29/2/16

Για να μην ξεχνιόμαστε - Εγγραφο - φωτιά: Σύμβουλος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε τη διαταγή για να... ανοίξουν τα σύνορα

ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ

Εγγραφο - φωτιά: Σύμβουλος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε τη διαταγή για να... ανοίξουν τα σύνορα

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της διαταγής «απελευθέρωσης» των παράνομων μεταναστών που προκάλεσε πολιτική θύελλα και ανάγκασε τον υπουργό Γ. Πανούση να δώσει συνέντευξη τύπου και να πει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε κι ότι πρόκειται για προβοκάτσια.
Στη δημοσιότητα έρχεται νέο έγγραφο της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στο οποίο αναφέρεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου και μετά από συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου Μετανάστευσης, του Αρχηγείου και της Υπηρεσίας Ασύλου με σκοπό την εξειδίκευση όσων είχαν εξαγγελθεί την προηγούμενη ημέρα από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τη διαχείριση των κρατούμενων αλλοδαπών, εστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετική διαταγή.
Στις 3-3-15, αναφέρει το έγγραφο, από τον από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων κατόπιν επικοινωνίας - παρέμβασης συμβούλου της αναπληρώτριας υπουργού μετανάστευσης, Τ. Χριστοδουλοπούλου, και συγκεκριμένα της κ. Σπαθανά, "με σκοπό την υλοποίηση/ εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του υπουργείου μετανάστευσης, απεστάλη η νεότερη διευκρινιστική διαταγή".
Εγγραφο - φωτιά: Σύμβουλος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε τη διαταγή για να... ανοίξουν τα σύνορα
Από το έγγραφο προκύπτει δηλαδή ότι σύμβουλος της κ. Χριστοδουλοπούλου έδωσε την εντολή για να προωθηθεί η διαταγή που προκάλεσε πολιτική θύελλα. Ωστόσο, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καμιά διαταγή για να ανοίξουν τα σύνορα. Το πώς συντάχθηκε η διαταγή - σκάνδαλο και προωθήκε άμεσα στους συνοπριοφύλακες  θα αποτελέσει ασφαλώς αντικείμενο της ΕΔΕ που διεξάγεται.
Εγγραφο - φωτιά: Σύμβουλος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε τη διαταγή για να... ανοίξουν τα σύνορα
Στην εν λόγω σύσκεψη στις 18 Φεβρουαρίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Νίτσας και κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Α. Μαυρόπουλο και δύο σύμβουλοι της αναπληρώτριας υπουργού αρμόδιας για την Μεταναστευτική Πολιτική, η κυρία Ελένη Σπαθανά και η κυρία Γεωργία Σπυροπούλου.
Συνοριοφύλακες
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, τόνισε ότι «εμεις πήραμε στα χέρια μας μια διαταγή που άλλαζε κάπως τη διαχείριση των μεταναστών. Αυτό που μεταφέραμε στον κ. Πανούση προ ημερών είναι ότι αν αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη ροή μεταναστών και αν τους απελευθερώνουμε αμέσως, θα δημιουργηθούν έντονα μεταναστευτικά κύματα στη χώρα μας. Αυτό είναι μια ανησυχία και δεν νομίζω ότι είναι προβοκάτσια».
«Πρέπει τώρα να γίνει μια αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της κυρίας Χριστοδουλοπούλου και μετά θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα τοποθετηθούμε σε όλα αυτά τα ζητήματα. Αυτό μας είπε ο κ. Πανούσης και αυτό σεβαστήκαμε και δεν βγαίναμε να τοποθετηθούμε σε όλα αυτά τα ζητήματα, διότι ηθικά πρέπει να μιλήσουμε πρώτα με τον κ. υπουργό γι’ αυτά» συμπλήρωσε.
 Ημερησία 4/3/2015

1 σχόλιο:

  1. Μία γενική παρατήρηση: Μόνο στην Ελλάδα, απ' όσο έχω δει και ξέρω, συνηθίζομε να επιρρίπτομε ευθύνες σε υπουργούς. Λέμε πχ, ο Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα, ο Παπαούλιας (ως ΥπΕξ)ήρε μονομερώς το εμπόλεμο με την Αλβανία (ψευδή και τα δύο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα) κλπ. Μα δεν υπάρχει πρωθυπουργός; Δεν ενημερώνεται από τούς υπουργούς, ώστε να εγκρίνει τις πράξεις των; Ο υπουργός κάνει μία εισήγηση, αλλά ο πρωθυπουργός αποφασίζει, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Αν ο υπουργός προβεί σε ενέργειες, που ο πρωθυπουργός δεν εγκρίνει, εκείνος τις ανακαλεί και ενίοτε αποπέμπει τον υπουργό, αν αυτός δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί.

    Συνεπώς, αφού κανείς δεν έφερε αντίρρηση και κανείς δεν παραιτήθηκε, το τελικό αποτέλεσμα βαραίνει προσωπικά τον πρωθυπουργό και μόνον αυτόν. Δεν ασκεί ο κάθε υπουργός δική του πολιτική, άλλως δεν υπάρχει κυβέρνηση. Μήπως δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.