30/4/19

Βλέπουν φως και μπαίνουν: Μαχητής του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν συνελήφθη στον Έβρο

Πέρασε ως πρόσφυγας στον Έβρο, εμφανιζόταν ως ταλαιπωρημένος και φοβισμένος, όμως αποδείχτηκε ότι ήταν μέλος τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Αναζητούσε ασφαλές καταφύγιο στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Η διαίσθηση, αλλά κυρίως η παρατηρητικότητα και η εμπειρία συνοριοφυλάκων, οδήγησαν στη σύλληψη μαχητή του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν, ο οποίος πριν από λίγες μέρες πέρασε στην Ελλάδα μαζί με ομάδα προσφύγων. Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος προσπάθησε να καλυφθεί εκμεταλλευόμενος τις μαζικές ροές στον Έβρο.

Ο 22χρονος, όπως αναφέρει το thrakinea.gr μαζί με την ομάδα προσφύγων που πέρασε τα σύνορα δήλωσε ότι προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη κι ότι αναζητεί ασφαλές καταφύγιο στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Από την πρώτη στιγμή όμως οι αστυνομικοί οι οποίοι ασχολούνται με τις καταγραφές στο Φυλάκιο, έχοντας πλέον και την εμπειρία από παρόμοιες υποθέσεις επέμειναν στην περίπτωσή του. Σε ενδελεχή έρευνα που προχώρησαν διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο λέει ψέματα, αλλά ήταν μέλος ένοπλης ομάδας στο Αφγανιστάν. Μάλιστα η έρευνα των αστυνομικών έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε εντοπίστηκαν ακόμη και φωτογραφίες του υποτιθέμενου πρόσφυγα με όπλα στο πεδίο της μάχης.

Ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ εδώ και μία εβδομάδα έχει απομακρυνθεί από το Φυλάκιο όπου κρατούνταν.

5 σχόλια:

  1. Και πόσοι έχουν περάσει ηδη μέσα είναι η ερώτηση. Σε όλα τα κράτη ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος όχι , ακόμα και σε μικρά όπως τα Εξάρχεια, στην Ελλάδα (και στη Δύση ολόκληρη) ;

    ΥΓ. οπως ήρθαν ετσι θα φύγουν όλοι , μαζι όμως και οι καλοθελητές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ...Εξαρχεια...Ωραιο. Εδω θελει....
    Γκουαιδο...στα σοκακια του ...Σορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανονικα επρεπε καπου εδω να χαθουν και τα ιχνη του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψιλος στα αχυρα...Το κοφινι μπαζει απο παντου.Αν δεν το καταστρεψουμε ...καλα κρασια συντομα...Με μπον μπον και κομφετι ...και νυχακια μανικιουρ...και συνηθες ωραριο.....δεν γινεται τιποτε.Φυτρωνει σιταρι απ τον καναπε ?? Οχι....Εε σοδεια δεν θαχουμε φετος.Μονο αγριοβρωμη.....Με τηλεπαθεια ουδεν γινεται..εκτος απο τρυπια κοφινια που πολλαπλασιαζονται ραγδαια....στα παντα.
      Ισως και καλυτερα ετσι απο μια αποψη.Μεχρι τον βαθυ πονο....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.