29/4/19

Εχθροί της προόδου


Η πρόοδος στην ιστορία ενός λαού συνδέεται με περιόδους ακμής: με εξωστρέφεια, ευγενή άμιλλα, αξιοκρατία, αριστεία, παραγωγή και άνθηση του πολιτισμού. Μοχλός της προόδου είναι το εκπαιδευτικό σύστημα, η Παιδεία σε όλα τα επίπεδα.
Η κυβερνητική «αντιμεταρρύθμιση» του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το αντίθετο της προόδου: δογματικός εξισωτισμός και πελατειακός συντεχνιασμός. Ισοπέδωση και ρουσφέτι. Οσον αφορά τη συνειδητή ισοπέδωση: στους μικρούς μαθητές τη σημαία δεν τη σηκώνουν οι άριστοι αλλά οι τυχεροί, ενώ για τους εκπαιδευτικούς απορρίπτεται κάθε αξιολόγηση – άριστοι, μέτριοι, κακοί, όλοι ίδιοι. Τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία ουσιαστικά καταργούνται, ώστε να μην υπάρχουν... ελίτ.
Οι εισαγωγικές στα πανεπιστήμια επανέρχονται σε εποχές ξεπερασμένες. Το σύστημα εισαγωγής δεν θ’ αλλάξει ποτέ αν δεν υπάρξει αξιολόγηση του λυκείου και των εκπαιδευτικών του και αντίστοιχη αξιολόγηση και αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων. Η ισοπέδωση κορυφώνεται με την «πανεπιστημιοποίηση» σε μια νύχτα, χωρίς αξιολόγηση, σχεδιασμό και προϋπολογισμό, εκατοντάδων τμημάτων ΤΕΙ. Για ποια πρόοδο μιλάμε όταν διπλασιάζονται οι σχολές μηχανικών και γεωπόνων και εκπαιδευτικών; Δηλαδή οργανώνονται τμήματα πολλαπλασιασμού των άνεργων επιστημόνων, χωρίς καμία σύνδεση με τις ανάγκες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης;

για τη συνέχεια kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.