29/4/19

Το 24ωρο Λύκειο : Απειλές και Ευκαιρίες

Η απόφαση της καθιέρωσης προπαρασκευαστικού έτους με πολύωρη διδασκαλία τεσσάρων μαθημάτων για έξι ώρες το καθένα την εβδομάδα μεταφέρει ευθύνες στους Καθηγητές της τελευταίας τάξης, οι οποίοι θα κληθούν να αναζωογονήσουν τη Λυκειακή Ζωή και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους. Να γίνουν οι Πρωινοί Προγυμναστές-Φροντιστές με ένα πλούσιο πρόγραμμα και μια μάλλον ελεγχόμενη ύλη. Η σύγκριση και η αναμέτρηση θα είναι αναπόφευκτη με τον διαχρονικό και ανθεκτικό στις μεταρρυθμίσεις Εκπαιδευτικό Θεσμό του Φροντιστηρίου. 
Το προπαρασκευαστικό έτος στην Γ΄ Λυκείου συνιστά επομένως μια απειλή καθώς το Πρωινό Σχολείο-Φροντιστήριο θα γεννήσει συνειρμούς στην Κοινωνία του τύπου : Οποία η Χρεία του Απογευματινού Φροντιστηρίου ; Το αν θα γεννήσει πέρα από την Προσδοκία και το Αντίπαλο Δέος του Αήττητου Ιδιωτικού Φροντιστηρίου ελέγχεται. 
Είναι ωστόσο κάτι διαφορετικό από τα αποτυχημένα Μεταλυκειακά και τις διάφορες ονομαστικές παραλλαγές της Ενισχυτικής και της Πρόσθετης που απέτυχαν μετά πολλών Επαίνων . Τι πρέπει θα αντιτάξει το Φροντιστήριο ; Την Ποιότητα των Υπηρεσιών του και τα Διετή Προγράμματα Σπουδών ! Όταν το Σχολείο θα ξεκινάει την Τελευταία Τάξη τον Σεπτέμβρη μερικοί θα έχουν ήδη ξεκινήσει ένα χρόνο πριν . 

Για τη συνέχεια  hagitegas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.