6/10/11

Ο Άλεξ Ρόντος προτείνει κοινή τουριστική αγορά στο Αιγαίο με την Τουρκία

Ο Άλεξ Ρόντος προτείνει κοινή τουριστική αγορά στο Αιγαίο με την Τουρκία
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των εξωτερικών θεμάτων, κ. Άλεξ Ρόντος, που τόσα έχουν γραφεί γι’ αυτόν, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο συνεδρίου και έδωσε συνέντευξη στη εφημερίδα «Χουριέτ» για τα ελληνοτουρκικά θέματα και την ενδεχόμενη εξέλιξή τους.
Ο κ. Ρόντος έθεσε ως βάση της ουσιαστικής εξέλιξης των σχέσεων των δύο χωρών την αποστρατικοποίηση και πιστεύει πως το πρώτο βήμα σε αυτό πρέπει να το κάνει η «ισχυρή» Τουρκία. Οι πρώτες λοιπόν προτάσεις που του έρχονται στο μυαλό είναι : «Η Τουρκία να αποσύρει από τον βορά της Κύπρου 30 χιλιάδες στρατιώτες και να καταργήσει το αυτόματο casus belli σε περίπτωση παραβίασης της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας».

Και συνέχισε λέγοντας: «η Τουρκία ως ένα σημείο μπορεί να πει πως δεν επιθυμούμε την Ε.Ε. Κατά τον ίδιο τρόπο και η Ευρώπη μπορεί να πει πως δεν θέλει την Τουρκία. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία δεν θέλει να μπει στην Ε.Ε., έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον της.

Οι Έλληνες ακόμη πιστεύουν πως μπορεί να προέλθει μια απειλή από την Τουρκία. Για αυτό η Τουρκία μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Η Τουρκία μπορεί να έχει και άλλα θέματα. Κατά την γνώμη μου με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος αυτής της περιοχής είναι πολύ φυσικό να σκέπτεται και άλλα θέματα.

Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες. Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα. Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει».

Σε ερώτηση της εφημερίδας αν περιμένει στο εγγύς μέλλον μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικότερα λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο, απάντησε «Σίγουρα όχι». Και πρόσθεσε: «οι επιθετικές όμως ανακοινώσεις της Τουρκίας με εξέπληξαν ιδιαίτερα. Αυτές οι ανακοινώσεις πέραν του εκνευρισμού που προκάλεσαν σε κάποιους στην Ελλάδα και αλλού, δεν πιστεύω ότι έφτασαν στον στόχο τους. Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν ιδιαίτερα».

 Ο δημοσιογράφος παρενέβη: «αργότερα ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και έκανε έκκληση για μετριοπάθεια...».

Και ο κύριος Ρόντος απάντησε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και βρήκε ένα δρόμο να επέμβει. Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι θα ανεβαίνουν στα πλοία και θα πηγαίνουν για μια μέρα ή για το Σαββατοκύριακο στην απέναντι πλευρά. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι κανονισμοί για την βίζα, θα μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε από τώρα».
http://www.newpost.gr/

6 σχόλια:

  1. Δηλαδή ...εμείς έχουμε το μαγαζί γωνία και θα το μοιραστούμε με την "πάροδο"....Γιατί ρε παιδιά επιτρέπουμε σE κάποιους να το παίζουν ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ; Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους και θα πετάξουμε απο την ΕΛΛΑΔΑ όλη την ακρίδα που έχει μαζευτεί και κατατρώει τον κορμό με τους χυμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Και ο κύριος Ρόντος απάντησε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και βρήκε ένα δρόμο να επέμβει. Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι θα ανεβαίνουν στα πλοία και θα πηγαίνουν για μια μέρα ή για το Σαββατοκύριακο στην απέναντι πλευρά. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι κανονισμοί για την βίζα, θα μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε από τώρα»."

    Απο προοδευτικα διεστραμμενους ζητιανο-τζαμπατζηδες δεν περιμενεις τιποτα περισσοτερο.

    Ανοητοι ειναι οι εγκληματικοι Νεο-Γεννιτσαροι που με την εχθρολαγνεια και ηττοπαθεια προωθουν την γενοκτονια και βαρβαροτητα του Ισλαμοκεμαλικου Τουρκου.


    - Π. Ηφαιστος, "Εχθρολαγνεία, ο «Άλλος» και εμείς",
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_542.html

    - Ianus, "Turkish secularism" is an insult to intelligence
    http://www.danielpipes.org/comments/189839

    "... Tα παιδιά θα γίνουν απλώς, ξέρετε τι; Oι επόμενοι γενίτσαροι, οι δικοί σας! Γιατί θα αντισταθούν σε αυτά που θα τους λέτε, σε αυτά που θα τους λένε οι βουλευτές, οι υπουργοί. Θα λένε ούτως ή άλλως αυτοί είναι ξεπεσμένοι, το βιβλίο της ιστορίας το εξηγεί. Αυτοί φταίνε για όλα, εμείς είμαστε αθώοι. Ναι, αλλά εδώ έχουμε μια αθωότητα που τείνει στην απλοϊκότητα και παράγει θύματα. Εσείς θα είστε τα επόμενα θύματα! Γιατί τα παιδιά σας δεν μπορεί να είναι θύματα γιατί δεν έχουν μάθει ακόμα αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουν. Μην ξεχνάτε το ίδιο έγινε και στην Κύπρο όπου υπάρχει ένα σύμβολο «Δεν Ξεχνώ». Πολλά παιδιά δεν ξέρουν τι σημαίνει «Δεν ξεχνώ». Ξέρουν μόνο ότι δεν πρέπει να ξεχάσουν, αλλά δεν ξέρουν σε τι αναφέρεται. Εμείς εδώ έχουμε καταντήσει να έχουμε ένα βιβλίο ιστορίας για να μας υπενθυμίζει ότι είχαμε μια ιστορία. Η ιστορία είστε εσείς. Το τίποτα. Γιατί δεν υπήρχαν οι Έλληνες. Γιατί δεν αντιστάθηκαν. Δεν ήταν ήρωες. Δεν ήταν αγωνιστές. Ε, τότε τι είμαστε; Eίμαστε η κυριαρχία του τίποτα. Ένα λαός χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία που δεν μπορεί να επηρεάσει τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι εσείς τώρα πρέπει να το αποδείξετε ότι δεν είστε αυτό το τίποτα, γιατί αυτό υπονοεί το βιβλίο της ιστορίας. Και η αντίσταση σας θα είναι η αξία σας, η αξία του ελληνικού λαού..."
    (Ν. Λυγερος, Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης, http://neo.antibaro.gr/node/317)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαρροή των μυστικών συνομιλιών της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών με εκπροσώπους του ΡΚΚ φαίνεται πως επιτάχυνε τις αλλαγές στη στελέχωση της ΜΙΤ. Υποδιευθυντής της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος πρέσβης της Τουρκίας στο Τόκυο Abdurrahman Bilgiç ενώ έγινε πρόσληψη 13 στελεχών στην Ακαδημία της ΜΙΤ. Παράλληλα, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής και Τεχνικής Κατασκοπείας αναλαμβάνει ο Basri Aktepe, ο οποίος θεωρείται προσκείμενος στο τάγμα του Fethullah Gülen και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Erdogan. Ο Aktepe (στη φωτό, αριστερά) θεωρείται ειδικός σε θέματα τεχνικής παρακολούθησης με προυπηρεσία στη Διεύθυνση Πληροφοριών της Τουρκικής Αστυνομίας και στην Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών και το όνομά του έχει εμπλακεί στην υπόθεση των υποκλοπών 49 δικαστών και εισαγγελέων καθώς και μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2009. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής και Τεχνικής Κατασκοπείας αναβαθμίστηκε πρόσφατα καθώς το σύνολο των αρμοδιότητων της Διεύθυνσης Συλλογής Πληροφοριών δια τεχνικών μέσων (Genelkurmay Elektronik Sistemler/GES) του τουρκικού Γενικού Επιτελείου πέρασε στα χέρια της MIT (βλ. Στην αρμοδιότητα της ΜΙΤ όλα τα μέσα υποκλοπών του Τουρκικού Στρατού).
    (Strategy)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουρκοκυπριακή εφ. Αφρίκα 6-10-2011 Αρθρογράφος Μεχμέτ Λεβέντ 6-10-2011 Και ο Ακτσά βάρεσε το χέρι του στο τραπέζι Ο πρέσβης βάρεσε το χέρι του σε ένα συμβούλιο… Και μετά τόνισε πως ¨2000 άτομα περιμένουν στη σειρά…Δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα. Θα δοθεί η ιθαγένεια σε αυτούς ¨! Ή ακόμη σωστότερα δεν είπε, αλλά διέταξε ! Ο άνθρωπος συνήθως είναι ευγενικός…Τουλάχιστον χρησιμοποιεί μια διπλωματική γλώσσα. Αλλά όχι…Ήταν δυνατόν να είναι ευγενικός απέναντι στους ¨ταϊσμένους¨; Άλλωστε οι ¨ταϊσμένοι τι να καταλάβουν από ευγένεια και διπλωματία ; Θα τους δώσεις μια εντολή σαν καρπαζιά στον σβέρκο…Και αν μπορούν ας μην την εκτελέσουν ! Μακ μουκ δεν υπάρχει…Ούτε νόμιμο κώλυμα υπάρχει ! ¨Αμέσως θα δώσετε τη ιθαγένεια σε 2000 άτομα¨! Υπάρχει μήπως κάτι που δεν καταλάβατε κύριοι ; Όχι ! Το συμβούλιο τελείωσε…Μπορείτε να πηγαίνετε… Και έφυγαν… Με τα κεφάλια σκυμμένα… Και με ένα ερώτημα να γυρνά στο μυαλό τους… Αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια με τους Ελληνοκύπριους για να φτάσουμε σε αυτές τις μέρες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.