9/10/11

Στην απομόνωση ο Άπο για εκτόξευση απειλών και καθοδήγηση του ΡΚΚ

Με απόφαση της διοίκησης της φυλακής, επιβλήθηκε στον έγκλειστο ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ποινή εγκλεισμού στην απομόνωση. Ως αιτολογικό της επιβληθήσης ποινής, η διοίκηση επικαλέστηκε διαπίστωση του εισαγγελέα των φυλακών, σύμφωνα με τον οποίο ο Οτζαλάν εκτόξευσε απειλές εναντίον των δεσμοφυλάκων και της διοίκησης της φυλακής, ενώ έστειλε και μηνύματα στο ΡΚΚ μέσω των δικηγόρων, που οδήγησαν στην ανάληψη και πάλι ένοπλης δράσης, μετά από μια περίοδο μονομερούς εκεχειρίας.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση τουρκιού δικαστηρίου, απαγορεύθηκε η επίσκεψη των δικηγόρων στον Άπο, γιατί λειτουργούσαν σαν αγγελιαφόροι του Κούρδου ηγέτη προς την οργάνωση. Το δικαστήριο μάλιστα απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των δικηγόρων για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Τέλος, ο νομάρχης της Προύσας απαγόρευσε Şehabettin Harput, απαγόρευσε πορεία που διοργάνωσε η οργάνωση TUHAD-FED, με την υποστήριξη του BDP και του DTK, προς το Γκεμλίκ, απ' όπου ξεκινούν τα σκάφη που οδηγούν στη νήσο Ίμραλί-Καλόλιμνο, όπου κρατείται από το 1999 ο Αμντουλλάχ Οτζαλάν.
Πηγή: Σταρ

1 σχόλιο:

  1. Ντεμιρτάς: Καμία λύση χωρίς Οτσαλάν
    Oσο ο Οτσαλάν κρατείται σε απομόνωση στο νησί Ιμραλί, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για λύση στο κουρδικό ζήτημα».Η πιο σημαντική διέξοδος για την ειρήνη είναι μέσω του Ιμραλί. Το AKP τό ξέρει και το αποδέχτηκε στο παρελθόν (διαπραγματεύσεις Τουρκίας με PKK)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.