7/5/15

Συμφωνία Gazprom – Τουρκίας για τον Turkish Stream

Σε συμφωνία να ξεκινήσουν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τον Δεκέμβριο του 2016 κατέληξε ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom με την Τουρκία, όπως ανέφερε το τμήμα Τύπου της Gazprom.
«Σήμερα, υπήρξαν πολύ εποικοδομητικές και σημαντικές διαπραγματεύσεις. Μια συμφωνία έχει γίνει για την έναρξη της εκμετάλλευσης και των παραδόσεων (ρωσικού) φυσικού αερίου μέσω του Turkish Stream από τον Δεκέμβριο του 2016», είπε ο διευθύνων σύμβουλός της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Ο Αλεξέι Μίλερ συναντήθηκε νωρίτερα την ίδια μέρα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ.
Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Μίλερ ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί ένας νέος αγωγός προς την Τουρκία, με ετήσια δυναμικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίο.
Ο νέος αγωγός θα περνάει μέσα από την Τουρκία και ένα κομβικό σημείο φυσικού αερίου στα ελληνικοτουρκικά σύνορα για περαιτέρω διανομή στους ευρωπαίους.
Η απόφαση για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream έγινε αφού η Ρωσία εγκατέλειψε το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, υπό το φως της «μη εποικοδομητικής» στάσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.