27/4/19

ΗΠΑ: Συμφωνία με Ρωσία και Κίνα για αποχώρηση από το Αφγανιστάν

REUTERS/JAMES MACKENZIE
Στην αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν συμφώνησαν οι ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για το τέλος του πολέμου.
Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ειρήνευση στο Αφγανιστάν, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, συναντήθηκε στη Μόσχα με Κινέζους και Ρώσους απεσταλμένους και υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση με την οποία «οι τρεις πλευρές καλούν σε συντεταγμένη και υπεύθυνη αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν», αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Χαλιλζάντ χαιρέτισε «την αρχή μιας διεθνούς συναίνεσης σε σχέση με την αμερικανική προσέγγιση για το τέλος του πολέμου», επισημαίνοντας ότι η συμφωνία μεταξύ των τριών δυνάμεων περιείχε τη «διαβεβαίωση ότι η τρομοκρατία δεν θα εμφανιστεί ποτέ πια στο Αφγανιστάν».
«Υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα» πρόσθεσε.
Επίσης, υπάρχει «δέσμευση» των Ταλιμπάν να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και να σταματήσουν τις σχέσεις τους με την Αλ Κάιντα. Οι Ταλιμπάν, διευκρινίζει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεσμεύτηκαν ότι «οι υπό τον έλεγχό τους περιοχές δεν θα χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν άλλη χώρα».
Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα είναι δυνάμεις που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα μπροστά. Η γερμανοκεντρική ΕΕ και η επερχόμενη ένωσή της με το Ισλάμ είναι ο πραγματικός αντίπαλος. Η Ελλάδα και η Βρετανία είναι κεντρικοί κρίκοι ενώσεως ανάμεσα στις τρεις υπερδυνάμεις.

    Σε μια γενιά η Ευρώπη θα είναι Ισλαμική και τότε θα δούμε φρικτά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.