25/10/11

Ehmed Deniz: Δεν έχουμε κηρύξει τον πόλεμο. Εμείς εφαρμόζουμε μόνο το 5% της δύναμής μας

Oι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν εισέλθει στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ούτε τουρκικά στρατεύματα ούτε και οχήματα δεν έχουν περάσει την συνοριακή γραμμή. Η δήλωση αυτή ανήκει στον συνταγματάρχη Χουσεΐν Tamer, επικεφαλής των συνοριακών φυλάκων της επαρχίας Dohuk στο βόρειο Ιράκ στα σύνορα με την Τουρκία.
Ο Υποστράτηγος Ahmed Fadheleddin, ο οποίος ηγείται των συνοριακών φυλάκων στην γειτονική επαρχία Αρμπίλ, πρόσθεσε: "Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει εισβολή." Αρμπίλ και Dohuk είναι οι δύο επαρχίες της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ που συνορεύουν με την Τουρκία. Οι Τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν εισέλθει στο έδαφος του Κουρδιστάν πρόσθεσε ο Αχμέντ Ντενίς, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Τουρκικές πηγές ασφαλείας, δήλωσαν τη Δευτέρα ότι περίπου 20 τάνκ και 30 στρατιωτικά φορτηγά εισήλθαν στο ιρακινό έδαφος στό χωριό Siyahkaya και Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την περιοχή Haftanin. Πρόσθεσαν ότι τουρκικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν και με ελικόπτερα στην περιοχή.By Abdel Hamid Zebari (AFP)


Ο Ehmed Deniz, υπεύθυνος των εξωτερικών σχέσεων της KCK (Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν) δήλωσε ότι δεν έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά της Τουρκίας και ότι έχουν εφαρμόσει μόνο το 5% της ισχύος που διαθέτουν.Στην συνέντευξη του δήλωσε επίσης πώς η πρόσφατη δραστηριότητα στην περιοχή Χακάρι η οποία στοίχισε την ζωή σε 100 τούρκους στρατιώτες ήταν πράξη αυτοάμυνας και απάντηση στην τουρκική αεροπορική επίθεση στην Xakurk η οποία στοίχισε την ζωή σε επτά Κούρδους Μαχητές μεταξύ των οποίων τριών ανώτερων στελέχη της οργάνωσης.

1 σχόλιο:

  1. μονο το 5%?
    ριξτε κανενα ελικοπτερο να γελασουμε λιγο...σ' ενα βιντεακι που ειδα ακομα και με σφεντονα θα το ριχνατε
    τι περιμενετε επιτελους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.