29/2/16

Ντοκουμέντα για την συμμορία των εκβιαστών δημοσιογράφων: Οι απίστευτες συνομιλίες

Γιατί η Κάτζου ζητούσε: «Φέρτε μου στοιχεία για τον Θέμο» και για ποιον τα ήθελε; 

Μάκης Πολλάτος

Οι τρεις συλληφθέντες κορυφή του παγόβουνου πληρωμένων «πιστολιών» - Λεφτά, σεξ, Παππάς, Θέμος και Μαρινάκης - Πώς γίνονταν οι δοσοληψίες για την  κρατική διαφήμιση - Γιατί έκανε μήνυση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

Ευνοϊκά δημοσιεύματα για την κυβέρνηση έναντι κρατικής διαφήμισης. Αυτό ήταν το βασικό «κόλπο» των δύο «δημοσιογράφων» Παναγιώτη (Τάκη) Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μαζί με τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα εκβιάζοντας κυβερνητικούς υπαλλήλους με σκοπό να λαμβάνουν ζεστό χρήμα μέσω κρατικής διαφήμισης την οποία μοίραζαν σε sites, πολλές φορές ανύπαρκτα, σε blogs με πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα ή ιστοσελίδες-σφραγίδες που δημιουργούνταν με μοναδικό σκοπό να απορροφούν χρήμα από δημόσιους οργανισμούς.

Το διάστημα από τις 12 Φεβρουαρίου του 2016, όταν η δράση της ομάδας των «δημοσιογράφων» είχε τεθεί στο επίκεντρο της Ασφάλειας και οι συνομιλίες των Μουσσά, Φράγκου και Μαυρίκου με την Αμαλία Κάτζου, που κατήγγειλε τον εκβιασμό, αλλά και με άλλους δημοσιογράφους, εκδότες ή διαχειριστές ιστοσελίδων καταγράφονταν μέσω συνακροάσεων ή με άλλα τεχνικά μέσα, αποκαλύφθηκε το modus operandi του πυρήνα των εκβιαστών. Από την ανασύνθεση του τρόπου λειτουργίας της εγκληματικής ομάδας, όπως αποκαλούνται οι Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος από την Ελληνική Αστυνομία, προκύπτει με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση πώς επιχειρούσαν τις δοσοληψίες για να εισπράττουν κρατική διαφήμιση, η οποία ακόμη και σήμερα διοχετεύεται από εταιρείες μονοπωλιακού χαρακτήρα, όπως η ΕΥΔΑΠ. 

Οι φερόμενοι εκβιαστές, με προεξάρχοντα τον 50χρονο Τάκη Μουσσά, ο οποίος εμφανίζεται στις περισσότερες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και φέρεται ως ο ιθύνων νους της ομάδας, αφού λάμβαναν διαβεβαιώσεις από την Αμαλία Κάτζου ότι θα πληρωθούν με κρατικό χρήμα για να διαφημίσουν το έργο της ΕΥΔΑΠ, φέρονται ότι έδιναν οδηγίες σε διαχειριστές ιστοσελίδων με τις οποίες συνεργάζονταν να σταματήσουν την κριτική στην κυβέρνηση ή και να ξεκινήσουν θετικά δημοσιεύματα υπέρ συγκεκριμένων υπουργών. Οι τρεις «δημοσιογράφοι»-μέλη του κυκλώματος φαίνεται ότι θεωρούσαν την Αμαλία Κάτζου, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, ως το πρόσωπο που λειτουργούσε σαν να είναι το βαθύ λαρύγγι της ομάδας των εκβιαστών στο Μέγαρο Μαξίμου. Γι’ αυτό ο «δημοσιογράφος» Παναγιώτης Μούσσας της προτείνει να στήσουν 5-6 sites σε συνεργασία και με τον συνάδελφό τους Χρήστο Φράγγου ώστε εκμεταλλευόμενοι τις διασυνδέσεις τους να αποκομίζουν 550.000 εςυρώ τον μήνα. Σε πάρα πολλούς διαλόγους, κυρίως στις συνομιλίες του Μουσσά με την κρατική υπάλληλο, ο 50χρονος εμφανίζεται να ζητά από την Κάτζου να μεταφέρει μηνύματα στο Μαξίμου αναφέροντας κατ’ επανάληψη το όνομα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Με τρομακτική αγωνία παρακαλούν να μεταφερθούν συζητήσεις ή επιτεύγματα της ομάδας τους στον κ. Παππά, χωρίς ουδείς να μπορεί να γνωρίζει για ποιον λόγο ενέπλεκαν στις συνομιλίες τους τον υπουργό Επικρατείας. Είχε πράγματι η Αμαλία Κάτζου απευθείας επαφή με τον 
κ. Παππά, τον υπουργό που θεωρείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα; Μήπως η συνεργάτιδα του γενικού διευθυντή της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση είχε λάβει ειδικές οδηγίες από τους αστυνομικούς -στους οποίους είχε καταγγείλει ότι ο Τάκης Μουσσάς την εκβιάζει- να απαντά θετικά σε ό,τι ο 50χρονος «δημοσιογράφος» της ζητούσε προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή η δράση των αστυνομικών αρχών; Δεν είναι, πάντως, λίγες οι φορές που η κυρία Κάτζου, η οποία δήλωσε ότι εκβιάστηκε από τον Μουσσά να καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ μηνιαίως για «προβολή σε sites», φαίνεται να υπερβαίνει τη λεπτή διαχωριστική γραμμή και να ξεχνά ότι οι συνομιλίες της ηχογραφούνται. Οι απαντήσεις προφανώς θα δοθούν από τη δικαστική έρευνα, όμως μοιάζει ανεξήγητο γιατί η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ ρωτούσε πιεστικά -όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνήσεις των συζητήσεων που υπεκλάπησαν από την Ασφάλεια- αν οι εκβιαστές έχουν «κάτι» για τον Θέμο Αναστασιάδη.


«Γράψε να τους πάρουνε τις άδειες»

Σε απομαγνητοφωνημένο διάλογό του με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας Lycavitos.gr Γιώργο Τσιρογιάννη, ώρα 21:09, το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου, ο Τάκης Μουσσάς ζητάει από τον συνομιλητή του να μεταφέρει σε κάποιον τον οποίο αποκαλεί... αναρχοφασίστα «να μην πειράζει τον Αρχιμανδρίτη Παππά, κατάλαβες τι λέω;»



Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς


«Ποιον, ποιον από όλους;» ζητά διευκρινίσεις ο Γιώργος Τσιρογιάννης. «Oχι ρε μαλάκα τον Παππά, τον αρχιμανδρίτη της κυβέρνησης χαχαχαχαχα», του απαντά ο Μουσσάς. «Τον Παππά;» ρωτά ο διαχειριστής της ιστοσελίδας. «Τον λέω Αρχιμανδρίτη εγώ, ναι». σημειώνει ο Μουσσάς. Διαβάστε τη συνέχεια του διαλόγου:
Τσιρογιάννης: Ε, αυτό θα το φτιάξω (ακατάληπτο).
Μουσσάς: Ναι, να σου πω και να βάλει να τους πάρουνε μπράβο για τις άδειες και αυτά, σε πειράζει αυτό εσένα;
Τσιρογιάννης; Αυτό δεν το κάνω με τίποτα δεν...
Μουσσάς: Δεν μπορούμε να το κάνουμε, εντάξει μην το γαμάνε, μην το γαμάει.
Τσιρογιάννης: Του ’χω βάλει στο Μπουρλότο...
Μουσσάς:Τι;
Τσιρογιάννης: Δύο σελίδες πες του, υπέρ του Παππά.
Μουσσάς: Στο Μπουρλότο, ναι.
Τσιρογιάννης: Ναι παίζει, του ’χω βάλει στο «Καρφί», του ’χω βάλει στην «Αξία». 
Μουσσάς: Ναι ρε μαλάκα, άλλο λέω τώρα, άλλο λέω.
Τσιρογιάννης: Ναι.
Μουσσάς: Εχει σημασία αυτό που σου λέω, ξέρω θα σου πω από κοντά, κατάλαβες τώρα. Λοιπόν.
Τσιρογιάννης: Ε, εντάξει θα το κάνουμε ρε, θα τα πούμε από κοντά.
Μουσσάς: Ναι, ρε παιδί μου, άλλο λέω, ξεκίνα αν μπορείς τώρα, βάλε κάτι υπέρ του, δεν ξέρω τι θα κάνεις, γιατί τώρα έχω κανονίσει να δει κάτι, κατάλαβες τι λέω;
Τσιρογιάννης: Τώρα καταλαβαίνεις θα μπλέξουμε άστο, από Δευτέρα πες του.
Μουσσάς: Ρε μαλάκα ναι, άμα τον βρίζει τίποτα βγάλ’ το, μπορείς να το βγάλεις τουλάχιστον; Αμα τον βρίζεις...
Τσιρογιάννης: Δεν τον βρίζουμε ρε τίποτα.
Μουσσάς: Α εντάξει OK.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναφέρθηκε εμμέσως στην Αμαλία Κάτζου και εξήρε τα «στελέχη των επιχειρήσεων του Δημοσίου που δεν δείλιασαν και έκαναν το καθήκον τους». Υπογραμμίζοντας ότι «εκτός από τα κυκλώματα εκβιαστών του υπονόμου υπάρχουν και τα κυκλώματα εκβιαστών των -κατά τη δική τους φαντασία- σαλονιών». Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «αήθεις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και στο πρόσωπό μου», προαναγγέλλοντας ότι «με δεδομένη την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη στοχευμένη κατασυκοφάντηση, είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

ΚΑΤΖΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΣΑ

«Το ελέγχεις το σύστημα,  το ελέγχεις»

Κάτζου: Είσαι Θεός ρε, εντάξει δεν υπάρχεις, μιλάμε. Το ελέγχεις το σύστημα, το ελέγχεις.
Μουσσάς: Δεν κουνιέται φύλλο τώρα, αφού είμαι σάικο (psycho) δεν με είδες;
Κάτζου: Σάικο, το ξέρω ότι είσαι σάικο, σε είδα αρρωστάκι, να σου πω κάτι άλλο. Ισχύει το ραντεβού μας για την Τρίτη έτσι; 
Μουσσάς: Εννοείται ρε. 
Κάτζου: Εννιάμισι η ώρα.

«Το κουρδιστό πορτοκάλι γαμούσε την κυβέρνηση», λέει ο Τάκης Μουσσάς, ένας από τους τρεις κατηγορούμενους για εκβιασμό, απευθυνόμενος στην Αμαλία Κάτζου η οποία κατήγγειλε το κύκλωμα. Η εγκληματική ομάδα των δύο «δημοσιογράφων» και του ενός εκδότη, όπως αποκλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., επεδίωκε να εισπράττει κρατικό χρήμα για να δημοσιεύει διαφημίσεις δημοσίων οργανισμών με την υπόσχεση ότι θα δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναρτούσαν δυσφημιστικά δημοσιεύματα εναντίον όσων δεν υπέκυπταν στον εκβιασμό. 
«Σε μισή ώρα θα λένε: Ζήτω ο αρχιμανδρίτης και γαμήστε τους... (ακατάληπτο) ... πρόσεξε τώρα που μιλάμε», συνεχίζει ο 50χρονος Μουσσάς μιλώντας στο τηλέφωνο στην Αμαλία Κάτζου. Η ώρα της συνομιλίας του Τάκη Μουσσά με την Αμαλία Κάτζου είναι 21.08 το βράδυ της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου. Την προηγούμενη ημέρα 11 Φεβρουαρίου η Αμαλία Κάτζου μετέβη στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και κατήγγειλε τον Παναγιώτη Μουσσά ότι την εκβιάζει ζητώντας της να του καταβάλλει κάθε μήνα 20.000 ευρώ από τα διαφημιστικά κονδύλια της ΕΥΔΑΠ. «Με έχει τρομοκρατήσει με όλα όσα μου είπε και ότι γνωρίζει πού μένω και ξέρει ότι έχω ανήλικη κόρη» κατήγγειλε στην Ασφάλεια η συνεργάτιδα του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, επισημαίνοντας ενώπιον των αστυνομικών: «Από τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω καταγγελία επιθυμώ να συνεργαστώ και να λειτουργήσω σύμφωνα με τις νόμιμες υποδείξεις της υπηρεσίας σας για τις νόμιμες ενέργειες»
Οι παρακολουθήσεις των συνομιλιών που έχει στο κινητό της τηλέφωνο η Αμαλία Κάτζου ξεκίνησαν αμέσως μετά, αφού η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ κατέθεσε μήνυση εναντίον του Τάκη Μουσσά. 

Ερωτηματικά για μία συνάντηση

Σε κάποια άλλη συνομιλία τους και αφού για ακόμη μια φορά ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος ζητά από την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ να μεταφέρει τη συζήτησή τους στον υπουργό Επικρατείας, ο Τάκης Μουσσάς αφήνει έναν υπαινιγμό.

Μουσσάς: Αυτά είναι καλό να τα πεις του Παππά. Οτι κάνουνε παιχνίδια έτσι, να μας πει την άλλη εβδομάδα τι θέλουν. Εγώ δεν θα τον ξαναδώ τον άνθρωπο, δεν χρειάζεται».
Κάτζου: Οχι, δεν χρειάζεται.
Μουσσάς: Μία θα τον ξαναδώ, πρόσεξε.
Κάτζου: Φτάνει εσύ μία. Μία ίσον χίλιες.
Μουσσάς: Μα δεν χρειάζεται μία.
Κάτζου: Ναι.
Μουσσάς: Θα βλέπει ότι γίνεται η δουλειά και άμα θέλει τίποτα, θα σου λέει εσένα τι θέλει.

Σε ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του Νίκου Παππά και αφού υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται εγρήγορση για την προστασία των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου ρωτά αν έχει υπάρξει επικοινωνία, πολύ περισσότερο συνάντηση, έστω κι ενός μέλους του κυκλώματος των εκβιαστών με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. 

«Δύο σάιτ επί δύο επί τρία»

Ο Τάκης Μουσσάς συνομιλεί με τον Νίκο Καραμπάση, ιδιοκτήτη των ιστοσελίδων ireporter.gr και press.com.gr. Ο 50χρονος «δημοσιογράφος» έχει συνεννοηθεί με την Αμαλία Κάτζου προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να πληρώσει 12.000 ευρώ για διαφημιστικό πρόγραμμα τριών μηνών στις δύο ιστοσελίδες.

Καραμπάσης: Nαι. 
Μουσσάς: Γεια σου, Νίκο, τι γίνεται, καλά είσαι ρε;
Καραμπασης: Ελα ρε Τάκη.
Μουσσάς: Πώς πάς;
Καραμπάσης: Καλά, είδα αυτό που μου ’στειλες, το ανέβασα.
Μουσσάς: Ναι, να σου πω κάτι θα σου στείλω τώρα να πάρεις την Κάτζου αύριο στο κινητό.
Καραμπάσης: Α, μπράβο για πες.
Μουσσάς: Εχω συνεννοηθεί, θα την πάρεις στο κινητό για να μπορέσεις να στείλεις τα δύο σάιτ επί δύο, επί τρία.
Καραμπάσης: Σύνολο δώδεκα.
Μουσσάς: Μμ, εντάξει;
Καραμπάσης: Γιες (Yes).
Μουσσάς: ΟΚ.
Καραμπάσης: Αμαλία έτσι; Αμαλία.

«Θέλω να τους πληρώνεις αμέσως. Κατάλαβες τι σου λέω»

Σε άλλο τηλεφώνημα, Μουσσάς και Κάτζου συζητούν για την υλοποίηση της μεταξύ τους «συμφωνίας» και την πληρωμή των διαφημίσεων. 

 Μουσσάς: Πρέπει να μιλήσεις με τον Παππά, να του πεις: «Εχουμε ένα όπλο τώρα και έχουμε... (ακατάληπτο) και στημένο να είναι». Και να μας δίνει και στοιχεία, κι έχω, μετά το παίρνω εγώ στα sites. Οχι θέλω να κάνω τη κουβέντα μαζί του. Δηλαδή πρόσεξε. 
Κάτζου:  Με πήρε ο Μπόνιος, ο Μπόνιος με πήρε.
Μουσσάς: Σε πήρε. 
Κάτζου: Είμαστε OK. Ο Γέρος με πήρε αυτός. Η γραμματέας του.
Μουσσάς: Αυτός είναι... Κοίταξε, αυτός έχει πέντε gossip και μπορεί να γαμάει ανά πάσα στιγμή.
Κάτζου: Θα δούμε, θα δούμε. 
Μουσσάς: Οχι, άλλο θέλω να σου πω. 
Κάτζου: Θα δούμε πώς θα το κάνουμε. 
Μουσσάς: Του είπα σε πρώτη φάση, μου λέει, μα, του λέω: «Ακου, κύριε Γέρο» του λέω, «Κωνσταντίνε μου, ας κάνουμε την αρχή έτσι και πάμε την επομένη».
Κάτζου: Με τον Καραμπάση το έκανα. Τον... Ποιον άλλον μου είπες; Τον Καραμπάση τον πέρασα τον... (ακατάληπτο)… OK.
Μουσσάς: Ωραία.
Κάτζου: Εντάξει είμαστε. Αυτός έστειλε, μου έφερε όλα τα τιμολόγια αυτός.
Μουσσάς: Να σου πω κάτι, γι’ αυτό σου λέω, θέλω να τους πληρώνεις αμέσως. Κατάλαβες τι σου λέω.
Κάτζου: Δεν γίνεται. Πώς να πληρώσω. 
Μουσσάς: Ρε παιδάκι μου, όταν εγώ ήμουνα επάνω, τους έβαζα και λυγάνε.
Κάτζου: Εχω θέμα εγώ.

Το τριήμερο στην Αράχοβα και το μικρότερο αμάξι

Εν μέσω παραινέσεων κι ενώ φαινομενικά της μιλάει... στοργικά για να την προφυλάξει, ο Τάκης Μουσσάς μοιάζει σαν να απειλεί την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ. 

Μουσσάς: Εσύ δεν θα κάνεις κάτι. Δεν θα πας τώρα στην Αράχοβα, τώρα στα καλά καθούμενα να κάνεις ένα τριήμερο. Κατάλαβες τι λέω.
Κάτζου: Ναι.
Μουσσάς: Κατάλαβες τι λέω.
Κάτζου: Ναι, κατάλαβα τι λες.
Μουσσάς: Ναι, γιατί θα ζωγραφίσουν το έργο και θα πουν ότι είδαμε την αυτή, την υπεύθυνη Τύπου της ΕΥΔΑΠ στην Αράχοβα. Θα σου πει ο άλλος, ο μεγάλος: «Καλά ρε μαλάκα δεν έχεις; Τώρα, είναι ανάγκη;». Κοίταξε πόσο απλό είναι. Χωρίς να σε βρίσουνε, χωρίς να έχουν τίποτα. Στο κομμωτήριο η Τζάκρη τη γαμήσανε ότι πήγε στο κομμωτήριο το καινούριο, θυμάσαι την περίπτωση;
Κάτζου: Ναι, πώς δεν τη θυμάμαι; 
Μουσσάς: Αμα πούμε κάποιος τώρα σου βγάλει μια φωτογραφία έτσι και έχουνε παλιό αρχείο, και πει: «Δείτε εδώ η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ» δεν έβρισε. Να σου πω τι θα του πεις; «Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ;». Την πούτσισες. Πρόσεξε, κοίτα πόσο απλό είναι. Γιατί εγώ είμαι, επειδή τα κάνω εγώ αυτά; Είμαι κάθαρμα. Σου λέω τώρα το χειρότερο σενάριο για να είμαστε έτοιμοι πάντα, αγάπη μου... Και να ξέρεις οι δημοσιογράφοι... (ακατάληπτο).
Στη συνέχεια της συνομιλίας, ο Μουσσάς αφήνει ακόμη έναν υπαινιγμό ότι μπορεί να υπήρχε κάποιου είδους άτυπη ή παρασκηνιακή συνεννόηση για να μοιραστούν μέρος των χρημάτων. Λέει στην Κάτζου: 
«Τώρα δεν θέλω να έχω προβλήματα. Κάτσε πιο πίσω, εξαφανίσου, είναι τα λεφτά. Καταλαβαίνεις, θα μπλέξουμε τώρα. Δεν πα να λες εσύ, θα απαντήσω, θα κάνω, θα σου πω. Κοίταξε και να απαντήσεις, κοπάνα τη προς φυγή, γιατί τώρα εγώ θα μπλέξω... (ακατάληπτο)... Ολοι μας... (ακατάληπτο)... Ο Μπενίσης απ’ την άλλη είναι. Τώρα να σου πω, σου είπα τις προάλλες ένα όνομα. Ο κύριος Καλογρίτσας». 
Κάτζου: Ναι...
Μουσσάς: Κουμπάρος του Σπίρτζη και...
Κάτζου: Ναι, ναι, ναι.
Μουσσάς: Εγώ ανήκω, θα σου έλεγα, στην οικογένεια Καλογρίτσα.
Κάτζου: Μου το έχεις πει αυτό.
Μουσσάς: Δεκαπέντε χρόνια. Και με φώναξαν, τους την είπε...
Κάτζου: Αλλο σε ρωτάω.
Μουσσάς: Πρόσεξε, μεγάλη υπόθεση. Τον Φλαμπουράρη, τον Παππά, τον Σπίρτζη και τον Μπενίση. 
Κάτζου: Θα σου πω κάτι όμως. Εγώ σου λέω, δεν κάνει πίσω και βγαίνει μπροστά. Εγώ τι κάνω, τι θα μου κάνουν; Πες μου, όμως, αυτό με ενδιαφέρει γιατί έχω και ένα παιδί έτσι; Τι μπορεί να μου κάνουν;
Μουσσάς: Ρε μαλάκα, στο επάγγελμα δεν είσαι;
Κάτζου:  Γι’ αυτό σε ρωτάω, ρε μαλάκα.
Μουσσάς: Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Εσύ πήγες, κάνεις φασαρία. Δεν σε πλησιάζει κανένας... (ακατάληπτο)... που γίνονται...
Κάτζου: Τι μπορεί να πουν... (ακατάληπτο)
Μουσσάς: Ρε μαλάκα, αυτά είναι μαλακίες. Ο βήχας, ο έρωτας και το χρήμα δεν κρύβονται.
Κάτζου: Εξωτερικά πού άλλαξα;
Μουσσάς: Κατ’ αρχήν, εξωτερικά πού άλλαξες; Εγώ που ξέρω ότι πας, ότι έχεις αλλάξει κομμωτήριο και πας, ρε μαλάκα, πού να το φανταστώ εγώ... (ακατάληπτο)... Πρόσωπο με πρόσωπο, έχει και άλλα... (ακατάληπτο)... πρόσωπο... (ακατάληπτο) 
Κάτζου: Ναι, ναι, ναι
Μουσσάς: ...(ακατάληπτο)... Πού τους χτυπάει όλους αυτούς; Οτι δωροδοκούνται και ότι παίρνουν λεφτά.
Κάτζου: Δηλαδή, άρα, εμένα εκεί θα με χτυπήσουν.
Μουσσάς: Εκεί ψάχνουν να βρουν, ρε μαλάκα, δεν... (ακατάληπτο)...
Κάτζου: Ωραία, εντάξει.
Μουσσάς: Κατάλαβες τι λέω τώρα. Δηλαδή, πώς να στο πω. Μην πας να πάρεις άλλο αμάξι.
Κάτζου: Πας καλά μωρέ; Να βρω άλλο αμάξι;
Μουσσάς: Να πάρεις ένα μικρότερο, καινούριο, μικρότερο γιατί θα σου σπάσουνε τα’ αρχίδια.
Κάτζου: Μα δεν έχω τώρα να πάρω. 
Μουσσάς: Ρε παιδάκι μου, θα έχεις με αυτά που θα πάρουμε. Ακου με τώρα, θα πάρεις μικρότερο.

Μαυρίκος: «Τον Μαρινάκη, του έχουμε αλλάξει τα φώτα»

Στη συνάντηση που είχε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό Μαυρίκο και Μουσσά στην καφετέρια στη μαρίνα του Φλοίσβου, η Αμαλία Κάτζου ρωτούσε επανειλημμένως αν μέσω της συνεργασίας που συζητούσαν μπορούν να «χτυπάνε» αυτούς που θέλουν. Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» εμμέσως παραδέχθηκε ότι με τα δημοσιεύματά του εκβίαζε τον γνωστό εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Κάτζου: Εγώ να ρωτήσω κάτι, να κάνουμε μια ερώτηση. Μπορούμε, ρε παιδί μου, να έχουμε και μια συνεργασία, μέσω του Τάκη πάντα, να χτυπάμε αυτούς που θέλουμε; Γιατί αυτό είναι το νόημα».
Μαυρίκος: Εγώ λέω το εξής.
Μουσσάς: Εννοείται, εννοείται.
Κάτζου: Δηλαδή, τον Μαρινάκη μπορούμε να τον.... Τον Μαρινάκη;».
Μουσσάς: Α, τον Μαρινάκη ρε.
Μαυρίκος: Τον Μαρινάκη, του έχουμε αλλάξει τα φώτα».
Μουσσάς: Του έχει γαμήσει την Παναγία ρε. Τι λες τώρα;
Μαυρίκος: Εγώ, συγγνώμη ένα λεπτάκι να σας πω εγώ, ένα λεπτάκι.
Μαυρίκος: Γράφω σήμερα Αθλητική: Μαρινάκη εγώ είμαι ο τρόμος.

«550 χιλιάρικα στο χέρι κάθε μήνα»

Οι «δημοσιογράφοι» που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν για να λαμβάνουν διαφημιστικά πακέτα από κρατικούς οργανισμούς είχαν βάλει στο στόχαστρο τα κονδύλια που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Αττικής. Η προφανής διασύνδεση που προκύπτει είναι ότι οι Μαυρίκος και Μουσσάς, μέσω της Αμαλίας Κάτζου, ήθελαν να προσεγγίσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση, ο οποίος είναι ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου. 

Μαυρίκος: Υπάρχει, όμως, ένα άλλο κομμάτι, μια και λέμε τώρα για τον Μπενίση ότι εμείς πάντα έχουμε μια γραμμή. Οτι η εποχή της Δούρου στην Περιφέρεια αποτελεί ελπίδα, αυτή είναι η γραμμή μας.
Κάτζου: Ναι, μάλιστα. Αρα μπορούμε.
Μαυρίκος: Υπάρχουν τεράστια διαφημιστικά κονδύλια, που δίνει η Δούρου από εκεί, τεράστια.
Κάτζου: Α, ναι;
Μαυρίκος: Διακηρύξεις, εγώ θα πω μόνο. Η οποία δίνει....
Κάτζου: Για πείτε μου, γιατί εγώ δεν... Θα μάθω εγώ.
Μαυρίκος: Θα πω μια διεύθυνση που... Η διεύθυνση λέγεται Δ9. Αυτοί βγάζουν ολοσέλιδες προκηρύξεις για τα δημόσια έργα. Το Δ9.
Κάτζου: Αύριο θα σας ενημερώσω εγώ. Αμα θέλετε να σας δώσω και το κινητό μου, να έχουμε τα.... Να μπορούμε να μιλάμε ό,τι θέλετε.
Μαυρίκος: Καλυτέρα μέσω του Τάκη.
Κάτζου: Μέσω του Τάκη. Κανένα πρόβλημα. Θα τον ενημερώσω εγώ.
Μαυρίκος: «Η κυβέρνηση έπρεπε
να με έχει... Θεό»
Θέλοντας να... διαφημίσει τις ικανότητές του να λασπολογεί και να ελεεινολογεί εναντίον όσων επιθυμεί, ο εκδότης της «Ακρόπολης» αυτοαποθεώνεται για όσα έχει κάνει κατά καιρούς εναντίον προσώπων που δεν ήταν της αρεσκείας του με απώτερο σκοπό να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα από το κρατικό χρήμα που διοχετεύεται για τη διαφήμιση οργανισμών του Δημοσίου.
Μαυρίκος: Οχι αυτό, όχι αυτό, θέλω να πω το εξής. Του Αδωνη στη «Χώρα» το έχω βγάλει εγώ, του Μεϊμαράκη εγώ. Την ημέρα που έγινε το debate βγήκε το βράδυ ο Μεϊμαράκης και τα βαλε με μένα προσωπικά και το MEGA.
Μουσσάς: Ναι ρε.
Μαυρίκος: Δηλαδή, έχω υποστεί τα κέρατα της ζωής μου και αντί η κυβέρνηση να λέει «ο θεός μου»... Γιατί από μια αριστερή εφημερίδα αν βγουν, έχουν αξία ένα. Από μια δεξιά εφημερίδα έχουν εκατόν ένα.
Μουσσάς: Εχουν δέκα.
Κάτζου: Συμφωνώ απόλυτα.
Μουσσάς: (ακατάληπτο).. Και επειδή είναι της πιάτσας και γρήγορος, θα καταλάβει ότι εμείς είμαστε οι άνθρωποί του. Εσύ θα κάνεις τα κουμάντα σου ..(ακατάληπτο).., αλλά δεν θα εκτίθεσαι. Και εγώ λέω: «Εγώ θα βγαίνω και θα εκτίθεμαι γιατί κανένας δε μπορεί να μου πει... (ακατάληπτο)…, θα καθαρίζουμε είκοσι τον μήνα». Είκοσι είναι δεδομένα. Θα κανονίσουμε και στα ΕΛ.ΠΕ. τι δίνουνε; Οχι είκοσι, ογδόντα. Είναι η ΔΕΗ ογδόντα και η Εθνική Τράπεζα κατοστάρικο, είναι πολλά λεφτά. Πόσα είναι τα λεφτά ξέρεις;
Κάτζου: Γύρω στα πεντακόσια.
Μουσσάς: Τι; Πεντακόσια; Είσαι χαζή; Ρε, είναι για κάθε μήνα.
Κάτζου: Επομένως, κάθε μήνα.
Μουσσάς: Ε, πεντακόσια με πεντακόσια πενήντα στο χέρι. Αυτό λέω, αν είναι να έχεις το μυαλό σου σε αυτό το πράγμα ...(ακατάληπτο)... Ο Κυριάκος, για να ξέρεις, δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, θυμάσαι τι σου είχα πει, θα τον γαμήσει, ξέρω τι σου λέω εγώ. Θα είναι ο νέος Εβερτ που δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός. Ο Καραμανλής με τον Τσίπρα συνεννοούνται άνετα ... (ακατάληπτο).. Εμείς, λοιπόν, σε αυτό το σύστημα τώρα, την παρούσα στιγμή θα καταλάβουν ότι τους είμαστε σοβαροί. Γιατί, ξέρεις, ο άλλος θυμάται πάντα στην κρίσιμη. Ξέρεις τι είναι από κει που έχεις εξουσία, ξαφνικά να βρεθείς εκτός; Πόσο απλό είναι σήμερα; Πάρα πολύ απλό. Ειδές του Φλαμπουράρη τι του έχουνε κάνει. Πες μου η ...(ακατάληπτο)… μπορεί να κυκλοφορήσει με το γκόμενο μαζί πουθενά; Θα τους πετύχουν κάπου χαλαρούς και θα τους δείρουν, δεν ξέρεις πώς λειτουργούν τώρα.
Κάτζου: Ναι.


ΜΑΥΡΙΚΟΣ

«Ο Κουρουμπλής είναι κολλητός μου, χορεύουμε ζεϊμπέκικα μαζί»

Για να προβάλλει τις καλές του σχέσεις με ορισμένα από τα μέλη της κυβέρνησης, ο Παναγιώτης Μαυρίκος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής χόρευε... ζεϊμπέκικο στο σπίτι του.

Μουσσάς: Θα σου πω κάτι άλλο. Εφερε ένα παράδειγμα από τη ΔΕΗ. Και του εξήγησα ότι εκεί ακόμα δεν έχουμε ακόμα πώς το λένε... Γιατί προχθές έβαλε και τον Παππά.
Μαυρίκος: Εμένα μου φαίνεται περίεργο, ποιο; Στο σπίτι μου έρχεται και είναι κολλητός μου ο Κουρουμπλής. Χορεύουμε ζεϊμπέκικα μαζί. Μου είναι αδιανόητο. Στήριξα κάποιες θέσεις, που για μένα ήταν πολύ δύσκολο. Ηταν δύσκολο να βγω φόρα παρτίδα και να λέω: «Ναι στο όχι». Το έκανα.
Μουσσάς: Γιατί έχει κάνει και το κόμμα, ξέρεις, το δεξιό.
Κάτζου: Α, ναι, ναι. Βέβαια.
Μαυρίκος: Στήριξα στα πολύ δύσκολα. Χρέωσα σε άλλους πράγματα τα οποία δεν έπρεπε να τους τα χρεώσω, όπως το έκανα τώρα. Οτι το επεισόδιο που έγινε στη Ρόδο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν φταίει ο πρωθυπουργός, φταίει ο Καμμένος. Φταίει ο Καμμένος που δεν του είχε δώσει ρότα ότι δεν πρέπει εκεί πέρα να πας να βάλεις καύσιμα.
Μουσσάς: ...(ακατάληπτο)..
Μαυρίκος: Καλά, ο Παππάς τα ξέρει αυτά. Του έχουν μιλήσει του Παππά. Του έχει μιλήσει και ο Κουρουμπλής. Του έχουν μιλήσει κι άλλοι.
Μουσσάς: Και προχθές έβαλε μόνο ένας Παππάς μπορούσε να ξελασπώσει που είχε βάλει το....
Κάτζου: Το πρωτοσέλιδο λες στην εφημερίδα το είδα εγώ. Τα βλέπω τώρα όλα, όλα, όλα.

Και καθηγητής δημοσιογραφίας!

Απόγευμα Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου. Η Αμαλία Κάτζου τηλεφωνεί στον Τάκη Μουσσά και εκεί γίνεται η αποκάλυψη. Ο κατηγορούμενος σαν εκβιαστής διδάσκει... δημοσιογραφία! Διαβάστε τον διάλογο όπως καταγράφηκε από τον «κοριό» της Ελληνικής Αστυνομίας: 

Κάτζου: «Αγοράκι μου γλυκόοοο!».
Ο Μουσσάς απευθύνεται σε άγνωστα άτομα που βρίσκονται δίπλα του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ελα ησυχία... ησυχία...». 
Μουσσάς: «Ελα, είμαι στην τάξη, διδάσκω...».
Κάτζου: «Πού εί...».
Μουσσάς: «...Διδάσκω. Για πες...».
Κάτζου: «Πού είσαι; Τι διδάσκεις;».
Μουσσάς: «Δημοσιογραφία. Δημοσιογραφία ρε... Στο ΑΚΜΗ είμαι».
Κάτζου: «Α, ρε... Καλά, είσαι βασιλιάς ρε, τι να πω, είσαι θεός. Αγγίζεις μια θεότητα. Ελα να σου πω θεό, θεέ...».
Μουσσάς: «Λέγε...».
Κάτζου: «Αύριο τι ώρα έχουμε ραντεβού; Ακριβώς πες μου για να φυ...».
Μουσσάς: «Πέντε πα... Πέντε παρά τέταρτο έχουμε πει».
Κάτζου: «Ωραία. Εκεί που βρεθήκαμε εμείς;». 
Μουσσάς: «Ναι, ναι. Εκεί δεν είπαμε ρε;». 
Κάτζου: «Εντάξει. Σούπερ, σούπερ, απλώς...».
Μουσσάς: «Και το βράδυ... Και το... Και το βράδυ έχουμε εννεάμισι με τον Χρήστο, έχω μιλήσει μαζί του». 
Κάτζου: «Σούπερ... Εντάξει, είμαστε OK. Απλώς ήθελα το μεσημεριανό. Ντάξει;». 
Μουσσάς: «Να σου πω... Ολα... Ολα είναι άντερ κοντρόλ όπως βλέπεις, έτσι; Είμαστε εντάξει έτσι; Είμαστε γρήγοροι». 
Κάτζου: «Ναι, ναι, σούπερ, σούπερ... Θα τα πούμε από κοντά αύριο».
Μουσσάς: «Ναι, άντε φιλιά, έλα». 
Κάτζου: «Φιλάκια».
Μουσσάς: «Γεια, γεια, γεια».

«Μας έφαγε οκτώ χιλιάρικα η πουτ@ν@»

Σε επόμενη συνομιλία τους, στις 19 Φεβρουαρίου, ο Παναγιώτης Μαυρίκος «καταχεριάζει» τον Τάκη Μουσσά ότι η Αμαλία Κάτζου παραβίασε τη συμφωνία και έδωσε στον εκδότη 8.000 ευρώ λιγότερα...

Μαυρίκος: «Ναι».
Μουσσάς: «Ελα, αν με ξαναπάρεις έτσι θα σε γαμήσω. Οταν σου λέω έχει γίνει λάθος, θα ’χει γίνει λάθος. Αντε γαμήσου λοιπόν».
Μαυρίκος: «Τι λάθος έγινε ρε μαλάκα; Οχτώ χιλιάδες λάθος; Αλλο οχτώ, οχτακόσια ευρώ και άλλο οχτώ χιλιάδες».
Μουσσάς: «Αυτό σε μ... ρε μ...». 
Μαυρίκος: «Παίζει να ’χει γίνει το οχτώ χιλιάδες λάθος;». 
Μουσσάς: «Σε μένα το λες αυτό το οχτώ και το εφτά και το έξι;».
Μαυρίκος: «Οχι, γι’ αυτήνα το λέω...».
Μουσσάς: «Αααα».
Μαυρίκος: «Γι’ αυτήνα το λέω. Δεν έκανε λάθος η πουτάνα. Μας δούλεψε».
Μουσσάς: «Τώρα θα σκάσεις ρε μαλάκα; Μισό λεπτό. Σκάσε μωρέ μαλάκα να δω τι γίνεται». Λοιπόν, αυτό είναι... Θέλω να μου πεις...».
Μαυρίκος: «Τέσσερα(4) σάιτ από 12.000».
Μουσσάς: «Μη μου τα λες έτσι. Θα μου λες εεε το σάιτ, το ένα κάθε μήνα πόσο έχει, αυτό με ενδιαφέρει».
Μαυρίκος: «Το σάιτ το... έχει 4.000 τον μήνα. Τρίμηνο είναι αυτό ή τετράμηνο;».
Μουσσάς: «Τρίμηνο είναι αυτό». 
Μαυρίκος: «Αρα είναι 4.000 το κάθε σάιτ τον μήνα».
Μουσσάς: «Τέσσερις χιλιάδες δηλαδή, κάτσε, όλα τα σάιτ και σου ’βαλε την “Ακρόπολη” 2.000 την εφημερίδα»; 
Μαυρίκος: «Και μου έβαλε την “Ακρόπολη” 2.000, δύο φορές, δύο και δύο τέσσερις. Και βγαίνει 52, δεν βγαίνει 60. Μας έφαγε οχτώ χιλιάρικα». 
Μουσσάς: «Σταμάτα ρε, άντε γαμήσου που σου έφαγε μαλάκα κιόλας».
Μαυρίκος: «Ρε μαλάκα, μου έφαγε οχτώ χιλιάρικα».
Μουσσάς; «Ρε μαλάκα, άντε γαμήσου να πούμε με... λάθος θα έχει γίνει. Μαλάκα».
Μαυρίκος: «Για πάρτηνα». 
Μουσσάς; «Αντε γαμήσου. Ολοι σου τρώνε λεφτά εσένα, μαλάκα». 
Μαυρίκος: «Για πάρτηνα». 
Μουσσάς: «Αϊντε, μαλάκα».

Το κουτσομπολιό για το... βυζί της Σοφίας

Η Αμαλία Κάτζου έχει βγει με τον κατηγορούμενο, προφυλακισμένο μετά την απολογία του, για εκβίαση Τάκη Μουσσά και τον τρίτο κατηγορούμενο Χρήστο Φράγκου, τον άνθρωπο που στις 22 Φεβρουαρίου, συμπτωματικά την ίδια ημέρα που συνελήφθη, σε άρθρο του υποστήριζε ότι η Google θέλει να ρίξει τον Τσίπρα. Η συζήτηση που ακολουθεί μάλλον δεν προδίδει ότι λίγες ημέρες πριν η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ είχε κάνει μήνυση εναντίον του Μουσσά και γνώριζε ότι η συνάντησή τους καταγράφεται με τεχνικά μέσα από αστυνομικούς (οι τρεις συζητούν πώς θα ανοίξουν νέες ιστοσελίδες-σφραγίδες προκειμένου α εισπράξουν κρατική διαφήμιση): 

Φράγκου: «Μια Coca-Cola».
Κάτζου: «Τι;».
Φράγκου: «Coca-Cola».
Υπάλληλος: «Πάγο-λεμόνι;».
Κάτζου: «Εσύ Coca-Cola;».
Μουσσάς: «Κάτι δεν πάει καλά».
Κάτζου: «Αρχίζω να ανησυχώ».
Φράγκου: «Μαλάκα; Είσαι πιο μεγάλος και είσαι τα μισά κιλά από εμένα, κάτσε».  
Κάτζου: «Θέλει να ρίξει καμιά γκόμενα, γι’ αυτό».
Μουσσάς: «Μόνο έτσι γίνεται, στο λέω εγώ, μόνο όταν έχεις γκόμενα φεύγουν τα κιλά όλα».
Φράγκου: «Οι γκόμενες πέφτουν και με την κοιλίτσα, δεν έχω πρόβλημα»
Κάτζου: «Σωστό κι αυτό, είναι γοητεία».
Μουσσάς:  «Είναι αυτό που λέει, πώς το λέει; Αντρας χωρίς κοιλιά, σπίτι χωρίς μπαλκόνι».
Φράγκου: «Η άλλη παντρεύεται».
Κάτζου: «Ναι, τον Ιούνιο. Μας έχει πρήξει»
Μουσσάς: «Ποιος παντρεύεται;». 
Κάτζου: «Μόλις με βλέπει, που πάω στο κανάλι ό,τι ώρα και να είναι, ξέρεις απόγευμα πάω, αυτό».
Μουσσάς: «Ποιος παντρεύεται;». 
Φράγκου: «Η Λουκία. Η πρώην μου που σου έλεγα».
Μουσσάς: «Η;».
Φράγκου: «Η πρώην μου».
Κάτζου: «Η γκόμενα».
Μουσσάς: «Οι δυο αδερφές αυτές; Ποια παντρεύεται;». 
Κάτζου: «Εν τω μεταξύ, η Σοφία έχει παχύνει πάρα πολύ».
Φράγκου: «Εβαλε βυζιά. Αυτό που βλέπεις, το φουσκωτό, είναι βυζί». 
Κάτζου: «Εχει φοβερό κώλο». 
Φράγκου: «Ναι; Γιατί πήγε και έβαλε βυζί».
Μουσσάς: «Λοιπόν, άσε το βυζί της Σοφίας τώρα και πάμε να δούμε τι θα κάνουμε με τα δικά μας βυζιά. Λοιπόν, ρε μαλάκα, πώς είναι δυνατόν τόσο γατόνι άτομο που είσαι και έχεις μόνο δύο».
Φράγκου: «Ρε μαλάκα, δεν έχω ονόματα, μα δεν έχω ονόματα, αλλά».
Μουσσάς: «Βάλ’ το ρε μαλάκα “το δέντρο”, “το κάδρο”».
Φράγκου: «Δεν μπορείς να βάλεις. Δεν είναι εύκολο ρε μαλάκα».
Μουσσάς: «Γιατί;».
Φράγκου: «Τι γιατί; Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου είναι κόκκινοι, χα χα».
Μουσσάς: «Τι κόκκινοι;».
Φράγκου: «Εχουν από Τειρεσίες μέχρι εφορίες, όλες. Ποιον να βάλεις; Πρέπει να είναι καθαρά, πρέπει να είναι παρθενογένεση».

«Πως μπορούμε να τον χτυπήσουμε;»

Γιατί η Κάτζου ζητούσε  επίμονα «φέρτε μου στοιχεία για τον Θέμο»

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016. Οι δύο από τους τρεις φερόμενους σαν εκβιαστές, δηλαδή ο Τάκης Μουσσάς και ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, συναντώνται με την Αμαλία Κάτζου, την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ που κατέθεσε μήνυση και αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος, σε καφετέρια στη μαρίνα Φλοίσβου. Είναι μία από τις φορές που -όπως φαίνεται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες- η καταγγέλουσα κυρία Κάτζου μοιάζει να λειτουργεί σαν να ξεπερνάει τη διαχωριστική γραμμή. Ενώ γνωρίζει ότι η συνομιλία τους καταγράφεται από άνδρες της Ασφάλειας, η συνεργάτιδα του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ρωτά και ξαναρωτά αν ο Μαυρίκος και ο Μουσσάς έχουν στοιχεία για οποιαδήποτε υπόθεση εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Θέμου Αναστασιάδη.

ΚΑΤΖΟΥ: «Με τον ΘΕΜΟ, τι θα κάνουμε;».
ΜΑΥΡΙΚΟΣ: «Εχω πάρα πολλά στοιχεία γι αυτόν, πάρα πολλά…».
ΜΟΥΣΣΑΣ: «Με ρέγουλα, με ρέγουλα. Ολα θα τα κάνουμε, απλά άκου να σου πω το εξής…».
ΚΑΤΖΟΥ: «Ναι, ναι ό,τι μου πεις. Ο,τι μου πείτε».
ΜΑΥΡΙΚΟΣ: «Δηλαδή, το μαλακό υπογάστριο, το μαλακό υπόβαθρο του ΜΑΞΙΜΟΥ. Την κρίσιμη στιγμή για να ξεσκίσει η εφημερίδα ήταν ευρύχωρη».
ΚΑΤΖΟΥ: «ΟΚ, δεν χρειάζεται, μη σας κουράζω δηλαδή, γιατί πρέπει να φύγουμε κιόλας. Τι ώρα είναι;»
ΜΟΥΣΣΑΣ: «Να σου πω; θα τα πούμε κι εμείς οι δυο μας».
ΚΑΤΖΟΥ: «Καλά, οπωσδήποτε».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η υπεύθυνη Τύπου της ΕΥΔΑΠ, συνεργάτιδα του συντρόφου της Ρένας Δούρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Υδρευσης, επιμένει και ξαναρωτά τους δύο συνομιλητές της για τον Θέμο Αναστασιάδη. Διαβάστε το απόσπασμα που έχει περιληφθεί στα πρακτικά της δικογραφίας εναντίον των τριών εκβιαστών: 

ΚΑΤΖΟΥ: «Τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ μπορούμε να τον χτυπήσουμε;».
ΜΑΥΡΙΚΟΣ: «Το δεύτερο».
ΜΟΥΣΣΑΣ: «Εναν, έναν».
ΜΑΥΡΙΚΟΣ: «Ο ΘΕΜΟΣ πήγε και πήρε ευρωπαϊκά κονδύλια. Του είπα από πού και ξέρει, και τα λοιπά δυόμισι εκατομμύρια (2.500.000) προχθές. Εν πάση περιπτώσει. Ξέρει, έχει. Εγώ τον ενημερώνω για όλα».
ΚΑΤΖΟΥ: «Δεν τα λέτε».
ΜΑΥΡΙΚΟΣ: «Εμείς ως εφημερίδα έχουμε πέσει στο μαλακό υπογάστριο. Εγώ ήμουν ο άνθρωπος που την ημέρα που ο ΤΣΙΠΡΑΣ έκανε debate με τον ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, η ΕΡΤ μου έστειλε κάμερα και βγήκα».
ΜΟΥΣΣΑΣ: «Αυτός βγήκε και γάμησε τον ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ».
ΚΑΤΖΟΥ: «Σοβαρά;».
ΜΑΥΡΙΚΟΣ: «Και γάμησα τον ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ. Εγώ ήμουν που είπα ότι υπάρχει βίλα που έχει στην Αράχοβα και τη δήλωνε τριάντα τρία τετραγωνικά και βρήκαμε ότι είναι διακόσια πενήντα δυο. Πρώτον…».
ΚΑΤΖΟΥ: «Μην κουράζεστε, κατάλαβα».



Πουλούσε εκδούλευση ο Μουσσάς

«Θα κάνουμε κατάσταση που ούτε στην Ελλάδα δεν υπάρχει»

Από την ανάγνωση του υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, κυρίως των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, φαίνεται ο τρόπος αλλά και το θράσος με το οποίο έστηναν τις δουλειές τα μέλη της ομάδας των εκβιαστών, όπως προκύπτει από τις μεταξύ τους συζητήσεις. Οι περισσότεροι διάλογοι είναι διανθισμένοι με πολλά... γαλλικά, ενώ κάποιες φορές αναρωτιέσαι αν επικοινωνούν μόνο βωμολοχώντας ή αν μπορούν να συνεννοηθούν χωρίς να χρησιμοποιήσουν σκαιούς χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον.  
Από πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες, όμως, γίνεται αντιληπτό ότι αυτό που συνέβαινε μεταξύ της ομάδας των τριών δημοσιογράφων και της Αμαλίας Κάτζου δεν μοιάζει με κλασικό εκβιασμό. Σε κάποιο τηλεφώνημα, η Κάτζου δέχεται την κλήση του Μουσσά απαντώντας: «Ελα, πουλάκι μου», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι στο τραπέζι της βρίσκεται με κάποιον ή κάποια που ο Μουσσάς γνωρίζει ή είχε ενημερωθεί προηγουμένως. Ο «δημοσιογράφος» της λέει να ζητήσει από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση να κάνει ξεσκόνισμα στα φορολογικά του τα προηγούμενα χρόνια προαναγγέλλοντας γενικόλογα ότι κάποιοι τον ψάχνουν σημειώνοντας: «Ολοι κάνουμε λάθη, μωρέ Αμαλία μου, όλοι κάνουμε». Πέρα από την προσπάθειά του να προχωρήσει τις υποθέσεις του και να πετύχει την εκταμίευση κρατικού χρήματος για διαφημίσεις στις ιστοσελίδες ή τα μπλογκ για τα οποία μεσολαβούσε, ο Τάκης Μουσσάς φαινόταν σαν να προσπαθεί να προσφέρει εκδούλευση στην κυβέρνηση προσφέροντας τις υπηρεσίες ή τις πληροφορίες που, όπως ο ίδιος παραδεχόταν, προέρχονταν από τη Ν.Δ. και συνέλεγε από φίλους του ή άλλα περιφερειακά συνεργαζόμενα μέλη της ομάδας. Κάτι σαν διπλός πράκτορας δηλαδή.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 22:23. 

Ο Τάκης Μουσσάς τηλεφωνεί στην Αμαλία Κάτζου για να την ενημερώσει σχετικά με τα δημοσιεύματα στις κυριακάτικες εφημερίδες. 

Κάτζου: Ελα, Τακούλη μου.
Μουσσάς: Λοιπόν άκου να δεις, επειδή εγώ διαβάζω κάθε βράδυ, είμαι μαζόχας, Σαββάτο ξημερώματα τις εφημερίδες τις κυριακάτικες για να ξέρω από πριν, για να είμαστε έτοιμοι να απαντάμε, το κάνω πολλά χρόνια εγώ αυτό...
Κάτζου: Ναι.
Μουσσάς: Λοιπόν, έχω βρει τώρα, θα πάρεις τον Μπενίση να του το πεις, εσύ δηλαδή τα είδες, γράφει το «Πρώτο», γράφει το «Βήμα», έτσι, για την Attica και το στο οικονομικό πίσω και ότι μπήκε και η ΕΥΔΑΠ και οι υπόλοιποι και τα χάσανε τα λεφτά, και έχει στο «Πρώτο Θέμα» τους... αυτούς που έχουν διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά, με μεγάλες φωτογραφίες ότι είναι κομματικά και τα λοιπά και ποιους θέλει να αλλάξει ουσιαστικά η επιτροπή και τα λοιπά και έχει τον Μπενίση. Λέει, εκτός από σύντροφος της Ρένας Δούρου, είναι συνταξιούχος μαθηματικός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έχει, έχει και άλλους δέκα.
Κάτζου: Μμμ.
Μουσσάς: Δηλαδή είναι οι γύρω-γύρω.
Κάτζου: Ναι, ναι, ναι, ναι.
Μουσσάς: Λοιπόν αυτά είναι τα δύο, έτσι; Δεν έχει κάτι άλλο γιατί παρακολούθησα τα πάντα εγώ, για όλες τις εφημερίδες και τα πάντα όλα, δεν έχει κάτι άλλο, απλά πες του...
Κάτζου: Ναι, Τακούλη μου, μπράβο, ρε Τάκη, μπράβο, εντάξει είσαι Θεός μιλάμε, δεν υπάρχει, θα πάρω εγώ να του το πω. Θεός είσαι, πραγματικά.
Μουσσάς: Ρε μαλάκα... είσαι τρελή; Εγώ έτσι δουλεύω.
Κάτζου: Ε, μπράβο, αυτό είναι, επαγγελματίας. Αυτός είναι επαγγελματίας. Τι τώρα; Τα τσουτσέκια όλα τα άλλα;
Μουσσάς: Μα τι λες, ρε μαλάκα, τώρα; Ρε αγάπη μου όταν σου είπα και για τον άλλον, ξέρεις ποιον, τον αρχιμανδρίτη, ε πρόσεξε, θα κάναμε, θα κάνουμε κατάσταση που ούτε στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Κατάλαβες τι σου λέω;
Κάτζου: Μην ανησυχείς. Εγώ τα έχω μεταφέρει αυτά και είναι ενήμεροι οπότε, αλλά προχώρα εσύ κανονικά, μια χαρά. Προχωράμε κανονικά όπως έχουμε πει.
Μουσσάς: Λοιπόν, άκουσε λίγο. Πάρε, πάρε τώρα τον δικό σου και πες του.
Ποια είναι, όμως, η κατάσταση που οραματίζεται ο Τάκης Μουσσάς; Οπως εξηγούσε σε άλλη συνομιλία του με την Αμαλία Κάτζου, «το σύστημα παίζει με site. Θα το σπρώχνεις εσύ με την ΕΥΔΑΠ όπως τότε, αντιστοίχως κι εγώ όπως ξέρω». 
«Τώρα, αν μου πεις εμένα, θα παίξει σε πενήντα sites», διαβεβαίωνε ο 50χρονος «δημοσιογράφος» την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ θεωρώντας ότι πρόκειται για σύμμαχό του.
«Είναι ο Τσιρογιάννης, ο Λυκαβηττός, ο Καραμπάσης, ο Γέρου, ποιον άλλον έχουμε και έχω ξεχάσει;», απαριθμούσε η Αμαλία Κάτζου τους διαχειριστές ιστοσελίδων, δημοσιογράφους ή εκδότες απ’ όπου θεωρούσαν ότι μπορούσαν να αναμεταδοθούν όσα υπαγόρευε το κύκλωμα των εκβιαστών, αφού είχε συμφωνηθεί να λάβουν κρατική διαφήμιση. «Και ο κουρδιστός πορτοκάλι», συμπλήρωνε ο Τάκης Μουσσάς. 


«Μη γ@μ@$ πολύ την κυβέρνηση»

«Σου εξασφάλισα χιλιαρικάκι από την ΕΥΔΑΠ»

Μη γνωρίζοντας ότι η συζήτησή τους καταγράφεται και αφού έχει λάβει εγγυήσεις από την Αμαλία Κάτζου ότι η ΕΥΔΑΠ θα δώσει διαφήμιση σε ιστοσελίδες που της έχει υποδείξει, ο Τάκης Μουσσάς διαβεβαιώνει τη συνομιλήτριά του ότι το σύστημα προστασίας και αποθέωσης κυβερνητικών στελεχών έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. 
Στις 12 Φεβρουαρίου του 2016 ο Μουσσάς τηλεφωνεί στον Βασίλη Μπόνιο, διαχειριστή της ιστοσελίδας kourdistoportocali.com. 

«Σου εξασφάλισα ένα χιλιαρικάκι ακόμα από την ΕΥΔΑΠ, λοιπόν» λέει ο Μουσσάς. 
«Μην μη μου πεις, φίλε, ότι έκανες αυτό το ηρωικό, πω πω, μη μου το πεις αυτό ότι το κατάφερες;» απαντά ο Μπόνιος. 
«Ναι, ρε μαλάκα, τη Δευτέρα θα πάρεις τηλέφωνο την Αμαλία την Κάτζου, την ξέρεις;» ρωτά ο Μουσσάς. «Oχι» του απαντά ο Μπόνιος. 
Ακολουθεί ο διάλογος: 
Μουσσάς: Λοιπόν, άκου με λίγο τώρα, λοιπόν θα ζητήσεις εκεί ένα χιλιάρικο επί τρία, τρεις μήνες μαζεμένους θα πάρεις. Ναι;
Μπόνιος: Είσαι Θεός, ρε φίλε, πραγματικά είσαι Θεός. 
Στη συνέχεια της συνομιλίας: 
Μουσσάς: Εντάξει αλλά βλέπεις ότι εγώ...
Μπόνιος: Εσύ είσαι, είσαι μεγάλη μούρη, εντάξει δεν παίζεσαι.
Μουσσάς: Οχι σε παίρνω και σου λέω.
Μπόνιος: Ναι όχι ήσουνα, ήσουνα δυνατός.
Μουσσάς: Να σου πω, ούτε νταβατζιλίκια ούτε τίποτα κατάλαβες τι λέω, κύριε πρόεδρε, εγώ θέλω οι φίλοι μου να ’ναι δυνατοί.
Μπόνιος: Την ΕΥΔΑΠ δεν την περίμενα, όχι δεν την περίμενα λόγω της Ρένας που την πήγαινα, ξέρεις.
Μουσσάς: Σε εξέπληξα έτσι; Χαχαχαχα
Μπόνιος; Με εξέπληξες, φίλε, χαχαχαχα, με εξέπληξες, φίλε, πωπω. Πραγματικά με εξέπληξες. 
Μουσσάς: Ναι, αλλά δεν θα πεις σε κανέναν ποιος, τι, πού.
Μπόνιος: Οχι, δεν λέω τίποτα, τίποτα, τίποτα.
Μουσσάς: Κατάλαβες τι λέω; 
Μπόνιος: Δεν χρειάζεται να μου ξαναπείς τίποτα
Μουσσάς: Απλά, απλά μη γαμάς πολύ την κυβέρνηση, κατάλαβες τι είπα; Χαλαρά.
Μπόνιος: Κατάλαβα.
Μουσσάς: Το γαμήσι με προφυλακτικό, όχι χωρίς προφυλακτικό που κάνεις, το πιασες; 
Μπόνιος: Τώρα ναι, τώρα που έχουμε με τον Παππά, θα γράφω υπέρ του Παππά για τους καναλάρχες.
Μουσσάς: Ναι ρε μαλάκα, γάμησέ τους Παππά.
Μπόνιος: Ασ’ το αυτό.
Μουσσάς: Πάρ’ τους, πάρ’ τους το σκαλπ, πάρ’ τους το σκαλπ.





Μουσσάς: Η απολογία

«Η Κάτζου μου την έστησε για να καλύψει ότι τα έπαιρνε η ίδια»

Το υποστήριξε στην απολογία του ο ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση των εκβιαστών

Τον ισχυρισμό ότι η Αμαλία Κάτζου τον παγίδευσε προέβαλε στην απολογία του ο Τάκης Μουσσάς που κατηγορείται ότι εκβίαζε την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ για να αποσπά κρατικό χρήμα από διαφημίσεις. Ωστόσο, το επιχείρημα αυτό του Μουσσά δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Στην απολογία του ο Τάκης Μουσσάς αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε: «Η Κάτζου έπαιζε διπλό παιχνίδι και από τη μια μου πρότεινε να συναντηθώ με τον Παππά για να συγκροτήσουμε επικοινωνιακή ομάδα και από την άλλη μεθόδευσε την καταγγελία για να καλύψει τις φήμες για δικό της χρηματισμό και επίσης να εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι κάνει κάθαρση στη διαφθορά λόγω των επίκαιρων εξελίξεων στα θέματα αδειοδότησης των ΜΜΕ».
Υποστήριξε, δε, μεταξύ άλλων: «Ο Παππάς και ο Μπενίσης έβαλαν την Κάτζου να μεθοδεύσει την υποβολή της μήνυσης για να στηθεί η σε βάρος μου κατηγορία και να προκύψει ότι τελικά η Κάτζου ενέδωσε στις φερόμενες απειλές μου».
Ο προφυλακισθείς δημοσιογράφος διακινεί τον ισχυρισμό ότι η Κάτζου διαφήμιζε γνωριμία με παράγοντες του Μαξίμου και ειδικά με τον κ. Παππά και ότι εκείνη του πρότεινε να κλείσει ραντεβού με τον υπουργό Επικρατείας. Ο Τάκης Μουσσάς αρνείται τις κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι οι συγκατηγορούμενοί του, Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου, «ουδέποτε είχαν συνομιλήσει και δεν γνωρίζονταν». 

Στην απολογία του ο Παναγιώτης Μουσσάς αναφέρει τα εξής: 
«Αρνούμαι τις κατηγορίες συνολικά και σε σχέση με την αναφορά του ονόματος του υπουργού Επικρατείας κ. Παππά. Εικάζω ότι η Κάτζου με δική της πρωτοβουλία και αφού μου διαφήμιζε γνωριμία με παράγοντες του Μαξίμου και ειδικά με τον κ. Παππά, μου πρότεινε να κλείσουμε ένα ραντεβού μαζί του καταρχάς στο Μαξίμου, το οποίο εγώ αρνήθηκα, και σε μεταγενέστερο χρόνο μου έθεσε επιτακτικά το θέμα αυτό και δέχτηκα να βρεθούμε στο σπίτι της, ραντεβού το οποίο ανεβλήθη γιατί την ίδια ημέρα συζητείτο στη Βουλή το θέμα των αδειών και ο κ. Παππάς έπρεπε να είναι εκεί. Πριν τα παραπάνω, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Φράγκου της έθεσα το θέμα της αλλαγής της ζωής και των ακριβών ενδυμάτων και υποδημάτων της και στο σημείο εκείνο της είπα για να την προστατεύσω “πρόσεχε, βρε Αμαλία, φαίνεται αισθητά η αλλαγή που έχεις κάνει και η πιάτσα βοά ότι τα παίρνεις, πρόσεχε γιατί είναι κρίμα, γιατί έχεις ένα παιδί και δεν χρειάζεται να του δημιουργηθούν προβλήματα από τέτοια δημοσιότητα”. Ο σκοπός της προτεινόμενης συνάντησης με τον κ. Παππά ήταν να συσταθεί μια επικοινωνιακή ομάδα και διαχείρισης ταυτόχρονα κατανομής της διαφήμισης ώστε να μπορεί να έχει η κυβέρνηση όπλα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε επίθεσης ή κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό μου τόνισε η Κάτζου ότι έχει υπό την επιρροή της και “καθαρίζει” στα ΕΛ.ΠΕ., στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στην ΕΤΕ και την ΑΤΤΙΚΑ που θα ήμουνα εγώ. Αυτή στήριζε τον ισχυρισμό της ότι ελέγχει τους παραπάνω οργανισμούς λόγω της επιρροής που αντλούσε από το Μέγαρο Μαξίμου και ειδικά από τον κ. Παππά. Με τον ίδιο τρόπο με πίεζε αφόρητα να συναντηθούμε με τον Μαυρίκο. Ο Μαυρίκος ήταν χρήσιμος σ’ αυτήν την ομάδα, στο παρελθόν είχε κάνει ανάδειξη καυτών δημοσιευμάτων. Εγώ έκανα αναφορά στην Κάτζου για το παιδί και τον τρόπο ντυσίματός της, όχι για να την απειλήσω αλλά για να την προστατέψω εν όψει της πρότασης που μου έκανε για την παραπάνω ομάδα. Και με δεδομένη την πολύχρονη γνωριμία μας».
Και συνεχίζει: «Την εναντίον μου καταγγελία και μήνυση την έκανε με σκοπό να καλύψει ότι χρηματιζόταν, αλλά και για αντιπερισπασμό από τον αιφνίδια πολυτελή βίο που διάγει και δεν συνάδει με την προγενέστερη μέχρι τώρα ζωή της. Η Κάτζου έπαιζε διπλό παιχνίδι και από τη μια μου πρότεινε να συναντηθώ με τον Παππά για να συγκροτήσουμε την παραπάνω ομάδα και από την άλλη μεθόδευσε την παραπάνω καταγγελία για να καλύψει τις φήμες για δικό της χρηματισμό και πολυτελή βίο και επίσης να εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι κάνει κάθαρση στη διαφθορά λόγω των επίκαιρων εξελίξεων στα θέματα αδειοδότησης των ΜΜΕ. Ο Παππάς και ο Μπενίσης έβαλαν την Κάτζου να μεθοδεύσει την υποβολή της
για να στηθεί η σε βάρος μου κατηγορία και να προκύψει ότι τελικά η Κάτζου ενέδωσε στις φερόμενες απειλές μου. Τα χρήματα που τελικά μπήκαν στον λογαριασμό του Μαυρίκου, μπήκαν παρανόμως αφού ουδέποτε προκαταβάλλονται χρήματα πριν τη δημοσίευση της διαφήμισης για τα δεδομένα στην ΕΥΔΑΠ. Γεγονός που συνέβη εσκεμμένα για να στηθεί αυτή n πλεκτάνη. Αναφορικά με το περιστατικό στις 16/2/2016 με τον Γέρου συναντήθηκα τυχαία που περπάταγα στον πεζόδρομο στην Τσακάλωφ. Ο Μπόνιος δεν ήθελε να με δωροδοκήσει, αλλά μου πρότεινε να πάρω ένα μικρό αντίτιμο διαφήμισης από τα χρήματα και εγώ του απάντησα κοφτά αποφασιστικά επανειλημμένως ότι “εγώ δεν παίρνω χρήματα”. Οταν επανήλθε τον έβρισα σκαιότατα γιατί είναι κίνηση που αντιβαίνει στις αρχές μου και του απάντησα “εμένα, Βασίλη μο,υ με ενδιαφέρει να υπάρχουν “ΜΜΕ” και σάιτ και εφημερίδες γιατί αν μείνω χωρίς δουλειά να έχω να πάω κάπου”. Με τη φράση μου στις 17/2/2016 “να μη γίνει καμιά μαλακία τώρα που έχουμε στήσει το κόλπο”, εννοούσα ότι ο νεαρός δημοσιογράφος Παπαδημητρίου Δημήτριος δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει την πρόταση της Κάτζου με πρωτοβουλία όπως μας είπε του Νίκου Παππά για τη δημιουργία της παραπάνω ομάδας. Αυτό που φαίνεται από τις συνομιλίες ότι ζητώ από την Κάτζου να επικοινωνήσει με τον Μπενίση στις 13/2/2016 έγινε για να τον ενημερώσει για δημοσιεύματα ή μη που τον αφορούν ώστε να τη βοηθήσω να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της και το επαγγελματικό της κύρος προς αυτόν. Επίσης η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης πέραν των προαναφερθέντων καταρρίπτεται αφενός από το γεγονός ότι ο Μαυρίκος και ο Φράγκου ουδέποτε είχαν συνομιλήσει και δεν γνωρίζονταν και αφετέρου η Κάτζου ήταν και είναι εν ενεργεία μισθοδοτούμενη υπάλληλος του Φράγκου στη Sofokleous.gr Αναφορικά με την ενδεχόμενη εργασία με τον πρώην εργοδότη της κ. Φωτόπουλο σε καταγεγραμμένη συνομιλία  ιδιοκτήτης του σάιτ Σοφοκλέους 10) προτείνει να του κάνει σύμβαση με την οποία θα ελάμβανε 4.800 ευρώ για 6 μήνες άμεσα καταβλητέα, ενώ εγώ της είπα “κόφ’ τα τα λεφτά, σιγά μην του δώσουμε τόσα λεφτά, δώσ’ του τρία να τελειώνουμε”. Τέλος, στην τελε υταία συνάντηση όπου έγινε η σύλληψή μας -σημειώνω ότι αργοπόρησα και αναγκάστηκε η Κάτζου να μου τηλεφωνήσει δύο φορές να δει πού είμαι-, μόλις έκατσα στο τραπέζι η πρώτη της κουβέντα ήταν ότι ενημέρωσε και ότι έμεινε ευχαριστημένος Το ίδιο πράγμα επαναλαμβάνει και σε άλλο σημείο της κατάθεσης, λέγοντας ότι “είπα ψέματα, καθώς στον Μπενίση δεν έχω αναφέρει τίποτε”. Στην ίδια κατάθεση αναφέρει ότι εγώ της έδωσα εντολή να μιλάει αυτή αποκλειστικά με τα σάιτ και κανένας άλλος, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν λειτούργησα ούτε ως μεσάζων ούτε ως μέλος της μαφίας για να προσπορισθώ περιουσιακό όφελος. Στην ίδια κατάθεση η ίδια επιβεβαιώνει όσα λέει ότι ενδιαφερόμουνα εντόνως για τη μη πρόκλησης ζημίας στην ΑΤΤΙΚΑ BANK και ΕΥΔΑΠ από την επικείμενη σχετική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. Στο τέλος της ίδιας κατάθεσης η αναφερόμενη κατάθεση χρηματικού ποσού 2.460 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του Μαυρίκου αποδεικνύει ότι δεν τηρήθηκε εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ, της Κάτζου και του λογιστηρίου η νόμιμη διαδικασία η οποία απαιτεί την ανάρτηση της διαφήμισης στα έντυπα και εν συνεχεία την καταβολή του ποσού. Αυτή η κίνηση έγινε με μοναδικό σκοπό να στοιχειοθετηθεί ανύπαρκτη κατηγορία σε βάρος μου και την εν συνεχεία σύλληψή μου. Σημειώνω ότι με την Κάτζου ήμασταν συνάδελφοι για 6 χρόνια τουλάχιστον κατά καιρούς στην εφημερίδα “Αξία” που σημειωτέον τον τελευταίο χρόνο δούλευε και ο σύζυγός της και πολλές φορές τους ρωτούσα πώς πάει το παιδί. 


Οικειότητες

Η σέξι θεία Λόλα και ο Τακούλης

Στα τηλεφωνήματά τους, ο Τάκης Μουσσάς και η Αμαλία Κάτζου μιλούν με μεγάλη οικειότητα. «Είσαι σέξι θεία Λόλα», λέει στην υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ ο 50χρονος «δημοσιογράφος» το μεσημέρι της 15ης Φεβρουαρίου. 
Την επομένη, ώρα 10.55 το πρωί, η Αμαλία Κάτζου τηλεφωνεί στον Τάκη Μουσσά:

Κάτζου: «Γεια σου, Τακούλη».
Μουσσάς: «Καλημέρα κούκλα, τι γίνεται;».
Κάτζου: «Και ανησύχησα που δεν με έχεις πάρει ακόμα, λέω πού είναι αυτός, ήθελα να σε πάρω εγώ, αλλά λέω άσε μην τον ξυπνήσω γιατί εγώ ξυπνάω και νωρίς».
Μουσσάς: «Αυτό περιμένω, αυτό περιμένω, πότε θα με πάρεις, να σου πω κάτι».
Κάτζου: «Χα χα χα, α να χαθείς ρε πρωί-πρωί».
Μουσσάς: «Χα χα χα».
Κάτζου: «Δεν ντρέπεσαι, να σου πω ρε, μ’ έχει πάρει η δικιά σου από κάτω από το Μαυρ.».


Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Βόθρος σκέτος (και ακόμη χειρότερα) η δημοσιογραφία, στον ελληνικό χώρο.

    Πάντως, αν έλεγαν κάτι και για τα τιμολόγια και για την στήριξη στον Κυριάκο, θα ήταν καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπωσδήποτε όσα αναφέρω στο σχόλιό μου δεν αναιρούν το θέμα που θίγει η ανάρτηση. Εάν έγινε μια παρανομία, πρέπει να τιμωρείται, άσχετα όμως από το ποιο κόμμα την διέπραξε!

    Μου συνέβη κάπου 40 χρόνια πίσω το εξής. Ένα βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο και όταν το σήκωσα μια κυρία εκ μέρους μιας πολυδιαφημιζόμενης εταιρείας οικοδομικών υλικών, με ρωτούσε που να στείλει την παραγγελία μου.

    Κατατρόμαξα, όχι μόνο διότι φοβήθηκα κάποια φάρσα, αλλά επειδή εκείνη την εποχή δεν υπήρχε οικοδομικό έργο της εταιρείας όπου εργαζόμουν σε εξέλιξη. Ποτέ δεν είχα παραγγείλει σε αυτήν την εταιρεία τίποτε.

    Όταν αγρίεψα πολύ, η υπ’ όψιν κυρία παραδέχτηκε ότι ναι μεν δεν είχα παραγγείλει τίποτε αλλά με ρώτησε αν θέλω να το κάνω τώρα.

    Με δυο λόγια, η ερώτηση ήταν στημένη με σκοπό να γίνει μια παραγγελία από το έκπληκτο … θύμα!

    Πολύ φοβούμαι πως το «τιμολόγιο» που έστειλαν οι συλληφθέντες στην ΝΔ, είχε τον σκοπό που είχε εκείνο το τηλεφώνημα που δέχτηκα εκείνο το βράδυ.

    Ήγουν, έστειλαν το τιμολόγιο για να πληρωθεί προκειμένου να μην γράψουν άσχημα νέα στα Μέσα Ενημέρωσης που υποτίθεται πως διέθεταν.

    Το τιμολόγιο δεν πληρώθηκε ποτέ αλλά επειδή δεν υπήρξε νέα όχληση εκ μέρους των συλληφθέντων ξεχάστηκε στο λογιστήριο της εταιρείας.

    Εγώ θα σας αναφέρω το εξής σχόλιο που διάβασα σε εβδομαδιαίο έντυπο, στα οικονομικά νέα του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» στο «BUSINESS Stories» Κυριακή 28-2-2016, του Δημήτρη Μαρκόπουλου.

    Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών Βόρειας Ρηνανίας-Βετσφαλίας κ. Νόρμπερτ Μπόργιανς, ερωτόμενος on camera στο βραδυνο δελτίο της ΕΡΤ στις 16-1-2016 από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ, Κώστα Λασκαράτο αν επιχείρησε να δώσει την λίστα καταθετών στην προηγούμενη κυβέρνηση το 2012, απήντησε: «Το 2012 δεν υπήρχαν ακόμα δεδομένα που αφορούσαν την Ελλάδα. Αυτά προέκυψαν .μόνο πέρυσι» ».

    Όμως προηγουμένως, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ Ευριδίκη Χάντζου στην εισαγωγή του θέματος λέει: «Στην ίδια συνέντευξη (σ.σ.: ο κ Μπόργιανς) επαναλαμβάνει ότι τα στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία είχαν δοθεί στην Αθήνα από το 2012».

    Ο δημοσιογράφος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ συμπληρώνει: Κανένας αρμόδιος της ΕΣΗΕΑ υπάρχει για να παρέμβει;

    Μετά από αυτήν την αισχρή αντιμετώπισή μου, άντε να πιστέψω εγώ, - παρά την εν γένει έντονη δυσπιστία μου προς τους πολιτικούς -, πως όντως υπήρξε τέτοιο θέμα σκανδάλου με το υπ όψιν τιμολόγιο στην ΝΔ.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί, πάντως, στην Ν.Δ., ποιούν την νήσσαν, επί του θέματος. Χρήσιμο είναι να αρχίσουν να "λαλούν".

    Άσε, που ο Μαυρίκος και η παρέα του, είχαν πάρει πολύ ζεστά, την υποστήριξη, στον Κυριάκο. Και ως γνωστόν, αυτά, σε μια τόσο κρίσιμη, επίπονη και αμφίβολη, ως προς το τελικό της αποτέλεσμα, προεκλογική εκστρατεία, όπως αυτή της εκλογής του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, δεν γίνονται έτσι εύκολα και δωρεάν, ή για τις ψυχές των μανάδων των εκβιαστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.