3/5/15

Οταν διοικούσαν οι συνδικαλιστές

Μια από τις «ευφάνταστες», πρωτίστως συμβολικές, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που λαμβάνουν χώρα στα ελληνικά ΑΕΙ, ασφαλώς εις το όνομα της Δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Αντώνης Καλοκαιρινός δέχθηκε (Νοέμβριος 2014) τη... δυσώδη επίθεση φοιτητών, οι οποίοι άφησαν στον χώρο ό,τι σκουπίδι είχαν προηγουμένως μαζέψει.
Σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», το αρμόδιο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο της Αθήνας θα κλείσει μία υπόθεση που άνοιξε το 2005 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το θέμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2005 με την πρώτη ειδοποίηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κομοτηνής προς τις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος ότι δεν θα επικυρώσει κανένα ένταλμα πληρωμής για τη σίτιση διότι υπάρχει μη σύννομη ανάθεσή της. Το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητούσε τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για τη σίτιση. Υστερα από πολλά «επεισόδια» στους 18 μήνες που μεσολάβησαν, στις 29 Νοεμβρίου 2006 φοιτητές εισβάλλουν στο γραφείο του τότε αντιπρύτανη Θανάση Καραμπίνη τον βγάζουν με τη βία και χτίζουν την είσοδο του γραφείου του, διότι είχε ταχθεί υπέρ του διαγωνισμού και έβαλλε κατά της ομάδας των αντιδρώντων φοιτητών. Ο κ. Καραμπίνης, πρύτανης πλέον του Δημοκρίτειου, μιλώντας σήμερα στην «Κ» επιμένει με συνέπεια στις τότε δηλώσεις του: «Αυτοί είναι εκείνοι που οδηγούν με τις πράξεις βίας και τη στάση τους σε μαρασμό το πανεπιστήμιο, και δίνουν λαβές σε όσους δεν το θέλουν ανοιχτό».
Για περισσότερα Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Τωρα δεν διοικουν ;.Ξεχασα πως ονομασε ο κος Φωτοπουλος το επιδομα στην ΔΕΗ και ποιοι θα το παιρνουν,οπως και κατι αλ.λες ψιλοευκολιουλες βρε αδερφε.
    Η Ελλαδα μπορει να πεθανει αλλα ο συνδικαλισμος ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.