10/10/11

Η Ελλάδα καταργεί την βίζα για μονοήμερες επισκέψεις Τούρκων στην Δυτική Θράκη;

Με πάσα επιφύλαξη-η τουρκική προπαγάνδα οργιάζει- δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας Milliyet αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει την έκδοση υποχρεωτικής βίζας για τούς Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να κάνουν μονοήμερες επισκέψεις στη Δυτική Θράκη.


Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβε απο τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ξεκίνησε τη νομική διαδικασία για να καταργήσει την έκδοση υποχρεωτικής βίζας και η οποία αναμένεται εντός της εβδομάδας να ολοκληρωθεί αναφέρει η Milliyet η οποία επικαλείται δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου ως πηγή.

Βουλευτές από την περιοχή κοντά στον ποταμό Εβρο ο οποίος και οριοθετεί  τα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας  ζήτησαν την άρση του περιορισμού αυτού θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ωφελήσει οικονομικά την Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή

Η Τουρκία έχει άρει την απαίτηση έκδοσης βίζας για τις μονοήμερες επισκέψεις από το 1988 στην περιοχή.

4 σχόλια:

  1. Δεν είναι αβάσιμη η είδηση. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Παπανδρέου συναντήθηκε με τους βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η βουλευτίνα του Έβρου Ελένη Τσιαούση, του ζήτησε να καταργηθεί η βίζα για να έρθουν Τούρκοι τουρίστες. Σύμφωνα με την κυρία Τσιαούση, την επόμενη μέρα με εντολή του πρωθυπουργού της τηλεφώνησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δόλλης και της ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες, ώστε να προωθήσει άμεσα την κατάργηση της βίζας. Τι άλλο θα κάνουν ελαφρά τη καρδία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο/Η Houperin
    Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια

    1) http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_4150.html#.TpM9_XIWdkw

    2)http://thrakilive.blogspot.com/2011/10/blog-post_5318.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eμείς θα μπορούμε χωρίς βίζα;
    Φαντάζομαι ότι ένας έστω τυπικός έλεγχος εκεί στους τοξότες (χωριό του φίλου μου του γιώργου) θα γίνεται, άντε ρε παιδιά πάμε μπροστά σας λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια εξυπηρέτηση σε γείτονα παιδί μου...τίποτα άλλο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.