ήταν οι τουρκικές παραβιάσεις στις 20 και 21 Ιουλίου στο Αιγαίο. Στην επέτειο της τουρκικής εισβολής πραγματοποίησαν αριθμό ρεκόρ παραβιάσεων στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα, δύο σχηματισμοί της τουρκικής Αεροπορίας από δώδεκα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο σε μεμονωμένη περίπτωση πραγματοποίησαν τρεις παραβάσεις των κανόνων του FΙR Αθηνών και 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 12 τουρκικά μαχητικά τα 8 έφεραν οπλισμό. Η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδος περιορίστηκε βάσει πάγιας τακτικής στη διακριτική αναγνώριση από τα τρία μίλια. Την επόμενη ημέρα, την 21η Ιουλίου, δύο σχηματισμοί αποτελούμενοι από 8 αεροσκάφη και ένα CΝ-235 σε ανεξάρτητη περίπτωση πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις του FΙR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ). Η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε στο νότιο και το κεντρικό Αιγαίο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 26/07/2011

10 σχόλια:

  1. Έ, άμα είσαι εθισμένος στις επακουμβίσεις... τι να κάνουμε... έχουν και οι επακουμβισμένοι δικαιώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ....ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΠΗΡΕΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ....ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο...ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ώς τί; Γιατί Πρωθυπουργός δεν θα είναι μέχρι τότε,προλαβαίνει δεν προλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι διαχειριστές

    Γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού στην ανάρτηση:Προς ηγέτες Ελλάδας-Κύπρου, με αφορμή δήλωση Ερντογάν (Δ. Αλευρομάγειρος);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επίσκεψη Παπούλια στο Ισραήλ=
    http://www.youtube.com/watch?v=0K06Q7VelkY&feature=related

    Ο πατερας του Περεζ και ο Ανδρεας παπανδρεου
    http://www.youtube.com/watch?v=UsqUXrtbwA0&feature=bulletin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Χρήστο
    Στρα τρία τελευταία άρθρα του Κου Αλευρομάγειρου τα σχόλια που έχουν γραφεί δεν είναι διόλου σχετικά με το θέμα της ανάρτησης, αναφέρονται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Στρατηγού, κάποιοι δε στην πρεμούρα τους έφτασαν να αμφισβητήσουν αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

    Ωε εκ τούτου επειδή συνήθως εγώ τα αναρτώ προστατεύω πάνω και πρώτα απο όλα το Ιστολόγιο

    Δεν είμαα πο αυτούς που δέχονται άκαπνοι να μιλούν με τόση ευκολία και αναίδεια για ανθρώπους που κράτησαν Θερμοπύλες.Δέχομαι την διαφωνία κα ιτην κριτική καλοπροαίρετη πάντα δεν δέχομαι τον εκμηδενισμό το θράσος και την αμετροέπεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακρίτας

    Οκ,απλά μου έκανε εντύπωση,δεν γνωρίζω τι γίνεται με τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά κατάλαβα κάποια πράγματα απο αυτά που έγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστο
    "Ως τι;"
    Οι πολιτικοί παρέρχονται, αλλά οι ρετσινιές μένουν σούπερ ανεξίτηλες.
    Λές να μην βρούμε "ταμπέλα";
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελίνα

    Οι πολιτικοί παρέρχονται μαζί με τις πολιτικές τους,εκτός απο εκείνες που υπηρετούν αλλά δεν είναι δικές τους και τις υπηρετούν σχεδόν όλοι,την πολιτική των ΗΠΑ ενοώ.

    Απο τη μια με ικανοποιεί ότι ο Παπανδρέου παρέρχεται,απο την άλλη όμως με τρομάζει η Ελληνική παράδοση,όπου ο κάθε νέος Πρωθυπουργός αποδεικνύεται χειρότερος απο τον προηγούμενο.

    Όσο για την ταμπέλα,αμφιβάλω για το εν λόγω άτομο,τέτοιου είδους πολιτικοί είναι αναλώσιμοι,απο τη στιγμή που έχει χάσει κάθε δυνατότητα ελέγχου του Ελληνικού λαού δεν διαφέρει σε τίποτα απο μια στυμένη λεμονόκουπα,είμαι βέβαιος ότι δεν θα τον προστατεύσουν,μόνο αυτός δεν το γνωρίζει ακόμη.

    Καλή λευτεριά νά'χουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λές βρε Χρήστο να εντάσσεται στον κανόνα των "αναλωσίμων";
    Απ΄αυτό όμως προκύπτει ότι μπορεί να τον διαδεχτεί άλλος αναλώσιμος.
    Και κοίτα, έχουμε πήξει στις στυμένες λεμονόκουπες, δεν νομίζεις;
    Δεν φτιάχνει πια κανείς και γλυκό λεμονάκι για να πιάσουνε τόπο.
    Πάντως όλα τα περίμενα, αλλά ότι ο ΓΑΠ θα έλεγε στους βουλευτές του "Εγώ και με τη δική σας βοήθεια, έσωσα την Ελλάδα και την...Ευρώπη"
    δεν πίστευα ότι θα το άκουγα.
    Γι΄αυτό σου λέω, όλο εκπλήξεις είναι ο τύπος..Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.