11/10/11

Δολοφονία του αντιπολιτευομένου Κουρδοσύριου Μεσάαλ Τάμο: τουρκικός δάκτυλος;

O Μεσάαλ Τάμο
Μερικές ιστοσελίδες μεταξύ άλλων η Cham Press, δημοσιεύουν ότι ο ανταποκριτής της Guardian στη Μοσούλη του Ιράκ Jonhatan Steele υποπτεύεται τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών να είναι υπεύθυνες για τη δολοφονία του αντιπολιτευομένου Κουρδοσύριου Μεσάαλ Τάμο που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Παρασκευή στην Καμισλί, περιοχή των Κούρδων της Συρίας, σε αντίθεση με την εκδοχή που διαδίδεται από το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο που κατηγορεί τους μπράβους του συριακού καθεστώτος.

Επικαλούμενη μια μυστική έκθεση που υπογράφεται από τον Steele, αυτή η εκκαθάριση θα ήταν μια απάντηση στην επιχείρηση σύλληψης από τον συριακό στρατό του Σύριου αποστάτη αξιωματικού Χουσεΐν Χαρμούς στην Τουρκία.

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών θα ήθελαν με αυτή τη πράξη να κάνουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: να απαλλαγούν από έναν σημαντικό Κούρδο αντίπαλο και να αποδώσουν τη δολοφονία στις συριακές αρχές, προκειμένου να οξύνουν τις προκλήσεις κατά του καθεστώτος στην περιοχή αυτή της βόρειας Συρίας, η οποία γνώριζε φαινομενική ηρεμία, ειδικά μετά την απόκτηση ορισμένων πολιτικών δικαιωμάτων τους.

Αυτή η υπόθεση συνδέεται με την ανάλυση ενός Κούρδου ηγέτη, του πρόεδρου της Εθνικής Πρωτοβουλίας των Κούρδων στη Συρία Omar Ousse: «Τρομοκρατικές ομάδες και υπηρεσίες πληροφοριών γειτονικών χωρών είναι πίσω από αυτή την δολοφονία», είχε δηλώσει στο πρακτορείο United Press International (UPI).

Όσον αφορά τον Κούρδο Σεΐχη Φουάντ Αλμπασά, διαβεβαίωσε ότι οι κατηγορίες έναντι των υπηρεσιών του συριακού καθεστώτος δεν έχουν εκφραστεί από τα κουρδικά κόμματα: «Τα κουρδικά κόμματα δεν είπαν τίποτα εκείνη την ημέρα. Εκείνοι που οδήγησαν την κηδεία και φώναζαν συνθήματα κατηγορώντας το καθεστώς για τη δολοφονία του Μεσάαλ Τάμο ήταν οι τοπικές επιτροπές συντονισμού», δήλωσε στο UPI.

Πηγή: Le Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.